Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

ddu

dzięki za radę!
wprawdzie tabletki w ogóle mnie przerażają, a tu dwie dziennie (bo antybiotyk plus probiotyk), 2 maści, płyn...aaaaa
:D

golinda

ddu, to dużo jogurtu i "dobre" bakterie

ddu

nie nie, kupię tabletki, o kt. pisałaś
nie powinnam za wiele produktów mlecznych
mleko do kawy już wystarczy

wrobelek0403

ech, mam ostatnio tak beznadziejną cere, ze chce mi sie płakac :/ czerwone wypryski i okropna kasza na czole :headbang: ta kasza mnie najbardziej wkurza. macie pomysł skąd sie to wzieło? kiedys miałam po Neutrogenie, ale ostatnio nie zmieniałam kremów, jedyna nowosc to podkład w kamieniu Sephory. Ale ja juz miałam ich pudry i było ok.

Juz nie wiem, co robic :(
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosia2007

może to być słońce + zapychacze w kosmetykach

ja od dwóch tygodni używam zamiast toniku hydrolatu z oczarowego http://www.biochemiaurody.com/sklep/hydrolathamamelis.html a zamiast kremu na noc olej z nasion malin i kwas hialuronowy
skóra mi się poprawiła, oczywiście wyskakuja mi drobne krosty a nie to co kiedyś, no i sie szybciej goją.
polecam naturalne kosmetyki ;)

poza tym na dzień uzywam nadal "zwykłego" kremu zai łagodzącego trądzik różowaty, dla mnie ok, bo ładnie goi wypryski, a nie sciąga cery i nawilża. w aptece za ok 12 zł
http://ziaja.com/kosmetyki/1965,krem-redukujacy-podraznienia

wrobelek0403

zosia2007 dzieki, zajrze sobie.

dobrze, ze zaraz urlop, nie bede sie malowac, tylko krem z filtrem, wiec moze sie poprawi.

ja na dzien stosuje biotherm aquasource. Kocham go miłoscią niezmienna, bo nawilza cudownie. moze dokupie tą ziaje na noc. 
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

callja

ziaja jest naprawdę przyjacielska dla skóry...
wróbelku, a może jeszcze olejek tamanu?? pisała kiedyś o nim mika i bbbbb chwaliłą co do "czyszczenia" cery z niespodzianek + odżywienia jednocześnie, sprowadzała chyba z biochemii urody

wersja tańsza: ostatnio odkryłam w niepozornym sklepiku olejki arganowy i tamanu z polskiej firmy Paese (jest też z avocado i jojoba, wszystkie wersje można kupić przez net), i w te dwa pierwsze na pewno się zaopatrzę; czas odżywić dzioba, bo lat mi jakoś nie ubywa, ciekawostka :P
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ddu

olej arganowy (Wszelkie oleje) odpadają przy cerze trądzikowej
jeszcze więcej wyprysków
wiem - sprawdziłam ;)

suegro

Z olejami jak z mężami, każdej pasuje coś innego. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

ddu

Cytat: suegro w 07 Sie 2013, 20:50:02
Z olejami jak z mężami, każdej pasuje coś innego. :D

być może
mi pani dermatolog potwierdziła, że olej natluszcza , jest super dla suchej skóry bla bla bla
ale, że jest tłusty, no to wiadomo

magoo

zosia2007  :highfive:
hodrolat oczarowy jest fajny, pomimo smrodku :D
i teraz też mam kwas hialuronowy plus olej z pestek malin
chociaż najlepiej mi służył ten: http://mazidla.com/kategorie-poproduktow/oleje-i-masa-zimnotoczone/olej-z-nasion-czarnej-maliny.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=502&category_id=16

ddu ja mam cerę mieszaną, ale dobrze dobrane oleje są super, bardzo fajnie nawilżają i normalizują cerę

