wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

u mnie na razie zestawienie wygrywa buzz i jane slalom pro ;)
ponadto na liście jest mutsy transporter, stokke (af kors ;) ), bugaboo cameleon, quinny speedi no i moje nowe odkrycie czyli joolz bloom lub day ;) tutaj fotki i porównanie zdjeciowe blooma z bugaboo, stokkiem i toro
joolz jest na razie poza zestwieniem bo jeszcze go nie oglądałam na zywo ;) trochę o nim poczytałam i ma swoje wady... jak kazdy wózek

mika

Joolz ma w ogóle amortyzację, wiec tym już bije stokke na głowe ;)
wadę ma taką, że ma krótką budkę (podobno) i w lato nie da rady ruszyć sie z domu bez parasolki
ma dlugą gondole i podobno obszernną, jest lekki
z wad to ma słabo zabudowaną spacerówkę, do której ja będe prawdopodobnie przesiadać dziecko zimą i to mnie martwi i jest kiepsko dosstepny w Polsce
ale marzy mi się srebrny - wyglada super
musze pojechać obejrzeć

justynaaaa2

widziałam go raz w supermarkecie, stał za mną do kasy i tak mu się przyjrzałam bo podobny do buzza, ale patrzę, że nazwa inna i pomyślałam sobie, że to jakaś tania podróba  :blush: a tu się okazuje, że to całkiem fajny i konkretny wózek :) ale gondola mi się nie podoba, spacerówka super :)

suegro

justynaaaa2 ale Ty się znasz na wózkach :) I'm impressed :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

suegro no fakt, ten temat mnie fascynuje :) sama nie wiem dlaczego ;) lubię się obejrzeć za fajnym wózkiem na ulicy  :mocking:
to trochę tak jak mobka kiedyś napisała, że ogląda wózki tak jak samochody ;)  

justynaaaa2

Angie

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

a ja jestem niezmiennie zakochana w swoim(tzn Hugusiowym) maclarenie....
ten wozek jest boski i wart swojej ceny!
to jeden z najlepszych dzieciowych zakupow jakich dokonalismy.. :)
oczywiscie na takie sniegi sie nie nadaje.. :D za male koleczka.... tu lepszy jest speedi... ;D

Angie

abkasia a masz jeszcze speedi czy już tylko maclarenem jezdzisz?

I mam pytanie - wybrałaś już fotelik?

mika

Cytat: golinda w 22 Lut 2010, 16:25:15co jest w nim takiego, że wiele osób się nim zachwyca?
przejedź się nim z obciążeniem to zrozumiesz ;) wiem co mówię

abkasia

Cytat: golinda w 22 Lut 2010, 16:25:15
no właśnie mam pytanie odnośnie maclarena
nie wygląda to to na coś zbyt fajnego
małe kółka - nie telepie za bardzo? i dziecku tam wygodnie? bo też wygląd mnie nie przekonuje? co jest w nim takiego, że wiele osób się nim zachwyca?
mi sie najpierw nie podobaly wcale, ale jest bardzo solidnie wykonany, i ladny.
rozklada sie prawie na plasko( hugo codziennie spi w nim po 2 godz)
jest lekki, no i to jest parasolka, czyli szybko-skaldany wozek.
jak na takie male kolka ma bardzo dobre amortyzatory, i dla dziecka powyzej 6 mies jest swietny.
ale chyba trzeba nim pojezdzic, zeby zrozumiec, dlaczego jest taki fajny.. :)

Angelos, teraz jezdzilismy maclarenam na wyezdzie :)
ale on sie na takei sniegi jak w Polsce sa teraz nie nadaje zupelnie.
quinny mamy i on jest bardzo dobry na obecna pogode.
chwilowo nim nie jezdzimy, bo jest w domu a my jestesmy u rodzicow..

mika

abkasia jesteś zadowolona ze spacerówki z speedim? jakie wady ma wg Ciebie ten wózek?

wis

Cytat: justynaaaa2 w 22 Lut 2010, 14:22:01suegro no fakt, ten temat mnie fascynuje Smiley sama nie wiem dlaczego wink lubię się obejrzeć za fajnym wózkiem na ulicy  mocking
to trochę tak jak mobka kiedyś napisała, że ogląda wózki tak jak samochody wink
Mogę się pod tym podpisać wszystkimi czterema kończynami :D

justynaaaa2

Cytat: wis w 22 Lut 2010, 18:18:28
Mogę się pod tym podpisać wszystkimi czterema kończynami :D

no to się napijmy  :beer:

mobka

Cytat: aniak1211 w 22 Lut 2010, 14:19:38na zywo chyba lepiej wyglada Smiley
http://www.mothercare.com/dp/B002GIYUR8/ref=sc_iw_c_1_0_42768041_1

Ten niestety nie wyglada fajnie na zywo. Strasznie plastikowy jest.

