slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

no to ladnie ...se kupila panna mloda wszystkie barwy wojenne od narsa do odmladzajacego a teraz kaza jej isc w smokey, do kt wszystkie barwy miala w domu haha

jeszcze musze tu opinie 5czwartych uslyszec, bo sie konsultowalam z nim w kwestii braku fluidu....niestety tez z odp wynikalo ze powinien byc. tylko w pytaniu nie zaznaczylam, ze sie sama maluje...i odsylal wszelkie moje watpliwosci do wizazystki...a wizazystka to ja!

dzieki serdeczne za rady i komplementy - jak na kogos kto na serio poza tuszem i brazujacym nie uzywa nic to musze powiedziec, ze mnie podnosi na duchu slyszec, ze mi te smokey wyszly:)

i gdziezby, tak planuje welon...ale najpierw musze go wymyslic i zlecic uszycie, lub znalezc - mniej mozliwe. gotowy tylko 1 widzialam  taki jaki bym chciala, troche krotszy w zasadzie ale na tyle ciekawy by dlugosc do lydek przebolec;) tylko ze byl bialy, a ja musze miec krem. to bylo w ona i ona czy gdzies tam na nowolipiu i mi powiedzilie ze mi nie uszyja w innym kolorze :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

Cytat: sierpniowajulka w 24 Cze 2008, 14:10:05
Cytat: nionczka w 24 Cze 2008, 10:20:19
Ale bedziesz piekna panna mloda! Zazdroszcze Ci!

A czego zazdrościsz, piękna żono i przyszła mamo?  :hammer:

tzn wiesz nionczka jesli zazdrosc opiera sie o branie slubu drugi raz to jeszcze mozesz haha javiego pod pache jakis kosciol sie znajdzie;)
grazie mille

wszystkim polalam!:)

aha na fotkach z odmladzajacego sa moje slubne motylki w uszach:) jak sie ciesze ze na nie wpadlam jupi

nionczka

Ta Twoja stylizacja jest taka fajna, ze az sie chce przygotowywac slub. Ja sie az tak nie przykladalam, prawie wszystko wybralam za pierwszym podejsciem i wcale sie nie zastanawialam. A teraz widze na Tobie, ze to fajna zabawa. Chociaz Ciebie to wiele stresu kosztowalo. Ale efekt bedzie super!

Na tych fotkach motylki wygladaja jak kwiatki :-)

A po co Tobie tusz brazujacy Eliza? Ty przeciez ciagle opalona jestes?

nionczka

Cytat: sierpniowajulka w 24 Cze 2008, 14:10:05
Cytat: nionczka w 24 Cze 2008, 10:20:19
Ale bedziesz piekna panna mloda! Zazdroszcze Ci!

A czego zazdrościsz, piękna żono i przyszła mamo?  :hammer:

Zazdroszcze Elizie tych przygotowan i ze wszystko jeszcze jest przed nia.
I ze bedzie taka piekna a ja juz bylam i sie skonczylo.

elizapj

Cytat: nionczka w 24 Cze 2008, 18:38:09
Ta Twoja stylizacja jest taka fajna, ze az sie chce przygotowywac slub. Ja sie az tak nie przykladalam, prawie wszystko wybralam za pierwszym podejsciem i wcale sie nie zastanawialam. A teraz widze na Tobie, ze to fajna zabawa. Chociaz Ciebie to wiele stresu kosztowalo. Ale efekt bedzie super!

Na tych fotkach motylki wygladaja jak kwiatki :-)

A po co Tobie tusz brazujacy Eliza? Ty przeciez ciagle opalona jestes?
z opalonym jak z anoretykiem;) ciagle sie czlowiekowi wydaje ze blednie;) a ja brazujacy klade jak inni klada roz...w sensie rozu nie nosze, w zamian brazujacy:)

i ci zazdroszcze ze tak latwo przyszlo Ci z podjeciem decyzji slubnych...u mnie nic chyba nie wydarzylo sie za pierwszym podejsciem haha poza butami do cywilnego, kt zostaly mi podane jedynie po to zeby miec obcasy do mierzonej sukienki....kazda inna decyzja to godziny glowkowania  :angel: ale masz racje i duzo frajdy :D

elizapj

Cytat: nionczka w 24 Cze 2008, 18:40:50
a ja juz bylam i sie skonczylo.
wez bo sie rozplacze.... :'(

tez nie chce zeby to bylo za mna:(
licze ze od teraz bede sie duzo bardziej stroic i przygotowywac na sluby innych oraz inne wyjscia...kiedys to zlewalam, makijaz robilam najczesciej w samochodzie haha, a poniewaz czesto zmieniam miejsce zamieszania, moja garderoba jest jakby zawsze nowa...i moge powtarzac kreacje x razy bo i tak mnie nikt nie widzial....teraz widze ile frajdy przynosi takie kompletne babskie omotanie przygotowywaniem sie:) szok! 30 lat a ja odkrylam ze fajnie sobie popuscic i dac cie zwariowac ;)

martullek

elizapj ja też jestem definitywnie za kucykiem i smokey eyes  ::)

Majeczka

glosuje :) smoked -zdolna bestia  z Ciebie , tylko kontur jak pisaly dziewczyny jasniejszy
ale bedzie slicznie :D
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

maroonbug

Eliza zobacz jakie fajne- biel, czern i zielen:
http://thebridescafe.typepad.com/my_weblog/2008/04/post-9.html
Bukiety druhen mnie zainspirowaly, zeby Ci wkelic ten link. Poza tym ta stylizacja mi sie wydaje podobna do Twojej (czysta, prosta, elegancka i minimalistyczna), z tym ze Twoja bedzie duzo bardziej wykwinta i jak to sie mowi glamorous. Ta PM jest bardziej dziewczeca, Ty bedziesz dama :)

justynaaaa2

Jak dla mnie rewelacyjna jest ta stylizacja z linka  :P. Mi tam jakoś czarne akcenty na ślubach nie przeszkadzają - oczywiście w granicach rozsądku  :o ale ta kolorystyka z tym zielonym boska :)
Ja to już nie mogę się doczekać fotek elizy, tyle przygotowań i różnych wątków, że aż mnie ciekawość zżera jaki będzie efekt  ??? pewnie powalający  ;)

elizapj

Cytat: justynaaaa2 w 08 Lip 2008, 13:08:24
Ja to już nie mogę się doczekać fotek elizy, tyle przygotowań i różnych wątków, że aż mnie ciekawość zżera jaki będzie efekt  ??? pewnie powalający  ;)
justynaaaa2 wez mi nie podnos poprzeczki bo sie jak johny depp ze slubu rozmysle... :'(
zaczynam co raz bardziej sie stresowac bo co krok to jakas glupia kloda...
-nie mozemy dojsc z mezem do porozumienia co do tortu:(
-krawcowa kt podcina suknie, cos kreci nosem ze mial byc sam dol, a tu si eokazalo ze sa krynoliny
-babka od welonu probowala sie wykrecic, ze nie da rady sie ze mna spotkac przed urlopem bo ma zapisnae klientki....i dopiero sie musialam przypomniec ze ja tez bylam zapisana
-buty kupione w lutym, kt caly czas byly wygodne jak kapcie nagle mnie u krawcowej zaczely cisnac:(
-bizuteria slubna mi ukradli podczas wlamania do domu w zeszlym tygodniu...poszly oczywiscie inne tez wazne rzeczy...jak laptop i obraczki...no ale powiedzmy slubnej najb mi bylo wowczas szkoda bo miesiac zostal...tyle za nia chodzilam, kupiona zagranica, a ja wyjezdzma do polski...i balam sie ze sobie nie znajde nowej...na szczescie udalo sie zamowic
-mam chce mi do playlisty dopisywac piosenki biesadne :'( :'( bo niby polacy beda lubic???
-wczesniej chciala walce....juz niei wiem co gorsze
-2 moje druhny nadal nie wiadomo czy przyjada, dobrze ze swiadkowa miejscowa :o
-jak mysle o spwiedzi to mam ochote oszukac ze u niej bylam i wziac slub bez niej

generalnie mam dola...i egzamin 18 lipca i brak czasu zeby sie do niego uczyc...co probuje tlumaczyc komukolwiek ze musze na niego miec czas, to mi jakies slubne tematy serwuje...

mam dosc!!! :o

elizapj

Cytat: maroonbug w 08 Lip 2008, 12:58:13
Eliza zobacz jakie fajne- biel, czern i zielen:
http://thebridescafe.typepad.com/my_weblog/2008/04/post-9.html
Bukiety druhen mnie zainspirowaly, zeby Ci wkelic ten link. Poza tym ta stylizacja mi sie wydaje podobna do Twojej (czysta, prosta, elegancka i minimalistyczna), z tym ze Twoja bedzie duzo bardziej wykwinta i jak to sie mowi glamorous. Ta PM jest bardziej dziewczeca, Ty bedziesz dama :)
o rety jaka fajna!!!
co to za kwiatki u PM?? wygladaja jak cantedeskie ...ale czy one bywaja zielone???

i bukiet druhen jest nieziemski..dzieki kochana! polewam. bo wlasnie jutro widze sie z druga florystka. na pewno jej to pokaze!!! :flowers:

elizapj

Cytat: elizapj w 08 Lip 2008, 14:50:26

co to za kwiatki u PM?? wygladaja jak cantedeskie ...ale czy one bywaja zielone???

