co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

magdarynka

Ale o ktorej ksiazce Zafona mowicie ? Bo raz pojawia sie Cien wiatru a raz Gra aniola.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Mówimy chyba o Zafonie "in general". :)
W każdym razie ja tylko "Cień wiatru" czytałam.

effik

Po raz kolejny (konkretnie trzeci) wsiąkam w Murakamiego :)

sputnik_sweetheart

Cytat: effik w 12 Mar 2009, 08:21:13
Po raz kolejny (konkretnie trzeci) wsiąkam w Murakamiego :)
o, w którego? uwielbiam :D

effik

Cytat: sputnik_sweetheart w 12 Mar 2009, 12:20:25
[/quo
Cytat: sputnik_sweetheart w 12 Mar 2009, 12:20:25

no widzę po nicku :D
niechże ja sobie przypomnę co ja teraz czytam... ach tak, "Na południe od granicy, na zachód od słońca" :)

rosa

Zachwycił mnie "Cień wiatru " Zafona więc czytam jego kolejną powieść pt "Gra anioła". Niesamowite zupełnie!
www.sesjabuduarowa.pl
www.barbarapiotrowska.pl

giga

Ponownie przeczytałam książkę Joseph Murphy " Potęga podświadomości ".Autor pokazuje przykłady jak wykorzystać podświadomość, żeby być szczęśliwym....

zwierzatko_mojej_mamy

a ja ostatnio wrocilam do Joe Alexa i jak czytalam w wannie "jestes tylko diablem" to kot przyszedl i wylizal cala ksiazke ;d nie wiem co to oznacza :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Nabyłam w końcu Zaruyę Shalev ("Życie miłosne"). Ledwo zaczęłam, ale cos czuje, że to będzie mocna rzecz. I bardzo mi nastroju pasuje.
Nie wykluczam, że zaraz potyem sięgnę po następne jej książki.

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Mar 2009, 01:18:18
a ja ostatnio wrocilam do Joe Alexa i jak czytalam w wannie "jestes tylko diablem" to kot przyszedl i wylizal cala ksiazke ;d nie wiem co to oznacza :D

nie wiem

ale może tu znajdziesz odpowiedź :D

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

suegro nie wiem  :rotfl: :rotfl: - czytalam tylko

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

wstyd się przyznać, ale czytam "Mam łóżko z racuchów" :)
umysł może zajmować się wtedy też czym innym, np. oglądaniem "jak dobrze wyglądać nago", patrzeniem, co robi Edek i myśleniem, o tym, że lampy muszę zamówić :D

magoo

Cytat: jo_miekka w 19 Mar 2009, 08:50:02
Nabyłam w końcu Zaruyę Shalev ("Życie miłosne"). Ledwo zaczęłam, ale cos czuje, że to będzie mocna rzecz. I bardzo mi nastroju pasuje.
Nie wykluczam, że zaraz potyem sięgnę po następne jej książki.

Oj to ja czekam na relację, bo ostatnio zerkałam na tą książkę i jestem ciekawa opinii :)

effik

ja teraz czytam o lutospawaniu ocynkowanych blach :D :D

golinda

Cytat: effik w 19 Mar 2009, 13:08:16
ja teraz czytam o lutospawaniu ocynkowanych blach :D :D

to możemy sobie pogawędzić, bo ja też czytuję/pisuję takie bzdety :D

effik

Cytat: golinda w 19 Mar 2009, 14:35:09
to możemy sobie pogawędzić, bo ja też czytuję/pisuję takie bzdety :D

o widzisz. a jak pisujesz, to możemy podjąć współpracę :D :D

salsa

Cytat: magoo w 19 Mar 2009, 11:37:47
Oj to ja czekam na relację, bo ostatnio zerkałam na tą książkę i jestem ciekawa opinii :)

ja czytałam dwie ksiązki tej autorki i bardzo mi sie podobało (juz tu kiedys zachwalałam) ale to nie jest rzecz łatwa szybka i przyjemna ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

malutenka

z Christophera Moore polecam "Baranka"  :thumbup: :thumbup: najgłupszy anioł był dla zbyt surrealistyczny  :hmm: reszty już nie czytałam.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Moja mama czytała Baranka i Najgłupszego Anioła i bardzo jej się podobały obydwie książki, ale potem dostała tę z samolotem na okładce i nawet nie skończyła :hmm:. Więc z Moorem trzeba uważać ;).