ze_nitka

Mi tradzik towarzyszył w zasadzie od 15 lat. Twarz, plecy i dekolt.  Parę lat temu leczyłam się tetralysalem. Miałam dwa podejścia. Raz 6 miesiecy, pozniej 3 miesiace i za kazdym razem po jakimś czasie wracało. Dwa lata temu trafilam do dermatologa ktory powiedzial ze w takim ukladzie jedyne co może mi pomóc to witamina A. I Od 9.11.2012 do 20.07.2013 brałam Izotek (jedna z nazw handlowych). Nie biorę 3 tygodnie i pryszczy nadal brak :) I nie tesknie za nimi ;)Noszę bluzki na ramiączkach bo dekolt i plecy bez żadnego pryszcza. Jestem zachwycona ;)
Żeby nie było tak różowo są skutki uboczne. Suchość skóry, z pomadką nie rozstawałam się ani na sekundę, nawet na spotkaniach służbowych musiałam jej używać.Nauczyłam się stosować balsamy do ciała po każdej kąpieli, bo bez tego skórka była bardzo sucha. Absolutnie nie można zajśc w ciąże, bo przez ten lek nie wykształca się łożysko. Zanim zacznie sie stosować lek odpisuje sie oswiadczenie, ze bedzie sie stosować antykoncpecje hormonalną. Bez tego lekarz nie zgodzi sie na przepisanie leku. On wpływa również na prace watroby i poziom cholesterolu. Dlatego w czasie kuracji, robi sie pełne badania krwi co 6 tygodni. Mi nieco podskoczył cholesterol, ale ja mam i tak wysoki. Poza tym wszysto bylo przez caly czas w normie.
Ja miała tradziku serdecznie dosc...stara baba a z pryszczami jak nastolatka... i w dodatku nic innego nie pomagalo...jestem 3 tygodnie po zakonczeniu kuracji jest dobrze i tak ma zostać ;) Podobno pomaga w 80% przypadków.

Aaa :) i nikt nie placi mi za reklame ;)

Witam sie i tu :D
Dobry wieczor :)

Angie

ze_nitka kurcze może bym spróbowała  :knuje: 
słyszałam juz o tej witaminie A, że pomaga  :hmm:

U jakiego lekarza byłaś?

ze_nitka

Byłam z Medicoveru u dwóch kobitek. U pierwszej się nie zdecydowałam, bo przestraszyłam się skutków ubocznych i myślałam  ze zaraz będę zachodzić w ciąże ;) Potem poszłam do drugiej - Agnieszka Giderewicz-Baran, przyjmuje w Medicoverze na Wołoskiej i na Pradze południe i gdzieś również prywatnie.

Obie zachęcały do tego leku.

Dodany tekst: 07 Sie 2013, 23:01:59

Byłam z Medicoveru u dwóch kobitek. U pierwszej się nie zdecydowałam, bo przestraszyłam się skutków ubocznych i myślałam  ze zaraz będę zachodzić w ciąże ;) Potem poszłam do drugiej - Agnieszka Giderewicz-Baran, przyjmuje w Medicoverze na Wołoskiej i na Pradze południe i gdzieś również prywatnie.

Obie zachęcały do tego leku.

justynaaaa2

Cytat: Angie w 07 Sie 2013, 22:56:43
ze_nitka kurcze może bym spróbowała  :knuje: 

Angie uciekasz przed ciążą ? :P

Angie

ze_nitka

Ta pierwsza u ktorej byłam to Maria Kwaśniewska.

Angie

ze_nitka

Cytat: Angie w 08 Sie 2013, 00:06:12Cytat: justynaaaa2  Dzisiaj o 11:03:03
Angie uciekasz przed ciążą ?

zdecydowanie

No to rok opóźnienia wyjdzie ;)

Dodany tekst: 07 Sie 2013, 22:10:54

:) Angie  :beer:

Dodany tekst: 07 Sie 2013, 23:26:25

A i miałam jeszcze napisać, że trochę to kosztuje. Nie jest tak drogie jak kiedys, ale za darmo też nie dają ;)

Jedno opakowanie kosztuje ok 150zł. Dawkę ustala się na podstawie masy ciała. Na jeden kg bierze się 125mg leku, albo 150mg. Nie pamietam dokladnie. Przepisała mi dawkę 20mg, w opakowaniu jest 60 tab. Także można wyliczyć ile mniej więcej to może kosztować.

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

ze_nitka

Maya  bighug

Ale mnie dawno nie było :) Ze dwa lata chyba... z krótkimi powrotami na kilka postów ;)

justynaaaa2

ze_nitka

justynaaaa2 :) czesc :) w ogóle to gratuluje syna :)

callja

ze_nitka, byłam o krok od brania izoteku ;)

cery nigdy nie miałam zbyt ładnej, i pewnie tak już pozostanie...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /