wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

cumberland

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Mar 2012, 13:07:39i w sumie wszystko jedno wizualnie fasonowo bylo, na kolory tylko zwracalam uwage  jednakowoz jak ktos woli 4 wizualnie sie podobajace niz jeden niepodobajacy to przeciez mozna

eeee no ja liczę, że się jeden wizualnie fasonowo podobający też znajdzie :D
jakieś wady pewnie będzie miał, z tym już się pogodziłam, w myśl zasady nie ma wózka idealnego!  ;D

mary

Cumberland, bardzo dobre podejście! Zwłaszcza, że nie ma się możliwości przymierzyć dziecka do wózka, pojeździć nim po chodnikach, krawężnikach itp. Mnie gondola jeszcze nie wnerwiała tak, jak teraz spacerówka, gdy dziecko już trochę waży i trzeba wjechać na wysokie krawężniki itp.

cumberland

a mignon może Cię zainteresuje!
gadałam ostatnio z babką, która od kilku miesięcy testuje x movea jako jedna z 40 wybranych ;)
no i mówi tak: ten kosz faktycznie fatalny, wali w kółka, niewygodny i w ogóle be
amortyzacja znacznie lepsza niż w xa i xq, więc jak komuś zalezy na "miękkości" to wypada nieźle przy innych xlanderach
bajerem są te ledy, można je właczyć na stałe albo dodać opcję migania  :rotfl:
no i nie jest to ponoć najlżejszy wózek świata
no i ma być w sklepach dopiero koniec marca/pocz. kwietnia ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 13:19:00Mnie w bugaboo zastanawia daszek w spacerówce - on jest taki mały?
maly daszek??? :> ten potwor?? :D

o tym mowimy? :>

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

przeciez jak siedzi w pozycji siedzacej na maxa i mu naciagne daszek na maxa to dziecko traci calkiem widocznosc, tak gleboko nachodzi ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

ja drugi raz bym x-landera nie kupiła. Nie spełnił moich oczekiwań. I żaden nowy model już by mnie nie zainteresował (raczej).

Dodany tekst: 01 Mar 2012, 13:36:10

Zwierzu, ale to siedzisko jest teraz w pozycji siedzącej dla dziecka?  :knuje: Na fotkach wózka te daszki wyglądają na małe a u Ciebie całkiem inaczej.

mobka

Kuba w golndoli fashion odTeutonii jezdzil ok. 6 miesiecy. Moglby dluzej, ale juz byla na styk (kombinezon i czapka+jakis koc na nogi). W spacerowce od Teutonii jezdzil 2-3miesiace. Przesadzilam go do Maclarena i jestem przeszczesliwa ;) Dla mnei Teutonia Cosmo z ponad 10kg dzieckiem, z siedziskiem od spacerowki umieszczonym tak, aby dziecko na mnei patrzylo, przy rozlozeonym na plasko oparciu potwornie zle sie podbijala na kraweznikach. Lepiej bylo jak siedzial, ale wtedy znowu jak chodnik byl pochylony, to zle sie wozek prowadzilo, bo srodek ciezkosci byl chyba za wysoko, trzeba bylo mocno kontrowac. Lepej bylo, jak spacerowka byla w druga strone odwrocona (lepiej jesli chodzi o podbijanie), ale Kuba jeczal jak jechal przodem do swiata. Z reszta jeczal w obu pozycjach ;)
Ale to wady Cosmo, ktore ma maly rozstaw osi i maly rozstaw kol. Mysle, ze te wieksz emodele moga byc znacznei wygodniejsze. Ja teraz jakbym miala kupowac wozek dla drugiego dziecka, to kupilabym tylko stelaz i gondole, pewnie transportera, a do spacerowki od razu do maclarena ladowala. Tylko nie wiem, czy bym XLRa nei wziela, bo XT ma dosc plytkie siedzicko. Ale to moze tez wina mojego dzicka, ktore nie siedzi ladnie, prosto, ew. wychyla sie do przodu, tylko opiera sie o oparcie i zsuwa... (tu tez teutonia sie nie sprawdzila, bo siedzisko jest rwnolegle do podloza i zsuwal sie masakrycznie, maclaren ma troche to siedzisko pod katem, tak ze tylek jes nizej niz uda i w nim sie znacznie mniej zsuwal, ale i tak ;D).