golinda

"Racuchy" skończone, zaczynam "Serca Atlantydów": S. Kinga (albo "Rose Madder", nie mogę się zdecydować ;) )

effik

Cytat: golinda w 20 Mar 2009, 12:45:11
"Racuchy" skończone, zaczynam "Serca Atlantydów": S. Kinga (albo "Rose Madder", nie mogę się zdecydować ;) )

u mnie w domu Murakami, a w pracy bzdety o projektowaniu hal :D

magoo

Cytat: salsa w 20 Mar 2009, 00:13:33
ale to nie jest rzecz łatwa szybka i przyjemna ;)

salsa ja kocham, jak coś nie jest łatwe szybkie i przyjemne wiec jak bede za tydzień w Polsce to kupuje dzięki  :beer:

jusia

przymusowy odwyk od strefy pozwolił mi na czytanie, przebrnęłam przez najnowszego Daviesa (nie było to łatwe, nie rozumiem zachwytów nad tą książką, chociaż ujęcie tematu jest nowatorskie), zaczęłam czytać "Drogę do szczęścia" Richarda Yatesa, bo na film do kin się spóźniłam...no i kupiłam "Lód" Dukaja, bo tak zachwalałyście, właściwie miał być dla męża, ale dał sobie spokój po 20 stronach, więc czeka na mnie, ale biorąc pod uwagę jej rozmiary i mój wolny czas to jesli do Sylwestra się wyrobię, będzie cud ...;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

effik

Cytat: jusia w 20 Mar 2009, 15:52:13
przymusowy odwyk od strefy pozwolił mi na czytanie, przebrnęłam przez najnowszego Daviesa (nie było to łatwe, nie rozumiem zachwytów nad tą książką, chociaż ujęcie tematu jest nowatorskie), zaczęłam czytać "Drogę do szczęścia" Richarda Yatesa, bo na film do kin się spóźniłam...no i kupiłam "Lód" Dukaja, bo tak zachwalałyście, właściwie miał być dla męża, ale dał sobie spokój po 20 stronach, więc czeka na mnie, ale biorąc pod uwagę jej rozmiary i mój wolny czas to jesli do Sylwestra się wyrobię, będzie cud ...;)

Do kina nigdy nie za późno, ja na Drogę do szczęścia idę dopiero w poniedziałek :D
tylko trzeba odpowiednie kino wyhaczyć ;)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 20 Mar 2009, 01:48:59
malutenka

z Christophera Moore polecam "Baranka"  :thumbup: :thumbup: najgłupszy anioł był dla zbyt surrealistyczny  :hmm: reszty już nie czytałam.
Cytat: szelma w 20 Mar 2009, 12:43:35
Moja mama czytała Baranka i Najgłupszego Anioła i bardzo jej się podobały obydwie książki, ale potem dostała tę z samolotem na okładce i nawet nie skończyła :hmm:. Więc z Moorem trzeba uważać ;).
'Baranek' i 'Brudna Robota' są dla mnie w tej chwili najlepsze w klasyfikacji książek Moore'a, Najgłupszy Anioł jest po prostu porąbany, ale i tak dobrze mi się czytał.
Natomiast mam luźne finanse na jedną książkę i sie zastanawiam, czy kontynuację 'krwiopijców' nabyć, czy właśnie tą z samolotem na okładce :)

A w tej chwili siostra mi podrzuciła trylogię, która się zaczyna tytułem 'Eragon' o chłopcu i jego smoku, albo jak kto woli smoczycy, zarykuję się ze śmiechu, głowny bohater mdleje na przemian z niesamowitymi naukami o wnikaniu duchowym w naturę mrówek :D