co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

jo_miekka

szelma przyznam, że nie znam Fry'a, ale z tego, co wyczytałam, to zdaje się mój gust! Wielkie dzięki!  :beer:

dragonfly

Cytat: szelma w 19 Lis 2010, 09:54:15Czytam właśnie pierwszą część Chronicles - kontynuacją Moab is my Washpot, czyli autobiografii Stephena Fry'a.
:beer: bo wlasnie sie zastanawialam za co sie brac :)

effik

"Szpetni czterdziestoletni" Osieckiej. Drugi raz po latach ;)

szelma

jo_miekka, no myślę, że może Ci się spodobać. A czytałaś jego powieści? Polecam bardzo, bardzo!

dragon, to bierz i czytaj! :D

jo_miekka

szelma no właśnie nie, ale teraz będę! Polecasz coś konkretnego na początek?

sweedee

"Kroniki portowe" czytam, ale nudne, jak flaki z olejem; wolałam film!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

szelma

Cytat: jo_miekka w 20 Lis 2010, 13:23:22Polecasz coś konkretnego na początek?

Mnie się podobały absolutnie wszystkie :D. Choć jeśli mam podać preferencje, to chyba najbardziej Making History, potem The Stars' Tennis Balls, potem The Liar, a na końcu The Hippopotamus.  Zwłaszcza dwie pierwsze wymiatają - uwielbiam takie klimaty jak w Making History (alternatywna historia itd.).

wrobelek0403

nie mam czasu na czytanie niczego poza aktami :( mam zaczete trzy ksiazki, ale jak juz mam chwile wole spacer, kino, siłke, byle sie wyrwac sprzed kompa.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

kasiad

Zamówiłam książkę polecaną w tv przez Dorote Wellman  ;)
Książka zwie się "Nielegalne związki" Grażyny Plebanek  ;)
Podobno fajna, jak przeczytam to potwierdzę albo zaprzeczę :D

vobi

Cytat: sweedee w 20 Lis 2010, 19:46:23
"Kroniki portowe" czytam, ale nudne, jak flaki z olejem; wolałam film!

powaznie? A mi sie film srednio podobal, za ksiazke sie zabralam chyba z nudow i bylam zachwycona ;D

Dodany tekst: 23 Lis 2010, 23:01:56

"Na poludnie od Broad" Pat Conroy

jo_miekka

Ostatnio wciągnęłam "Śmierć w Breslau" Krajewskiego - ja nie kryminałowa, ale Krajewski jest super.

Teraz czytam "Związek żydowskich policjantów" Michaela Chabona.
Super!

sweedee

porzuciłam "Kroniki portowe" i teraz czytam "Córkę oficera" - niezła, niezła...
skończyłam "Córkę oficera" i polecam gorąco!!!  :thumbup:

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

rudasekawf

hejo, ja tam może mało ambitnie ale czytam ostatnio cała serie Nory Roberts piszącej jako J D Robb o agentce Eve :) Świetnie się czyta i odprężyć się można :) polecam jako zamiennik do tv.

giga

Odkurzyłam i czytam W.Whartona " Spóźnieni kochankowie" Jak dla mnie jest to oderwanie się od "codziennego życia".Ksiazka wzbudza we mnie pozytywne emocje. Zastanawia mnie, czy istnieje taka miłość.

effik

dla odmiany czytałam tekst własnego męża :D
w kolejce mam "Czarny statek", na razie muszę kupić ;)

goga

jest ciąg dalszy - "Zapach rozmarynu"

przez piewszą część jeszcze nie przebrnęlam
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

szelma

Cytat: golinda w 07 Gru 2010, 14:04:32ale nie każdy powinien się brać za pisanie, bo to nie takie łatwe, jak się okazuje

Jednakowoż trudniej jest napisać kiepską książkę niż nic nie napisać. Krytykować jest jedynie ogólnie łatwo.

Przedwczoraj skończyłam to: http://www.amazon.com/Minotaur-Takes-Cigarette-Break-Novel/dp/0312308922 Powiem tylko tyle: dziwne. Pełne symboliki, a ja jestem prosty człowiek i symbolika do mnie nie trafia ;).
A teraz czytam to: http://www.amazon.com/Know-All-Humble-Become-Smartest/dp/0743250605 Bardzo fajny styl, fajny pomysł i dużo ciekawostek wprost z encyklopedii :D.

szelma

Cytat: golinda w 07 Gru 2010, 16:23:57widzę po Twoich postach

Niech każdy sobie oceni zasadność krytyki zawartej w poszczególnych postach :D. Ja, oczywiście, nie mam znajomych krytyków literackich tudzież znajomości w branży filmowej, ale cóż - jakoś z tym żyję ;).

vobi

Cytat: szelma w 07 Gru 2010, 14:08:40Jednakowoż trudniej jest napisać kiepską książkę niż nic nie napisać

mam wrazenie, ze czasem jednak trudniej sie powstrzymac przed napisaniem ksiazki - vide ksiazki K.Rusin, M.Luft i inych celebrytow :mocking:

szelma

Cytat: vobi w 07 Gru 2010, 17:42:44mam wrazenie, ze czasem jednak trudniej sie powstrzymac przed napisaniem ksiazki - vide ksiazki K.Rusin, M.Luft i inych celebrytow

Abstrahują od treści, śmiem wątpić w faktyczne autorstwo tych dzieł ;). Bo o ile nie sądzę, by Krzysiu Ibisz był w stanie napisać jakąkolwiek książkę, to nie wątpię, że nie ma większego problemu z wynajęciem "ghostwritera".

Dodany tekst: 07 Gru 2010, 19:44:05

Do reszty szkoda słów. Koń jaki jest, każdy widzi.

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

szelma

Skończyłam Projekt Britannica - całkiem fajne :). I tym samym skończyłam 40. książkę w tym roku. Biorąc pod uwagę, że większość przeczytanych to były grubasy, to całkiem niezły wynik :D.

aja

to ja męczę ustawę o rachunkowości ;D a wy takimi fajnymi tytułami rzucacie - zazdroszczę bo nie mam czasu na nic przyjemnego
niedawno skończyłam jedenaście minut - ale to raczej nie do polecenia kasiązeczka

salsa

ja czytam teraz "byc kobietą i nie zwariować" K. Miller :) 

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jestynka

Cytat: salsa w 21 Gru 2010, 18:06:24
ja czytam teraz "byc kobietą i nie zwariować" K. Miller :) 

fajna?