wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Angie

cumberland mi sie kiedyś mura bardzo podobała. Zareklamowałam szwagierce, a potem okazało się, że wózek jest kiepski.
Ogromny, ciężki, z wyjątkowo szerokim rozstawem kół, małym daszkiem od spacerówki. Sama przyznała, że mój mutsy był dużo lepszy.
Szybko mure sprzedała.

konwalia

przyszłam powiedzieć, ze mnie transporter do szału doprowadza
wg mnie buda jest za nisko, prawie na głowie małej i spacerówka mogłaby byc szersza-ma 33cm i w kombinezonie sterczą jej ręce do góry, jak dawałyście radę w 4rider, który ma 27cm tylko?
nie wyobrażam sobie kolejnej zimy w nim :(
a najbardziej mnie wkurza, ze chciałam sobie dokręcić dodatkowe zaczepy do budki, ale serwis nie ma i patrzyli na mnie tam jak na wariatkę
kombinuję, żeby sprzedać i kupić city elite

zosia2007

konwalia ja nie mialam zadnego z problemow wymienionych przez ciebie, dla mnie trasporter to byl super wozek

ziuta

Cytat: konwalia w 09 Lut 2012, 08:11:01spacerówka mogłaby byc szersza-ma 33cm i w kombinezonie sterczą jej ręce do góry, jak dawałyście radę w 4rider, który ma 27cm tylko?
mam 4rider i zupełnie nie wiem, o czym mówisz, a mój K. nie jest małym dzieckiem...

Angie

Ja też nie pamiętam tego problemu  :hmm:  Miałam 4rider.
Ale Lena była szczuplutka.

Kata

konwalia Też mam 4rider i nie miałam takich problemów, nawet jak Mała była wyubierana i jeszcze śpiworek zamontowany. Co prawda mam dziecko szczupłe ale długie.
Pozdrawiam

Kata

mada1981

my mamy jedo fyn freeline
na razie korzystam z głebokiego wózka i jestem zadowolona, koła duze, skretne, łatwo sie prowadzi, amortyzatory pozwalaja latwo podbic na krawezniku :)
jedyny minus dla mnie w tej wersji - sportowej - to budka, ktora ma dwa okienka i nigdy nie jest maksymalnie naprezona :( ciagle ja pociagam a ona nadal "pognieciona" :(
wersja classic ma jedno okienko i wiecej poprzeczek w budce i wizualnie lepiej wyglada :)
ale na dana chwile polecam ten wozek :) zobaczymy jak bedzie gdy sie przesiadziemy do spacerowki :)

konwalia

no to wychodzę na upierdliwca, ale neistety, zrobie fotę przy okazji na dowód
zresztą, pożyczam casualplay s4 i zobaczę czy będzie lepszy

konwalia

fota na dowód, że transporter jest na styk-bez śpiworka, bo było gorzej ;/

będę oglądac elita i scoonera i wybiorę większą spacerówkę

aniak1211

konwalia
Niedługo bedzie cieplej,nie bedziesz zakladala kombinezonu,kocyka,
lato jeszcze przetrwa:) ;)

konwalia

Cytat: aniak1211 w 14 Lut 2012, 14:42:41lato jeszcze przetrwa:) wink
aniak niby tak, ale przyszła zima tez będzie wózkowa

cumber, fusiona nie wiem czy obejrzę, będę próbować

piwko dla was :beer:

aniak1211

Cytat: konwalia w 14 Lut 2012, 14:51:29przyszła zima tez będzie wózkowa
Moze spróbuj teraz sprzedac puki nowa,
dosteniesz wiecej kasy i kupisz wieksza :)

zosia2007

Cytat: aniak1211 w 14 Lut 2012, 17:45:31
Moze spróbuj teraz sprzedac puki nowa,
dosteniesz wiecej kasy i kupisz wieksza :)
dobra mysl :)

mignon

czy któraś z Was oglądając wózki, spotkała się z marką Hartan? chciałabym je obejrzeć "na żywo", ale w P-niu ich chyba nie ma; myślę o Wrocławiu

cumberland

mignon też na nie w necie zwróciłam uwagę, ale ani dziewczyny kompletnie nic o nich nie pisały, ani w stacjonarnych sklepach nigdzie się nie natknęłam ;D i odpuściłam je sobie już w sumie...

mignon

cumber, no właśnie opinii w necie niewiele, ale te które są, są bardzo pozytywne

cóż z tego, nie kupię wózka bez macania ;D
wyczytałam, że są gdzieś w Żorach, ale już mi chyba łatwiej do Berlina dojechać :D

poczekam chyba do kwietnia, ma powchodzić trochę nowości i wtedy poważnie wgryzę się w temat ;D

konwalia

Cytat: mignon w 15 Lut 2012, 20:08:29ma powchodzić trochę nowości
no choćby 2 mutsy-eo i exo i  owy baby jogger city mini gt

ziuta

Cytat: mignon w 15 Lut 2012, 20:08:29wyczytałam, że są gdzieś w Żorach, ale już mi chyba łatwiej do Berlina dojechać
mignon do Żor to ja mam 6 km ;D jak trzeba to mogę podjechać, ale pewnie moje macanie to nie to samo co Twoje ;)
ale zawsze możesz przy okazji mnie odwiedzić :D :D

mignon

ziuta, no wolę macać sama :D

i generalnie "pomyślę o tym w kwietniu" :D
ale jak będzie trzeba, kawy przed lub po podróży chętnie się napiję :)

ziuta

Cytat: cumberland w 16 Lut 2012, 14:47:34
a czy któraś z Was ma urban ridera?

cumber ja rozważałam poważnie, ale nie przekonała mnie ta tylna oś skrętna, wzięłam 4ridera z przednimi kołami skrętnymi 360 stopni i uważam, że dobrze zrobiłam
natomiast mam koleżankę, która kupiła 4ridera po tym, jak ja go jej zareklamowałam, potem coś się jej zepsuło w stelażu i na czas serwisowania dostała zastępczy stelaż z urban ridera, i ona twierdzi, że urban rider dużo wygodniejszy ;D
więc musisz pomacać, pojeździć i sprawdzić sama ;D

cumberland

tylna oś to moja jedyna wątpliwość, ponoć jak już się nauczysz tym jeździć to prowadzi się rewelacyjnie :D
macałam już i jeden i drugi, zalety 4ridera jak dla mnie oczywiste ;) zastanawiam się ile mam czekać na odkrycie tych urbanowych :D
T. ma obiekcje co do małych kółek i stara się mnie przekabacić na urbana, ehhh...;)

ziuta

chcesz pojeździć z dzieckem? mogę użyczyć 4ridera i Karola - jedno i drugie do zwrotu lol
cumber te kółka nie są małe, to porządne pompowane koła
są mniejsze niż tylne koła, ale nie małe
no i przy składaniu do bagażnika wygodne, bo te przednie mniejsze wchodzą bez problemu, a tylne duże często zdejmujemy (jak są zakupy, jak była osobna gondola), a bagażnik w passacie niemały
no ale widać każdy lubi co innego, ja byłam w wielkim szoku, jak mi ta koleżanka powiedziała, że urban riderem się jej wygodniej jeździ, w dodatku jej mąż twierdził to samo ;D

konwalia

cumber ja byłam napalona na urban ridera, odpusciłam, bo mi waskie siedzisko nie pasowało(zreszta to samoi jest w 4rider)

a jakiego typu wózka ty szukasz, masz jakiś limit cenowy?

co do równych kół, mój P. tez tak chciał dopóki nie spróbował manewrowac po sklepie-tu na pewno wygodniej skrętnymi przednimi zwłaszcza, ze urban rider ma spory promień zawracania

ja z perspektywy uważam, ze mutsy są niewarte ceny, powinny byc spokojnie z 20-30% tańsze