slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

errata:
owa baskijka...okazala sie byc baskineczka lol

i nie jest tez tym co wam pokazalam wczesniej na fotkach...jak sie dizs dopytalam, to co wczesniej nazywalam po nich baskijka, panie powiedzialy, ze nie wiedza jaka ma formalana nazwe jesli wo gole...one nazywaja to dla potrzeb wlasnych kogucikiem ahha

baskiNka zas to takie upiecie, jesli czesc gorna welonu wiwinieta jest na zew i opada na tyl...i to wlasnie bede miec:) bedzie tyl i przod na wejscie, potem baskineczka
calosc bedzie zawsze krotsza od trenu, ale wg mnie wygladac bedzie pIknie
roznica miedzy koncem tremu a welonu bedzie krotsza niz metr...,bo jak sie okazalo po zalozeniu welonu na suknie i podczas gdy tren jest otwarty, przez co suknia z tylu opada na ziemie pod katem 45 stopni..to i welon sie na tym opiera..zamiast opadajc pionowa w dol..
mimo krotszej roznicy i tak wyglada git:) jestem hiper happy.
zostalo mi tylko z kreatywnych zajec wybrac bukiet, tort
i cala masa pracy w polu mniej kreatywnej;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

wrobelek0403

elizapj, a masz juz cukiernie wybraną?? Bo jesli tak, to warto do nich uderzyć o zdjecia ich tortów. Ja tak wybrałam samą cukiernię, spodobalo mi sie ich wykonanie. Co prawda sama na razie wiem tyle, ze bedzie angielski z pokrywą marcepanowa.

Ale w zwiazku z tym, ze reszte zostawiłam na ostatni tydzien, to pewnie bedzie krótka piłka - smak taki i taki, wybiorę jedna z ich stylizacji i tyle.

A moze zajrzyj na ich strone: http://www.tortweselny.pl/

A co do bukietu, no to cóż - ankiete zamknełam, ale wciaz się waham  :hammer: :hammer: miedzy gozdzikami i kantadeskami. I pewnie tez podejme decyzje w ostatnim tygodniu ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elizapj

wrobelek0403
dzieki za link :) za raz obejrze.  zdecydowalam sie na blikle...bo mimo rad dziewczyn ze ich torty nie najlepsze smakowo...nie potrafi uwierzyc, ze inni zrobia mi ladnie wg mojego wzoru. a bliklemu ufam, ze zrobia pieknie, bo robilam probe na urodziny i efekt przrosl wszlekie moje oczekiwania..mimo ze moja jedyna instrukcja bylo, ze chce anemona na torcie, ze to urodzinowy i ze to proba ich sil pod zamowienie weselnego.

wzory zadnej cukierni mi si nie podobaja:( (nawet te na str blikle  :P) tzn zadnej z tych do kt stron ww dotarlam

poza tym Blikle mi dowiozie za darmo, i ufam ze chlodnia w jakiej dojedzie bedzie z prawdziwego zdarzenie a nie jakas prowizorka, albo wrecz jak niektorzorzy mi mowili, odbior tortu weselnego (ok 13-15kg) we wlasnym zakresie  :o :o

co do bukietu..pojde chyba bez...bo jestem w zupelnym impasie, nic obecnie mi sie nie podoba na tyle by sie na to zdecydowac:)

maroonbug

Cytat: elizapj w 15 Lip 2008, 22:00:06
co do bukietu..pojde chyba bez...bo jestem w zupelnym impasie, nic obecnie mi sie nie podoba na tyle by sie na to zdecydowac:)
Eliza! Cie przywoluje do porzadku!! Natychmiast!! Ustalamy ksztalt najpierw tak? Maja byc odsloniete lodygi i kulko/kopulko/wiechec, right?
Nastepnie colour combo= to najwazniejsze. Nad tym sie zastanow. A w ostatnim tygodniu dowiesz sie jakie kwiecie jest dostepne i wtedy z florystka dobierzecie.

elizapj

no jaskry sa bezbledne!!!
ale nikt nie chce mi ich gwarantowac!!!:(
a ja sie cyckam wybrac bukiet, szczegolnie ze jedno gatunkowy, bo jesli sie okaze ze ich nie dostanie florystka, to wtedy z mojego bukiety zostanie sama wstazka...( u mnie akurat koronka)

tachogti

A nie mozesz ustalic ze chcesz jakskry a a razie wielkiej awarii cos innego? cos co jest na drugim miejscu w Twoim rankingu kwiatowym  :flowers:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

panikarola

eliza, ja sie tak z pania kwiaciarka umowilam, ona na podstawie poprzedniej wycieczki na gielde kwiatowa powiedziala co ogolnie jest dostepne bez obiecania, ze to konkretnie w czw przed moim weselem tez bedzie. i w czw zadzwonila i powiedziala, jakie kwiaty kupila. np. kupila tez eustomy piekne, ale do bukietu nie wykorzystala.co zdecydowalysmy wspolnie jak juz wiedzialysmy, jakie kwiaty ma. moze u ciebie tez tak sie da?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

poli

a może gardenia? nie mam zdjęć na podorędziu...  kwitnie podobno do wrzesnia. byłoby klasycznie, ale orginalnie. poza tym to mocny kwiat o delikatnym wyrazie - pasuje mi do ciebie  :)

beesok

Eliza!!!  bedziesz miala bukiet i to piekny!!!!  :hammer: :hammer: :hammer:

Zrob jak dziewczyny radza - wybierz 2 albo nawet 3 opcje i podejmij decyzje w dniu slubu - trudno jest jak jest, jeden dzien w zyciu w ktorym mozna troche wariowac!!!! Najwazniesze w tym dniu jest to, zebys byla zrelaksowana i szczesliwa a nie martwila sie o....bukiet! :)

Poza tym, kochana, COS na pewno pojdzie nie po Twojej mysli - jest to nieuniknione na takich imprezach -ale gwarantuje Ci, ze nikt nie zauwazy bo nikty nie wie jaki byl oryginalny plan :P dlatego nie ma co stresowac sie na zapas!

PS Ja sie np stresuje, ze moj S. zostanie wyciagniety na wieczor kawalerski dzien przed i pojawi mi sie na slubie w stanie nie zdjeciowym :P - tak mi "groza" moi kochani koledzy!!!!!

elizapj

dzieki dziewczyny za dobre rady:)

tachogti...prob wlasnie w tym planie B planie C...
po jaskrawch i zawilcach nie wiem co podoba mi sie na tyle by wybrac, w razie gdyby jaskorw/zawilcow nie bylo

poza tym moj tata czeka na info jaki bedzie kolor bukietu bo mu doradzili ze skoro mnie prowadzi powinien jego krawat do bukietu pasowac...
moj maz kompetnie to olal...taki wloski widac zwyczjaj, ze sie z PM nie robi centrum uwagi;) i sie tam pan mlody pod panne mloda nie ubiera haha.
nie konsultowal ze mna zadnych kolorow...tzn o wszytskim rozmawialismy, ale decyzje podejmowal sam z ojcem u krawca. o to jaka moja suknia, czy biala czy ecru nikt sie mnie nie pytal..a niby wlochy kolebka swiata mody.. w polsce jak w salonach slysza ze pan mlody nie ma koszuli  offwhite tylko biala to oczy sie im robia w piec zlotych hahha...

wracajac do watki. dzwonilam wlasnie do florystki, powiedziala ze jej wystarczy poltora tygodnia. czyli do przyszlej srody mam czas na myslenie...

elizapj

wrobelek0403
napisalam do nich...ale jeszcze minie dali znac...a jestem bardzo ciekawa jakie maja ceny...bo jesli lepsze niz Blkle.. to moze oni byliby lepsi...tylko na stro jakos nie jasno napisane...czy oni dowoza...czy nie...bo pisza ze odbior ich tortow jest prosty...ja nie che sie odbiorem tortu w dniu slubu martwic...niech mi dowioza i wsadza do chlodni oni...
tylko brakowalo zebym jeszcze sie martwila czy mi ktos normalnie na codzien tortami sie nie zajmujacy zwali tort po drodze czy nie...  ;D

elizapj

egzamin za mna..przede mna dokladnie 2 tygodnie kompletnego oddania sie slubowi:)

zaczynam jutro od pedicure lol
potem:
- menu weselne,
- modyfikacja playlisty...
- myslenie o kwiatach...
- modyfikacje w scenariuszu dnia...
-  pon tata i mlody decyduja o alkoholu, ja widze sie z odp za muzyke
-  we wt kolejna seria probnych czesan oraz spotkanie z odp za przebieg wesela (tematem rozmow: menu oraz scenariusz)
rest to follow:)

beesok

Eliza - obiecalam i nie wkleilam bo.....w tym arytkule durnym nie ma ani jednego bukietu :) a stylizacje przepiekne - shot in NYC --- az mi sie zal zrobilo, ze nie biore slubu w NY ;)
Znajomi w zeszlym roku brali slub w boat house w central parku ...i mieli sesje na manhattanie :)
aha i oczywiscie nie pamietam ich bukietu :)

No to dobrze ze egzamin za Toba a teraz do dziela! Ni emoge uwierzyc, ze Ty juz za 2 tygodnie !! Ja mam miesiac i juz panikuje :)

aha i nadal nie doszly moje blahniki  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( jezeli poczta zgubila to ZABIJE  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

elizapj

blahnik dojdzie nie martw sie na zapas!

ja co rpawda tez czekam na paczke z kolczykami...ale ufam ze pojdzie gladko bo w tym tygodniu juz dwie przyszly, przszedl garnitur F oraz nasze confetti

co do bukietu co raz czesciej mysle o calym zielonym
albo zielone roze, albo mieczyki,
albo jakas mieszanka ale cala zielona...dziurawiec, roze, yoko ono, kalina

alternatywnie mysle o calym rozowym..

beesok

eliza ten bukiet ktory wkleilas jest dobry - i zielony i rozowy jest ladny ale gdybym miala wybierac to chyba wole roz ;)

aha - moja paczka nieszczesna doszla - tylko mi ja customs otwarlo i dowalili mi taki VAT i podatek ze mnie szlag trafi - tez mi sie kurcze zachcialo zamowic 2 pary bo ksieznika chciala sobie w domu przymierzyc  >:( >:( >:( >:(
i teraz zaplacila vat i podatek za pare butow ktora mam zamiar i tak oddac!!!!!

Oj te buty przejda do historii :) S. jest maksymalnie wkurzony na mnie - z suknia rozumie ale z tymi butami to przegielam kompletnie  :-[ :-[ :-[ :-[

I ciesze sie, ze mam prace od wrzesnia i cos czuje ze przez pierwsze pol roku moja pensja bedzie szla prosto do savings account :(

katgoli

elizapj

Cytat: katgoli w 21 Lip 2008, 10:03:28
eliza wow ten bukiet jest sliczny, moze to ten wlasciwy?
katgoli, dobrze ze tak piszesz... przytul bo na tym wlasnie stanelo.
dzis po wielu godzinach pracy i latania w te i wewte..bez czasu na sniadania czy lunch, o 19 doczlapalam sie do florystki i jeszcze 2h z nia konwersowalam o kwiecie....

padlo na ten. opcje byly: ten lub caly pistacjowy (albo mix pistacjowy, albo same roze, jak te proponowane konwalii)
wybrala za mnie florystka...chyba troche w desperacji...haha bo ja sie nie mogla zdecydowac mimo podejmowania roznych prob sprawdzania, na jakim zalezy mi bardziej.
mojej mamie kompletnie on sie nie widzi. moj maz zawiodl sie kompletnie gdy uslyszal, ze butonierka bedzie rozowa:( (jak mnie przeprosi za reakcje to moze zmnienie na biala)
trudna dzisiejsza decyzje nazwac trafiona  :'(...

zmienic owszem jeszcze moge, ale juz mi sie nie chce...
poza tym po tym gdy ona za mnie wybrala nie odezwal sie we mnie bunt i nagly zal za straconym pistacjowym...wiec to chyba najlepszy znak, ze ten powyzszy rozowy mix to ten:)

a komu nie pasuje..no trudno...bukiet, jak ostatnio sprawdzalam, ma sie podobac PM;)

nika

url=http://www.slub-wesele.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

beesok

Eliza! Congratulations :) mamy bukiet! Bardzo ladny - bedzie pieknie - z Twoja opalenizna i "kolorytem" i z biela sukni - slicznie!