sorry wybacz widze...jak but napisane ze to calla lilly... ::)

justynaaaa2

Nie, nie broń boże się nie rozmyślaj  :o , bo my chcemy efekty podziwiać :)
No to trochę zadań masz, ale im więcej rzeczy do zrobienia tym większa mobilizacja i nagle czasu się robi więcej i wszystko lepiej się udaje, także do dzieła, raz raz  :clean:
A tak swoją drogą, to ładną masz koleżankę (ta z bloga) - może nie powinnam tak pisać jako dziewczyna  :o ale w sumie co mi tam  :-[

elizapj

Cytat: justynaaaa2 w 08 Lip 2008, 14:57:46
ładną masz koleżankę (ta z bloga) - może nie powinnam tak pisać jako dziewczyna  :o ale w sumie co mi tam  :-[
no generlanie twoja kolej przepadla;) wzieta jest, jak wskazuja fotki;)

justynaaaa2

Osz kurcze  ;)
to ja jednak pozostanę przy mężczyznach  :)
A te zielone kalle z tego linka, to na co dzień niespotykane, ja u nas w Polsce nie widziałam, ale widać, że w ogóle są, zresztą w necie jest napisane, że są jakieś odmiany zielone, ale gdzie tego szukać  :-\ nie wiem, może po hodowcach-ogrodnikach.   

niewiemjaka

Cytat: elizapj w 08 Lip 2008, 14:45:09
mam dosc!!! :o

eliza.. ale masz przygody :] pifko na poprawe choc odrobine ... i odstresowanie :drunk:

tachogti

elizapj ja tez mialam mlyn przed samym slubem i jakos sie wszytsko udalo wiec tez Ci polewam na uspokojenie  :drunk: :flowers: slicznie bedziesz wygladala to najwazniejsze  :)
a co do wlamania to jakis koszmar, niech zlodzieje upadna morda na jeza!  >:D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

elizapj

dzieki tachogti:)
juz mi jakos dzis lepiej
a o wlamaniu praiwe zupelnie zapomnialam...moze przez to ze udalo sie na nowo wszystko z bizu zamowic...a teraz bardzije podlamuja mnie jakies inne niespodziewane...ale nie bede Wam tu o nich truc..bo sie tylko bede nakrecac bardziej.
to co mi dzis miedzy innymi poprawilo humor to to, ze wydaje mi sie, ze znalazlam welon:D

jest idelany, poza tym ze jeszcze go z suknia nie mierzylam. jedynie ze scinkiem, wiec ze kolor pasuje to wiem,...ale czy stylem nie jestem pewna. niose suknie do salonu w pon:)
mam tylko 1 wielka watpliwosc. i tu kazda rada sie przyda. welon jest 2x3m i grzebyczka jeszcze nie ma. doszywaja go panie w salonie w zaleznosci jak zechce miec upiety.
moze byc:
1) tyl i przod
2) 'na baskijke' - tak nazywaja to w salonie...
3) 2ga warstwa tylko wywinieta na jakies 30 cm i wtedy obie warswty z tylu
4) grzebyk na gornym brzegu i wtedy caly welon tylko z tylu

mi sie oczywiscie najb podoba tyl i przod, ale wtedy dluzsza warstwa welou jest krotsza niz tren. opiera sie o ziemie i lekko bedzie lezec na trenie, ale welon bedzie krotszy :(
nie wiem czy tak moze byc:((( podpowiedzcie...nigdy takiej opcji nie widzialam i nie umiem ocenic czy to ladnie.

gdy tren bedzie podpiete po mszy, welon ma sznasze byc dluzszy...ale na wesjcie do kosciola tren oczywiscie bedzie rozpuszczony

jedyna szansza by miec dluzszy welon od trenu to zrezygnowac z welonu na przodie....ale ja nie chce!!!
a welon wyjatkowo mi sie podoba jak zaden inny.
co sadzicie?
najblizsze temu co w salonie mi pokazywaly jako upiecie na baskijke to to na fotce:)

beesok

elve

jakoś nie umiem sobie tej baskijki zwizualizować

ja bym nie zdecydowała się na welon krótszy od trenu, może wyglądać jak..... za krótkie spodnie

panikarola

eliza, mi sie zdaje, ze tren nie powinien byc dluzszy niz welon. jeszcze zalezy ile dluzszy, ale np. 15-20 cm to raczej nie.

idei baskijki jakos nie rozumiem, to sie nie wypowiadam, moze tyle, ze z przodu to wzglada jak niedokonczona kokardka.

to ja bym zrobila opcje 1, tzn. zdecydowanie w dlugosci na przod i na tyl wtedz gdzies do kolan wyjdzie, tak?

ale mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze sie wypowie.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

elve

ja się wypowiedziałam :P podobnie :P

panikarola

elvelve, patrz, prawie jestesmy zgodne, i wcale nie wiem czy to dla elizy dobrze czy zle lol lol ! ale polewam!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

elve

elizapj nie pamietam środka wątku, ale sukienka od pierwszej strony się nie zmieniła?!

bo jej by sie coś fikuśnego na głowie przydało.... np. ta baskijka, gdybym wiedziała co to zacz