Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

na rozluźnienie, przy piątku :)

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/psychologia/by-rozpoznac-alkoholizm-wystarczy-zadac-dwa-proste-pytania/dbcbd

odpowiadam na pytania:

1. zawsze
2. nie zdarzyło, gdyż nie miewam niestety okazji. a gdybym miała, to przecież brak mi kręgosłupa moralnego - pytanie nic nie potwierdza, ani niczemu nie przeczy

:D

wrobelek0403

Golinda lol.lol

ja odpowiadam: nie pamietam kiedy tyle wypilam gdyz po wodce boli mnie zoladek. To jest dopiero dramat :crying:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

1. ostatnio nie miała mozliwosci ale jak nie jestem w ciazy i nie karmie to tak-co tam butelka wina :P
2. w ciagu ostatnich 6 miesiecy to nieeeee ;D :D :D :D :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Przeanalizowalam swoje stare pijackie imprezy i NICZEGO nie zaluje. Musze byc potwoniezdemoralozowana lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 11 Lip 2014, 18:41:13Przeanalizowalam swoje stare pijackie imprezy i NICZEGO nie zaluje.

ja też nie
a powinnam lol

salsa

ja w sumie tez niczego nie załuje ale nie wiem czy to dobrze lol

adrianna79

Witajcie. Dawno mnie nie bylo tutaj. Pomyslalam ze sie troche wtrace. Golinda, Twoje linki na fejsie daly mi ostatnio bardzo do myslenie ze niestety czasem jest fajnie nie mieszkac w kraju zdominowanym przez religie. Wedlug mnie kazdy czlowiek powinien miec prawo decyzji na temat swojego zdrowia i zdrowia swoich dzieci. Salsa, tak mi przykro czytac przez co przechodza Twoi znajomi. Az mi sie serce kraje. Tak bardzo im wspolczuje.
Ja mam kolezanke ktora miala wybor uridzenia albo terminacji swojego synka ktory mial bezmozgowie (anencephaly). Ona pistaniwila go urodzic. Cudem bylo to ze urodzil sie zywy i moja kolezanka I jej maz spedzili 4 godziny jego zycia z nim. Niedlugo minie 6 miesiecy od jego urodzin/smierci. Chociaz powoli dochodzi do siebie, to  nadal cierpi z tak zwanego sybdromu "pus tych ramion". Ja nigdy nie kwestionowalam jej decyzji donoszenia ciazy. Wrecz przeciwnie, popieralam ja I wspomagalam jak tylko moglam....to byla jej decyzja. Moja byla bardzo inna... Czytajac wasze uwagi ciesze sie ze w czasie najwiekszej dla mnie tragedii nie mysialam walczyyc z polska biurokracja I lekarzami.  Ludzie ktorzy sa przeciwko wyborze kiedy dziecko jest chore, sa sadystami. Zawsze jest latwiej powiedziec nie jak sie nigdy nie bylo na tym samym miejscu.

salsa

Adrianna jesli dobrze zrozumiałam Twoj post, to spotkała Cie straszna rzecz i bardzo Ci wspołczuję :(

dobrze, ze do nas zajrzałaś-co słychac ?

wrobelek0403

adrianna79

dzieki dziewczyny - jak u mojej kolezanki moja corka tez miala bezmozgowie plus trisomie13 - wiec na 100% umarlaby albo przy porodzie albo zaraz po. to bylo w marcu 2012, dwa miesiace po terminacji dowiedzielismy sie ze znowu spodziewam sie dziecka :). chociaz minely dwa lata to nie ma dnia kiedy nie mysle o tej malej istocie. wiem ze to nie moja wina co sie stalo - tak wyszlo. w polsce mam wspanialego ksiedza ktory jest wyrozumialy i pomogl mi w ogarnieciu tego co sie stalo.

u nas wszystko dobrze. liam rosnie szybko. od czerwca chodzi do zlobka we wtorki i czwartki i bardzo mu sie podoba - szczegolnie lubi dziewczynki :)

o co u was? postaram sie czesciej zagladac. zapomnialam jaka z was jest fajna grupa :)
pozdrawiam

magdalinska

rubin04

golinda

adrianna, biedna :empathy: współczuję

ale masz wspaniałego i pięknego synka! :daisy:

adrianna79

ishka82

adrianna79, bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka tragedia :glaszcze: dobrze, że teraz cieszysz się macierzyństwem :) w ogóle, to miło Cię tu widzieć, fajnie, że do nas zajrzałaś :)

goga

Adrianna, przykro mi.... Dobrze że do nas zaglądasz - szkoda, że tak rzadko...
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

salsa

Adrianna, bardzo bardzo  mi przykro i jednocześnie tym bardziej cieszę się, ze masz cudownego zdrowego synka   

callja

Adrianna, po prostu bardzo, bardzo mocno Cię ściskam - jesteś niesamowicie dzielna i odważna!!
Niech Liam rośnie zdrowo !!!

PS. Dobrze wiedzieć, że niektórzy księża potrafią być zwyczajnie ludzcy i empatyczni...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

marax

Adrianna ten ksiadz to chyba nie w polsce ?

golinda

Cytat: adrianna79 w 11 Lip 2014, 20:21:34w polsce mam wspanialego ksiedza ktory jest wyrozumialy i pomogl mi w ogarnieciu tego co sie stalo.

marax, dziwne, ale w pl też bywają normalni księża, tylko oni zajmują się wiarą i Bogiem, a nie polityką ;) dlatego nie widać ich w tv

aniak1211

Cytat: golinda w 12 Lip 2014, 08:52:43
marax, dziwne, ale w pl też bywają normalni księża, tylko oni zajmują się wiarą i Bogiem, a nie polityką ;) dlatego nie widać ich w tv

Zdążają sie:)
My mielismy takiego w naszej parafii,
teraz odszedl na emeryture ale zawsze zaprasza nas na kawe i plotki:)

Dodany tekst: 12 Lip 2014, 15:45:17

adrianna79
:empathy:
Sciskam mocno.

adrianna79

Cytat: marax w 12 Lip 2014, 00:35:43Adrianna ten ksiadz to chyba nie w polsce ?

Tak sie sklada ze wlasnie we Wrocku, w mojej parafii przy placu grunwaldzkim.

Dziewczyny, bardzo dziekuje za Wasze mile slowa. Takie zycie i niestety takie choroby zdazaja sie czesto :(. Ja mam nadzieje ze pewnego dnia lekarze beda wiedzieli jak nim zapobiec zanim kobieta zajdzie w ciaze. Ja osobiscie bralam kwas foliowy, ale to i tak bylo za malo.

Obiecuje, ze bede zagladac i sie udzielac czesciej! Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie.

P.S. z gory przepraszam za bledy w pisowni, gdyz czesto pisze z telefonu gdzie mam auto correct :(.

wrobelek0403

adrianna, nie przepraszaj :D zebys Ty wiedziała, jak my tu czasem błedy robimy pisząc z kompa :D

nawet jest wątek o błedach :D :D

Dodany tekst: 12 Lip 2014, 22:42:26

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,16296154,Zdrada___apos__apos_Zona_mnie_nuzy_apos__apos___Dziennikarka.html

zaliczyłam opad wszystkiego...

mayagaramond

wrobelek0403 ale to jest rzeczywistość...

.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Angie

maya co masz na myśli rzeczywistość ? Że jest jakiś procent facetów, którzy zdradzają swoje żony
i żon którzy zdradzają mężów?  W tym sensie na pewno rzeczywistość.