wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

siog

ja czesto pchalam wozek z dostawka na stojaco (bratanek i bratanica) i zle nie bylo

asia407

Mamy juz kilka spacerow za soba, pierwszy jak Klara miala 4 dni. No i jestesmy bardzo zadowoleni z Quinny buzz. Prowadzi sie swietnie, jest bardzo zwrotny, na wage nie zwracam uwagi, bo nie musze go nigdzie wnosic (ale jest dosc lekki). Gondola i fotelik Maxi Cosi wpinaja sie bez problemu. Sama gongola nie jest bardzo duza, ale mysle,ze wystarczy do czasu kiedy Klara zacznie sama siedziec, tym bardziej ze powoli bedzie robic sie cieplej i nie bedzie musiala miec na sobie tylu ubran. Siedziska oczywisci jeszcze nie wyprobowalismy, wiec nie moge jeszcze nic o nim powiedziec. Wozek sklada i rozklada sie bez problemu, stelaz z latwoscia miesci sie w bagazniku Octavii (ale bagaznik jest dosc spory), musze sprawdzic czy zmiesci sie do mojego samochodu (Seat Ibiza), ale mam nadzieje, ze tak.

Ogolnie wozek super, moge szczerze polecic. Szczegolnie jezeli uda sie go kupic w nizszej cenie,okazyjnie, bo caly zestaw w sklepach jest jednak bardzo drogi.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

gatka2804

Cytat: sonatina w 18 Lut 2010, 20:34:37gatka2804
a pracujesz jeszcze??, wybraliscie juz imie dla malenstwa?

Wlasciwie po "odchowaniu" Aniu nie wrocilam do pracy. Jeszcze bedac na wychowawczym zaszlam w ciaze, gdy wrocilismy do Krakowa bylam juz na polmetku ciazy i uznalismy ze nie ma sensu wracac do pracy na chwile. I w ten oto sposob jesli sie uda oddac nowe dziecie do zlobka w wieku okolo 10 m-cy to do pracy wroce po 3 latach przerwy...

A co do imienia jeszcze nie zdecydowalismy.

siog

Sonatina pytalam o wozek i opinie sa jak najlepsze. Kolezanka powiedziala ze na razie nie ma nic lepszego dl dwojki dzieci niz dash. ogladam je tez na ulicy sa swietne. Bardzo zawrotne i malo miejsca zajmuja. Mowila ze maly lubi siedziec z tylu.

feeling.good

Cytat: doda w 20 Lut 2010, 15:35:44
feeling,

czy kółka w x-landerze Stasia są piankowe, czy pompowane?
wiesz może jaką mają średnicę?
kupiliście zestaw z fotelikiem, czy fotelik osobno?

Koła są pompowane, bez bieżnika.
Mierzone przez męża :)
Średnica przednich ok. 25 cm
średnica tylnych ok. 31 cm

Kupowaliśmy cały zestaw z fotelikiem. Edycja specjalna głównie tak była sprzedawana.

feeling.good

bieżnik - nasza opona jest gładka, nie ma rowków różnych:)

fotelik jest też x-landerowski (x-car), bardzo podobny do maxi cosi

tu jest link do edycji spacjalnej (x-lander co roku robi taki model specjalny, który jest dostępny w określonej liczbie sztuk):
http://www.allegro.pl/item920539329_x_lander_xa_board_boy_gondola_fura_gratisow_wys_0.html (tu akurat bez fotelika)

Zadowoleni jesteśmy bardzo. Szalenie nam się ten wózek podoba :D No i dostaje się mnóstwo gratisów (torby, naklejki, parasolka, mp3) :)

Jeśli masz jakieś pytania, jestem do dyspozycji, ale już jutro bo właśnie do teatru uciekamy :)

kasiad

Cytat: doda w 20 Lut 2010, 15:35:44
feeling,

czy kółka w x-landerze Stasia są piankowe, czy pompowane?
wiesz może jaką mają średnicę?
kupiliście zestaw z fotelikiem, czy fotelik osobno?

ja nie feeling, ale też odpowiem  ;)

koła w x-landerze mamy pompowane :)
my kupiliśmy fotelik maxi-cosi, dodatkowo musieliśmy dokupić adaptery  ;)

wymiarów nie będę podawać bo feeling już napisała  ;)

Dodany tekst: 20 Lut 2010, 18:03:11

Cytat: doda w 20 Lut 2010, 15:53:09

co to jest bieżnik?

