Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

pewnie wypadają tak samo jak doczepiane, w ciągu 2-3mcy się wymeiniają

abkasia

Dokladnie
. A nowe bez odzywki nie rosna takie dlugie

konwalia

mnie doczepiane denerwowały, ta sztywność mnie denerwowała
wiem, że nie ma tego problemu przy strusich, ale cena rośnie, więc będę smarować

abkasia a to się smaruje nasadę czy rzęsy?

mobka

konwalia

miałyście czerwone powieki po revitalashu?
nic mnie nie szczyoie, nie puchna, ale są czerwone, liczę że przejdzie

abkasia

Tak na poczatku moga byc zaczerwienione

konwalia

abkasia dzięki, bo już się martwiłam, ze nie będę mogła używać
bo tak to nic mi nie jest
rano korektor z żóltym barwnikiem inglota kładę i nic nie widać(Albo ja tak myślę)

abkasia

Znam kobirte ktora tak podraznial, ze nie mogla stodowac,
Ja mam zawsze na poczayku podraznione

golinda

znacie sklep Bingospa?

miałam jakieś próbki, okazały się fajne, więc właśnie zamówiłam krem na rozstępy i cellulit (nie żebym mocno wierzyła w działanie, ale fajnie się nim masuje i ładnie pachnie)
body scrub
i masło shea migdałowe

inkageo

Top secret do każdej przesyłki daje bon na 50 zł do tego sklepu, masz? Ja chyba ostatnio wywaliłam..
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: inkageo w 06 Sty 2013, 14:31:4650 zł do tego sklepu, masz?

działa przy zakupie powyżej 150zł

inkageo

Imagine there is no hate

golinda

i w regulaminie sklepu jest, że trzeba wykorzystać do 7 dni po otrzymaniu ;)

callja

Cytat: golinda w 06 Sty 2013, 13:28:29znacie sklep Bingospa?
Sklep nie, produkty tak - kupuję stacjonarnie we Wro, ale produkty do włosów. Byłam zadowolona z efektów stosowania, i może wrócę niedługo do tych kosmetyków (teraz na tapecie Kallos i Subrina).
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

golinda

od podkładu Clinique wyszły mi pryszcze (takie typowe uczuleniowe)
kiedyś płyn do demakijażu mało mi oczu nie wypalił
a krem pod oczy powodował wieczne opuchlizny

to była moja ostatnia próba z tą firmą

zuzia

a ja clinique lubię
ale tylko wybrane produkty bo sporo z ich produktów jest dla mnie "za ciężka".

yoy

no dobra, pora na mnie.

poradźcie proszę jak usunąć blizny potrądzikowe i przebarwienia z twarzy?

glownie na lewym policzku mam te blizny(4-5) nie wiem czy glębokie, nie znam się.
Przebarwienia też na policzkach. Strasznie mnie one denrwują, bo mimo kryjącego makijażu są widocznie (tu zalezy od padającego swiatła jak bardzo)

Stosowałam już kwasy (krem glyco-A z kwasem glikolowym) - dawał radę, ale nie bylo jego celem zmniejszyc przebarwienia i blizny. Stosowałam go kilka lat temu i mialam wtedy nieco inną cerę i inne problemy.

Jakie zabiegi polecacie?
moja kolezanka byla na jakims zabiegu laserowym usuwającym blizny, owszem pomoglo, choc blizny nadal są. ale ona miala wieeelkie te blizny i wiecej niż ja. Koszt w sumie około 3.000 zl, wiec u mnie odpada. (niech bedzie choć z połowę taniej ;))

No i dodam, nie opalam się, używam wysokich filtrów. Cerę mam problematyczną-tłustą i suchą jednoczesnie. Zdarzają się pojedyńcze pryszcze, ale w porównaniu do tego co bylo na studiach to niebo a ziemia. (jako nastolatka nie mialam problemow z cerą. Zaczeły sie w wieku 22 lat. To bylo straszne. Kilka lat walki. Skuteczne okazały się retinoidy, ale kuracja też trudna i długa) No i po tym całym bajzlu zostały przebarwienia i blizny...

HELP!

konwalia

ja bym się zdecydowała na kwasy w gabinecie
niech lekarz dobierze stęzenie w zależności jak skóra będzie reagować
co do kosztów to dam ci przykłądowy gabinet(gdzie moja sis robiłą kreski)
no i teraz ostatnio dzownek, choć może lepiej się skonsultować i niech lekarz decyduje, czy teraz czy jesienią
http://www.sinell.pl/cennik-dermatologii-estetycznej.html#terapia

i lepiej lekarz, bo może operować wyższymi stęzeniami(ph też jest ważne)

Dodany tekst: 05 Mar 2013, 21:38:45

a ja jak schudnę jeszcze 5kg, to idę się ostrzyknąć, taka nagroda ma to być :D

yoy

o, dzieki konwalia, czyli w gabinecie kosmetycznym tego nie zrobie? bo mam dobrą kuzynke kosmetyczke- rozsądna dziewczyna, kazała najpierw przyjsc na "pooglądanie" twarzy z bliska. I przyznam szczerze, że pasowałoby mi to u niej zrobić... Ale ona moze nie mieć takiego steżania rozumiem... fatalnie :(

konwalia

yoy na drobne przebarwienia to u kosmetyczki starczy, ale blizny raczej tylko lekko się spłycą i rozjaśnią, twarż jest gładsza(moja sis robiła sobie na pracowni)

ale jak masz opcję i jej ufasz, to możesz spróbować, a jesienią iść do lekarza(choć wizyty kosnultacuyjne nie są takei drogie)

no i po stężeniu dużym to proponuję urlop jakiś, bo się będziesz obierać

yoy

no wlasnie pora roku troche nie bardzo teraz i jakby co, to na jesień czymś mocniejszym może zaatakuę :hmm:
a teraz moze u tej kosmetyczki. Ona cos wspominała w luznej rozmowie o kwasach wlasnie i o mikrodermabrazji, ale zaznaczyla, że musi zobaczyc buzie.

konwalia

jeśli masz jakiekolwiek zmiany ropne nawet okresowo, to z mikrodermabrazją ostroznie, zeby nei roznieść
mogłaby glikolowym 20-30% cię potraktowac
i kup sobie filtr spf50+ ale z ochrona uva też

yoy

a wlasnie, cos takiego wspominala o tej mikro-że nie zawsze sie da.

a filtr mialam z la roche posay 50+. moze być czy polecasz cos innego?

konwalia

ten jest ok, ale jak długo go masz? od otwarcia max 12mcy jest ok