wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

cumberland

Cytat: ziuta w 16 Lut 2012, 15:13:46są mniejsze niż tylne koła, ale nie małe

chcesz telefon do T.?  :D :D :D
mnie przekonywać nie trzeba ;)

on w ogóle na początku nie chciał przednich skrętnych bo mu to "mniejszość estetycznie nie leży"  :crazy:
ideał wózka żeby nas pogodzić to wszystkie kółka równej wielkości, pompowane i do tego przednie skrętne 360
więc staram się jeszcze manewrować tym urbanem trochę i czekam na xlandera move, ma pojawić się doslownie na dniach, bo tam ta "przednia małość" trochę jakby... mniej mała ;)

konwalia

cumber a ty jesteś zdecydowana na 4ridera?

kto będzie chodził na spacery? tak go podejdź

ja nie pomoge, bo dziś bym kupiła zupełnie co innego niż rok temu, może kiedys ;)

cumberland

Cytat: konwalia w 16 Lut 2012, 15:25:01cumber a ty jesteś zdecydowana na 4ridera?

nie do końca, wkurza mnie cena właśnie, tzn. o ile wyjściowa: stelaż, gondola, spacerówka, fotelik jest do zaakceptowania to za dokupienie wszystkich pierdółek, musiałam walnąć kolejnego tysiaka...
i tak trochę "dla zasady" szukam czegoś jeszcze innego ;)

ale w sumie nie wiem czy się na jednym lub drugim nie skończy ;D

konwalia

cumber serio, wytłumacz mu, ze koła sa mniej wazne niż siedzisko czy zabudowanie budy choćby

ziuta

cumberland dokupienie wszystkich pierdółek za tysiaka jest zupełnie, zupełnie zbędne :D

konwalia

Cytat: cumberland w 16 Lut 2012, 15:30:41fotelik
ale chyba nie fotelik mutsy? on ma tylko 3* a cena jak za cabriofixa
w pozycji rozłozonej i tak nie wolno przewozić w nim

cumberland

Cytat: ziuta w 16 Lut 2012, 15:31:57
cumberland dokupienie wszystkich pierdółek za tysiaka jest zupełnie, zupełnie zbędne :D

no ale jak? dodatek za rączkę ze skóry zamiast pianki, te wszystkie okrycia na nóżki, moskitierki, folijki, koszyki na zakupy, torebeczki...i się robi prawie tysiak ;D
co bez tego wszystkie mam galopować? :D

konwalia

Cytat: ziuta w 16 Lut 2012, 15:31:57
folie brałabym oryginalne
parasolka mutsy jest do dupy wg mnie, w tej chwili wolałabym wózek z większą budą
torba jest bez szału(ta od transportera, własnie domówiłam sobie karabuińczyki, bo zawieszona na rączce tak jak ma zaczepy nie daje manerwu rękom, a przewieszona się zsuwa)
kosz w 4riderze jest malutki, więc opcjonalny to mus

moim faworytem jakość cena na dzień dzisiejszy byłby city elite
śpiwór kupiłabym oryginlany, bo pasuje, a dobry ładny inny to i tak 200

cumberland

Cytat: konwalia w 16 Lut 2012, 15:32:25ale chyba nie fotelik mutsy?
fotelik maxi cosi, już nam wytłumaczono, że w tych zestawach to nie są "foteliki" tylko takie "jakoby foteliki" ;)

konwalia

ja np musiałam dokupić bazę za 500zł, bo się okazało, ze cabrio u mnie nie pasuje ;/ ale tego mutsy i tak bym nie wzięła

mika

Cytat: konwalia w 16 Lut 2012, 15:39:21
ja np musiałam dokupić bazę za 500zł, bo się okazało, ze cabrio u mnie nie pasuje ;/ ale tego mutsy i tak bym nie wzięła
do czego nie pasuje cabrio?

czy któras ma torbę do wózka marki skip hop?
jakie torby do wózkow polecacie?

