wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

OlaFasola

zosia2007 całkiem niezły patent z tą deseczką, dzięki za radę.
Wózek jest moim zdaniem wizualnie bardzo ładny, no i ta waga, dużo niższa niż u x landera.

martullek

wózek jest naprawdę lekki - ja bez problemu wnoszę codziennie na mój wysoki parter (14 schodów) z dzieckiem w środku

feeling.good

Cytat: zosia2007 w 16 Lut 2010, 10:08:44
moim zdaniem lata, troche mi sie to kojarzy z kotem w transporterze :D

:D dobre porównanie. Mi też nasunął się widok mojego psa w torbie do transportu :)

sonatina

My też już wstepnie dokonaliśmy wyboru wózka. Na razie tylko internetowo ale jak tylko znajdziemy dogodny moment to wybierzemy się do Wrocławia zeby go oblookać :)

Na początku byłam za opcją jeden koło drugiego, ale za tym wózkiem przemawia przede wszystkim to ze mozna z niego zrobić pojedyńczy wózek ( gdy Ignasiowi bardziej przypadna do gustu spacery na nogach :)).
Poza tym mozna ulokować  w nim gondolkę - dla noworodka  z jednoczesna spacerówą dla starszego dziecka. Martwia mnie tylko te trzy koła..., nie mam do nich przekonania. No i przede wzystkim ile miejsca zajmuje w  bagazniku - to tez bardzo ważne. No zobaczymy..

siog

Cytat: sonatina w 18 Lut 2010, 11:50:09
My też już wstepnie dokonaliśmy wyboru wózka. Na razie tylko internetowo ale jak tylko znajdziemy dogodny moment to wybierzemy się do Wrocławia zeby go oblookać :)

Na początku byłam za opcją jeden koło drugiego, ale za tym wózkiem przemawia przede wszystkim to ze mozna z niego zrobić pojedyńczy wózek ( gdy Ignasiowi bardziej przypadna do gustu spacery na nogach :)).
Poza tym mozna ulokować  w nim gondolkę - dla noworodka  z jednoczesna spacerówą dla starszego dziecka. Martwia mnie tylko te trzy koła..., nie mam do nich przekonania. No i przede wzystkim ile miejsca zajmuje w  bagazniku - to tez bardzo ważne. No zobaczymy..

Sonatina, to bardzo dobry wozek! kilka znajomych go maja

sonatina

Cytat: siog w 18 Lut 2010, 12:00:07

Sonatina, to bardzo dobry wozek! kilka znajomych go maja
siog, dzięki za opinię. Ja ciagle się jeszcze bije z myślami. Muszę poprostu zobaczyc go na żywo. No i czy Ignacy będzie chciał jechać z tyłu wózka, nie obserwując drogi??, (gondolke dla noworodka przypina sie na przednim siedzeniu)

Kasia

sonatina bardzo fajny wózek, tylko jakoś bardziej mi duże dziecko z przodu pasuje :hmm:
bo jak rozłożysz gondolę to co z główka dziecka siedzącego z tyły :hmm:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ciekawe czemu nie pokazali wersji z gondolą.

siog

Cytat: Kasia w 18 Lut 2010, 12:15:45
sonatina bardzo fajny wózek, tylko jakoś bardziej mi duże dziecko z przodu pasuje :hmm:
bo jak rozłożysz gondolę to co z główka dziecka siedzącego z tyły :hmm:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ciekawe czemu nie pokazali wersji z gondolą.

dokladnie, z tego co wiem to mniejsze dziecko jest z tylu

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 12:21:57

moja kolezanka go wlasnie kupila wiec moge dopytac co i jak

sonatina

Kasia trafna uwaga.

Dla mnie tez logiczne było, że mniejsze dziecko siedzi z tyłu, ale w instrukcji wózka piszą, że gondolke przypina sie na "siedzisku spacerowym, które nalezy rozłozyc do pozycji leżącej i w ten sposób mozna przewozić noworodka." No tak... czyli albo jedzie Ignaś albo jego brat, przynjmniej na poczatku...

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 12:26:25 GMT-1

Cytat: siog w 18 Lut 2010, 12:17:57moja kolezanka go wlasnie kupila wiec moge dopytac co i jak
jakbyś mogła to by było super!!! Z GÓRY DZIĘKI!!!

Kasia

sonatina powiem Ci że pierwszy raz widzę taki wózek i na pierwszy rzut oka bardzo mi sie podoba :) bo prowadzisz normalny wózek a nie szeroki lub długi autobus :)

ciekawe czy brawurka widziała ten wózek :)

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 13:09:53 GMT-1

tytaj po 5 minucie jest pokazane jak się wózek składa
Phil n Teds Vibe Inline Buggy - Kiddicare

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 13:21:09 GMT-1

tutaj nawet torbe proponują :)
Phil & Teds Reisetasche bei www.bambani.de

Dodany tekst: 18 Lut 2010, 13:30:31

EUREKA!

małe dziecko śpi z tyłu :D

Phil And Teds Double Stroller: A walk.

mayagaramond

Cytat: ishka82 w 16 Lut 2010, 10:48:42No i ciekawa jestem, co policja i kodeks drogowy na to? Wie któraś z Was?