Ha ha ha reakcja F. sie nie przejmuj - kochana - za to ja bede miala podobnie bo postanowilam ze chyba bedzie fuksja (czyli dla facetow "roz" - oni nie rozrozniaja palet :P) i najlepsze jest to, ze chce zeby cala wedding party miala butoniere - czyli tata, tesc, swiadek i oczywiscie S. Ale sie bede Panowie cieszyc jak uslysza ze maja "rozowe" kwiatki zalozyc :))))))))))

Jak tam dalsze przygotowania?? TRZYMAM KCIUKI!!

katgoli

wow strasznie sie ciesze  jupi jupi jupi bedzie pieknie.... brawo

my mamy ciemno-rozowa posciel  ;D wybieralam ja z mezem i nie protestowal  :D bedzie dobrze..

Chermelle

Cytujbukiet, jak ostatnio sprawdzalam, ma sie podobac PM;)
;D ;D ;D

jedyny słuszny wniosek

Tobie ma sie wszystko podobac a nie innym zreszta innym moze sie nie podobać bo sie pewnie nie znaja na rzeczy :P :P

Anupka

elizapj - ten bukiet w ramce brazowej - absolutnie piekny. Bardzo mi sie podoba, az go sobie zapisalam w komputerze, choc przeciez ja mam manie slonecznikowa! :)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

elizapj

ciesze sie dziewczyny wielkim wsparciem mojej decyzji bukietowej:D

bylo ciezko i ciesze sie niezmiernie ze mam  to za soba...
pozostal mi, z kreatywnych, wybor tortu....dzis bylam u blikle'a/bliklego (nigdy nie wiem)
i zabukowalam sobie termin ale powiedzialam, ze decyzji o wzorze i smaku jeszcze NI MA!
mam myslec do ptku...

chodzi mi po glowie caly bialy z porzeczkami:D
podsunela mi pomysl pani przyjumujaca zamowienie...i twierdzi, ze juz taki robili do sesji w vivie (moze ktos widzial i pamieta???), mowi ze byl przepiekny:)

bardzo mnie te porzeczki ucieszyly, bo skoro sie uparlam na polska kuchnie (beda oscypki , malosolne, sekacz etc)...owoce same nasze..(porzeczki, agrest, maliny etc choc mama upiera sie przy mandarynkach, przed kt sie probuje wybronic)...to ten pomysl z patriotycznym tortem z porzeczkami bardzo mi pasuje do koncepcji:)
dodatkowo mi powiedziala, ze 11-12kg to bedzie 4-5 pieter!!! a ja myslalam, ze max3...
wiec super!!! ciesze sie niezmiernie. bo chce by go bylo widac z daleka haha!

dzis bylam na kolejnym probnyn makijazu..wyszedl chyba najlepiej, wiec jednak bedzie charakteryzatorka. przede wszystkim dlatego, ze mi zrobila podklad na twarz, kt bardzo niewiele widac. nie czuje sie za staro wiec jest got:) zrobila mi smokey w wersji szarej i brazowej (obecnie mam kazde oko inne haha by reszta rodzina mogla pomoc w decyzji)

szukalam ksiegi wpisow, nie ma nigdzie nic co mi sie podoba..kupilam wiec zloty album z kremowymi kartkami kartonowymi i pergaminem, uwazam, ze na wpisy w sam raz:) jakby ktos szukal - w papierniczym na swietokrzyskiej 14. rowniez piekne srebrne (wylacznie duzy format) na przeciw i troche blizej rogu z NS u fotografa. bez golebi, obaczek i pasteli of course:)

potrzeny mi szewc!!!! kt mi podklei buty bezowa guma!!! moze ktos moze polecic??? moj chcial czarna...chyba oszalal! twierdzil, ze zrobi nie do samych brzegow, tylko z cm od...no ale mimo wszystko...no halo....but slubny z czarna guma??? guma czy czyms tam jakby sie to nie zwalo..