co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

golinda

Cytat: mayagaramond w 05 Sty 2009, 18:53:33
I tak dobrze, ze nie podkreslam najwazniejszych mysli na zielono :D

a ja zaznaczam co ciekawsze ołówkiem i na końcu książki wpisuję nr strony, na której coś znalazłam
i robię to od zawsze - w ten sposób kiedyś udowodniłam pani w bibliotece szkolnej, że książkę oddałam :)

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Sty 2009, 08:38:47

a ja zaznaczam co ciekawsze ołówkiem i na końcu książki wpisuję nr strony, na której coś znalazłam
i robię to od zawsze - w ten sposób kiedyś udowodniłam pani w bibliotece szkolnej, że książkę oddałam :)

i nie kazala ci gumka wycierac? Piszac prace dyplomowa poodkreslam sobie olowkiem i pozniej godzine w bibliotece wycieralam...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 07 Sty 2009, 12:39:05
Cytat: golinda w 07 Sty 2009, 08:38:47

i nie kazala ci gumka wycierac?

nie, ja nawet myślę, że to dobra rzecz takie zaznaczanie ciekawych cytatów - można potem skorzystać (oczywiście mówię o beletrystyce, a nie podręcznikach do prawa międzynarodowego prywatnego ;D )

tiliam

ja znowu odgrzebałam Mary Higins Clark

tym razem "Słyszałem już tą śpiewkę"
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

skończyłam "Grę Anioła" i się na końcu popłakałam... :(

sweedee

Cytat: golinda w 26 Sty 2009, 21:20:14

ja tez dzisiaj skończyłam!!!
:beer: laska!
why się popłakałaś?

powiedzcie, co mam teraz przeczytać  :knuje:

spisałam niektóre tytuły, które polecacie
zacznę chyba od "Tysiąc wspaniałych słońc"

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

jo_miekka

a ja utknęłam na Zafonie i ni cholery nie mogę dalej... bo już wiem, że mi się nie podoba, ale dokończyć muszę...

sputnik_sweetheart

ja Zafona odłożyłam na półkę bo dokończyć też nie mogę...
a przeczytałam-bo dostałam od T. "Jedz, módl się, kochaj" Elizabeth Gilbert... ja tam nie przepadam za tymi Hamerykanami ;)

inkageo

To ja odwrotnie.. Zafon dawno przeczytany, a zaczęta Gilbert leży i chyba dam sobie spokój ;) Już czytanie kodeksów lepiej mi idzie ostatnio ;)
Czytam Intruza Stephanie Meyer, całkiem fajne science fiction :)
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: sweedee w 26 Sty 2009, 23:06:49
Cytat: golinda w 26 Sty 2009, 21:20:14

ja tez dzisiaj skończyłam!!!
:beer: laska!
why się popłakałaś?

bo współczułam mu - dostał pod opiekę dziewczynkę, o której wiedział, że stanie się kobietą jego życia, a która go już na pewno tak nie pokocha jak kobieta kocha mężczyznę

Dodany tekst: 27 Sty 2009, 10:03:32

sweedee, przeczytaj "Lód" Dukaja - naprawdę inny poziom świadomości, niezbyt lekka, ale bardzo dobra

inkageo

Mój M wymyślił, że David Martin cierpi na schizofrenię i ta cała historia uroiła mu się w chorym umyśle, w szczególności Corelli ;)
Imagine there is no hate

golinda

całkiem możliwe - nie wiemy jednak, co autor miał na myśli ;)
tak czy owak się popłakałam, chyba za bardzo się wczułam

szelma

Podzielam opinię o schizofrenii - o tym samym myślałam, kiedy czytałam "Grę..". Ogólnie całkiem mi się podobała - takie przyjemne czytadło. A teraz czytam sobie książkę o Pink Floydach - rzadko czytuję biograficzne książki, ale o PF to już chyba moja trzecia :D.

suegro

Cytat: jo_miekka w 27 Sty 2009, 08:14:54
a ja utknęłam na Zafonie i ni cholery nie mogę dalej... bo już wiem, że mi się nie podoba, ale dokończyć muszę...

