slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

elizapj

pokaze co mam. i czego mi brak i jakie mam na te brakujace rzeczy pomysly.

najbardziej obecnie boli mnie niemoznosc skupienia sie na bukiecie. palete wybrancyh kwiatow wystepujacych w sierpniu podalam tu http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1875.new.html#new

moze latwiej mi podpowiecie jak uchyle rabka tajemnicy o sukni

zaczne od makijazu i fryzur jakie rozwazam - z checia poslucham, kt najbardziej wg was pasuje
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

buty moga ulec zmianie, jesli po odebraniu sukni okaza sie za bardzo bezowe

konwalia

Eliza super kiecka. ja o 6takich fasonach musiałam zapomnieć, ze względu na "duży biust".

elizapj

bizuterii nie mam zadnej..pomyslow raczej malo.. ale najb podoba mi sie te pierwszy w lewym gornym rogu, to eva longoria. jesli ktos cos podobnego widzial gdzies i wie gdzie mozna kupic...:)

pozostale wiem, ze moge kupic w sieci

welon raczej bede szyc...ale musze zdecydowac jaki styl...i nie wiem...podobaly mi sie duze bufki...ale ta probe mnie w bufce mnie nie przekonuje

Kasia

WoW

ale "nietypową" kiecke wybrałaś :)

oczywiście na plus :)

konwalia

Jeśli welon, to delikatne kryształki na rękę i do uszu i koniec.....

elizapj

Cytat: konwalia w 29 Kwi 2008, 11:18:36
Eliza super kiecka. ja o 6takich fasonach musiałam zapomnieć, ze względu na "duży biust".

dzieki konwalia. ja od jej kupienia schudlam juz 3 kg..i sie modle bym miala co tam wlozyc jak ja odbiore;) bo stanikiem tam nic nie mozna uregulowac haha musi byc bez

Kasia

a robin hood jest niezły :)

elizapj

Cytat: Kasia w 29 Kwi 2008, 11:20:15
WoW

ale "nietypową" kiecke wybrałaś :)

oczywiście na plus :)
:flowers: dzieki

konwalia a te krysztalki...to takie jakies na jednej nitce masz na mysli? nic masywniejszego z moich propozycji?

konwalia

T płaska na samej górze po lewej.
Albo połączone takie romby  wysadzane kryształkami- kiedyś widziałam, poszukam.

konwalia

konwalia

konwalia

konwalia

martullek

elizapj boska sukienka. wydaje mi się, że widziałam ją w filmie "27 sukienek"  :D

tachogti

elizapj suknia superowa  brawo  wydaje mi sie ze jest na tyle "surowa" ze mozesz  pojsc z nia w dwie strony : "geometryczna" z bizuteryjnymi propozycjami konwalii i zwykla mgielka lub tylem i przodem albo "zmiekczona" z badzo delikatna bizuteria na uszach i rekach za to jakims medalionem na szyi i mantilla lub czapeczko- kapturkiem na glowie :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

maroonbug

Eliza piekna suknia, jestem pod wrazeniem! Teraz moje zdanie co do stylizacji:
Suknia jest mimo klasycznej linii, bardzo nowoczesna ("classic with a modern twist" widze jako jej opis katalogowy :D ) i widze do niej takie elementy stylizacji, ktore ten charakter podkresla:
1. fryzura- moim zdaniem kok, rozpuszczone wlosy mi do niej nie pasuja az tak bardzo (tez bedzie ladnie, ale kok wedlug mnie bardziej), nisko upiety, gladki kok doskonale pasuje i podkresli, ze suknia jest edgy, sharp, clean i modern. Prosze mi wybaczyc nazewnictwo, ale brakuje mi polskich slow zeby opisac o co mi chodzi. Jesli rozpuszczone, to idziesz w dobrym kierunku ze stylizacja a la Veronica Lake i inne panie z lat 40. Pamietasz fryzure modelki ze strony Pomellato, ktora pokazywalas cale wieki temu? Tez uczesana w stylu retro, ale wszedzie gladkie linie i bardzo dopracowany wyglad. Do tej sukni nie pasuja romatyczne nielady. Wlosy maja miec wyrazna strukture i maja byc zdyscyplinowane.
2. makijaz- styl wybrany juz przez Ciebie jest swietny, zdecydowanie pasuje.
3. welon- nie mam sprecyzowanego zdania, poza tym, ze powinien byc duzy, bogaty, suto marszczony i dluuugi. To co maja na glowie Tori Spelling i Priscilla Presley odpada razem z Robin Hoodem, calun na zdjeciu z Vogue odpada, bo psuje fryzure, mantilla mnie powala na kolana- nie widzialam jeszcze piekniejszego welonu niz ten ze zdjecia, bufka bardzo pasuje do Ciebie, nie masz sie co martwic. Moje typy ze zdjec to mantilla i zwykla mgielka. Miejsce pierwsze zajmuje jednak welon nazwany tyl i przod bo jest piekny, dlugi, duzy, suto marszczony i mozna romantycznie go odslonic w kosciele.
4. bizuteria- wybralabym dlugie kolczyki i duza bransoletke, im wieksze, bardziej blyszczace i bling bling tym lepiej. Bransoletka Longorii jak najbardziej ok. Co do krysztalkow, to uwazam, ze sa za malo szlachetne zeby mialy grac pierwsze skrzypce w slubnej bizuterii. Szukalabym czegos co wyglada bardziej jak brylanty :) i jest w miare proste w formie.
Bransoletka- cos takiego, tylko jeszcze wieksza i bogatsza:
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Silver-Screen-Goddess-Bracelet.html
Kolczyki:
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Timeless-Beauty-Earrings.html - te podobaja mi sie szczegolnie :)
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/High-Class-Earrings.html
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Twenties-Belle-Earrings.html
5. bukiet- w zasadzie pasuje kazdy, bo suknia nie narzuca ani kolorystyki, ani ksztaltu. Ale moje pierwsze skojarzenie to byl ten bukiet, ktory byl na zdjeciu pokazanym jakis czas temu przez Salse (jej kolezanka w Lornie, Salsa pisala, ze ktos jej wyglad skomentowal jako malo slubny i zbyt skromny)- trzymala w reku kilka galazek drobnych bialych orchidei, zwiazanych po prostu wstazka. Prosty i nowoczesny :) Ale kulka, tzw.hand-tied bouquet tez pasuje. Tylko zdecydowanie dodalabym do bukietu orchidee, zeby podkreslic nowoczesny charakter sukni.
I dostajesz piwo za czapeczko-kapturek. You made my day :D !

mika

Eliza ale kiecka boska, zupełnie inna, bardzo mi się podoba,

elizapj

Cytat: konwalia w 29 Kwi 2008, 11:41:57
To jest super ale nie ma bransolety:
http://wkruk.pl/bizuteria/show/inputCheck12=true_id=305_pgszukaj=45_pgkomplet=1
o tak taka bransoleta gdyby byla to by byla idealna...
pierwsze 2 z polecanych wrzucialam do palety. choc wole chyba grubsza, w sensie szersza (cuff) niz wezsza...ale ta druga ma taki ciekawy zworek, kt moglby byc podobny do tego trojkata pomiedzy piersiami...musialabym isc z wydrukiem sukni do kruka i sie temu przyjrzec.

i wogole dzieki, :drunk: myslalm, ze juz ich strone na wszytskie sposoby zbadalam, a tych bransolet ani kolczykow nie widzialam:)  choc kolczyki to ja chyba zdecydowanie wole klasyki...ale bransolete bym wolala wlasnie masywniejsza..

elizapj

Cytat: martullek w 29 Kwi 2008, 12:23:44
elizapj boska sukienka. wydaje mi się, że widziałam ją w filmie "27 sukienek"  :D
haha, dobrze Ci sie wydaje...szkoda, ze nie w bardziej intelektualnym filmie..ale i tak sie ciesze, ze w kinematografii zostanie uwieczniona;)

elizapj

Cytat: tachogti w 29 Kwi 2008, 12:53:56
elizapj suknia superowa  brawo  wydaje mi sie ze jest na tyle "surowa" ze mozesz  pojsc z nia w dwie strony : "geometryczna" z bizuteryjnymi propozycjami konwalii i zwykla mgielka lub tylem i przodem albo "zmiekczona" z badzo delikatna bizuteria na uszach i rekach za to jakims medalionem na szyi i mantilla lub czapeczko- kapturkiem na glowie :)
dotknelas tachogti sedna sprawa...zakochalam sie w niej przez jej surowosc...i teraz wlasnie nie wiem czy brnac dalej w surowosc, czy troche oslodzic na rogach, jak mowisz welonem i bizu.

na szyje na pewno nic nie chce. jest wiec sama bransoleta i kolczyki. najb do tej pory podobaly mi sie  te na dziewczynie, ktorej makijazem chce sie zasugerowc - zalaczam. ale bransolety podobaja mi sie takie wlasnie jak u evy longorii..szkoda, ze nei ma lepszego ujecia..moze ktos widzial?, to fotke z jednego z jej wielu wcielen ze slubu

welon - mgielka to byl jedyny typ welonu jaki przymierzalam do niej, sam tyl lub tyl i przod..i wygladalo ok. ale moze troche bez wurazu. wszystko na miejscu i ladnie...ale troche bez wow.. i stad te rozwazania o welonach bardziej z charakterem..

elizapj

Cytat: maroonbug w 29 Kwi 2008, 15:22:04
Eliza piekna suknia, jestem pod wrazeniem! Teraz moje zdanie co do stylizacji:
Suknia jest mimo klasycznej linii, bardzo nowoczesna ("classic with a modern twist" widze jako jej opis katalogowy :D ) i widze do niej takie elementy stylizacji, ktore ten charakter podkresla:
1. fryzura- moim zdaniem kok, rozpuszczone wlosy mi do niej nie pasuja az tak bardzo (tez bedzie ladnie, ale kok wedlug mnie bardziej), nisko upiety, gladki kok doskonale pasuje i podkresli, ze suknia jest edgy, sharp, clean i modern.
czekalam maroonbug na Twoj ekspercki wywod:)
no niby sie z Toba zgodze co do wlosow, nawet w 100%, ale chodza za mna te rozpuszczone fale:( jak na julianne moore. i jedyne chyba co mnie przekona do koka to wielki upal lub wilgoc 2 sierpnia;) badz probne czesanie 15 maja...jesli fale wyjde ble... czy taki kok jak w mojej palecie ma SJP widzisz? bo ja lubie gladkie zaczesania, ale lubie jak cos widac rowniez en face..czyli kok musi byc duza 'pilka'..by mi sie podobac na mnie
Jesli rozpuszczone, to idziesz w dobrym kierunku ze stylizacja a la Veronica Lake i inne panie z lat 40. Pamietasz fryzure modelki ze strony Pomellato, ktora pokazywalas cale wieki temu? Tez uczesana w stylu retro, ale wszedzie gladkie linie i bardzo dopracowany wyglad. Do tej sukni nie pasuja romatyczne nielady. Wlosy maja miec wyrazna strukture i maja byc zdyscyplinowane.
ok czyli romantycze wlosy won. ok. z reszta ja wygladam za slodko w romantycznych stylizacjach. wiec dobrze, ze nie pasuja:) Pomelleto, owszem nadal mi sie podoba, ale skoro juz byl wykorzystany na cywilny...nie chce sie powtarzac. choc fale nadal lubie. i stad jesli robic je i tym razme, to myslalam o falach na dlugich rozpuszczonych..
2. makijaz- styl wybrany juz przez Ciebie jest swietny, zdecydowanie pasuje.
ok:)
3. welon- nie mam sprecyzowanego zdania, poza tym, ze powinien byc duzy, bogaty, suto marszczony i dluuugi. To co maja na glowie Tori Spelling i Priscilla Presley odpada razem z Robin Hoodem, calun na zdjeciu z Vogue odpada, bo psuje fryzure, mantilla mnie powala na kolana- nie widzialam jeszcze piekniejszego welonu niz ten ze zdjecia, bufka bardzo pasuje do Ciebie, nie masz sie co martwic. Moje typy ze zdjec to mantilla i zwykla mgielka. Miejsce pierwsze zajmuje jednak welon nazwany tyl i przod bo jest piekny, dlugi, duzy, suto marszczony i mozna romantycznie go odslonic w kosciele.
czyli hahah mam se wybrac 5, tak jak zwierzak ma 2 wersje, ja bede miala 5 i bede co 10 mnut zmieniac hahah 8)
4. bizuteria- wybralabym dlugie kolczyki i duza bransoletke, im wieksze, bardziej blyszczace i bling bling tym lepiej. Bransoletka Longorii jak najbardziej ok. Co do krysztalkow, to uwazam, ze sa za malo szlachetne zeby mialy grac pierwsze skrzypce w slubnej bizuterii. Szukalabym czegos co wyglada bardziej jak brylanty :) i jest w miare proste w formie.
Bransoletka- cos takiego, tylko jeszcze wieksza i bogatsza:
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Silver-Screen-Goddess-Bracelet.html
Kolczyki:
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Timeless-Beauty-Earrings.html - te podobaja mi sie szczegolnie :)
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/High-Class-Earrings.html
http://www.glitzysecrets.com/acatalog/Twenties-Belle-Earrings.html
bransoleta ekstra...taka by byla na serio tym czego szukam, taka siatka z pseudo brylantow, duza ale z duzymi dziurami...yhmyhm..:) kolczyki...not sure..bo ja nie za bardzo lubie dlugie, luk mi sie cos chusta pod uchem...moga wystawac za uchu...ale nieduzo..wlasnie nigdzie poza tym jednym zdjeciem od makijazu nie widzialam u nikogo czegos co by mi nawet prypominalo to o co mi chodzi:(
5. bukiet- w zasadzie pasuje kazdy, bo suknia nie narzuca ani kolorystyki, ani ksztaltu. Ale moje pierwsze skojarzenie to byl ten bukiet, ktory byl na zdjeciu pokazanym jakis czas temu przez Salse (jej kolezanka w Lornie, Salsa pisala, ze ktos jej wyglad skomentowal jako malo slubny i zbyt skromny)- trzymala w reku kilka galazek drobnych bialych orchidei, zwiazanych po prostu wstazka. Prosty i nowoczesny :) Ale kulka, tzw.hand-tied bouquet tez pasuje. Tylko zdecydowanie dodalabym do bukietu orchidee, zeby podkreslic nowoczesny charakter sukni.
I dostajesz piwo za czapeczko-kapturek. You made my day :D !
to ja uderzam do salsy z pytaniem o ten bukiet, bo go nie widzialam...
i marronbug wielkie piwo za te cenne i skrupulatne podsumowanie:)