A i dzisiaj mnie babka w sklepie zahaczyla z pytaniem o opinie o maclarena, a bylo wlasnie teutonia cosmo i ona byla b. zadowolona z teutonii ;)

Dodany tekst: 01 Mar 2012, 13:48:00

A, i transportera bralabym ze wzgledu na jego male rozmiary po zlozeniu, co w przypadku mojego mikro samochodu jest dl amnei wazne. Jesli mialabym standardowy baaznik wzielabym moze x-landera, moze navingtona, moze Jedo nawet... no cos w rozsadnej cenie.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 13:34:42Zwierzu, ale to siedzisko jest teraz w pozycji siedzącej dla dziecka?   Na fotkach wózka te daszki wyglądają na małe a u Ciebie całkiem inaczej.
to nie moja fota, ale to jest pozycja spacerowa zwykla - siedzenie dupne rownolegle do podloza ;) jest jeszcze pozycja pollezaca i do spania ;)

www.annawilk.pl

mignon

cumber, mobka dzięki!

to teraz nic już nie wiem  :crazy:

mary

Mobka, mam dokładnie tak samo w spacerówce - też jeździmy z dzieckiem przodem do mnie. Podbijanie kijowe. Masakra na niektórych krawężnikach, wkurzają mnie te przednie mniejsze kółka, bo - jak mawia mąż - klękają, zamiast jechać do przodu. Dlatego mam dosyć tego wózka i chcę go sprzedać. Fajnie, że piszesz, że w teutonii tak samo - to mnie przekonuje, że nie ma co przesadnie inwestować w wózek 2w1. Zwłaszcza, że i tak z czasem chce się mieć lekką parasolkę.

kotabma

mignon ja ci pozycze Z zebys sobie pojezdzila w sklepie z dzieckiem w wozku :D

mobka

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 13:54:58wkurzają mnie te przednie mniejsze kółka, bo - jak mawia mąż - klękają, zamiast jechać do przodu.
Z tym w Teutonii nie zauwazylam problemu. Zastrzegam tez jeszcze raz, ze problem z podbijaniem moze byc w teutoniach, ale raczej tylko w cosmo i innych tych malych (BeYou?, FuznSystem). Przynajmniej tak patrzac inzynierskim okiem.

Osobiscie jestem ciekawa Bugaboo, ale raczej nie dane mi bedzie sprawdzic ;) W czerwcu/lipcu bede pewnie cos szwagierce doradzac, ale nie wiem, jeszcze jakie ma zalozenia co do wozka ;)

mary

te kółka klękają tylko w specyficznych warunkach np. w kopie śniegu, ale mnie to mocno wkurza.

Kasia

też myslę że wózka idealnego nie ma :knuje:
stokke też miał wady, na szczescie drobne ;)
nowy model częsci tych wad już nie ma
jakbym teraz miała kupowac wózek to tez bym stokka wybrała, tylko własnie ten najnowszy model :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 14:11:34
te kółka klękają tylko w specyficznych warunkach np. w kopie śniegu, ale mnie to mocno wkurza.

w bugaboo tez, ale wtedy przekladasz raczke i walisz do przodu wielkimi kolami jak traktor ;)

www.annawilk.pl

mary

no tak, ale w x-landerze nie ma przekładanej rączki a odwracać siedziska z dzieckiem w środku bym się nie odważyła ;) Cóż, x-lander nie jest moim ideałem ;)

Dodany tekst: 01 Mar 2012, 14:37:38

Cytat: Kasia w 01 Mar 2012, 14:18:46jakbym teraz miała kupowac wózek to tez bym stokka wybrała, tylko własnie ten najnowszy model Cheesy
no tak, ale stokk ma taką samą wadę jak bugaboo - cena!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 14:36:52no tak, ale w x-landerze nie ma przekładanej rączki
no i moze walsnie dlatego kosztuje mniej ? :D nie mozna miec jaguara za cene malucha, ze sie tak wyraze chamsko, ale no nie moge inaczej, skoro wszystko jest swietnie wymyslone w bugaboo i placac tyle nie spodziewalam sie, ze przez 1,5 roku tylko raz tutaj zajrze i w ogole bede miala problem sniegu/deszczu/wybojow/piachu/przesiadania sie/wybierania kolejnego/wkurzania sie na obecny/zlego wyboru i kupowania trzeciego/i miliona innych z glowy ;)

www.annawilk.pl

errata

Dla mnie teutonia jakiś większych wad nie ma, trochę mi estetycznie spacerówka się nie podoba, ale jak Ania zacznie w niej siedzieć to problem prawie zniknie ;) Problemów z podbijaniem nie mam. Po śniegu jak jeździłam to blokowałam "skrętność" kół przednich i dawał radę.

