co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

effik

Cytat: bozena.dp w 10 Cze 2010, 12:41:59
"dziecko dla odważnych" Talko ;)

ja czytałam "Talki w podróży" :D

skończyłam Shahrukha. mnóstwo błędów znalazłam merytorycznych ;D

mobka

A ja kupilam "Zielone drzwi" Grocholi. Uwsteczniam sie :D I chyba tez o bibliotece bede musiala pomyslec... choc w sumie mam jeszcze tlyko 2 m-ce na czytanie  ;D

nionczka

Cytat: mobka w 11 Cze 2010, 11:41:22A ja kupilam "Zielone drzwi" Grocholi. Uwsteczniam sie  I chyba tez o bibliotece bede musiala pomyslec... choc w sumie mam jeszcze tlyko 2 m-ce na czytanie

ja przy cycku duzo czytalam. Ale wlasnie takie lzejsze kobiece lektury. wiec mzoe ta Grochole zostaw sobie na pozniej a teraz czytaj cos ambitniejszego.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Właśnie kończe Thinks... Davida Lodge'a. Jak większość Lodge'ów - super :). Śmiesznie, inteligentnie, o uniwersytetach (opisany uni w Gloucester przypomina mi w 100% Warwick :D), o zdradach i wielu innych rzeczach. Uwielbiam Lodge'a :D.

sweedee

Cytat: ishka82 w 10 Cze 2010, 20:17:48
Chciałabym przeczytać ;)

ishka, przeczytaj, jest świetnie napisana i, jak się zaczynam przekonywać na własnej skórze, wszystko to prawda!

a ja teraz czytam "Drogę do piekła" Majgull Axelsson i ze wszystkich jej książek, najmniej mi się podoba. Ale to chyba wynika z tego, że już mam przesyt tego przygnębiającego klimatu, jaki w jej książkach panuje.
Dla równowagi, w kolejce czeka Mendoza "Brak wiadomości od Gurba" - nionczka czytałaś?

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

tachogti

Zaczynam "dzienny patrol" Lukanienki i Wasiliewa :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

magoo

claridad

Zew Cthulu :D uwielbiam klimat tych opowiadań :)

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

wrobelek0403

ostatnio mam nastroj na kryminały :D

i czytam Polichromię http://www.dziennik-literacki.pl/recenzje/J/86,Jodelka-Joanna,Polichromia

zapowiada sie bardzo ciekawie :D

Dodany tekst: 13 Cze 2010, 20:39:46

Cytat: magoo w 12 Cze 2010, 10:05:11
"Ines, pani mej duszy" I. Allende

baaaardzo mi sie podobało :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

claridad

"bieguni" tokarczuk. drugie podejście i wreszcie mnie wciągnęło

szelma

salsa

Ostatnio poleciłam jednej z Was "Chce być kochana tak jak chcę" Katarzyny Miller
jest to zbiór felietonów - rozmów psycholożki z dziennikarką  
na zlocie dowiedziałam sie, ze ksiązka jest polecana dalej, więc stwierdziłam, ze warto, aby cała strefa dowiedziala się o niej

świetna rzecz , pozwala spojrzeć na pewne sprawy trochę inaczej, czasem zrozumieć siebie
czasem przynosi ulgę :)

polecam Wam z całego serca

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

claridad

szelma

claridad, mła też :D. A widziałaś ekranizację Jeevesa i Woostera?

nionczka

Cytat: claridad w 12 Cze 2010, 13:36:26Zew Cthulu  uwielbiam klimat tych opowiadań

Lo matko! Jak moj maz. On nawet gry z C. robi!

claridad

Cytat: szelma w 14 Cze 2010, 20:04:47
claridad, mła też :D. A widziałaś ekranizację Jeevesa i Woostera?

widziałam! od tego się zaczeło, że najpierw trafiłam na ekranizacje a po nich do książek, które okazały się jeszcze milion pińcet razy bardziej zabawne! no ryłam ze śmiechu czytając :)

Dodany tekst: 14 Cze 2010, 20:10:23

Cytat: nionczka w 14 Cze 2010, 20:08:45
Lo matko! Jak moj maz. On nawet gry z C. robi!

mi to też mąż wyszperał :) ostatecznie on nie przeczytał a ja wzięłam kiedyś na weekend i wsiąknęłam zupełnie :)

szelma

Uwielbiam Hugh i Stephena :D. Forty-seven ginger-headed sailoooors! :D A od naszych angielskich przyjaciół dostaliśmy na ślub budzik, który budzi głosem Jeevesa :D. Boski jest!

claridad

Cytat: szelma w 14 Cze 2010, 20:11:47
Uwielbiam Hugh i Stephena :D. Forty-seven ginger-headed sailoooors! :D A od naszych angielskich przyjaciół dostaliśmy na ślub budzik, który budzi głosem Jeevesa :D. Boski jest!
:dreaming: :dreaming: :dreaming: :dreaming: :dreaming: :dreaming: :dreaming:

domyślam się :) ja już dawno ich ani nie czytałam ani nie oglądałam. W PL chyba nie są nadmiernie popularni Jeeves jest moją miłością :) Książki pożyczałam od koleżanki, sama niestety nie mam :( oj, szelma ale mi narobiłaś chęci na powrót do nich :)

szelma

claridad, o taki budzik nas budzi: http://www.voco.uk.com/ :D Odsłuchaj sobie przykładowe pobudki - boskie są :D.

claridad

Cytat: szelma w 14 Cze 2010, 20:29:53
claridad, o taki budzik nas budzi: http://www.voco.uk.com/ :D Odsłuchaj sobie przykładowe pobudki - boskie są :D.

aaaaaaaaaaa! chce taki :D

jusia

3 czesc Millennium wlasnie przede mna lezy i pachnie :) jak sie ciesze, ze jeszcze mam tyle przed soba ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

szelma

Skończyłam ostatnio Factotum Bukowskiego, a teraz czytam Arthur & George Julesa Barnesa.

Angie

A ja czytam drugą część Millennium  :aaaa: :aaaa: :aaaa:  w końcu  :jejeje: :jejeje: :jejeje: