wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

ja stokke, który absolutnie nie jest przeznaczony na warunki zimowe, jeździłam po wysokim kopnym sniegu, potwornie ciężko było ale dawał radę (man taki plac całkowicie nieodsniezany na drodze do przystanku, tam snieg dochodził do 40cm wysykosci)

a na sniegu bez problemu to naprawdę tylko traktor by jedździł :(

a na jakim osiedlu mieszkasz? odsniezaja regularnie?

bo u mnie w zasadzie wszystko oprócz dwóch takich placów odsniezone w miare jest i nawet stokke dała spokojnie radę, koszmar był tylko na tych placach nieodsniezonych (a wózek kompletnie nie na snieg ;)  )

mignon

osiedle jest odśnieżane albo śnieg jest taki ubity

po polu raczej jeździć nie będę albo pchał będzie mąż :D

Kata

Ja mam 4Ridera na pompowanych kołach i w zimie dawał radę na śniegu. A u mnie jeśli są chodniki to oczywiście nieodśnieżone, a zanim do takiego chodnika dojdę to mam ok 1 km drogi szutrowej. Wózek sprawdził mi się o każdej porze roku na różnych wertepach (po równym to tylko w markecie jeździłam i też było ok jeśli chodzi o zawracanie etc.), tylko ważne żeby był na pompowanych a nie piankowych kołach.
Pozdrawiam

Kata

zuzia

mignon
moja teutonia dawała radę spokojnie. tylko przy takich lekko zamrożonych już zaspach odmawiala współpracy

konwalia

Cytat: zuzia w 17 Lut 2012, 13:07:19. tylko przy takich lekko zamrożonych już zaspach odmawiala współpracy
o to to, chodnikiem idzie się ok, bardziej sunie, ale jak dojdzie się do takiej zgarniętej hałdy to dupa

mignon

Cytat: zuzia w 17 Lut 2012, 13:07:19
mignon
moja teutonia dawała radę spokojnie. tylko przy takich lekko zamrożonych już zaspach odmawiala współpracy

teutonie podobają mi się szalenie :) ale zdrowy rozsądek podpowiada, że trzeba obniżyć loty, choć serce się wyrywa ;)

olcia

Mi teutonia jak na razie sprawuje się bardzo bardzo dobrze (jeżdżę jeszcze gondolą - na wiosnę zobaczymy jak spacerówka). Tylko tak jak piszą dziewczyny breja szczególnie zmrożona jest ciężka do pokonania

mobka

Mi sie w teutonii kola oblepiely jak breja mora byla i ciezko bylo.

Generalnie zima najgorsze jest przechodzenie z jednej strony jezdni na druga, bo o ile chodniki i drogi odsniezone, to "dziur" na przejscie w zgarnietym sniegu nie ma ;D

fasolka1980

macie moze jakies doświadczenia z dostawkami typu buggy board?

jakieś rekomendacje? uwagi?

Będę wdzięczna :)

errata

U mnie teutonia daje radę, blokuje jej tylko skrętne koła i daje radę - choć wiadomo, więcej wysiłku trzeba w to włożyć ;D

zuzia

fasolka1980
brawurka to miała z tego co kojarzę

mignon

a jakie miałyście gondole do teutoni? takie wyciągane za uszy czy takie sztywne?

olcia

Ja mam wyciąganą za uszy. Trochę wkurzające jest w niej to, że budka nie jest max. napięta

mobka

Cytat: mignon w 20 Lut 2012, 19:15:11
a jakie miałyście gondole do teutoni? takie wyciągane za uszy czy takie sztywne?

Sztywna fashion.

mignon

olcia, a poza brakiem napięcia w budce jesteś z niej zadowolona?

mobka, a ją też się wypina i można samą wtargać na górę do mieszkania?

mobka

mignon, jak najbardziej. Ona ma w daszku palak, ktory sluzy za raczke. IMO jest fajniejsza od tej miekkiej i super plasko mozna ja zlozyc do samochodu.
Z minusow, to nie ma zadnego okienka itp w daszku, ale jest on dosc cienki. Jezeli rodzisz pod koneic lata, to nie bedzie to problemem, natomiast jesli maj/czerwiec, to pomyslalabym nad jakims innym wozkiem, ewentualnie ta miekka gondola, bo ona chyba wykorzytuje daszek od spacerowki, a tamten to ma i foliowe okienko, i mozna czes wypiac, zostaje sama siateczka i jest przewiew, a masz cien nad dziecka glowa.

olcia

mignon ja generalnie jestem z gondoli zadowolona chociaż tak naprawdę jeszcze nie korzystałam ani z tej moskitiery ani z okienka w budce. Co do noszenia to bałam się trochę, że będzie niewygodnie z tymi rączkami ale daje radę. Sama chciałam na początku kupić tą gondolę,którą ma mobka właśnie ze względu na na tą rączkę w budce (wydaje mi się, że jest wygodniejsza do noszenia) ale nie mogłam koloru dobrać.

errata

Cytat: mobka w 20 Lut 2012, 19:58:24
Sztywna fashion.

mam tą samą, ale w lecie nie przeszkadzało mi to o czym pisze mobka, a Ania nie protestowała :)

konwalia

Cytat: fasolka1980 w 20 Lut 2012, 13:17:59
macie moze jakies doświadczenia z dostawkami typu buggy board?

jakieś rekomendacje? uwagi?

Będę wdzięczna :)

zalezy na jakie odcinki-bedzie trudniej pchac, prawda jest taka, ze zmeczone dziecko woli usiasc niz stac i w niektórych wózkach mozesz kopac nogami

moim zdaniem to moze byc dobre dla 2,5latka i w gore, dla młodszego lepiej podwójny wózek, moze poszukaj uzywki city select albo p&t? one moga byc podwójne i pojedyncze

jest jeszcze taka dostawka-siedzisko sk ladane na bok, ale nie do wszystkich wózków pasuje, musisz poszukac

fasolka1980

konwalia jak się młoda urodzi to  I. będzie miał niemal 3 lata ;)

on już z wózka prawie nie korzysta, ale myslałam o dostawce pod kątem odbierania go z przedszkola

konwalia

wypróbuj teraz z nim czy sie nie zajedziesz

fasolka1980

Cytat: konwalia w 21 Lut 2012, 09:19:44
wypróbuj teraz z nim czy sie nie zajedziesz

słuszna uwaga, dzięki  :beer:

cumberland

czy jak kupuje się bazę do isofixa, to ważne jest aby wcześniej ją wypróbowac w samochodzie, czy każda będzie "dobrze leżeć"?

konwalia

Cytat: cumberland w 21 Lut 2012, 10:28:54
czy jak kupuje się bazę do isofixa, to ważne jest aby wcześniej ją wypróbowac w samochodzie, czy każda będzie "dobrze leżeć"?
wypróbować zawsze i bazę i fotelik na niej zamontowany

ja popełniłam ten błąd, ze nie zmierzyłam cabriofixa i musiałam dokupić bazę na pasy(nie mam isofixu), więc zawsze mierzyć, mierzyć!

Dodany tekst: 21 Lut 2012, 15:12:38

a i jeszcze u mnie ta baza mocno wciska się w siedzenie, więc na nogi nie ma miejsca, muszę jej odginać kolanka na zewnąrz, żeby jej nie połamać, stąd tez myślę o kolejnym foteliku, mimo, że wagowo się mieści

mignon

cumber, a wózek już macie jakiś upatrzony?

jak zaczynam czytać wątki dzieciowe, to mi się wydaje, że jestem w czarnej dupie ze wszystkim  :crazy: