wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

abkasia

Cytat: mika w 23 Lut 2010, 11:35:01
Abkaś a myślisz, że w kubełku byłoby mu niewygodnie? czy po prostu nie wskazane aby 4 godz. dziennie spał w takiej pozycji?
jeśli będe  liczyć że mój dziec też będzie do 5 miesiąca jeździł w gondoli to przesiadka na specarówkę wypadnie mi w styczniu, ew. w lutym, ew. w grudniu - cholera
buzz ma taką samą gondolę jak speedi prawda?
i niewskazane, zeby tyle spal w takiej pozycji i chyba niewygodnie, bo on jest w rozlozonym wozku mega rozwalony, a czasem na boku nawet w nic spi.
gondole sa chyba takie same w buzzie i speedi

ta spacerowka od buzza jest chyba taka malo zakryta jest jak na zimowa spacerowke... nie ochroni chyba przed wiatrem...
no mi te kubelki ine leza.... sa ladne, ale dla mnie funkcjonalne...
chociaz, jak pisze, dla mnei buzz jest piekny :D

mika

doda z tego co wiem to w x-landerach rozkłada się na płasko

siog

doczekac sie juz nie moge jak kupie mclarena  :crying: tylko drogi cholera

abkasia

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 11:53:07
a czy uważasz abkasia że spacerówka speedi nadaje się na zimę?
jak z amortyzacją w tym wózku?

rozumiem, że spacerówka nie rozkłada się na płasko,
a w x landerach tak?
tak speedi jak najbardziej na zime, amortyzacja bardzo dobra- to jest wozek terenowy.. ;)
na calkiem plasko sie nei rozklada, na prawie plasko

Dodany tekst: 23 Lut 2010, 12:12:32

Cytat: siog w 23 Lut 2010, 12:07:37
doczekac sie juz nie moge jak kupie mclarena  :crying: tylko drogi cholera
pokochasz go miloscia dozgonna.. :)

Dodany tekst: 23 Lut 2010, 12:13:52

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 12:03:23
no właśnie mi się tak zDAwało też, ale czy kasiad nie pisała, że jednak nie na całkiem płasko?
czy to ma znaczenie?
ja mam wrażenie, że ma, jeśli się przesadza do spacerówki dziecko, które jeszcze samo nie siedzi, a tak może być

jak myślisz?
taki lekki kat wg mnei nie jest juz taki wazny...
przeciez i tak dziecko nei bedzie w tym wozku caly dzien...
wazne zeby mozna bylo stworzyc w miare wygodna pozycje chociaz pollezaca...

mika

hmmm.... w speedim tez jest prawie na płasko, w x-landerach też tak może być....
mi się wydaje, że to zależy ile dziecko w tym wózku będzie spedzać czasu, a to raczej trudno przewiedzieć teraz
niektórym dzieciom spanie w "kubełkach" zupełnie nie przeszkadza i nie jest to dla mnie dziwne, ale druga sprawa jest ile czasu w takiej pozycji może dziecko spać? bo skoro w fotelikach  nie powinny za długo przebywac to i w spacerowkach tego typu pewnie też - ale o to byłoby trzeba zapytać dobrego lekarza, albo jakiegoś rehabilitanta ;D analogicznie chyba do spacerówek rozkładanych prawie na plasko ;D trudny temat
mi sie wydaje, że jak dziecko przesadzę do spacerówki w połowie zimy to te spacery  nie będa dlugie i spacerówka kubełkowa nie będzie problemem, natomiast potem w lecie - szczerze - nie mam pojęcia ;D wygodnie mu/jej pewnie będzie, ale czy zdrowo
chciałabym żeby mój wózek miał w miarę obszerną gondolę tak żeby chociąż pierwsze śniegi pasożyt w niej przetrwal a potem w miarę zabudowaną spacerówkę - dlatego bardzo przemawia do mnie jane slalom

zuzia

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 12:03:23
no właśnie mi się tak zDAwało też, ale czy kasiad nie pisała, że jednak nie na całkiem płasko?
czy to ma znaczenie?
ja mam wrażenie, że ma, jeśli się przesadza do spacerówki dziecko, które jeszcze samo nie siedzi, a tak może być

jak myślisz?
rozkładanie na płasko ma duże znaczenie, jeżeli w ogóle nie chcesz gondoli. wtedy to jest wg. mnie kluczowe. ale nie wie czy któraś z was tak chce.

ale ja wybierałam wózek rozkładający się na płasko bo przesadzałam Michała do spacerówki na zimę i nie wiedziałam jak to będzie. I przydaje mi sie to rozkładanie.
wprawdzie Michał długo jeździł gondolą (6 mcy) to jednak nie siedział jak go przesadziłam do spacerówki. a przesadziłam go tak naprawdę bo się nie mieścił w gondoli :D
a wracając do tematu - nie wiem jak jest w xlanderach a mój wózek ma 3 opcje spacerówki - siedząca, półleżąca i leżąca. I zazwyczaj na spacerach, teraz, wybieramy tą środkową a na płacko wózek rozkładam dopiero jak Michał zaśnie.

abkasia

moje dziecko spi w wozku w dzien 2 razy po 2 godz, i jemu jest wygodnie w rozlozonej spacerowce. nie wiem czy byloby mu niewygodnie w kubelku.
mi by bylo...
wole zeby spal rozlozony.. :)

mika

Abkaś a jaki jest mniej wiecej kąt nachylenia po rozłożeniu tej spacerówki Twojej?

zuzia

Cytat: abkasia w 23 Lut 2010, 12:17:59
moje dziecko spi w wozku w dzien 2 razy po 2 godz, i jemu jest wygodnie w rozlozonej spacerowce. nie wiem czy byloby mu niewygodnie w kubelku.
mi by bylo...
wole zeby spal rozlozony.. :)
ja też zauważyłam, że Michaś dłużej śpi jak ma rozłożoną całkowicie spacerówkę.
ale on np. nie lubi mieć poduszki pod głową, zawsze się zsuwa (podkładałam mu poduszkę jak miał straszny katar, żeby mu się lepiej spało).

mika

Cytat: abkasia w 23 Lut 2010, 12:11:37taki lekki kat wg mnei nie jest juz taki wazny...przeciez i tak dziecko nei bedzie w tym wozku caly dzien...wazne zeby mozna bylo stworzyc w miare wygodna pozycje chociaz pollezaca...
no właśnie, też mi się tak wydaje,
poza tym chyba wiele z wielofunkcyjnych wózków ma spacerówkę tak rozkładaną

Angie

Tez mi się wydaje, że ten lekki kąt nie ma aż takiego znaczenia ;D 
Myslę, że spi się wygodnie :)  A jak się przekłada do spacerówki to zwykle dziecko jest
na tyle duże, że krzywdy się mu nie robi ;D

mika

doda tak o kubełku takim jak w Buzzie
a co do takich spacerowek jak w speedim to mi sie wydaje, ze to nie ma wiekszego znaczenia, bo z tego co się orientuje to ten kąt nachylenia jest niewielki
a co do kubełków, to pamiętam że kiedyś bardzo mnie to nurtowało i szukałam odpowiedzi i odpowiedzi specjalistów były bardzo niejednoznaczne

Dodany tekst: 23 Lut 2010, 12:38:34

angie a jak jest w mutsiakach z ta spacerówką?

abkasia

mika, ten kat jaki pozostaje w quinny to jest gdzies ze 20 st moze( dokladnie ci nei powiem, bo w tej chwili go nie mam przy sobie)
w maclarenie jest gdzies z 10 st- i uwazam ze jest optymalny i bardzo wygodnie sie malemu w nim spi.
chociaz ten z quinny tez jest wystarczajacy

i chodzi o to co pisze doda, ze ta pozycja nie jest wymuszona jak w kubelku.

abkasia

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 12:40:27
abkasia, a tak w ogólności
polecasz ten wózek quinny speedi?

i jeszcze jedno. lekki jest? lżejszy niż x lander?
polecam, mi pasuje bardzo.
chyba lzejszy jest od xlandera

mika

na pewno jest lżejszy od x-landerów - przynajmniej tych zeszłorocznych

Angie

mika płasko nie jest, myślę, że jest to kąt tez taki około 20 stopni.
Choć kojarzę, że jest w mutsy chyba jeszcze jakaś dodatkowa możliwość rozłożenia
na płasko, ale jeszcze tego nie obczaiłam :D  Muszę zajrzeć do książki, bo na wózku widzę jakieś
dodatkowe gałki i nie wiem do czego one służą :D

mika

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 12:48:56zastanawiam sie wciąż na ile to jest istotne, bo jeśli zacznę używać spacerówki około 6 miesiąca, to i tak jest to czas, kiedy dziecko już próbuje siadać, więc ten kąt nie powinien zrobić krzywdy na mój gust
właśnie o to mi chodzi :)

Angie

doda moje zdanie jest takie, że to nie ma większego znaczenia. Szczególnie, że jak przesadzasz dziecko
to ono jest tak podjarane zmianą perspektywy, że przynajmniej na początku spać nie chce,
tylko obserwować.

abkasia

Cytat: doda w 23 Lut 2010, 12:48:56
no a które się rozkładają całkiem na płasko?

zastanawiam sie wciąż na ile to jest istotne, bo jeśli zacznę używać spacerówki około 6 miesiąca, to i tak jest to czas, kiedy dziecko już próbuje siadać, więc ten kąt nie powinien zrobić krzywdy na mój gust :hmm:

Dodany tekst: 23 Lut 2010, 12:49:33

rilla a Ty masz tako jumpera?

(miałaś rodzić :D )
no dokladnie, jesli przesadzisz do spacerowki 6 mies dziecko, to nei zrobisz mu krzywdy lekkim nachyleniem.. tak mysle... pozatm ono, raczej na spacerach, jesli nei bedzie spalo i tak nie bedzie chcialo lezec... ;)

Angie

Ja musiałam przesadzić do spacerówki w wieku 5 i pół miesiąca,
bo jezdziłam z siedzącym dzieckiem w gondoli :D

abkasia

o kurcze myslimy tak samo,
mika, doda, angie pifko :D

mika

nie ma to jak dyskusja nad kątem nachylenia oparcia spacerówki :rotfl: :beer:
kiedy będą nowe kolekcje wózków? interesuje mnie nowa kolekcja mutsy transporter ;)

zosia2007

Cytat: mika w 23 Lut 2010, 12:54:40
nie ma to jak dyskusja nad kątem nachylenia oparcia spacerówki :rotfl: :beer:
kiedy będą nowe kolekcje wózków? interesuje mnie nowa kolekcja mutsy transporter ;)
niby ma byc w marcu ale problem polega na tym, ze do polski te wozki dochodza z "lekkim" opoznieniem wiec rownie dobrze moze byc w maju dlatego ja nie czekalam na nowy wzor :( , chociaz ten braz jest boski

mika

Zosia a transporter rozkłada się na płasko-płasko - spaceróka czy na prawie płasko?