Natomiast to fakt, że chyba nie ma co przesadnie inwestować w wózki 2w1, bo parasolka jednak jest o wiele później wygodniejsza ;D

Kasia

Cytat: errata w 01 Mar 2012, 14:54:47Natomiast to fakt, że chyba nie ma co przesadnie inwestować w wózki 2w1, bo parasolka jednak jest o wiele później wygodniejsza Grin
ja gdybym się o stokka nie bała, ze mi zniszcza na lotnisku itd to bym w ogóle spacerówki nie kupowała :D
stokkiem jexdziłam w opór i potrzeby zamiany na parasolkę wogóle nie czułam :knuje:
ja wręcz nie lubie tych parasolek, bez wzgledu czy to maclaren (chociaż te rzeczywiscie lepiej niz inne się prowadzi) czy guzik z petelka ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ja nie czuje tez potrzeby, odkad pakuje stelaz do auta bez zdejmowania kolek ;)
i nadal moj wozek jest lzejszy od maclarena (pomijajac te wersje bez rozkladanego oparcia) i nadal posiada ogromne kola na wertepy ;)

www.annawilk.pl

Angie

zwierzu ale w galerii nie miałaś bugaboo tylko parasolkę  ;)

mary

Zwierzu, że się tak wyrażę - nie każdy ma 4 koła na zbyciu, by je na wózek przeznaczyć. Czasem po prostu kupuje się coś w miarę ok, ale za 2 tys. a potem sprzedaje po roku i jeździ wygodną, lekką parasolką, która też nie przekracza 1tys., więc sumując - dwa wózki wychodzą taniej niż jeden bugaboo.
Poza tym Ty chyba i tak masz parasolkę pożyczoną od kogoś? (chyba że mi się coś pofandzoliło ;) )

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Angie w 01 Mar 2012, 15:05:30
zwierzu ale w galerii nie miałaś bugaboo tylko parasolkę  ;)
mialam wozek od elve - to chyba nie parasolka, tylko trojkolowiec w pol skladany?;)

chcialam go wyprobowac, bo pozyczyla mi we wrzesniu, wlozylam do auta i tak wozilam do soboty lol lol chyba oddam :D

www.annawilk.pl

cumberland

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 15:06:40Czasem po prostu kupuje się coś w miarę ok, ale za 2 tys. a potem sprzedaje po roku i jeździ wygodną, lekką parasolką, która też nie przekracza 1tys., więc sumując - dwa wózki wychodzą taniej niż jeden bugaboo.

no dla mnie cena też jest istotna, tylko ja bardziej patrzę na to póki co stosunek jakość/ funkcjonalność/ uroda do ceny

najzwyczajniej w świecie żal mi wywalić 4 czy 5 klocków na wózek
nawet jeśli miałby być jedyny bez kupowania później tej parasolki ;D

a z tego co np. mobka pisze to teutonią G+S w sumie jeździła 8-9 miesięcy? dobrze mobka liczę?
no to już w ogole żal mi dupę ściska, że 5 klocków bym miała na niecały rok wywalić ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 15:06:40Zwierzu, że się tak wyrażę - nie każdy ma 4 koła na zbyciu, by je na wózek przeznaczyć.

ze sie tak wyraze - kazdy kupuje, co mu odpowiada, ja wiedzialam, ze chce wozek - ale fran posiada lozeczko z ikei za 89 zl zamiast drewexu za 399, nie ma komody-przewijaka za kolejne 500, nie mial wanienki na stojaku, monitora oddechu, walki-talkie, torby do wozka, kosza na pieluchy, paklankow na pieluchy i jeszcze tysiaca innych rzeczy, ktore tez kosztuja, a wiele osob ze strefy posiada ;) itd itp - takze nie kazdy kto wydal 4 kola to bogacz, co szasta, a reszty nie rozumie, bo nie zna realiow..

www.annawilk.pl

mary

a można wydać 2 tys. i też nie mieć nic z tych rzeczy, o których piszesz (nie wiem nawet co to paklanki ;) ). No może oprócz łóżeczka, ale nie drewexu tylko klupsia ;)
Jasne, każdy kupuje co mu odpowiada, ale jak nie ma 4 tys. na wózek to z podziemia ich nie wyciągnie ;)