wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

zuzia

Cytat: mignon w 20 Lut 2012, 19:15:11
a jakie miałyście gondole do teutoni? takie wyciągane za uszy czy takie sztywne?
ja wybrałam tą sztywną, IMHO lepsza bo wygodniej się ją nosi. no i ładniej wygląda :)

cumberland

Cytat: mignon w 21 Lut 2012, 19:41:48cumber, a wózek już macie jakiś upatrzony?

najbardziej funkcjonalnie, estetycznie i cenowo odpowada mi ten x move nowy
wkurza mnie, że jeszcze go nie ma nigdzie :zly:
bierzemy też pod uwagę XA, transportera i 4ridera no tylko tu każdy ma jakąś wadę ;)
a to brak przekładanego siedziska w XA, a to słynna tylna oś w transporterze, a to cena w 4riderze przy fullopcji, którą w innym modelu mam znacznie taniej (rozsądek się włącza ;) ) ;D

ale chyba wybierzemy coś z tego pakietu
a Ty? jakie typy?

konwalia

Cytat: cumberland w 22 Lut 2012, 09:52:16to słynna tylna oś w transporterze
modele do połowy 2010
potem poprawili

cumberland

tfu tfu tfu
miałam na myśli urbana

transportera nie bierzemy pod uwagę
konwalia  :beer: za czujność ;)

mignon

cumber, bardzo podobnie ;D
też czekam na nowego x-landera (nie podoba mi się tylko ich koszyk-worek na zakupy na dole), pilnie obserwuję mutsy (Konwalia pisała, że też mają wejść jakieś nowe - evo, exo), napaliłam się na te hartany (jeśli okaże się, że są we Wrocku to pojedziemy obejrzeć, bo przy okazji wjedziemy do moich rodziców) i napaliłam się na teutonię (ale też włącza się rozsądek jednak, więc jeśli - to używana, a że raczej nie chcę używanego wózka to takie błędne koło ;) )

cumberland

haha to za chwilę będziemy się przekonywać, który kolor w x movie fajniejszy :)

mignon

dobra, jeszcze jedno pytanie - do wrocławianek :)
czy sklepy Askot są dobrze wyposażone pod względem wózków? na stronie www wymieniają mnóstwo marek, ale nie wiem, jak jest w rzeczywistości ;)

feeling.good

Cytat: mignon w 22 Lut 2012, 11:26:07
dobra, jeszcze jedno pytanie - do wrocławianek :)
czy sklepy Askot są dobrze wyposażone pod względem wózków? na stronie www wymieniają mnóstwo marek, ale nie wiem, jak jest w rzeczywistości ;)

tak, tylko różne Askoty mają różne firmy. Na stronie mają to wyszczególnione. Teraz jest jakiś nowy megaaskot, więc tam pewnie mają największy wybór. Zazwyczaj można się też z nimi fajnie dogadać co do ceny. Warto mieć ze soba wydrukowaną ofertę ze sklepu internetowego, jeśli oni mają wyższą cenę, często z niej schodzą

mignon

no dobra, zakładając jeszcze, że nie ma głupich pytań... ;)

jaka to jest dla Was duża gondola, oglądam różne wózki i niektóre mają długość gondoli 80 cm, inne 72-74 (i te mi się najbardziej podobają...)?
zakładając że chciałabym i będę mogła z lipcowym dzieckiem przejeździć w gondoli zimę, to jaka byłaby optymalna?
jak wasze czerwcowo-lipcowe dzieci przejeździły zimę? (ale pytam o gondole ;) )

zosia2007

pol roczne dziecko w gondoli?
no mi sie udalo P wozic do 5 m-ca

mignon

Cytat: zosia2007 w 01 Mar 2012, 10:27:22
pol roczne dziecko w gondoli?
no mi sie udalo P wozic do 5 m-ca

ale rozumiem, że nie chciał dłużej? czy się nie mieścił?
zosia, Ty miałaś mutsy?

aniak1211

Dominika urodzona w czerwcu,
w listopadzie byla juz w spacerowce,
podnosila sie i balam sie by nie wypadla;)
Mnie nie zalezalo by jedzila w gondili zima bo wiadomo jak z zima w UK :D
Spacerowka+kocyk wystaczyl;)

OlaFasola

mignon, Ty byś może i chciała zimę w gondoli przechodzić, ale obawiam się, że dziecko już niekoniecznie :D Mikołaja przesadziłam do spacerówki w 5 miesiącu, bo już zdecydowanie odmówił jeżdżenia w gondoli. Jeśli Ci jednak zależy na dużej, to w wózku, który teraz ma feeling jest naprawdę spora.

mignon

no na siłę przywiązywać do gondoli nie będę ;) widać tak tylko naiwnie liczyłam na cud :D

ale to znaczy, że mogę choć kupić wózek, który mi się podoba, skoro wielkosć gondoli nie ma aż takiego znaczenia ;)

Kasia

mignon przypadki za małej gondoli to naprawdę sporadyczne wyjątki ;)
moze się zdarzyc ze akurat Tobie się tak przytrafi ale jednak statystyki sa optymistyczne ;)

zwierzatko_mojej_mamy

fran olal gondole tez po 5 miesiacach, przy czym juz po 4 by bardzo chcial olac, ale spacerowka byla jeszcze ze wielka na niego i sie wkurzac musial w gondoli jeszcze chwile
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zosia2007

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 10:34:37
ale rozumiem, że nie chciał dłużej? czy się nie mieścił?
zosia, Ty miałaś mutsy?
nie chcial, miescil sie bardzo dlugo bo moj P z tych mniejszych dzieci jest ;)
tak, mialam mutsy transportera

Kasia

michał gondoli nigdy nie polubił lol
NIGDY!

mignon

polawszy  :beer:, pooglądam wózki z wygodną spacerówką :D

ziuta

mignon, K. jezdzil w gondoli 4ridera do konca lutego, a urodzil sie w maju, czyli mial skonczone 9 miesiecy ;D

mignon

Cytat: ziuta w 01 Mar 2012, 11:23:59
mignon, K. jezdzil w gondoli 4ridera do konca lutego, a urodzil sie w maju, czyli mial skonczone 9 miesiecy ;D

mieszaaaasz, ojjjjj, mieszasz  :rotfl:

ale oczywiście  :beer:, bo jak widzę ta gondola za wielka nie jest, czyli prognozy są optymistyczne, nie ma za małych gondoli ;)

jusia

pamietam jak dzis 30 marca 2009 w parku Fran drze sie jakby Go obdzierali ze skory (mial 5m-cy i 1 dzien) nastepnego dnia byl juz w spacerowce :D
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

konwalia

moja jeździła w gondoli 3,5mca przesadziłam, bo się wkurzała, luz jeszcze był(a przeciez jest spora)

jak dla mnie gondola absolutnie nie powinna decydowac o wyborze wózka, spacerówka to podstawa

fasolka1980

mignon tradycyjne wózki (te na pasach, bez zwrotnych kół np Jedo Bartatina, niektóre modele Emmaljunga, Roan Marita) mają zazwyczaj największe gondole. Dziecku tam wygodnie, ma duzo miejsca, zwłaszcza w zimie itd.

Ja miałam wózek Jedo Fyn, który tez ma sporą gondolę, ale zwrotne koła i I. jezdził tam do konca 7 miesiąca - a byuł bardzo duzym niemowlakiem. Ten model ma podnoszone dno gondoli, więc jak się denerwował ze nic nie widzi to mu dno lekko unosiłam i było git.

Nie ma idealnego wózka, zawsze jest cos kosztem czegoś więc musisz wybrac

Przy pierwszym wózku rzadko się trafiają 100% stały w dziesiątkę, bo wtedy jeszcze nie masz doświadczenia i do końca nie wiesz co Ci będzie potrzebne. Zatem się nie stresuj ;)