elizapj

Cytat: mika9983 w 29 Kwi 2008, 15:28:39
Eliza ale kiecka boska, zupełnie inna, bardzo mi się podoba,
mika dzieki :-[ :D

Majeczka

Eliza wkoncu :) pierwsze co mi wpadlo do glowy to widzialas '27 dresses'?? tam dziewczyna byla w prawie identyczniej sukni. obejzyj sobie :) bardzo spodobala mi sie cala jej stylizacja ale ze wzgledu na odmiennosc urody i inne klimaty -do mnie nie pasowalaby :( nie moge znalezc zadnego jej zdjecia, ale poszukam jeszcze to Ci pokaze.

ups nie przeczytalam wpisow dziewczyn i z tym 27 dresses nie bylam pierwsza  :-[ hihihi

welon- wydaje mi sie ze gladka mgielka dlugasna i bufka tez wyglada interesujaco :)
makijaz- na zdjeciach od ciebie to slabo widac, ale ja bym cie widziala w czyms delikatnym tylko podkreslajacym twoja urode
wlosy- sama nie wiem ::) i kok i fale -pomysle jeszcze hihihi
bizuteria- podoba mi sie ta od dziewczyn

fajnie ze jest juz jakis zarys, to jak na cos wpadne to podesle ;)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

elizapj

Cytat: Majeczka w 29 Kwi 2008, 18:51:49
Eliza wkoncu :) pierwsze co mi wpadlo do glowy to widzialas '27 dresses'?? tam dziewczyna byla w prawie identyczniej sukni. obejzyj sobie :) bardzo spodobala mi sie cala jej stylizacja ale ze wzgledu na odmiennosc urody i inne klimaty -do mnie nie pasowalaby :( nie moge znalezc zadnego jej zdjecia, ale poszukam jeszcze to Ci pokaze.

ups nie przeczytalam wpisow dziewczyn i z tym 27 dresses nie bylam pierwsza  :-[ hihihi

welon- wydaje mi sie ze gladka mgielka dlugasna i bufka tez wyglada interesujaco :)
makijaz- na zdjeciach od ciebie to slabo widac, ale ja bym cie widziala w czyms delikatnym tylko podkreslajacym twoja urode
wlosy- sama nie wiem ::) i kok i fale -pomysle jeszcze hihihi
bizuteria- podoba mi sie ta od dziewczyn

fajnie ze jest juz jakis zarys, to jak na cos wpadne to podesle ;)
wlansie wcozraj podczas bezsennej nocy stiwerdzilam ze mam za duzo pomyslow i za duzy przez to chaos. zmusislam sie do wyboru faworytow oraz umieszczenia ich obok sibei na jednej stronie...przez to widac co maja wspolnego , czym sie roznie, i generlanie latwiej ocenic. tez powoli dzeki temu zaczyna mis ie wlasnie zarys zaostrzac:)