wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

konwalia

Cytat: fasolka1980 w 01 Mar 2012, 11:40:41Przy pierwszym wózku rzadko się trafiają 100% stały w dziesiątkę, bo wtedy jeszcze nie masz doświadczenia i do końca nie wiesz co Ci będzie potrzebne.
moim zdaniem nie ma tez wózka uniwersalnego, trzeba coś poświęcić

poza tym jak przesadzisz do spacerówki jesienią to dojdzie śpiworek i zrobi się przytulnie jak w gondoli

ja tak sobie dumam i dumam i optymalne byłyby dla mnie 4 wózki :D

Dodany tekst: czw, 1 mar 2012, 11:45:22

a co do wózków, mogę polecić karabinki do torby na wózek jj cole
http://www.coocoo.pl/jj-cole-collections-uchwyty-na-torbe-cocoa.html
żałuję, ze kupiłam tak późno, torba musty jest mocowana na przodzie rączki, wiec ją przewieszałam przez pasek co mnie wkurzało, teraz jest wygodniej

ziuta

ale gdyby byla wieksza, to pojezdzilby jeszcze miesiac dluzej :D bo on nie mial nic przeciwko, tylko pompon z czapki sie juz nie miescil lol ale K. jest 90. centyl ;D
a tak powaznie to nie traktowalabym wielkosci gondoli jako znaczacy czynnik przy wyborze wozka, jak Ci wyrosnie to po prostu przesadzisz, a moze nie zdazy wyrosnac, bo sie znudzi
mnie mocno szwagierka napastowala, ze ona ma wielka gondole i to jest dobre, a ja chce taaaka mala i bez sensu :D no ale jakos sie nie przejelam, wg mnie sa wazniejsze cechy wozka niz wielkosc gondoli

rubin04

Moja Mila to u dziadków czasami śpi sobie na drzemce w gondoli, no ale ona to ekstremalnie mała jest,
no a gondola (Per Pergo) bardzo duża i pewnie jeszcze się w nią długo będzie mieścić.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

a no i pytanie, czy masz winde i czy gondola 90 cm na przyklad wejdzie Ci do windy lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

Sprzedaję wózek tako gondola+spacerówka. Jeśli ktoś chce, albo zna kogoś, kto chce to proszę pw.

kotabma

Cytat: ziuta w 01 Mar 2012, 11:57:02ale gdyby byla wieksza, to pojezdzilby jeszcze miesiac dluzej
gdyby nie to ze pozyczylam kolezance wozek to Z by jezdzila w gondoli do dzis (miesci sie). ona w wozku spi - teraz tez jest na spacerze i spi.

inne spacery odbywaly sie na rekach lub z podniesionym oparciem w gondoli (byla taka mozliwosc). teraz wozek to zuo i ona chce: chodzic, jezdzic na sankach, jezdzic na rowerku, byc noszona
z mojego doswiadczenia nam potrzebna byla tylko gondola, bez spacerowki bysmy sie obyli :D :D :D

mignon

windy nie mam i najważniejszą cechą wózka (dla mnie) jest to, by był lekki :)

a skoro piszecie, że gondola jest mało ważna, to sobie inny problem znajdę, trudno :D

Justynna

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 12:06:07
a skoro piszecie, że gondola jest mało ważna, to sobie inny problem znajdę, trudno :D
:D :D :D

kotabma

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 12:06:07a skoro piszecie, że gondola jest mało ważna
ja napisalam ze jest wazna - po co szukac nowego problemu skoro mozna miec stary :D

ziuta

[quote
Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 12:06:07a skoro piszecie, że gondola jest mało ważna, to sobie inny problem znajdę, trudno :D

lol iluvu

konwalia

dla mnie gondola nie była ważna, wózek miał być ładny :D

mignon co do koloru jesteście zgodni?

marcheewka

ja  zwracalam uwage na gondolę pomijając spacerowkę. To był bład.Gondola byla super, wozilam mlodą chyba z 8 miesięcy. Niestety spacerówka juz mi nie odpowiada, Olka z niej dawno wyrosła, zresztą wkurza mnie koszyk pod wózkiem, nic tam nie można włożyć. Teraz Olka zabiera ze sobą na spacery wiaderka, lalki, i inne zabawki, a do kosza nie chce wejść. babcia jeżdzi na spacery parasolką, bo Ola i tak w większosci sama chodzi.