ja go właśnie zmęczyłam 2 dni temu, bo też musiałam skończyć
w życiu tak długo książki nie czytałam!

a dziś zaczęłam w autobusie "Ludzie na walizkach" Hołowni, ale to taka krótka piłka :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

tusia

Ja od jakiegoś czasu czytam "Mauricio, czyli wybory" Eduardo Mendozy.
I to będzie jego czwarta i ostatnia książka, jaką napisał i cały jego dorobek przeczytałam ;)
Książka ta jest inna niż jego zabawna trylogia detektywistyczna, bo "tym razem to poważna powieść o wyborach - nie tylko politycznych, ale przede wszystkim życiowych."
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

salsa

Jo, widzę ze nie Tylko ja nie pokochałam Zafona ;) ot, czytadło ;)

Sweede , przeczytaj sobie : Gdybym ci kiedyś powiedziała, Judy Budnitz

ja to wałsnie czytam, bardzo mi sie podoba. JAk skończę to zabieram sie za jej nowa ksiażkę ( Ładne duże amerykańskie dziecko  )

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 28 Sty 2009, 16:29:57

ja muszę powiedzieć, że w Grze Anioła denerwowały mnie momentami te przerosłe metafory - tak to wyglądało jakby miały zasłonić treść, kompletnie bezsensu, nawet czasem mnie żenowały
ale treść przyjemna i zaskakujące zakończenie - smutne :(

Cień wiatru oceniam o wiele wyżej

No i wracam do Dukaja, bo musze to skończyć, choć lekkie nie jest

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

Anupka

Ja teraz czytam "Klunen" Klunna (Raymond van de Klundert), to już moja czwarta jego książka - tym razem felietony i opowiastki z życia.
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

golinda

Cytat: sweedee w 29 Sty 2009, 00:19:56
golinda dzięki, ale nie lubię s-f  :thumbdown:

"Lód" absolutnie nie podchodzi pod s-f!
A przynajmniej nie ma nic wspólnego z tymi s-f, jakie dotychczas czytałam.
Ciężko zaklasyfikować gdziekolwiek tą książkę. Może dlatego, że jest właśnie taka inna...

szelma

Anupka, a to polecasz Kluuna ogólnie, rozumiem? Ja po niderlandzku czytam głównie flamandzkie rzeczy, ale niedługo jedziemy na tydzień do Hagi, więc może powinnam poczytać coś holenderskiego ;)

Anupka

No mnie sie to po prostu fajnie czyta. Zaczelam od "Komt vrouw bij de dokter" i jakos mnie wciagnelo, to siegalam po nastepne. Literatura najwyzszych lotow to to nie jest moze, ale fajne do pociagu itd. Na bol.com sa tez jego dwie ksiazki po angielsku.

Do Hagi powiadasz...  :knuje:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

sputnik_sweetheart

Cytat: golinda w 28 Sty 2009, 19:59:15
Cytat: salsa w 28 Sty 2009, 16:29:57

ja muszę powiedzieć, że w Grze Anioła denerwowały mnie momentami te przerosłe metafory - tak to wyglądało jakby miały zasłonić treść, kompletnie bezsensu, nawet czasem mnie żenowały
ale treść przyjemna i zaskakujące zakończenie - smutne :(

Cień wiatru oceniam o wiele wyżej

no, cień wiatru przeczytałam raz dwa- jednej nocy a ta gra....no kiedyś dokończę...może ;)

jo_miekka

no ja właśnie ten Cień wiatru tak męczę...

panikarola

a ktoś czytał Ewę Wojdyłło? gdzies ostatnio czytałam dobrą recenzję książki http://www.sklep.tutej.pl/sklep/0/467731/0&a=szukaj&sz_keyword=woydyłło&sz_gr_id=3.

mogłabym coś następujących zamówić
http://www.sklep.tutej.pl/szukaj.php?a=szukaj&i=&depth=1&sz_keyword=woydy%B3%B3o&sz_gr_id=3&s_sz=szukaj

bo maz i tak tam cos zamawia ale zupełnie nie wiem, czy warto na jej książki (a szczególnie któraś z tej listy) wydać pieniądze.

ktoś coś czytał, ktoś coś wie?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.