co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

calla

Cytat: giga w 01 Sie 2010, 18:21:22
:beer:. mnie tez sie podoba, nie przypuszczalam, ze w dzisiejszym swiecie mozna tak zyc.

Jak jeszcze nie czytalas to polecam w podobnym klimacie "Lzy na piasku" i "Okaleczona".
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

jusia

skończyłam Larssonna końcówka 3 części rozczarowała mnie....

a teraz "Widnokrąg" Myśliwskiego
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

dragonfly

Zielone drzwi Grocholi - nie podobala mi sie zbytnio ;D
i wlasnie skonczylam Wieczna ksiezniczke (Philippa Gregory) o Katarzynie Aragonskiej, ciekawa ale pania Gregory wole czytac zdecydowanie po angielsku ;D

Lwica

Cytat: dragonfly w 10 Sie 2010, 20:46:35Zielone drzwi Grocholi - nie podobala mi sie zbytnio

oo a mi sąsiadka na wyjazd pożyczyła tą książkę to brać?? czy szkoda czasu i coś lepszego znaleźć??
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

dragonfly

Cytat: Dorotka1981 w 10 Sie 2010, 21:59:50
oo a mi sąsiadka na wyjazd pożyczyła tą książkę to brać?? czy szkoda czasu i coś lepszego znaleźć??
zalezy - jak czytalas inne grochole to duzo opowiesci sie tam powtarza, w sumie takie czytadlo jak juz naprawde nie ma co innego do przerobienia (ale to tylko moje zdanie)

panikarola

znalazłam zaczęty pamiętnik P.D. James "Time to be in Earnest", no to kończę ;D
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

giga

Hulya Kalkan " Chcialam byc tylko wolna", dzisiaj dostałam do przeczytania.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

effik

chwilowo nic, w planach mam zakup "Mojego życia we Francji" Julii Child :)

szelma

effik

Cytat: szelma w 11 Sie 2010, 13:10:22
Robię sobie powtórkę z Adriana Mole'a :D.

aaaa, z powtórek mam w planach Dzieci z Bullerbyn lol

wrobelek0403

a ja przeczytałam recenzję "Zony Adama" Moniki Rakusy i wlasnie ide sobie zakupic :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ishka82

ja ostatnio nie czytam...a kilka książek czeka :blush: :blush: :blush:

effik

po 20 stronach "Mojego życia we Francji" Julii Child jestem zakochana, super się czyta :)

magdarynka

" Seks w krolewskich alkowach"  Elwiry Wataly. Temat ciekawy, ale ksiazka beznadziejnie napisana, czyta sie to fatalnie.

nionczka

A ja wlasnie skonczylam Bóg zaplac. Swietne! Choc nie zaliczylabym tych reportazy do lektur przyjemnych.

claridad

zrobiłam zapasy na urlop :D kupiłam ostatniego larsona, mankellów dwóch, becketta jednego (ale simona nie samuela) i peanatemę  stephensona :) już się nie mogę doczekać urlopu :D

mignon

skończyłam drugi tom Millennium :) teraz trzeba kupić trzeci :D

szelma

Ja dalej robię powtórkę z Adriana Mole'a - już jestem na ostatniej części. I zastanawiam się, co wziąć ze sobą na wakacje. Chyba stanie na "Zwerm" Petera Verhelsta - strasznie gruba kniga, więc odpada jako książka do pociągu, bo rączki by mi odpadły ;). Ale na wakacje się nada :D.

ddu

effiku, miałam ochotę na Julię mówisz- warto? kupić mam?

tachogti

"ocalone w tlumaczeniu" St. Baranczaka... czytam i wyje na glos ze smiechu mimo iz to powazne dzielo :D
Ale przy hasle "Ofelia jako rozdawczyni kopru" wymiekaaaam!

Dodany tekst: 18 Sie 2010, 13:37:40

magdarynka a czytalas "Towarzyszki cesarskich sniadan"?
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

szelma

Cytat: tachogti w 18 Sie 2010, 14:36:51"ocalone w tlumaczeniu" St. Baranczaka

Całkiem przyjemne, to fakt :). Acz Barańczak swoje za uszami w translatoryce ma ;).

tachogti

Ma owszem ma, ale i tak jestem jego fanka ogromna :D szczegolnie jego poczucia humoru!
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

tusia

Jakiś czas temu przeczytałam "Poczwarkę" Doroty Terakowskiej.
Rewelacyjna książka opisująca odczucia dziewczynki chorej na Zespół Downa.

" "Poczwarka" to historia małżeństwa, które najpierw ustawiło sobie życiorysy, zrobiło kariery, zbudowało dom, osiągnęło pozycję, aż wreszcie, gdy ona miała lat 34, on 37, zdecydowali się na dziecko. I choć zapewnili dziecku prawie wszystko jeszcze przed urodzeniem - włącznie ze studiami na Harvardzie - nie przewidzieli poczwarki."

Polecam każdemu :thumbup:
Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

tachogti