moge sie mylic, ale taki produkt chyba musi miec pozwolenie zanim wejdzie na rynek. Ale to tylko moje przypuszczenie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

powiem Wam, ze bym sie bala, ze pacne to mniejsze kolanem ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Właśnie na spacerze widziałam ten wózek. Jechalo dwoje dzieci i mniejsze chyba było na dole ;D

justynaaaa2

gdzieś już był pokazywany ten wózek z niemowlakiem w środku  :hmm:

brawurka

miałam 2 różne wózki, jeden za drugim,jeden obok drugiego. porazka. teraz chciałam dostawke,ale wziełam maje na spacer,wsadzilam do wózka i matko kochana  :padam: nie dam rady
Iga w wózku loozik,a dla majki tam miejsca nie ma, jest za ciężka. bedzie chodzic pieszo, tak zreszta dzis bylysmy na spacerze i zakupach

sonatina wózek bardzo mi sie poodoba, a jaka jest cena? i ile ignas bedzie miał miesiecy jak sie urodzi malestwo?

gatka2804

U nas zatrzymalismy sie przy opcji: dostawka do starego wozka. Jak sie male urodzi Ania bedzie miala 20 m-cy. Zreszta od stycznia na spacerach nie uzywam juz w ogole wozka. Plecy mnie bolaly bardziej niz jak ide z nia za reke. Bo jak nie ma Ania wyjscia to idzie a jak widzi wozek to chce wsiadac (czyt. musze ja wsadzac) zaraz jej sie nudzi i chce wychodzic i tak w kolko. Zdenerwowalam sie i spacerujemy blisko bloku za reke: mamy sklepy, plac zabaw, deptak. Okolica sprzyja.

A kolejnego wozka nie zamierzamy kupowac. Mamy dwa: pierwszy dla malucha i spacerowke. Ostatnim elementem bedzie dostawka, ale raczej taka do stania.

zwierzatko_mojej_mamy

gatka2804 ello!!!!!!!!!  a kiedy ty sie rozpakowujesz? :D

www.annawilk.pl

gatka2804

jeszcze niepelne 2 m-ce. A juz wymiekam, teraz mi ciezko z tym brzucholem a po porodzie wcale nie bedzie lzej...

zwierzatko_mojej_mamy

cholera - ciagnie sie ta ciaza i ciagnie :D

www.annawilk.pl

sonatina

brawurka
cena internetowa wózka to ok 2000 plus gondolka i śpiworek. ignas gdy urodzi mu sie brat bedzie mial rowno dwa lata.
Ja długo sie zastanawiałm czy potrzebny nam nowy podwujny wózek czy wystarczy niezawodny x - lander po Ignasiu. No i stwierdziłam, że potrzebny.
Po pierwsze jak urodzi sie maluch to w okolicach jego urodzin  przeprowdzamy sie na nowe mieszkanie, które znajduje sie na całkowitym odludziu!!!( Boże, jak ja to przetrwam zanim się przyzwyczaję)  Tam nawet parku nie ma!!! Nie zamieżam na spacerach krążyć wokół bloku. Będzie lato, zamiezam korzystać z pogody .  Zresztą zawsze, preferowalam dlugie  spacery. Będę nadal chodzić do miasta  (ok 45 min w jedą stronę), na zakupy i do dziadków. Wszedzie daleko.    Dlatego podoba mi sie ten wózek - bo nawet jak Ignas zazyczy sobie isc na nogach to nie bede dziwnie wygladac  z jednym dzieckiem w podwójnym wózku tak jak np z podwujnym wozkiem - jeden obok drugiego, Z czasem wózek stanie sie pojedyńczym - odepniemy dolne miejsce i bedzie normalna pojedyncza spacerówka.

Dodany tekst: czw 18 lut 2010 20:35:27 GMT-1

gatka2804
a pracujesz jeszcze??, wybraliscie juz imie dla malenstwa?

brawurka

w takim razie to dobre rozwiązanie,ale przemyśl jeszcze opcje dostawki z możliwością siedzenia,wklejałam taką wyżej,maja ma 2 lata i 2 miesiace od jakiś 3 miesięcy nie używa wózka (maclarenem na te śniegi nie da rady wyjechac), wczoraj na spacerze postawiłam ją na chwile na koszu na zakupy i już zejsc nie chciała,wiem ze dostawka bylaby dla niej idealna,ale wagowo ja nie dam rady :)

justynaaaa2

brawurka to aż tak ciężko pchać taki wózek z dzieckiem na stojąco  :hmm: u mnie w klatce babka wozi w wózku 1 dziecko prawie roczne a drugie na stojąco ma ze 4 lata a dziewczyna mojej postury ;)

brawurka

dobra zapomniałam dodać,że w jednym kole mam mniej powietrza,musze isc do wulkanizacji, ale serio justa policzmy : wózek ok 10 waży jak nic, maja 16 i Iga z 10 będzie, to daje 36 kg + dostawka,zakupy,moze jak bedzie wiosna...

justynaaaa2

brawurka ja domyślam się, że to może być ciężko  ;) dlatego tym bardziej dziwię się jak ta laska u mnie daje radę  :hmm: choć fakt, ostatnio ją widziałam z tą dostawką jak śniegu nie było ;D