slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Wow, super suknia. Takiej jeszcze nie mielismy. Z NY?

Co do fryzury - wybralabym loki z lat 40. Po 1. bardzo mi sie te fryzury podobaja :), po drugie beda stanowily kontrast do "surowej" natury sukienki. Ja taki polaczenia bardzo lubie, np. meskli garnitur i kobieca fryzura. Poza tym masz piekne wlosy, nie ma ich co chowac :)

Makijaz - jesli lubisz u siebie mocno podkreslone usta, to tez poszlabym w tym kierunku.

Welon - nie wiem, Ja jestem specjalista od piorek;) Ale na zdjeciach najbardziej podoba mi sie "przod i tyl". tylko ja bedziesz miala hollywodzkie fale to jak ty go na glowie umiescisz? Nie rozwali fryzury? Wiec moze jednak piorko? ;)

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: mayagaramond w 29 Kwi 2008, 19:48:50
Wow, super suknia. Takiej jeszcze nie mielismy. Z NY?

Co do fryzury - wybralabym loki z lat 40. Po 1. bardzo mi sie te fryzury podobaja :), po drugie beda stanowily kontrast do "surowej" natury sukienki. Ja taki polaczenia bardzo lubie, np. meskli garnitur i kobieca fryzura. Poza tym masz piekne wlosy, nie ma ich co chowac :)

Makijaz - jesli lubisz u siebie mocno podkreslone usta, to tez poszlabym w tym kierunku.

Welon - nie wiem, Ja jestem specjalista od piorek;) Ale na zdjeciach najbardziej podoba mi sie "przod i tyl". tylko ja bedziesz miala hollywodzkie fale to jak ty go na glowie umiescisz? Nie rozwali fryzury? Wiec moze jednak piorko? ;)

mayaG chcialam Ci napisac jednym slowem grazie, ale dowiedzialam sie w dojczu, jest 10...i nie wie kt pasuje, wiec wszytskie wklejam:    * dankbar grateful, thankful
    * die Dankbarkeit gratitude, thanks
    * Ich bedanke mich! I thank you! - My thanks!
    * Nein, danke! No thanks!* Hear it!
    * Nichts zu danken! Don't mention it! You're welcome!
    * Bitte! You're welcome! (in response to "Danke!) Hear it!
    * das Dankeschön (a/the) thank-you
    * Ein herzliches Dankeschön! My/Our heartfelt thanks!
    * das Dankschreiben thank-you note/letter
    * der Dankbrief thank-you letter
    * das Dankgebet prayer of thanks
    * die Danksagung expression of thanks/gratitude, thanksgiving
    * das Erntedankfest (Harvest) Thanksgiving (see Thanksgiving in Germany)
a teraz do konkretow
- welon musi byc, wiec piorka ewentualnie w bukiecie:)
- fale jullianne moore z welonem tyl i przod, chyba sie im nic nie stanie. tym bardziej ze by takie fale u mnie uwiecznic (na kilka godzin) trzeba bedzie jechac po rezerwy lakieru do poznania. co jest  tez czyms co mnie przeciw tym falom troche nastawia. nie chce bardzo sztywnego uczesania..co ten fryzjer bedzie ze mna mial 15ego...
- sukienka, si, z ny
- makijaz chcialam miec smokey eyes...ale nie wiem jeszcze nigdy przydymione na mnei nei wygladalo idealnie...wiec stad zdjecie Kreglickiej...bo te jej cienie sa blade, a chyba z takich przydymione oko tez mozna zrobic -?
- jesli przydymione oko, to usta blade. jesli czarna krecha i grubo tuszem, blade powieki, to wtedy bym sie widziala w takiej szmince jak z reklamy estee lauder
- a jesli koki jak radzi marronbug...to mimo szperania od roku po necie ladnych gladkich kokow z duza 'pilka' z tylu widzialam bardzo niewiele ( zalaczam wieszke wersje z palety) wiec bardzo chetnie popatrze na propozycje:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Jednym slowem to danke, a dwoma to np. danke schön albo vielen dank. :)

Z kokow pasowalby taki tuz nad karkiem, niestety nie mam zadnych fot, bo kokami sie nie interesowalam.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: dodaa84 w 29 Kwi 2008, 20:25:15
piękna, będziesz cudnie wyglądać :)
jak mnie tu ubierzecie i wystylizucie to tak...;)

mayagaramond

Cytat: elizapj w 29 Kwi 2008, 20:08:01

- welon musi byc, wiec piorka ewentualnie w bukiecie:)

chcialas bukiet z piorkiem, masz: ;)

Kwiaty to anemony, mnie sie bardzo podobaja, ale nie wiem czy sa tez w innych kolorach.

elizapj

maja wlasnie sprawdzilam, anemony moga kwitnac az do sieprnia:)

ale one mi sie troche chuchrowate wydaja....-? tzn wiem ze bratki i aksamitki nie sa jakies dziarskie i silne haha
, ale je przynjamniej znam z zapachu i lubie te zapachy

zalaczam zaktualizowane palety bizu i kwiatow dostepnych w sieprniu,kt na razie wchodza w gre

a i podobaja mi sie jeszcze biale anturium...ale nie wiem,ktos tu mowil ze to pogrzebowe...wiec moge sie bez nich obejsc, ale stylem sa jak najbardziej tym czego szukam:)

goga

bardzo fajne te hortensje są , no i suknia przepiękna :)

a te róże bardzo przypominaja piwonie :D
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

martos82

Bardzo ladna i oryginalna sukienka.
Mi do niej pasuje kok - pilka i welon mgielka.

A tak wygladala podobna sukienka w 27 sukienek

elizapj

Cytat: martos82 w 29 Kwi 2008, 22:54:56
Bardzo ladna i oryginalna sukienka.
Mi do niej pasuje kok - pilka i welon mgielka.

A tak wygladala podobna sukienka w 27 sukienek
dzieki serdeczne:)
tzn pewnie padnie na kok pilka...bo czuje, ze fryzjer bedzie krecil nosem na te moje fale...a poza tym tam sa gole plecy..a ja mam wlosy za lopatki...i troche szkoda golizne zakrywac...ale gubie sie bo MayaG mowi, ze ladne wlosy szkoda wlosow chowac hahah

co do 27 sukienek, to ta moja faktycznie zagrala role..ale to byla suknia siostry. widac  ja tylko raz w scenie w przymierzalni, gdy gl bohaterka wkurza sie na siostre, ze tak strasznie przerobila suknie matki  - widac rola sukni nie byla bardzo pozytywna..sprawiala bol bohaterce, a potem nawet to oltarza nie doszla...
ujec z filmu szukalam, niestety nie udalo mi sie nigdzie znalezc..

i znowu ktos mi powie, ze niepotrzebnie popsulam, opwiadajac fabule...ale to glupi film, wiec chyba zadna strata:)

goga - dzieki:)
jakbys przypadowo widziala bukiet z hortensji, lub jakichkolwiek innych z mojej palety to bede wdzieczna..juz z dzownkow irlandzich kilka znalazlam..odkad wiem jak sie co nazywa, szukanie jest prostsze...ale nadal dlugie...

Majeczka

Eliza dokladnie tak :) no ale oczywiscie, o co ona sie wkurza przeciez siostra swietnie ja przerobila ;) hihihihi
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Majeczka

buuuuuuuuuuu nie glupi  :'( ja tam dalej mam sentyment do romansidel  ;D
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

elizapj

Cytat: Majeczka w 29 Kwi 2008, 23:08:47
buuuuuuuuuuu nie glupi  :'( ja tam dalej mam sentyment do romansidel  ;D
ok, ok,,no nie byl denny, ale byl troche bez glebszych tresci...i pewnie nikt o nim nie bedzie pamietal (poza mna) za rok
jakby moja uzyli w marii antoinette coppoli to bym chodzil dumna jak paw;)