jusia

u nas gondola uzywana byla 5 m-cy spacerowka kolejne 5 (x-lander), przyszła niania i ciezko jej bylo sprowadzac ten wozek z 1-ego pietra, wiec kupilismy spacerowke, tj. parasolke :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mignon

Cytat: konwalia w 01 Mar 2012, 12:12:04mignon co do koloru jesteście zgodni?

mój M. zna tylko dwa kolory - ładny i brzydki i generalnie do takich drobiazgów w ogóle się nie wtrąca, więc myślę, że w przypadku koloru decyzja będzie absolutnie moja i tylko moja ;)

kotabma

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 12:23:07zna tylko dwa kolory - ładny i brzydki
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
:D :D :D

rubin04

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 12:23:07mój M. zna tylko dwa kolory - ładny i brzydki
u nas to jest podobnie,
z naciskiem na kolor "funkcjonalny" i inne techniczne kwestie.

I nadal niezmiennie wielbie Maclarena.

mary

mój N. jeździł w gondoli ponad 6 m-cy. Przesadziłam tylko dlatego, że długi był i już musiał nogi mieć podkurczone. Gdyby nie to pewnie jeszcze z miesiąc by jeździł gondolą. My mamy x-landera i ten wózek ma dziwnie wyprofilowaną gondolę - zwęża się z nóżkach.
Teraz, gdybym miała wybierać wózek to brałabym taki, co oprócz odwracanego siedziska spacerówki, składa się do dość małych rozmiarów i bardzo przyjrzałabym się siedzisku spacerówki - jak duże, jaki daszek i podnóżek.
Niestety, po 10 mies. doświadczeń z wózkami (mamy jeszcze m&p criuse) wiem już to, co jako mama oczekująca naiwnie sądziłam - nie możliwe jest by jeden wózek spełnił wszystkie oczekiwania. Musiałabym mieć chyba ze trzy ;)

zwierzatko_mojej_mamy

jeszcze pewnie nie mowilam, ale bugaboo jest swietny, jedyny minus to bagaznik mojego auta za plytki o 5cm, ale mam naprawde male auto :D

www.annawilk.pl

mary

bugaboo ma jedną widoczną wadę - cenę ;)
A Ty Zwierzaku jaki masz konkretny model?

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

errata

Ja jakoś nie myślałam nad spacerówka, wydawało mi się, że jak wózek z gondolą wygląda ok to spacerówka również i tak tylko się przyglądałam tej spacerówce i to był błąd, bo niestety mimo wielkiej mojej miłości do teutoni spacerówka trochę mi estetycznie nie pasuje ;D
Nad gondolą nie ma się co roztkliwiać, bo ona najmniej jest używana.
Ania jeździła co prawda do 7 m-ca, a mogłaby i dłużej, ale stwierdziłam, że wygodniej jej będzie już w spacerówce.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 01 Mar 2012, 13:00:42
bugaboo ma jedną widoczną wadę - cenę ;)
A Ty Zwierzaku jaki masz konkretny model?

patrzac na koszt 3 wozkow w tym jednej teutonii z pelnym wyposazeniem + maclarena do tego to podejrzewam, ze wyjdzie drozej niz jeden bugaboo nowy ze sklepu ;) pomijajac uzywki za 2/3 ceny ;)

www.annawilk.pl

cumberland

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Mar 2012, 12:57:15jeszcze pewnie nie mowilam, ale bugaboo jest swietny, jedyny minus to bagaznik mojego auta za plytki o 5cm, ale mam naprawde male auto

no o ile się wizualnie podoba ;) mi on zupełnie nie podchodzi ;D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: cumberland w 01 Mar 2012, 13:06:01
no o ile się wizualnie podoba ;) mi on zupełnie nie podchodzi ;D
mi w sumie wszystko jedno wizualnie fasonowo bylo, na kolory tylko zwracalam uwage ;) jednakowoz jak ktos woli 4 wizualnie sie podobajace niz jeden niepodobajacy to przeciez mozna :D

www.annawilk.pl

mary

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Mar 2012, 13:05:43patrzac na koszt 3 wozkow w tym jednej teutonii z pelnym wyposazeniem + maclarena do tego to podejrzewam, ze wyjdzie drozej niz jeden bugaboo nowy ze sklepu wink pomijajac uzywki za 2/3 ceny wink

racja. Ale jak ktoś kupił cały komplet teutonii i maclarena to chyba już więcej wózków nie kupuje?
Mnie w bugaboo zastanawia daszek w spacerówce - on jest taki mały?