slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

Cytat: panikarola w 12 Lip 2008, 21:25:43
eliza, mi sie zdaje, ze tren nie powinien byc dluzszy niz welon. jeszcze zalezy ile dluzszy, ale np. 15-20 cm to raczej nie.

idei baskijki jakos nie rozumiem, to sie nie wypowiadam, moze tyle, ze z przodu to wzglada jak niedokonczona kokardka.

to ja bym zrobila opcje 1, tzn. zdecydowanie w dlugosci na przod i na tyl wtedz gdzies do kolan wyjdzie, tak?

ale mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze sie wypowie.
baskijak jest dokladnie taka jakby kokarda patrzac z przod. marszczy sie gorna czesc welonu ( jakies 5-20 cm gory zalezy od materialu) i spina sie do fryzury broszka lub spinka. reszta welonu, tzn dol rozszerza sie trapezowato w dol

co do opcji 1 - tzn przod i tyl, jesli welon z przodu siega ponizej piersi a powyzej talii, to z tylu siega do ziemi, opierajac sie na ziemi jakies 5-8 cm....no ale moj tren rozlozony ma prwie metr:(((
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Tez mysle, ze krotszy welon bedzie dziwnie wygldal..Z driguej strony najbardziej podobalby mi sie wlasnie welon na twarz.

Na baskijeke to nie wiem jak? Tak jak miala siog? Ale chyba nie nazywali by tego na baskijke ;)

paniakrola - idz na ploty zobacz jakie nam znalazlam buty :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: elvelve w 12 Lip 2008, 21:30:01
elizapj nie pamietam środka wątku, ale sukienka od pierwszej strony się nie zmieniła?!

bo jej by sie coś fikuśnego na głowie przydało.... np. ta baskijka, gdybym wiedziała co to zacz
sukienka z pierwszej str ta sama:)

na kwiatowym nawet sa moje w niej fotki:)

a baskijka taka krociutka gora to taka:

dluzsza (tzn ze wiecej gora wystaje tego zmarszczenia tu:

panikarola

pedye na ploty!

eliza, a jakbz ten welon wtedy obciac? to szkoda, bo ladny, tak?

moja wyobraznia jest za slaba, ja bym musiala te baskijke zobaczyc razem z suknia i pewnie dluzsza chwile sie pogapic, ale na sluch to mi sie to rozwiazanie troche udziwnione wydaje, jak u ciebie sa raczej takie proste ciecia na spodnicy i gorset (gora) raczej lezkowaty to myslisz ze ksztalt tych skrzydelek od baskijki bedzie pasowal? ja po prostu nie wiem.

dlatego ja sama bym wziela jakies proste rozwiazanie. skoro ma byc na twarz - to czy wchodzi w gre obciecie? jesli tak, to problem z glowy, tak chyba by bylo najladniej, jesli nie - to odpada rowniez dwie warsty do tylu i zostaje grzebyk u samej gory i welon ciagnacy sie za trenem. w sumie nie wiem czy wtedy nie bedzie efektu, ze u gory golo i uklepane (bo fryzura gladka i na ramiona nic?), a u dolu caly efekt wow. ergo: obciac i welon na twarz lub baskijka (o ile pasuja skrzydelka).

edit po obejrzeniu zdjec: moze taka mala baskijka? ale bardziej mi sie widzi na twarz.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

elizapj

Cytat: mayagaramond w 12 Lip 2008, 21:30:58
Na baskijeke to nie wiem jak? Tak jak miala siog? Ale chyba nie nazywali by tego na baskijke ;)

tez nie wiem jak sie ulozenei siog nazywalo ale ona miala inaczej gora ciety welon, tzn jej plasko lezal wokol glowy, bez zmarszczen
wiem dkladnie bo sobie jej zdjecia zachowalam i co jakis czas lukam dla inspiracji:D

mayagaramond

To na drugiem zdjeiu kojarzy mi sie z przedwojenna pielegniarka...;)

Na pierwszym zdjeciu wyglada to ladnie.