Cytat: feeling.good w 20 Lut 2010, 16:25:43
bieżnik - nasza opona jest gładka, nie ma rowków różnych:)

dokładnie :)
nasze koła mają bieżnik, ale to edycja z 2008 roku
te z roku 2009 są już gładkie

a co to jest bieżnik?
koła w naszym x-landerze wyglądają jak koła od roweru  ;)
opona ma wypuski  ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

doda ja ci chętnie pomogę :) serio serio, wózki mnie fascynują :D
a co dla ciebie jest ważne?

Angie

doda ja ci pomogę  ;)  Kup mutsy  :jejeje: :jejeje:

errata

mobka

Doda, mure wez :D Bo Buzza przez spacerowke nie chcesz :P A tak powaznie, to Mura strasznie wielka jest. Wzielabym Mutsy na Twoim miejscu.

wis

Ja już teraz też jest obeznana :D Nawet mój mąż jest ekspertem  :rotfl:
Wczoraj mamie wózki pokazałam, zobaczyła Buzza i stwierdziła - z takim to ja się mogę po osiedlu lansować :D

mobka

Cytat: golinda w 21 Lut 2010, 14:02:04mutsy też jest lekko kolumbrynowaty - zależy komu na czym zależy wink
A z mniejszych co masz na mysli? Bo mi jakos nic godnego uwagi do glowy nie przychodzi ;D

sonatina

siog
dzięki, polewam.
Poczytałam trochę w necie i w sumie z wieloma pozytywnymi opiniami na temat tego wózka się spotkałam :)

fasolka1980

doda, po porostu odpowiedz sobie na kilka podstawowych pytan:

- gdzie tym wózkiem bedziesz jezdzic -lasy, drogi polne czy raczej rowne chodniki ( o ile takie są w Polsce ;)), centra handlowe itd

- czy musisz wozek wnosić?

- czy duzo jezdzisz samochodem? jesli tak to czy się zmiesci do bagaznika?

- czy zalezy Ci na duzej gondoli? ( tutaj raczej w zimie juz bedzie mlody w spacerowce, wiec nie bedziesz musiala zmiesci Mateuszka w kombinezonie do glebokiego wozka)

- wolisz 3 czy 4 kolowe - bardziej klasyczny wygląd czy odjechany?

no i last but not least - ile mozesz na wózek wydać :)

pomozemy:)

fasolka1980

mobka

Zaczelam watek od poczatku czytac. Jestem na 21 stronie. Ciekawe czy przebrne przez caly :D

magoo

ciekawe ile stron bede musiala przeczytaj jak/jezeli sie w koncu zdecyduje lol lol lol

moze dziewczyny zrocie streszczenie ;)

mobka

Ja sie wlasnie zastanawiam, czemu ninczka kupila Buzza w innych kolorach niz miala zamiar - a zamiar miala kupic gondole capri, a spacerowke apple, a ma bodajze komplet juice :D Jak ksiazka fabularna ;) Bede czytac, jak na strefie sie nie bedzi enic dzialo i bede miala chwile :D Na dzis skonczylam.

ishka82

mobka, doda, podziwiam, ja przez ten watek nie przebrnęłam...podczytywałam, owszem, ale całości nie przeczytałam ;D Inna sprawa, że mój wózkowy budżet był skromny, więc i wybór mocno ograniczony ;)

aniak1211

Cytat: magoo w 21 Lut 2010, 21:36:20ciekawe ile stron bede musiala przeczytaj jak/jezeli sie w koncu zdecyduje LOL LOL LOL

:rotfl: :rotfl: :rotfl: