slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

jak pamietacie w palecie byly 2 pomysly: albo ciemne usta i blade powieki, albo przydymione oko i blade usta.
dziewczyna mnei przekonala, ze lepsze przydymione, bo sie duzo je, caluje, pije...wiec za czesto trzebaby  poprawic szminke, jesli usta mialyby byc glownym aspektem makijazu.
padlo wiec na oko.

nie moge sie zdecydowac. raz wydaje mi sie ze za ciemne, raz ze za jasne...w sloncu wyglada blado, w nocy (malowana bylam o 16h a tanczylam do 5 rano) na fotkach wychodzil czasami dobrze, czasami za mocno.
ale twardo trzymal sie do 5 rano;)

ps. nie patrzcie na brwi! hoduje, bo tak mam przykazane przed swoim czerwcowym spotkaniem na pierwsza w zyciu regulacje brwi w salonie;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

i jeszcze z jakiejs 3 nad ranem;)

czyli trzymac sie trzyma...ale czy nie wyszlo za zwykle? tzn dla mnie to i tak nie jest zwykle, bo sobie cieni nie robie prawie nigdy...(moze 5x w roku haha)

aha, bylo bez podkladu!

beesok

Eliza - ponizej moje refleksje - pls nothing personal - rozumiem, ze to sa proby i wolisz miec konkretne uwagi :)

Po pierwsze - jestes sliczna! I jak ktos wyzej wspomnial na tym bym budowala - masza ladna cere, ladne wlosy, bardzo naturalna urode.....poza tym, chyba glownym celem PM (a przynajmniej moim) jest to zeby wygladac, mlodo, swiezo, promiennie...i tu mam jedna uwage do makijazu - wydaje mi sie ze troche za bardzo jest "przypudrowana" - cera wyglada na sucha, przez to wyeksponowane sa zmarszki gdzieniegdze (czolo, okl ust/nosa)....blagam, nie bierz tego do siebie - ja mam chopla na tym punkcie i niestety sucha skore wiec jestem uczulona na to....i tez mialam probe po ktorej wlasnie mialam taki efekt...tzn byla to 5krotnosc Twojego ale sie zalamalam - ja na codzien wogole nie uzywam pudru a tu? Bleh. Potem trafilam do wspanialej wizazystki - szkoda, ze nie masz slubu w Krakowie bo jest naprawde rewelacjna. Tak dobrala puder, podlad i inne rozswietlajace cuda, ze na zdjeciach mialam efekt blasku photoshopowego i nieskazitelna cere - zreszta nie tylko na zdjeciach!

Pozostale kwestie - zdecydowanie poszlabym z wersja przydymione oczy + blyszczyk na ustach. Po pierwsze taki "look" zawsze wyglada bardziej "fresh" i subtelniej - wez pod uwage, ze bedziesz miala
upiete wlosy, suknie, welon itp..i przy tym tak zwany "zwykly" makijaz jest jak najbardziej wskazany. Poza tym, mocna szminka jest dosyc ryzykowna - jezeli nosisz takie na codzien i wiesz jak sie z taka je, pije, mowi :) to OK ale czy naprawde chcesz co chwile poprawiac szminke ale zastanawiac sie czy juz sie "zjadla" przed kazdym zdjeciem?? :) No i ryzyko niechcianych plam
wzrasta przy tej opcji ;)

Wlosy - tu juz sie chyba wszystko wiesz - z przodu super, z tylu..oh well. Skad ja to znam??? Kolejna proba i bedzie dobrze :) Nie dopinalabym sztucznych wlosow.......czy w Twoim przypadku musisz?

Zadna ze mnie stylistka ale do Twojej sukienki widze subtelny makijaz, gladki elegancki kok (ha! i tu sama potrzebuje inspiracji) i ladne, widoczne kolczyki.
Bransoltka podobno przynosi pecha :) i moim zdaniem jest tu zbedna ;)

Uffff dobra ..koncze swoje wypociny!!!
:) :)

elizapj

beesok to moze ta Twoje a krakowa ma ochote na wycieczke do wawy??;)

mam jeszcze z 1 inna miec probny...zobaczymy co ta wymysli..

w gole jak po tamtej wyjdzie zle. to mam w du...maluje sie sama:D

beesok

a wiesz, ze ona bardzo czesto maluje modelki do pokazow Plicha? Wlasnie od niego dostalam namiar do niej a on ma w planach otwarcie sklepu w Warszawie wiec moze akurat jej wpadniesz z terminem :)

Sluchaj - nie jest zle z Twoim makijazem - po prostu pogadaj z wizazystka i powiedz o co Ci chodzi....to co ma byc matowe ma byc matowe a co ma sie blyszczec ma blyszczec :) Wiem, ze "moja" uzywala jakiegos rozswietlajacego bardzo jasnego pudru - nie pamietam na 100% ale to byl chyba lancome...zreszta jak bede w czerwcu moze do niej wpadne i sie dowiem :) i tak musze "pocwiczyc" sztuczne rzesy - chodza mi po glowie - takie raczej subtelne ale nigdy nie nosilam wiec chce sprawdzic czy bedzie mi w nich wygodnie ;)

postaram sie zdobyc jakos moje foty z proby - sa w aparacie siostry :)

elizapj

Cytat: beesok w 22 Maj 2008, 02:37:18
a wiesz, ze ona bardzo czesto maluje modelki do pokazow Plicha? Wlasnie od niego dostalam namiar do niej a on ma w planach otwarcie sklepu w Warszawie wiec moze akurat jej wpadniesz z terminem :)

Sluchaj - nie jest zle z Twoim makijazem - po prostu pogadaj z wizazystka i powiedz o co Ci chodzi....to co ma byc matowe ma byc matowe a co ma sie blyszczec ma blyszczec :) Wiem, ze "moja" uzywala jakiegos rozswietlajacego bardzo jasnego pudru - nie pamietam na 100% ale to byl chyba lancome...zreszta jak bede w czerwcu moze do niej wpadne i sie dowiem :) i tak musze "pocwiczyc" sztuczne rzesy - chodza mi po glowie - takie raczej subtelne ale nigdy nie nosilam wiec chce sprawdzic czy bedzie mi w nich wygodnie ;)

postaram sie zdobyc jakos moje foty z proby - sa w aparacie siostry :)
to bede trzymac kciuki za jego sklep;)
u mnie na twarzy byl jedynie puder ale mialam wrazenie ze uzyla b niewiele..bo w ogle momentu nakladania nie pamietam...oraz roz...
kremu, podkladu ani rozswietlaczy w ogole...
ja mam b niska tolerancje do podladu (duze pory to moj koszmar) i stad ja prosilam o nie kladzenie na twarz nic..poza 'kolorami' moze to byl blad...moze wyszlo by inaczej gdyby zrobila mnie po swojemu...-? ale na serio ja jeszcze w zadnym podkladzie nie widzialam porow mniejszych niz bez podkladu...stad po prostu nie toleruje:(

sierpniowajulka

Eliza - widzę, że czesał Cię mój fryzjer. I że mu wyszło nie do końca. :P Masz sporo czasu jeszcze do ślubu, możesz więc wypróbować różne opcje i miejsca, ale... powiem Ci, że po małej modyfikacji Twoja fryzura byłaby rewelacyjna (trzeba by zmniejszyć  objętość włosów - które z Was wpadło na pomysł z dodaniem sztucznych?; trzeba by usunąć to najwyższe spięcie włosów - tak, by włosy schodziły gładko do koka zebranego nad karkiem.). Fryzury próbne nie zawsze wychodzą... niestety. Ty nie znasz fryzjera, a on Ciebie...
W moim przypadku też było beznadziejnie. Tylko ja na próbę umówiłam się 4 dni przed ślubem... I już nie miałam czasu latać i szukać innych miejsc, w których próba powaliłaby mnie na kolana. Stwierdziłam, że muszę wszelkie swoje uwagi spisać na kartce i przedstawić je fryzjerowi przed zrobieniem już właściwej fryzury ślubnej (na drugą próbę w salonie było mi trochę szkoda kasy)... Pogadaliśmy w dniu ślubu, opowiedziałam mu co mi się nie podobało, z czym się źle czułam, co chciałabym zmienić. Efekty tej rozmowy, czyli różnice między próbą w właściwą fryzurą możesz podziwiać poniżej (z lewej próba, oczywiście :) ):