Majeczka

mozemy uzyc photoshopa i bedzie w marii antoinette :D
[/url]

adrianna79

eliza.. sukienka swietna.. ale mam kilka ale... miseczki na biust jakos dziwnie wyladaja.. jak twoj biust sie w nich uklada.. rowniez... ksztalt sukienki... zwykle tego typu fasony robia nawet z najszczuplejszej dziewczyny jakby byla w ciazy... jestem bardzo ciekawa co myslisz o tym fasonie.. ja na przyklad w takich sukniach wygladam jakbym sie spodziwala... :-).. lol...

elizapj

Cytat: adrianna79 w 29 Kwi 2008, 23:47:47
eliza.. sukienka swietna.. ale mam kilka ale... miseczki na biust jakos dziwnie wyladaja.. jak twoj biust sie w nich uklada.. rowniez... ksztalt sukienki... zwykle tego typu fasony robia nawet z najszczuplejszej dziewczyny jakby byla w ciazy... jestem bardzo ciekawa co myslisz o tym fasonie.. ja na przyklad w takich sukniach wygladam jakbym sie spodziwala... :-).. lol...
ja tez;)

ale stwierdzilam ze mnie nie interesuje:D z reszta to zalezy z kt str sie obswerwuje.
do bardzo szczuplych nie naleze, ale nie mam wrazenia, ze mnie pogrubia - wyszczuplac tez nie, ale dodawac nie dodaje, poza ewentulanym podejrzeniem czemu ta panna mloda nie chce pokazac talii tylko ja chowa;)

mam tylk 158 i tysiac przymierzanych sukien mi wyjasnilo, ze o ile wciecie w talii jest piekne, o tyle przy dlugich sukniach wysoka talia (bo ta moja jeszcze sie nie klasyfikuje jako empire) wydluza optycznie nogi...a iluzja dlugich nog to cos dla czego warto dac ludziom podejrzenia ciazy:)

miseczki leza u mnie lepiej niz na tych 2 modelkach, bo one chyba nic nie maja pod spodem;) moj skromny biust jednak je wypelnia. biustonosza nie ma jak...stad moje obawy jak daleko pojsc z dieta...bo jesli biust bardzo zmaleje..to bedzie efekt jak u tych modelek:(

[zaktualizowany zestaw wlosowy ]

adrianna79

wiec gratuluje ze znalazlas te jedyna suknie!

elizapj

Cytat: adrianna79 w 29 Kwi 2008, 23:58:39
wiec gratuluje ze znalazlas te jedyna suknie!

dzieki, tez sie bardzo ciesze :D

gdziezby

Suknia miód na moje serce. Fale ok, ale kok lepszy do tych spaghetti straps fajne eksponujących plecy. Wklejam gładkie:
http://z.about.com/d/beauty/1/0/u/g/drewbarrymore2.JPG
http://img2.timeinc.net/people/i/2007/stylewatch/gallery/party_hair/mischa_barton.jpg
bez tej spinki afkors
Połączenie z falą ;-)
http://img2.timeinc.net/instyle/images/2007/dbf/100307_blanchett_400x400.jpg
Na rękę spora bransoleta + długi kolczyk.

Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

maroonbug

Eliza dzieki za piwo. Zgadzam sie co do koka, powinien stanowic na tyle duza kulke, zeby go bylo widac z przodu. Ale powinien byc gladki- nie jestem pewna, ale zdaje mi sie, ze takie koki czesze sie na gabce, zeby byly odpowiednio duze.
Znalazlam kilka zdjec, ktore mozna nazwac wariacja na interesujacy nas typ fryzury. Kolczyki moge byc i krotkie. Ja sie kieruje wlasnymi preferencjami w poradach i osobiscie wole dlugie kolczyki, ale krotkie tak samo sie wpisza w klimat sukni. Wazne zeby ladnie blyszczaly :D
Tutaj link do interesujacej fryzury (filmik i zdjecia jak ja zrobic): http://hairstyles.nexxus.com/holiday-hairstyles/hairstyle-soph-chignon.cfm

elizapj

Cytat: gdziezby w 30 Kwi 2008, 09:27:45
Suknia miód na moje serce. Fale ok, ale kok lepszy do tych spaghetti straps fajne eksponujących plecy. Wklejam gładkie:
http://z.about.com/d/beauty/1/0/u/g/drewbarrymore2.JPG
http://img2.timeinc.net/people/i/2007/stylewatch/gallery/party_hair/mischa_barton.jpg
bez tej spinki afkors
Połączenie z falą ;-)
http://img2.timeinc.net/instyle/images/2007/dbf/100307_blanchett_400x400.jpg
Na rękę spora bransoleta + długi kolczyk.
dzieki gdziezby:)
ciesze sie ze miodem polalam;)
ta fryz
jest ekstra, musze wygospodarowac miejsce w palecie na nia:)
i jeszcze znalazlam w starej galerii fryzur cos co laczy niski kok i fale... ponizej

elizapj

Cytat: maroonbug w 30 Kwi 2008, 09:43:47
Eliza dzieki za piwo. Zgadzam sie co do koka, powinien stanowic na tyle duza kulke, zeby go bylo widac z przodu. Ale powinien byc gladki- nie jestem pewna, ale zdaje mi sie, ze takie koki czesze sie na gabce, zeby byly odpowiednio duze.
Znalazlam kilka zdjec, ktore mozna nazwac wariacja na interesujacy nas typ fryzury. Kolczyki moge byc i krotkie. Ja sie kieruje wlasnymi preferencjami w poradach i osobiscie wole dlugie kolczyki, ale krotkie tak samo sie wpisza w klimat sukni. Wazne zeby ladnie blyszczaly :D
Tutaj link do interesujacej fryzury (filmik i zdjecia jak ja zrobic): http://hairstyles.nexxus.com/holiday-hairstyles/hairstyle-soph-chignon.cfm
ten link jest ekstra! na pewno wyladuje u mnei na blogu. kto wie czy nie ze mna u fryzjera;)
juz iedys czesano mnei na gabce, wyszedl straszny niewypal, ale nie przez gabke tylko autorke...tylko musze wyszukac gdzies fotke z probnego czesanai do cyw. wlasnie sobie przypomnialam, ze to byla taka duza kula i gladko z przodu..i pamietam ze nie bylam zachwycona na sobie:( przez to wlasnie szukalam dalej i w dniu slubu robilam pomellato a nie kule...ale mam krotka pamiec...:(

Chermelle

mnie zaczarowała ta sylizacja glowy

Chermelle

może będzie inspiracją

welon czepek tez extra  :)

aja

no prosze jak ten czas szybko leci...
faktycznie suknia bardzo orginalna - chyba jeszcze takiej nie widziałam!!!
pozdrcawiam Cie serdecznie

elizapj

Cytat: Chermelle w 30 Kwi 2008, 12:07:44
mnie zaczarowała ta sylizacja glowy
troche bym sie bala, ze podrapie meza przy oltarzu - takim welonem rozlozystym na boki  ;D

Cytat: aja w 30 Kwi 2008, 12:51:38
no prosze jak ten czas szybko leci...
faktycznie suknia bardzo orginalna - chyba jeszcze takiej nie widziałam!!!
pozdrcawiam Cie serdecznie
Ty mnie nie pozdrawiaj;), tylko pomysl jaki bukiet moze byc z hortnesji i bratkow, aksamitek i etc..

czas leci, bardzo bardzo szybko...po prostu ostatnie 6m nie wiem gdzie sie podzialo -?

oficjalnie oglaszam, za paleta fryzur juz wiecej nic nie pomiesci - teraz dodawc moge jedynie po usunieciu czegos:( nikt nie glosowal ostro przeciw ktoremus z pomyslow...ale tez nikt nie byl za kucykiem..wiec jesli macie dalsze swietne pomysly, to ja nie wiem gdzie je pomieszcze..nie chce ich miec za duzo...to jest etap na kt lepiej sie zawezac niz rozwijac...ale tez nie che przegapic jakichs swietnych rozwiazan, o kt jeszcze nie pomyslalam... wiec dalsze propozycje jak najb mile widziane...ale postanawiam, ze bede juz tylko wstawiac nowe usuwajac dotychczasowe...a dotyczasowe wszystkie mi sie podobaja:(