Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Ja tez mam juz tyle siwych wlisow... porazka..

Kasia

Cytat: malutenka w 14 Lis 2012, 23:02:57tyle samo się trzyma, a cena jest śmieszna.
moja mama joanny uzywa, całkiem niezła farba za guzik nie pieniądze :D

ale ja joanne w ogóle lubię :)

Dodany tekst: 15 Lis 2012, 08:33:54

mi się chyba pierwsze siwki zaczynaja pojawiać, piszę chyba, bo na moich włosach az tak bardzo nie widać i nie mogę wyłapać czy to siwek czy refleks :D

wrobelek0403

Cytat: jusia w 14 Lis 2012, 22:32:23
dziewczyny jak często farbujecie włosy, ja najpierw raz na kwartał (ale tylko u fryzjera), pozniej raz na 1,5 m-ca już sama, teraz co 3 tyg. to chyba za rzadko  :headbang: :headbang: jedno opakowanie ledwo mi na pokrycie siwych odrostów wystarcza  :crying: :crying: starość :(

no ja jestem na etapie raz na kwartał, a czasem nawet rzadziej, wychodzi co 4 miesiace. farbuje na kolor zblizony do naturalnego, wiec nie widac bardzo odrostów. na szczescie, tfu tfu siwych nie mam na razie.

no i płace 100 zł za wszystko ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 15 Lis 2012, 09:13:38no i płace 100 zł za wszystko wink
bo korzystasz z najleppsiejszego fryzjera :D

ja farbuje rzadko ale ja mam balejage i u mnie te odrosty nie są tak widoczne
ostatnio jak zafarbowałam farbą to odrost koszmarny był, więc wróciłam do bajejagu

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 15 Lis 2012, 09:18:16bo korzystasz z najleppsiejszego fryzjera

no pewnie :D i szczerze jestem bardzo zadowolna z ciecia, obsługi. jweszcze sobie w drodze powrotnej właze do ikea, no same plusy :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

moje włosy mają odrost już ok. 3cm
należy im się, no ale raczej się wstrzymam

i cięcie im się należy jak nic!

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 15 Lis 2012, 09:20:07no pewnie Cheesy i szczerze jestem bardzo zadowolna z ciecia, obsługi.
:highfive: ja też :D
tylko u mnie jest ten minus z tymi wyścigami po otwarciu lol tym bardziej jak ja teraz nie biegam ;)
chociaz ostatnio dopadłam kontuaru pierwsza :D

jusia

ja też mam kolor bardzo zbliżony do naturalnego, niestety mam tak duzo siwych włosów, ze właściwie mój odrost jest prawie bialy, może to jest myśl...białe włosy ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 15 Lis 2012, 09:24:39tylko u mnie jest ten minus z tymi wyścigami po otwarciu

a to u nas pełna kultura, tylko trzeba przyjsc z 15 minut przed otwarciem, i bez dyskusji laski wchodzą po kolei jak przyszły :

Kasia

no ale pisałam ci kiedyś że u nas galeria jest otwarta tak jak i salon, nie mozna przyjść wczesniej ;)
więc od drzwi galerii do kontuaru jest wyścig ;) nigdy nie wiesz ile osób stoi na linii startu ;)
chociaz ostatnio się z babką śmiałyśmy że i ona mnie dobrze namierzyła a ja ją lol

aniak1211

Cytat: jusia w 15 Lis 2012, 09:36:14może to jest myśl...białe włosy wink
NIE!!!!!
Moja kolezanka miala tyle siwych wlosow ze postanowila sie przefarbowac z ciemnego brazu na blond,
tzn. zolto slomiaste wlosy teraz ma,
sianowate,zniszczone i nie pasuja jej,
ale jak ona sie dobrze czuje to niech sobie ma ;)

ja mam czarne wlosy i coraz wiecej siwych.
Farbuje co 1.5-2 miesiace, siwuchy mocno widac na czarnych;D
ale ja lubie wlosy po,sa duzo fajniejsze:)
i uzywam tanszych, tak do 20 zl. :)

Nigdy nie bylam u fryzjera farbowac:D
szkoda mi kasy;0
A ciecie by sie teraz przydalo,
chyba zapytam znajoma o jej fryzjerke.

Kasia

Cytat: aniak1211 w 15 Lis 2012, 11:32:53siwuchy mocno widac na czarnych;D
ja z 10 lat temu powiedziałam mojej koleżance że ma jakiś popiół na włosach, dziwczyna w moim wieku, bardzo zadbana itd

a ta do mnie ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, to odrost lol ona miała prawie całe włosy siwe, ja naprawde myslałam ze ma popiół z peta na przedziałky sypniety

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 15 Lis 2012, 11:15:22no ale pisałam ci kiedyś że u nas galeria jest otwarta tak jak i salon, nie mozna przyjść wczesniej

aaaa, zapomniałam, rzeczywiscie, to niezły survival :D

aniak1211

W mojej rodzinie,od strony taty,
wszyscy szybko siwieja,
rodzenstwo taty to same siwe lby:D
Moj kuzyn,w moim wieku,
juz na 18 mial mnustwo siwych,teraz to juz calkiem bialy jest.

elve

Oj ja też posiwiałam, używam farby Loreala,farbuje co 6-8 tyg, i zwykle mam wtedy nieakceptowalny odrost
Farbuje na kolor naturalny, tyle że włosy naturalne mi ściemniały i chyba musze poszukać ciemniejszej farby
Tylko nie wiem czy bedę się dobrze czuła/wyglądała w ciemniejszej :hmm:

konwalia

ja swego czasu postanowiłam zapuścić naturalny blond, zapuściłam już za ucho, kiedy wybiły piękne szare refleksy, które początkowo wzięłam za popielaty blond, ao ja naiwna

malutenka

Cytat: elve w 15 Lis 2012, 21:44:00Tylko nie wiem czy bedę się dobrze czuła/wyglądała w ciemniejszej hmm
Wiedziona szatańskim podszeptem zafarbowałam ciemnoczerwonym syossem i z niecierpliwością czekam aż się spierze.

Justynna

Cytat: doda w 15 Lis 2012, 21:49:19
mam wrazenie, ze tylko ja nie farbuje :D
ja prawie też, czasem w ramach odmiany ;) W tym roku już 2 razy popełniłam odmianę :D

jo_miekka

Eee tam.
Ja też nie farbuję.
Kolor mam gówniany, ale przyzwyczaiłam się, że mając krótkie włosy o tak się nie opyla farbować ;)

rudasekawf

Ja farbuję od 15 roku życia, przeszłam przez blond pasemka, czarne, ciemno brązowe, marchewkowo rude rubinowe,

aktualnie mam blond z pasemkami rudego i jasnego brązu

callja

Cytat: jo_miekka w 15 Lis 2012, 22:24:25Ja też nie farbuję.
Ja też ;) Nigdy żadnej farby nie spożytkowałam, omijam półki ;)
Ale ostatnio włosy zaczęły mi bbbb ciemnieć - wkurza mnie to nieludzko!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

salsa

ja nie farbuje ja tonuje :D
i nie robiłabym tego gdyby nie to ze mam juz pojedyncze siwe włosy i to mnie wkurza :D na ciemnych widac bardziej

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

suegro

Ja jeszcze z innej frakcji - nie mam siwych a farbuję. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

dodapewnie nie masz, to ja się tak szybko sypie  :crazy:

salsa

doda, no niestety taka "wada" ciemnych włosów, ze nie dość ze widac szybciej to jeszcze w ogole ciemne statystycznie szybciej siwieją

moja mama (ciemny blond naturalnie) pierwsze siwe włosy znalazła grubo po 40
a ja chyba miałam 29 lat-na pewno jakos zaraz przed 30