wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

brawurka
ja bym chyba brała pierwszą bo mam wrażenie, że na niej dziecko może usiąść.

Kasia

ta druga bardzioej mi się podoba, chociaż rzeczywiscie na tej pierwszej to chyba usiąść można :hmm:

ishka82

brawurka, pierwsza chyba praktyczniejsza, bo z siedziskiem ;) A czy Ci na tym zależy, to nie wiem...pytanie, czy przez to że jest dłuższa, nie będziesz miała za daleko do rączki od wózka (mam nadzieję, ze rozumiesz o co mi chodzi :hmm: ).

brawurka

ishka no wlaśnie! 1 lepsza,bo Maja jak sie znudzi to sobie usiądzie,ale zebym nie wygladala jak idiotka z kaczym tylkiem

Dodany tekst: 15 Lut 2010, 11:06:01

ale nie jesttez powiedziane,ze ona jest duzo większa  :knuje: kupie ta,najwyzej sprzedam, miałam 4 wózki moge miec 2 dostawki

justynaaaa2

martullek

Cytat: doda w 15 Lut 2010, 18:52:31
plissssssssssss help me!!!!!!!!

poleję, obiecuję :D

które wózki oprócz BEBE CONFORT  mają gondolę, którą można zamontować do samochodu zamiast fotelika?

chicco

np. http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=1188 lub http://www.chicco.pl/index.php?p0=1&p1=68&o=1498

fasolka1980

Doda, chcesz gondole zamiast fotelika?  :hmm: 

aniak1211

feeling.good

Niedawno przeczytałam o takich gondolach i zaintrygowało mnie to. Ciekawe tylko, czy dziecko nie "lata" po wnętrzu przy gwałtowniejszych manewrach:)

zosia2007

Cytat: feeling.good w 16 Lut 2010, 10:07:23
Niedawno przeczytałam o takich gondolach i zaintrygowało mnie to. Ciekawe tylko, czy dziecko nie "lata" po wnętrzu przy gwałtowniejszych manewrach:)
moim zdaniem lata, troche mi sie to kojarzy z kotem w transporterze :D

ishka82

Cytat: zosia2007 w 16 Lut 2010, 10:08:44
moim zdaniem lata, troche mi sie to kojarzy z kotem w transporterze :D
Wg mnie to jest po prostu niebezpieczne, bo gondola co prawda przypięta pasami, a dziecko? Przecież w razie wypadku, to nie zapewnia żadnej ochrony...tak mi się wydaje. I co na to przepisy kodeksu drogowego?

elve

jane ma gondolę do zapinania w samochodzie

Angie

Tez myslę, że to niebezpieczne, bo w gondoli dziecko  nie jest przypięte i w razie
wypadku z niej wyleci.

ishka82

Cytat: Angelos w 16 Lut 2010, 10:26:00
Tez myslę, że to niebezpieczne, bo w gondoli dziecko  nie jest przypięte i w razie
wypadku z niej wyleci.
Czyli to w ogóle nie zabezpiecza...wg mnie odpada. I jeśli nie zabezpiecza, to pewnie i mandat za takie przewożenie dziecka można dostać :hmm:

elve

przynajmnie jane ma pasy dla dziecka w gondoli

Kasia

te gondole do samochodów to sa z pasami
bez pasów nie da rady

martullek

chicco też ma dodatkowe pasy, którymi sie dziecko w gondoli przypina

ishka82

Cytat: Kasia w 16 Lut 2010, 10:35:03
te gondole do samochodów to sa z pasami
bez pasów nie da rady

To zmienia postać rzeczy :)

Cytat: martullek w 16 Lut 2010, 10:37:06
chicco też ma dodatkowe pasy, którymi sie dziecko w gondoli przypina
Tylko patrząc na zdjęcie wydaje mi się, ze w razie wypadku te pasy mogą nie dać rady... :hmm: No i ciekawa jestem, co policja i kodeks drogowy na to? Wie któraś z Was?

Angie

I ciekawe z jakich materiałów jest gondola  :hmm: czy w razie uderzenia z boku sie nie sklada.

elve

martullek

Cytat: Angelos w 16 Lut 2010, 10:51:24
I ciekawe z jakich materiałów jest gondola  :hmm: czy w razie uderzenia z boku sie nie sklada.

ta chicco to jest cała plastikowa... akurat oglądałam te wózki, bo mieliśmy taki mieć

Cytat: elvelve w 16 Lut 2010, 10:52:11
imho rzecz niepotrzebna

moim zdaniem też - fotelik w zupełności wystarczy, i na pewno bezpieczniejszy

Kasia

ja gondoli do samochodu nawet nie rozważałam

fotelik jest najbezpieczniejszy.

OlaFasola

Cytat: Kasia w 16 Lut 2010, 11:01:15ja gondoli do samochodu nawet nie rozważałam

fotelik jest najbezpieczniejszy.

gadzam się z Kasią, gondola w aucie do mnie nie przemawia wogóle.

A co do wózka to my kupiliśmy ostatecznie Mutsy transporter, chociaż chciałam x landera xa, ale okazało się, że ten z 2009 już jest niedostępny (kolor który chciałam), a 2010 będzie koniec marca początek kwietnia, więc trochę jednak za późno.

Wkurza mne trochę to, że podnóżek w spacerówce się nie reguluje, ale cóż decyzja zapadła, wózek stoi już w domu.

zosia2007

OlaFasola ja tez taki kupilam :) bardzo dobry wybor :D

co do podnozka to facet w sklepie mowil ze mozna tam wlozyc mala deseczke i podnozek bedzie na plasko ;)