Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Tesciowa mi to wyslala zebym mala kapala w tym,
wywalilam jak pofarbowalo mi recznik a nawet wanienke.
Tylko ona mowila zeby codziennie w tym kapac a mala nie miala zadnych problemow ze skorka

marax

;)

vobi

Cytat: aniak1211 w 23 Sty 2010, 19:21:14O kurcze,a ja czasami uzylam jak mala miala mocno czerwona dupke,a dostalam ta masc od bratowej-ona tego non-stop uzywala

wiesz, mi to polecila polozna (!!!) w szpitalu, a potem pediatra mnie zjechala ze nie wolno uzywac u niemowlaka, no i faktycznie w ulotce jest jak byk napisane zeby nie uzywac :crazy:

brawurka

ale jak maja sie odparzy to tylko tormentiol pomaga, na ige nie działą zupełnie

foszek

ja polecam bieganie z gola puka przez jakis czas, a jak ubiera sie papersa, to smarowanie zwyklym penatenem :D

Alka

Czy wasze dzieci biją? Od jakiegoś czasu gdy ktoś zabrania czegoś mojemu synkowi to próbuje nas bić. Nie wiem skąd mu się to wzięło, wcześniej mu się to nie zdarzało.

aja

Alka nasz maluch też próbuje - zaczeło się od zabawy bo mi strzelał jak chodziłam w krótkich spdenkach po domu i mu sie spodobał  odgłos a ja głupia jeszcze sie śmiałam, uciekałam -  to i on jeszcze głosńiej się śmiał(wyszła z tego zabawa)  - potem próbował w plecy,twarz, ostatnio - siostre chciał uderzyć - mówienie "nie wolno"mało co daje bo małe dzieci uczą sie raczej poprzez naśladowanie więć ja np. jak mnie uderzy przestaje się z nim bawić, odchodzę i zmieniam też ton głosu oczywiście mówię też że nie wolno  - to samo było z gryzieniem/już przestał tzn. czasem próbuje ale nie gryzie tylko jakby dopiero chciał

aniak1211

Dominika czesta robi zamach reka żeby uderzyc,
oczywiscie krzycze ze nie wolno,
niestety bije tez dzieci,nie jakos mocno ale unosi ta raczke zeby uderzyć.
Jak mnie uderzy, czy czyms rzuci we mnie(ostatno wszystkim rzuca) 
to niby placze,jej sie robi smutno i przeprasza mnie przytulajac sie,
za chwile dalej rzuca :D
mam nadzieje ze jej to przejdzie :)

jestynka

nas Filip bije ilub gryzie, zawsze ma za to "karę"
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

jestynka ale jaką kare? Bo Maje to sadzam w kącie ( to dla niej mega kara, ale skuteczna) a taki roczny maluch?

Alka

Cytat: brawurka w 01 Kwi 2010, 10:49:24
jestynka ale jaką kare? Bo Maje to sadzam w kącie ( to dla niej mega kara, ale skuteczna) a taki roczny maluch?
no właśnie ja też jestem ciekawa, bo choćbym chciała go postawić w kącie to on i tak się nie da :)

vobi

Cytat: Alka w 01 Kwi 2010, 13:28:45no właśnie ja też jestem ciekawa, bo choćbym chciała go postawić w kącie to on i tak się nie da
Hania sama idzie jak sie jej powie ze jest niegrzeczna i ma isc do kata, tyle ze ... ja to bawi, stoi tam, tupie nogami i smieje sie :padam:

nionczka

Dla Irene skuteczna kara jest, ze prezstaje sie do niej usmiechac i zmieniam ton na powazny. Ona wtedy rozumie, ze to co robi nie podoba mi sie, smutnieje, spoglada spode lba i wyraza wzroekim skruche. wtedy sie usmiecham, ona tez i znowu jest git. Ale juz wie, ze czegos tam nie wolno. U nas kluczem jest powazna mina i ton.

Angie

nionczka u nas tak samo, kara to mój zmieniony ton, to, że mówię, że nie wolno, nie biorę na ręce.
Zwykle działa, ale czasem moje dziecko lubi się przekomarzać, a ja zamiast być twarda  zaczynam się śmiać :D

brawurka

ja mam z Iga duży problem, bo ja mówię,że nie wolno, a Maja sie śmieje jak szalona. czemu więc ma tak nie robić skoro siostra sika ze śmiechu?

vobi Maja też miała radoche z kąta, ale teraz ona siedzi w kącie a ja z Igą sie wygłupiam

jestynka

Cytat: brawurka w 01 Kwi 2010, 10:49:24

dla niego najwięlksza kara to jest , że posadzę go metr dalej od siebie :D i mówie, ze nie chcę aby tak robił :D wogóle on traktuje to jako wielkie odtrącenie, robie tak tylko gdy gryzie i bije

brawurka

aja

jakiego kremu ochronnego używacie? z jakim filtrem?

ishka82

Cytat: aja w 09 Cze 2010, 11:41:52
jakiego kremu ochronnego używacie? z jakim filtrem?
Ziajka 30 :)

martullek

feeling.good

zosia2007

ja mam baby dream z rossmana 50

magdalinska

a wy smarujecie na kazde wyjscie? nawet jak jest w cieniu cały czas?