ziuta

Cytat: cumberland w 16 Lut 2012, 15:34:25
no ale jak? dodatek za rączkę ze skóry zamiast pianki, te wszystkie okrycia na nóżki, moskitierki, folijki, koszyki na zakupy, torebeczki...i się robi prawie tysiak ;D
co bez tego wszystkie mam galopować? :D
- torbę i rączkę ze skóry brałam od razu
- okrycie na nóżki dokupiłam dopiero, jak przesadziłam do spacerówki, czyli po prawie roku od zakupu wózka (wózek kupiłam prawie 2 miesiące przed porodem, a do spacerówki się przesiadł, jak skończył 9 miesięcy), więc się wydatek rozkłada w czasie :D
- moskitierę w auchan za 9 zł
- folię uniwersalną na allegro za 11 zł
- dodatkowego kosza na zakupy nie mam, na początku chciałam, ale w trakcie użytkowania wózka uznałam, że to bajer i nie potrzebuję
;D

konwalia

Cytat: mika w 16 Lut 2012, 15:40:39
do czego nie pasuje cabrio?

czy któras ma torbę do wózka marki skip hop?
jakie torby do wózkow polecacie?
do forda explorera-mam za krótkie pasy

torby skip hop sa fajne, ale drogie

ja sobie zamówiłam karabińczyki http://www.coocoo.pl/jj-cole-collections-uchwyty-na-torbe-cocoa.html
mają tez skip hopa

mika

Cytat: konwalia w 16 Lut 2012, 15:44:46torby skip hop sa fajne, ale drogie
a jest coś równie fajnego a tańszego? ;)

konwalia

Cytat: mika w 16 Lut 2012, 15:47:56
a jest coś równie fajnego a tańszego? ;)
myslę, ze 2 stówy za naprawdę fajną torbę sa akceptowalne, ciezko będzie coś znależć

zwierzatko_mojej_mamy

przepraszam, ale Wam naprawde ciezko znalezc torbe z 6 kieszeniami ? :D bo ona z tego co widze to ze skory nie jest, czerwona wyglada jak zwykla sportowa, czarna we wzorki jak z bazaru, a nie robi nic innego chyba oprocz posiadania kieszonek? nawet sie nie rozklada w przewijak, nie ma termicznej kosmicznej kieszonki trzymajacej cieplo, czy no cokolwiek ? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Angie

Ja na poczatku chciałam urbana, ale potem stwierdziłam, że 4rider jest dużo lepszy.
I byłam bardzo z tego wózka zadowolona.
Miałam wersję z pompowanymi kołami, skórzaną rączką, torbę, dodatkowy kosz, okrycie do spacerówki.
Folie miałam uniwersalne.

mignon

torba z przewijakiem??? Chrystusie Panie, jestem złym człowiekiem, w ogóle się nie znam na dzieciowych sprawach  :crazy:

cumber, ja też chcę zobaczyć nowego x-landera, ale ten wór pod wózkiem na zakupy jakiś taki wiszący mi się wydaje i mnie zniechęca

mobka

TOrbe mialam najtansza z allegro i nie widze potrzeby posiadania drozszej ;D

Co do Urbanridera, mi sie on na poczatku bardzo podobal, ale ja w sklepie sprawdzilam promien skretu, to 4rider go zdeklasowal (akurat wtedy te 2 wozki ogladalam). Kazdy wozek ze skretnymi przednimi kolkami, ma znacznie mniejszy promien skretu niz urban. DLa mnie to porazka byla. Ja w sklepach teutonia nawracalam pomiedzy waskimi regalami w miejscu niemalze. Urbanem bym tam nie nawrocila tak latwo ;D

mignon

a jak z mutsy dawałyście sobie radę po nieodśnieżanych polskich chodnikach? obserwowałam wczoraj babki jak się mozolnie przez ten śnieg z różnymi wózkami przebijały i tak sobie pomyślałam, że chyba ważne jest, by wózek był dopasowany do polskich realiów ;)

zosia2007

Cytat: mignon w 17 Lut 2012, 09:30:18a jak z mutsy dawałyście sobie radę po nieodśnieżanych polskich chodnikach? obserwowałam wczoraj babki jak się mozolnie przez ten śnieg z różnymi wózkami przebijały i tak sobie pomyślałam, że chyba ważne jest, by wózek był dopasowany do polskich realiów
zaden wozek nie radzi sobie z polska sniezna zima, no chyba ze ma naped 4x4 ;)

w takich syt. sprawdza sie zasada zeby byl w miare lekki bo moze trzeba bedzie go przeniesc ;)