Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

salsa

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lis 2012, 13:32:32
a mozna tego uzywac do twarzy?
nie mam pojecia ona to polecałam mi na ciało - ale moge sie zapytac

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Justynna

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lis 2012, 13:32:32
a mozna tego uzywac do twarzy?
Bio-Oil pomaga wygładzić i wyrównać koloryt skóry z oznakami starzenia się i ze zmarszczkami, zarówno na twarzy jak i na ciele. :)

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lis 2012, 13:46:21
salsa, to bede wdzieczna :)
napisałam maila jak odpisze to dam Ci znac :)

wrobelek0403

salsa

o widzisz !! trzeba po prostu czytac opisy lol

malutenka

Cytat: salsa w 12 Lis 2012, 21:33:18a to znacie ?? http://www.bio-oil.com/pl/application/dehydrated-skin
kolezanka mi to polecała tak ogolnie do pielegnacji ciała ale nie wiem gdzie to nabyc ona kupuje w UK
Miałam dawno temu, blizny po oparzeniach ładnie schodziły.

jusia

dziewczyny jak często farbujecie włosy, ja najpierw raz na kwartał (ale tylko u fryzjera), pozniej raz na 1,5 m-ca już sama, teraz co 3 tyg. to chyba za rzadko  :headbang: :headbang: jedno opakowanie ledwo mi na pokrycie siwych odrostów wystarcza  :crying: :crying: starość :(
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

konwalia

justynaaaa2

jusia :hugsurprise:

ja tak co 5-6 tygodni i tylko u fryzjera, ale to dlatego że mam już odrost widoczny, nie mam siwych włosów, moja mama nie ma, babcia stosunkowo od niedawna, więc liczę na to, że szybko się nie dowiem jak to jest  :pray:

malutenka

Cytat: jusia w 14 Lis 2012, 22:32:23dziewczyny jak często farbujecie włosy, ja najpierw raz na kwartał (ale tylko u fryzjera), pozniej raz na 1,5 m-ca już sama, teraz co 3 tyg. to chyba za rzadko  headbang headbang jedno opakowanie ledwo mi na pokrycie siwych odrostów wystarcza  crying crying starość Sad
raz w miesiącu, ale moje odrosty koloru nijakiego bardzo odcinają się od rudych. I rude robią się tak po 3 tygodniach jak wyliniałe futro chomika dżungarskiego. Myślałam o takich farbach z loreala, co to nie mają amoniaku i są  łagodniejsze, ale czekam na kogoś, kto przetestuje i to nie będę ja.

kasiad

jusia jak u fryzjera to co 3 miesiące bo za taką kwotę to kilka farb bym kupiła  ;) jak sama to co 2 m-ce ;) częściej szkoda by mi było włosów  ;)

jusia

Cytat: kasiad w 14 Lis 2012, 22:38:31
jusia jak u fryzjera to co 3 miesiące bo za taką kwotę to kilka farb bym kupiła  ;) jak sama to co 2 m-ce ;) częściej szkoda by mi było włosów  ;)
mnie też szkoda, ale co zrobić :( myślałam, ze jak sama będę robić to mnie taniej wyjdzie, ale czy ja wiem, farba ok. 32 pln raz na 3 tyg. ponad 500 pln rocznie

kasiad

Cytat: jusia w 14 Lis 2012, 22:44:44
mnie też szkoda, ale co zrobić :( myślałam, ze jak sama będę robić to mnie taniej wyjdzie, ale czy ja wiem, farba ok. 32 pln raz na 3 tyg. ponad 500 pln rocznie

no a fryzjer u mnie 170x4 czasami 5 rocznie to 850 zł ;D

jusia

Cytat: kasiad w 14 Lis 2012, 22:48:20
no a fryzjer u mnie 170x4 czasami 5 rocznie to 850 zł ;D
no u mnie tez podobny koszt 180 x 4  to 720 pln, liczylam na wieksza róznice, w sumie mogę farbować palette

malutenka

Cytat: jusia w 14 Lis 2012, 22:44:44ale czy ja wiem, farba ok. 32 pln raz na 3 tyg. ponad 500 pln rocznie
to u mnie joanna 4,99 z firlita :)

jusia

ja robilam wczesniej palette, ale mnie fryzjerka odwiodla od niej, ze za mocna, ze za bardzo niszczy wlosy, ze ciezko przefarbowac, no to teraz jadę na Lorealu

malutenka

Palette miała jedną zaletę po farbowaniu kolor był u mnie taki jak u pani na opakowaniu. Ale śmierdziało mi to na kilometr i przy dłuższym stosowaniu faktycznie robiło siano z włosów. Syoss sprał mi się z głowy jak szampon koloryzujący, dwa mycia i był chomik dżungarski. Joanny mi bardzo pasują, bo kolor taki sam wychodzi jak z loerala, tyle samo się trzyma, a cena jest śmieszna.

Dodany tekst: 14 Lis 2012, 23:06:29

Cytat: kasiad w 14 Lis 2012, 23:02:28ja jeśli już sama to farbuję tym
kasiad, a jak to się trzyma na włosach? Ja chciaqłam właśnie królika doświadczalnego, który by mi powiedział. I czy faktycznie mniej obciąza włosy niż normalna farba?

emcia

Cytat: kasiad w 14 Lis 2012, 23:02:28
jusia ja jeśli już sama to farbuję tym

http://www.google.pl/search?q=loreal+casting&hl=pl&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=qBSkUOLeNZOThgfssoEo&sqi=2&ved=0CDwQsAQ&biw=1138&bih=518

ale samej to mi się zdarzyło latem 2 razy po kilku latach farbowania u fryzjera i znowu do niego wróciłam
casting jest super
cena 19-27 zł
najlepsza farba jakiej używałam, idzie mi 3-4 na rok

Dodany tekst: 14 Lis 2012, 23:30:47

super się trzyma, nie smierdzi i równo zmywa

kasiad

Cytat: malutenka w 14 Lis 2012, 23:02:57
kasiad, a jak to się trzyma na włosach? Ja chciaqłam właśnie królika doświadczalnego, który by mi powiedział. I czy faktycznie mniej obciąza włosy niż normalna farba?

malutenka trzyma się bardzo fajnie, to taka pianka, ale nie taka jak do golenia czy do włosów
tylko ona się robi w tym opakowaniu, w którym się miesza składniki
no i te 2 razy farbował mi Mąż :)
kolory bardzo ładne, intensywne (przynajmniej ten mój), trzyma się myślę, że tak do miesiąca, nawet 5 tyg. (u mnie pokrywa siwe włosy, nie mam ich dużo na całej głowie, ale dużo na samym czubku głowy)

Dodany tekst: śro, 14 lis 2012, 23:43:23

Cytat: emcia w 14 Lis 2012, 23:30:25

super się trzyma, nie smierdzi i równo zmywa

o właśnie, równo zmywa i nie śmierdzi

salsa

ja robie collor touchem sama w domu bo mi szkoda dac fryzjerowi za to 200 zł jak moge sobie kupic w sklepie fryzjerskim i miec za 30 zł :D

robie od czasu do czasu, zalezy mi tylko na pokryciu pojedynczych siwych teraz znowu musze zrobic
to się zmywa ale z siwych nie, to jest toner.

mobka

Malutenka, dla mnei casting lipa, bo szybko sie zmywa. Ale u mnei wszystkie farby szybko plowieja. A fabuje tak raz na 2 miesiace, tylko, ze ja mocno siwa jestem ;D

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 07:32:31

Cytat: salsa w 14 Lis 2012, 23:44:21collor touchem
ZMyl sie jeszcze szybciej od castinga...

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 07:34:12

Z domowych fajna jest pianka schwarzkopfa, bo w ogole nie smierdzi, ladnie lapie i schodzi jak reszta, ale ma maly wybor odcieni ;D