Dodany tekst: pon 22 lut 2010 18:25:13 GMT-1

Cytat: mika w 22 Lut 2010, 12:53:28joolz jest na razie poza zestwieniem bo jeszcze go nie oglądałam na zywo wink

No ja go wlasnie wczoraj na allegro ogladalam, ale raz, ze nie przekonuje mni ejego trudna dostepnosc, dwa, nie podoba mi sie spacerowka za bardzo ;D A i sposob skladanie mi sie srednio podobal.

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 18:26:13

Cytat: wis w 22 Lut 2010, 18:21:20
Jak dwie Blachary :D
Moge dolaczyc? :D

abkasia

Cytat: mika w 22 Lut 2010, 16:41:01
abkasia jesteś zadowolona ze spacerówki z speedim? jakie wady ma wg Ciebie ten wózek?
musze sie zastanowic, i ci napisze wszystko...

wis

Możemy założyć podstrefę blachar :)
Mobka, ale Ty wózki oglądasz i przynajmniej w ciąży jesteś :) A ja czy Justyna ?  :rotfl:

mobka

Cytat: wis w 23 Lut 2010, 06:19:23
Możemy założyć podstrefę blachar :)
Mobka, ale Ty wózki oglądasz i przynajmniej w ciąży jesteś :) A ja czy Justyna ?  :rotfl:

Kochana, ale ja tu juz z rok siedze :D

abkasia

quinny speedi:
plusy:
- zwrotny,
-lekko sie prowadzi
-latwo sie sklada
-dosc lekki
-swietnie radzi sobie w parkach i na nierowym terenie

co do gondoli, to jest dosc mala, ale nam wystarczyla spokojnie, chyba ma ok 74 cm, wyscielona bardzo przyjemnym materialem,

co do spacerowki:
nei wiem, czy jest to wada, ale ma siedzisko montowane w 1 str,przoem do kierunku jazdy. chociaz dla nas to nei byl problem. hugo lubi jechac przodem do swiata
i nie rozkalda sie calkeim na plasko, choc dziecko moze sie wygodnie w nim przespac.
minusem w spacerowce jest rozkaldanie, bo jest na taki sznurek-srednio to jest wygodne.
w maclarenie jest takie na taki przycisk jakby i jest to mega wygodne i funkcjonalne.
ma dosc krotka budke.
ma wygodne szerokie siedzicko.

i minusem jest 1 taka duza sruba, ktora ciagle mi sie rozkreca... :crazy: a jest bardzo wazna, jesli ja zgubimy, to wozek mi sie zapadnie.... ;)
nie wiem dokladnie o co ci chodzi, co chcialabys wiedziec...

mika

Zytko :beer: dzięki, potwierdziłaś to co samej udało mi sie ustalić, o tej śrubie też juz gdzieś czytałam ;)
powiedz mi jeszcze ile czasu Hugo jeździł w gondoli?

abkasia

Cytat: mika w 23 Lut 2010, 11:28:28
Zytko :beer: dzięki, potwierdziłaś to co samej udało mi sie ustalić, o tej śrubie też juz gdzieś czytałam ;)
powiedz mi jeszcze ile czasu Hugo jeździł w gondoli?
no wlasnie ja napisalam wszystko, co mozna przeczytac na str produceta. :D
no moze poza info o tej srubie... :D

Hugo w gondoli jezdzil 5 mies. potem poprostu nie chcial za zadne skarby.. ;D
ogolnie wozek bardzo fajny, nie żałuje zakupu.. ;)
i dla nas opcja rozkaldania spacerowki jest mega wazna, bo Hugo spi w wozku 2 razy dziennie po 2 godz, wiec jest mu wygodnie( obecnie spi w maclarenie)
dlatego nie zdecydowalam sie na buzza i kubelak... mimo, ze to wg mnei najpiekniejszy wozek... ;D z wozkow 3 funkcyjnych.. :D

mika

Abkaś a myślisz, że w kubełku byłoby mu niewygodnie? czy po prostu nie wskazane aby 4 godz. dziennie spał w takiej pozycji?
jeśli będe  liczyć że mój dziec też będzie do 5 miesiąca jeździł w gondoli to przesiadka na specarówkę wypadnie mi w styczniu, ew. w lutym, ew. w grudniu - cholera
buzz ma taką samą gondolę jak speedi prawda?