Popatrzylam na welony na san patrick, wszystkie sa dluzsze, nie ryzykowalabym z krotszym welonem. Nie ma mozliwosci welonu przedluzyc? 4-metrowego nie robia/nie zrobia?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

claridad

Tak jak większość na początku nie załapałam idei baskijki, ale ok, teraz rozumiem :)
Mi się wydaje, że takie upięcie b. pasuje do Twojej sukni. Z tego co pamiętam ona właśnie ma takie lekko kokardowe cięcia - przynajmniej mi się tak kojarzy (każdy panem własnych skojarzeń) ;)

Co do welonu krótszego od sukni - widziałam tylko wersję ze sporo krótszym welonem - więc trudny orzech do zgryzienia żeby wyobrazić sobie długość welonu o której piszesz...ale zdaje mi się, że to średnio będzie wyglądało - tzn. jeśli welon będzie się opierał na trenie i kończył kilka centymetrów przed trenem - to może nawet nie być zauważalnej różnicy, ale jeśli będzie się kończył kilkanaście centymetrów przed końcem trenu, no to właśnie...za krótki spodnie = za krótki tren. Bo mamy piękny długi tren i prostą ścianę z welonu.

I rozumiem, że welon z przodu jest Twoim faworytem (bo moim też). Pomyśl sobie, czy jeśli się na to zdecydujesz nie będziesz myślała "mam za krótki welon z tyłu, mam za krótki welon z tyłu" , jak osiołek ze Shreka "niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce" ;)

elve

jeśli zdecydujesz się na ten welon, to ja bym raczej puściła cały welon na tył, a jeśli ufasz paniom w salonie to poszłabym w tą baskijkę

elizapj

wiec po kolei

panikarola - obciac si enie da, bo ow wybrany, ma aplikacje wew welonu w dolnej polowie (- tak wlasnie jak sobie wymarzylam i myslalam ze nigdzi enie znajde), pozatym jest caly obszyty koronka ciac nie ma jak:(

maya - uszyc nie uzyja, bo sprowadzany i maja jeden jedyny o dlugosci 3m:(((

claridad - mysle ze bardzo nie bedzi emnie to denerwowac..bo jesli bedzie w ogole denerwowac w dniu slubiu to gotowam przeszyc grzebyk i zrobic dlugosc za tren pod kosciolem:)
u mnie roznica dlugosci bedzie chyab nie taka typu za krotkie spodnie, wydaje mi sie ze tak by wyszlo jesli by wlasnie byl welon kilka cm krotszy...a u mnie bedzie roznicy prawie metr... wiec nie bedzie chyba wygladalo ze wyszlo tak niechcacy tyelko ze jest celowo...
no i tren bedzi ekompletnie gladki...bez absolutnie niczego...a dekoracje beda jedynie na welonie...

umre do poniedzialku.... :-\

dlaczego do slubu nie mozna isc 3x????i miec za kazdym razem inny welon???!!!!

elve

elizapj jeśli welon nie jest gładki to bym tym bardziej nie robiła krótkiego

mam lepsze porównanie dla efektu:

jak halka wystająca spod spódnicy

panikarola

i u gory ta aplikacja tez jest? to ta baskijka wyjdzie? bo moze lepiej tak na siog?

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

zosia2007

mi się podoba upięcie z pierwszego zdjecia, drugie nie bardzo

elizapj

Cytat: panikarola w 12 Lip 2008, 22:00:06
i u gory ta aplikacja tez jest? to ta baskijka wyjdzie? bo moze lepiej tak na siog?

aplikacja (azurowe liscie) jest tylko do ( mniej wiecej) polowy dlugosci welonu...a kronka wzdluz calosci

baskijka wyjdzie bo mi robily symulacje, tylko mialabym dodatkowy bol - szukac spinke czy broszke by spiac nia welon

claridad

Cytat: elizapj w 12 Lip 2008, 21:55:22

claridad - mysle ze bardzo nie bedzi emnie to denerwowac..bo jesli bedzie w ogole denerwowac w dniu slubiu to gotowam przeszyc grzebyk i zrobic dlugosc za tren pod kosciolem:)
dlaczego do slubu nie mozna isc 3x????i miec za kazdym razem inny welon???!!!!

Elizapj - takie rozterki 3x? :) Bo jak inny welon to i inna suknia i inny bukiet... ;)

Jeśli tren jest gładki a ozdoby są na welonie - to krótszy welon odpada. Baskijka pozostaje moim faworytem :)

Głowa do góry - czy w welonie w baskijkę czy w innym :)

claridad

claridad

Wyszperałam jeszcze coś takiego...ale to też chyba nie jest to o co chodzi :(

elizapj

dzieki claridad, :)

poniewaz welon jest pochodzenia hispzanskiego szukam po str hispzanskich (ale znajduje rozne) jak sie tam nosza  :P

i mam tak:

jesli mnie wzrok nie myli wieczorowa pora to tu tez jest welon do ziemi a tren dluzszy..

tu chyba tez

infanta cristina ewidentnie tez

i tu Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wiem ze dlugosc welonow u ksiezniczek moze wynikac z tego ze byly pamiatka bo bacji etc i dobierane byly do innej sukni...no ale jaby nie patrzec babcia musiala byc podobnego wzrostu i jesli sie obecnym mlodym konczy na ziemi to babci nie mogl siegac za tren...( o ile babci amiala tren;)

natomiast gdy szukam zwyklych ludzi to oczywiscie welony bywaja najczesciej dluzsze niz treny sukni... i mam juz totalny metlik..

elizapj

Cytat: claridad w 12 Lip 2008, 23:50:25
Wyszperałam jeszcze coś takiego...ale to też chyba nie jest to o co chodzi :(

tego co wyczytalam dlugosc na Twoich fotkach to z chyba nazywa sie  walz...moj bylby do ziemi...:) ale no dobrze...koljne wizje jak mozna nosic:)

beesok

Eliza - jezeli roznica pomiedzy dlugoscia welonu a trenem jest metr to moim zdaniem spokojnie moze byc!
Nie wiem czemu zrozumialam, ze to roznica kilku cm - wtedy faktycznie by wygladalo jakby "nie starczylo" welonu....

a tak wogole to 5 minut temu wrocilam z mojej "trzydziestki" ;) i pierwszy raz w zyciu ogladam swit w Londynie - wiec wypowiem sie bardziej precyzjne za kilka (nascie) godzin :P

elizapj

Cytat: beesok w 13 Lip 2008, 06:38:30

a tak wogole to 5 minut temu wrocilam z mojej "trzydziestki" ;) i pierwszy raz w zyciu ogladam swit w Londynie - wiec wypowiem sie bardziej precyzjne za kilka (nascie) godzin :P

a rety ale ze mnei slepa gienia~!!!!!!!
sorki, przeciez byly Twoje urodziny!!!! a ja tu nic.....ale mi glooopio.
spoznione wszystkiego najlepszego!!!
:urodziny:
o welonie na razie nie mysle...tzn staram sie...zostawiam do jutra do weryfikacja z suknie na zywo:)

mayagaramond

beesok -  :urodziny: :urodziny: :urodziny:  :drunk: :drunk:

beesok

Dzieki Kochane!!!! Ale byla impreza! Zakonczona zupelnie nie zaplanowanym wypadem do klubu karaoke po drodze do domu :) a o 5:30 rano nasz biedny sasiad lekko zazenowany poprosil nas zebysmy jednak sie troche uspokoilily - co za wstyd!!!!!!

ha ha ha nastepne duze swietowanie za 10 lat ;)

zosia2007

beesok  :urodziny: :urodziny: :urodziny:

PS. Mam nadzieję, że eliza przebaczy mi, ze składam życzenia w jej wątku ;)

elizapj

Cytat: zosia2007 w 13 Lip 2008, 22:33:37
beesok  :urodziny: :urodziny: :urodziny:

PS. Mam nadzieję, że eliza przebaczy mi, ze składam życzenia w jej wątku ;)
eliza sama zapoczatkowala trend wiec jak sie ma obrazac?:) poza tym watek mi podpijacie;)

beesok

Dzieki kochane za zyczenia i sorry za "zasmiecanie" watku Eliza :P