co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

cherry

"Jadąc do Babadag" Andrzej Stasiuk - podoba mi sie jezyk Stasiuka i az przychodzi ochota gdzies sie powloczyc z plecakiem.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

a ja właśnie dostałam 1.cześć millennium (pozyczona od kolezanki) ;)

claridad

Cytat: cherry w 12 Lip 2010, 16:19:34
"Jadąc do Babadag" Andrzej Stasiuk - podoba mi sie jezyk Stasiuka i az przychodzi ochota gdzies sie powloczyc z plecakiem.

tylko nie pij tyle co on :D ze stasiuka jeszcze polecam "jak zostałem pisarzem. próba autobiografii intelektualnej" :)

cherry

Cytat: claridad w 13 Lip 2010, 10:16:30
tylko nie pij tyle co on :D ze stasiuka jeszcze polecam "jak zostałem pisarzem. próba autobiografii intelektualnej" :)
hee...hee... z tym piciem to faktycznie. Twoja proppzycje dopisalalam do mojej listy na ksiazkowe zakupy jak bede w PL
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

magdarynka

"Siedem domow" Alev Lytle Croutier. magdarynce sie podobalo :)
Dzisiaj zaczelam "Wrogowie publiczni", ciekawe, aczkolwiek spodziewalam sie bardziej spektakularnej akcji.

salsa

Cytat: magdarynka w 14 Lip 2010, 21:53:45"Siedem domow" Alev Lytle Croutier.
he he kiedys dawno temu polecałam tą ksiązkę na strefie :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

Skończyłam "Christine Falls" Benjamina Blacka (Banville'a, znaczy się) i jestem rozczarowana. Teraz zabieram się za "Władcę Barcelony" Llorensa, a potem mam jeszcze "Katedrę w Barcelonie" Falconesa.

sierpniowajulka

Dzisiaj rano skończyłam Muzeum Niewinności Pamuka. Zachęcił mnie kiedyś fragment przedrukowany w Wysokich Obcasach: http://wyborcza.pl/1,76842,7729991,Muzeum_niewinnosci.html?as=1&startsz=x Może jeszcze kogoś zachęci na tyle, że nie przerazi go 750 stron książki. Ja polecam!

Dodany tekst: 21 Lip 2010, 15:57:25

A teraz chcę zakupić Żonę Beduina Marguerite van Geldermalsen. Znów zachęcona artykułem z WO: http://wyborcza.pl/1,76842,8142960,Zona_Beduina.html

Angie

czytam już ostatniego Larssona  :crying: :crying:  

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

effik

claridad, a "Język Trolli" czytałaś? ja się nieźle uśmiałam ;)

teraz czytam głównie blogi z przepisami :D i "Lalę" dalej, bo sobie dawkuję, poza tym czytam ją głównie w autobusie, bo w domu na strefie siedzę :D

OlaFasola

Angelos gdzieś ostanio czytałam, że pisał 4 część, ale nie zdążył skończyć. Podobno tylko miesiąc zabrakło. Szkoda, że już nic więcej nie napisze.

mignon

A ja dopiero po pierwszej części Larssona :D wciągnęłam w czytanie męża i teraz on ma za zadanie kupić drugą część :D

giga

" Spalona Zywcem" Souad. Dramatyczne przezycia dziewczyny z Cisjordanii, ukazane w nieznanym nam swiecie bezprawia. Kobiety Palestyny nie posiadające żadnych praw, traktowane są jak zwierzęta.

mayagaramond

Lubie wracac do przeczytanych ksiaze, teraz czytam "Komu bije dzwon"
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jusia

Cytat: mayagaramond w 30 Lip 2010, 13:34:17
Lubie wracac do przeczytanych ksiaze, teraz czytam "Komu bije dzwon"
ja to czytalam dawno, pamietam, ze zachecil mnie gdzies opis, ze jest tam napiekniejsza scena milosna w dziejach literatury...nie moglam jej znalezc niestety :(
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mayagaramond

Cytat: jusia w 30 Lip 2010, 15:50:12
ja to czytalam dawno, pamietam, ze zachecil mnie gdzies opis, ze jest tam napiekniejsza scena milosna w dziejach literatury...nie moglam jej znalezc niestety :(

o jest, jest ;D

— Ach, to ty — powiedział, puścił pistolet, wysunął na
zewnątrz obie ręce i przyciągnął ją do siebie. Obejmując ją czuł,
jak drżała.

— Wejdź do środka — powiedział cicho. — Tam ci zimno.

— Nie. Nie powinnam.

— Wejdź — powtórzył. — O tym możemy pomówić później.
Drżała, a on trzymał ją jedną ręką za przegub, drugą zaś lekko
obejmował. Odwróciła głowę.

— Wejdź, króliczku — powiedział i pocałował ją w szyję.

— Boję się.

— Nie bój się. Wejdź.

(...)

— Boso przyszłaś? — powiedział.

— Tak.

— Więc wiedziałaś, że idziesz do łóżka.

— Tak.

— I nie bałaś się?

— Owszem. Bardzo. Ale jeszcze bardziej tego, jak to będzie,
kiedy przyjdzie zdjąć buty.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jusia

"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mayagaramond

Cytat: jusia w 31 Lip 2010, 10:32:26
no fakt, jest, ale czy najpiekniejsza ???

nie wiem, czy najpiekniejsza, ale mi sie najbardziej podobala. To co wkleilam to tylko kawalek, trzeba przeczytac cala.

calla

Cytat: giga w 30 Lip 2010, 09:50:37
" Spalona Zywcem" Souad. Dramatyczne przezycia dziewczyny z Cisjordanii, ukazane w nieznanym nam swiecie bezprawia. Kobiety Palestyny nie posiadające żadnych praw, traktowane są jak zwierzęta.

Rewelacyjna ksiazka!
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

giga

Cytat: calla w 01 Sie 2010, 15:34:07
Rewelacyjna ksiazka!
:beer:. mnie tez sie podoba, nie przypuszczalam, ze w dzisiejszym swiecie mozna tak zyc.

jestynka

czytam Światowidz Gretkowskiej, fajna książka na wakacje

effik

też czytałam Spaloną żywcem. Ja w ogóle czytam trochę książek na ten temat, autorek z różnych krajów.

skończyłam Lalę, bardzo mi się podobała, teraz będzie albo coś z iberoamerykańskiej, albo na przykład Czechow - jeszcze nie zdecydowałam.