elizapj

Cytat: sierpniowajulka w 24 Maj 2008, 21:06:23
Eliza - widzę, że czesał Cię mój fryzjer. I że mu wyszło nie do końca.
haha
widze ze roznice subtelen ale efekt jednak stanowczo inny:)
ja do jego nieudanej proby zasadniczo nic nie mam. ale niestety polityka zakladu jest taka, ze nie biora wizyt na wczesniej niz miesiac przed. czyli bedac u niego w polowie maja nie moglam sie zapisac na 2 sieprnia, ani nawet na lipiec, na kolejna probna:(co gorsza, on nie potrafil powiedzic czy nei bedzie na urlopie 2.08:( wiec troche bez sensu planowac cokolwiek dzis...

chce sobie zostawic temat na troche i wrocic do niego wlasnie w lipcu. w miedzy czasi chodzi mi jeszcze po glowie czesanie wlasnie u 'osiedlowej' fryzjerki, kt pracuje w malo renomowanym salonie, ale wydaje sie zupelnei nie na miejscu i kiedys gdy odcinalam u niej wlosy potrafila wlasnie co do joty zrobic wg wskazowek...wiec dam jej szanse z czesaniem. jak wyjdzie to super. jak nie, to i tak musze czekac do lipca by wiedziec czy ten fruzjer z nowogrodzkiej bedzie czy nie 2.08...

ps. fajnie, ze to Twojw zestawienie jest takie dajace sie prownac. prawie pod identycznyn katem;)

elizapj

a o dylemacie kolorow pasa i ponczoch tu: http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,2087.0.html

wiem jakim cudem te problemy sie mnoza...rok temu w zyciu bym nie przewidziala, ze przyjdzie mi sie zastanawiac nad tym jaki kolor psaa, jesli ponczochy nie-biale..i jakie w zwz tym majtki; kolorem pod pas? czy pod ponczochy?
>:( co za bezsens..
wyglada na to, ze jesli chce miec ponczochy nie-biale, to i majtki powinny byc jakies bezowate..o ile ponczochy mi pasuje miec na slub inne niz biale to juz majtki inne niz biale jakos nie!!!

jesli kogos spotkaly podobne rozwazania to zacheciam do dzielenia sie wnioskami haha:)

ide pisac zaproszenia...

nionczka

Eliza, ja mialam kremowe ponczowy, kremowy buty, kremowy stanik i sniezno biale majtki. Bo chociaz kupilam sobie specjalnie kremowe, jednak te biale wydawaly mi sie najwygodniejsze. i dobrze. Majtek w sumie nie pokazywalam, oporcz kilku zdjec z przygotowan, ktore i tak sa czarno-biale :-) Najwazniejsze, zeby Ci bylo wygodnie pod spodem!

Stabilo

Ja po wielu męczarniach wybrałam pończochy Gatty w odcieniu Sabia. Pasują do białej sukni, ale na szczęście nie dają efektu "sinej" nogi ;)
Były to pończochy samonośne, więc problem pasu do pończoch odpadł. Dodam, że sprawowały się super i ani razu nie zaprzątneły moich mysli w czasie ślubu. I o to chodziło :)
Majtki+stanik pozostały białe.

elizapj

Cytat: Stabilo w 25 Maj 2008, 20:47:01
Ja po wielu męczarniach wybrałam pończochy Gatty w odcieniu Sabia. Pasują do białej sukni, ale na szczęście nie dają efektu "sinej" nogi ;)
Były to pończochy samonośne, więc problem pasu do pończoch odpadł. Dodam, że sprawowały się super i ani razu nie zaprzątneły moich mysli w czasie ślubu. I o to chodziło :)
Majtki+stanik pozostały białe.
no to te na probe kupione to wlasnie byly sabia gatty!...8 czy 15 juz nie pamietam...

musze w takim razie kupic III samonosne i zobaczyc czy beda bulki;)

elizapj

Cytat: nionczka w 25 Maj 2008, 20:42:24
Eliza, ja mialam kremowe ponczowy, kremowy buty, kremowy stanik i sniezno biale majtki. ....Najwazniejsze, zeby Ci bylo wygodnie pod spodem!
no to mi lzej! ufff
bo majtek w kolorze sabia pewnie bym nei znalazla..i ten kolor ponczoch w gatt-cie na serio ladnie pasuje pod moje wyobrazenei sukni..bo blade, ale nie komuniowe...a na opalone nogi bardzo jasne rajstopki wygladaja jakby wlasnie nogi byly jakies sine  czy brudne...nieciekawie w kazdym razie haha

i tak sobie mysle - ja bede miala suknie koniec czerwca...i ze spora czescia spraw musze czekac az ja bede miec fizycznie w reku..po prosru nie potrafie zdecydowac czy jakies tam rzeczy pasuja bez porownania bezposrednio z suknia..., ale jak slysze jak niektorzy pisza, ze im suknia chca oddac tydzien przed :o zwariowalabym gdybym miala tylko tydzien na przymierzanie czy wszystko pasuje do siebie
te firmy slubne sa chore:(

siog

Eliza, w koncu mam chwile:)

Sukienka cud i miod! Przepiekna! ale o tym juz mowilam:)

teraz szybko i krotko:
- sukienka nietypowa nowoczesna. wiec :
* zadnych ponczoch
* poszukaj ciekawe buty moze w kolorze kremowym polaczone ze zlotem?
* zamiast welonu tulko przylizany nad szyja kok baletnicy
* kupilabym dlugie sznury kamieni: kwarc dymny, krysztal gorski,blady ametyst (jeszcze jedne wylecialy z glowy) w przydymionych pastelach (ecru, pudrowy roz i td) pamietaj ze mam na mysli dlugie! i zalozylabym je wszystkie razem, tworzac calosc. dlugosc tak zeby ciut dluze pod piersiami. kiedys widzialam taka stylizacjie i wyglada to zjawiskowo-wyjatkowo.
* kwaty kuliste ale o mocnych lodygach lub anemony(?) w ciekwym mocnym kolorze.

mary

elizapj jaki Ty masz superancki avatar!! :D To Ty ?

elizapj

Cytat: mary_popins w 26 Maj 2008, 18:04:49
elizapj jaki Ty masz superancki avatar!! :D To Ty ?
to ja i moje  tsy swiecki;)

elizapj

Cytat: siog w 26 Maj 2008, 15:30:02
Eliza, w koncu mam chwile:)

Sukienka cud i miod! Przepiekna! ale o tym juz mowilam:)

teraz szybko i krotko:
- sukienka nietypowa nowoczesna. wiec :
* zadnych ponczoch
* poszukaj ciekawe buty moze w kolorze kremowym polaczone ze zlotem?
* zamiast welonu tulko przylizany nad szyja kok baletnicy
* kupilabym dlugie sznury kamieni: kwarc dymny, krysztal gorski,blady ametyst (jeszcze jedne wylecialy z glowy) w przydymionych pastelach (ecru, pudrowy roz i td) pamietaj ze mam na mysli dlugie! i zalozylabym je wszystkie razem, tworzac calosc. dlugosc tak zeby ciut dluze pod piersiami. kiedys widzialam taka stylizacjie i wyglada to zjawiskowo-wyjatkowo.
* kwaty kuliste ale o mocnych lodygach lub anemony(?) w ciekwym mocnym kolorze.
siog! dzieki
jak zwykle niedocenione rady:)

mam (again) zastoj:(
* dzis bylam na spotkaniu u modystki w spr welonu. 2 fajne opcje obgadalysmy ale moze byc problem ze znalezieniem materialow szerokosci jakiej potrzeba by je zrealizowac:( chce na chwile nie myslec..moze mnie jakis nowy pomysl olsni. w kazdym razie 1 z omawianych to wlasnie robin hood (z palety welonow)!

* co do bizu - bylam u 2 jubilerow, 2 rozne style ale oba bardzo mi sie podobaja, pogodzic sie ich nie da, wiec bede musiala wybrac.
1-http://www.lewanowicz.com (nic z tego co mi sie podoba nei ma na str) (podobo firma hiszp) ma wlasnie taki styl jak opisujesz, duzo duzych kolorowych kamieni. swietne grube bransoletki
2 - http://www.starjubiler.pl/index.html (nic z tego co mi sie podoba nei ma na str) to podobno firma belgijska i ma styl taki troche art deco (tak okreslila pani wszystkiego do czego pokazalam palcem). szkoda wielka ze obie strony sa do du...bo maja przepiken wzornictwo i zupelnie inne niz dotad szukalam:) zdcydowalam, ze musze poczekac na suknie, kupic cos i poprzymierzac w domu...w sklepie nie potrafie podjac decycji

* 2ga probna fryz jutro - dam znac...ale jak w koku baletnicu wygladam troche nieciekawie..troche za mlodo..i za zwyczajnie.. musze miec albo ta kulke z tyly wieksza, albo lekki irokez na czubku

* butow juz na 99% nie zmieniam...chyba ze sie okaze, ze moje nie pasuja bo sie okaza za bardzo kremowe:)

* z kwiatami tez musze czekac poltora miesiaca, bo nie wiadomo co bedzie dostepne 2.08 nikt nie chce nic poza rozami obiecywac:(...

wiec ma beznadziejny okres..niby tyle czasu a ja nie moge nic decydowac:(

sierpniowajulka

Cytat: elizapj w 26 Maj 2008, 22:11:56
* co do bizu - bylam u 2 jubilerow, 2 rozne style ale oba bardzo mi sie podobaja, pogodzic sie ich nie da, wiec bede musiala wybrac.
1-http://www.lewanowicz.com (nic z tego co mi sie podoba nei ma na str) (podobo firma hiszp) ma wlasnie taki styl jak opisujesz, duzo duzych kolorowych kamieni. swietne grube bransoletki
2 - http://www.starjubiler.pl/index.html (nic z tego co mi sie podoba nei ma na str) to podobno firma belgijska i ma styl taki troche art deco (tak okreslila pani wszystkiego do czego pokazalam palcem). szkoda wielka ze obie strony sa do du...bo maja przepiken wzornictwo i zupelnie inne niz dotad szukalam:) zdcydowalam, ze musze poczekac na suknie, kupic cos i poprzymierzac w domu...w sklepie nie potrafie podjac decycji
W Złotych dzisiaj szalałaś? :) Oba salony bardzo fajne. Za każdym razem, gdy tylko jestem w Złotych, to dla przyjemności tam zaglądam. W Starze możesz obejrzeć również obrączki Saint Maurice (te, które my zakupiliśmy i których stronkę kiedyś Ci podesłałam).

elizapj

Cytat: sierpniowajulka w 26 Maj 2008, 22:56:44
Cytat: elizapj w 26 Maj 2008, 22:11:56
W Złotych dzisiaj szalałaś? :) Oba salony bardzo fajne. Za każdym razem, gdy tylko jestem w Złotych, to dla przyjemności tam zaglądam. W Starze możesz obejrzeć również obrączki Saint Maurice (te, które my zakupiliśmy i których stronkę kiedyś Ci podesłałam).
w zlotych szalalam w sobote;)
i tak tak widzialam marice'a;)
piekne maja rzeczy...oczywiscie najfajniejsze za 4 i 5 cyfr...hahha

siog

Eliza a gdzie w Wawie jest Lewanowicz??? nastepnym razem moze zajrze

elizapj

Cytat: siog w 27 Maj 2008, 12:57:06
Eliza a gdzie w Wawie jest Lewanowicz??? nastepnym razem moze zajrze
ja znam tylko ich butik w zlotych tarasach:)
i jak bedziesz kolejnym razem w wawie to daj znac..moze akurat bede i ja:)

elizapj

alleluja, alleluja, alleluja, alleluja:)!!!

walsnie mi napisali, ze przyszla moja suknia!!!
odbiore dopiero w polowie czerwca...ale uff jaka ulga, ze jest i ze jest na czas:)

elizapj

drugie podejscie do probnej fryz tu: http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,2179.new.html#new
w zasadzie ankieta, bo sa to rozne wersje

elizapj

odslona sukni w ankiecie bukietowej http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1875.90.html

odebrana. jestem bardzo zadowolona. jest idealna, taka jak chciala, lepsza niz pamietalam. biustu troche mniej ni z lutym, no ale nie zaluje;) cos krawcowa wymodzi

tachogti

Pieknie Ci w niej i jest szalenie elegancka :D Wygladasz w niej krolewsko!
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P