jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Rekreacyjne ;) W miejscowości wypoczynkowej w górach :) Kupiliśmy w stanie po kapitalnym remoncie, więc tylko przemalowaliśmy po swojemu. My go nie remontowaliśmy.
Imagine there is no hate

bozena.dp

a tutaj, kolejny przykład, że większość ludzi kafelkuje swoje łazienki po sam sufit - jak już pisałam, panuje chyba takie przekonanie, że tak być powinno, tak jest modnie/ładnie ;D
łazienka po remoncie oczywiście ;)
http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/878/376/e1d03227be6f7ad84c314ce64aa16563.jpg

Dodany tekst: 24 Mar 2012, 17:33:51

Cytat: inkageo w 24 Mar 2012, 17:32:04
Rekreacyjne ;) W miejscowości wypoczynkowej w górach :) Kupiliśmy w stanie po kapitalnym remoncie, więc tylko przemalowaliśmy po swojemu. My go nie remontowaliśmy.

o, fajnie :)
to gratuluje :)

konwalia

ja mam pod sufit, bo tyle było płytek i nie mielibyśmy z nimi co zrobić

bozena.dp

konwalia większość osób tak ma ;D
i gdybym sama robiła łazienkę (bez strefy) to pewnie też bym tak miała ;D

inkageo

My w łazience na górze kafelkowaliśmy do górnej krawędzi okna, bo jakoś nie umiałam tego inaczej rozplanować. Ale jak będę remontować mniejszą łazienkę, to już na pewno kafelek będzie mniej niż obecnie ;)

Dodany tekst: 24 Mar 2012, 17:55:06

Grunt to jakaś koncepcja ;)
Imagine there is no hate

nionczka

Ja widziałam kiedyś mieszkanie całe beżowo/szare. Rewleacja. ale widać było, że zrobił je ktoś z ogromnym wyczuciem kolorów.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

bozena.dp ja tez mam pod sufit, ale moi rodzice juz tylko nad wanną mają (co ciekawe, mieli tak tez przez poprzednie 30 lat, ale sadze ze wowczas wynikało to z braków w płytkach, a nie mody :D :D )

ja P wykanczał mieszkanie deweloperskie, to w umowie przedwstepnej miał nawet zapis, ze mieszkanie uzyska status lokalu mieszkalnego (w rozumieniu prawa budowanego), jesli płytki w łazience bedą do wysokosci 2 m. Wiec juz tez machnął do sufitu. Dopiero poźniej widzac inne mieszkania, zaczełam sie zastanawiac skad ten wymóg, ale w przepisach niz nie znalazłam. Kto wie, ile osób jest w ten sposób uszczesliwiane na siłe :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

a mi sie kurcze podoba po inkowemu i po mojemu - lubie jak sie wszystko rowno konczy i u inki to okno, a u mnie jest do wysokosci drzwi - jakbym miala takie schody - kawalek obok umywalki, wyzej obok wanny, wcale obok kosza na brudy, a jeszcze troche obok sracza to dopiero wtedy bym oczoplasu dostala i nerwicy.. do mnie nie przemawia idea kafelkowania tylko tam, gdzie sie leje ;D
w kuchni z kolei nadal nie mam ani plytek, ani plyty obok zlewu, bo nie znalazlam nic ciekawego na calosc, to mam lysa sciane calkiem, chociaz sie woda leje - ale wizja dwoch plytek tylko obok zlewu i tylko obok indukcji przerasta moja wyobraznie - wtedy ta powierzchnia jest dla mnie pocieta na 4 czesci i wygladalaby idiotyczniej niz teraz
ja jestem na nie ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

inkageo mnie się Twoja łazienka niezmiernie podoba :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

:beer:

Dodany tekst: 24 Mar 2012, 18:52:46

A kto mi doradzał? Strefa! :D I nie żałuję, że zastosowałam się do rad ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

wrzucam dla porownania, absolutnie nie dla inspiracji lol lol moją łazienke.

bozenka zwroc uwage, ze przedmiotów (DLA 1 OSOBY) jest tam od groma, wrazenie sterylnosci??? chyba niemozliwe w zadnej łazience poza tymi z katalogów :D :D

a to ostatnie zdjecie to jest przykład, co sie dzieje, jak w domu nie ma porządnych i przemyslanych szaf ;)

inkageo

No i u Wróbelka widać, że bez dekorów i bez kontrastowych fug by było lepiej. Czyli brązowa fuga i już jest spokojniej.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 24 Mar 2012, 19:01:37
No i Wróbelka widać, że bez dekorów i bez kontrastowych fug by było lepiej. Czyli brązowa fuga i już jest spokojniej.

no dokładnie, ja te jasne na ciemnych płytkach to chyba w lecie przemaluje :D zreszta w kuchni tez :D

inkageo

Wiesz, że ja swoje zwykłą farbą malowałam? :D I to sama pigment z białą mieszałam.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo wow  :bravo:

ale ze zwykłą zwykła?? nie taką specjalną do fug??

inkageo

No zwykłą, ale u mnie to w strefie suchej te czerwone płytki są, więc wystarczy. Czerwona fuga, która na wzorniku była piękna, w rzeczywistości okazała się różową i z białym nalotem..
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 24 Mar 2012, 19:07:20okazała się różową i z białym nalotem..

o bleeeeee lol lol

elve

bozena.dp z jednej strony piszesz, że się nie znasz na wyposażaniu wnętrz i prosisz o pomoc, z drugiej zdajesz się na instynkt, który podpowiada ci że tak czy inaczej "będzie ładnie"
To jak to jest?

1. Co do drzwi do salonu. Jakie argumenty przeciw ma twój mąż? Bo nie rozumiem
2. Nie chcecie jednolitych kolorów w całym mieszkaniu? bozenko! twoje mieszkanie ma 30m2 (odliczam pokój dziecięcy, bo te rządzi sie innymi prawami), czyli tyle co salon u niektórych. Co chcesz więcej z kolorami robić? Poza tym narazie pisałyśmy o bazie, poszalejecie z kolorami w dodatkach
3. Szarości czy beże? Absolutnie szarości jeśli macie problem z doborem kolorów, do szarości pasuje niemal wszystko, beże są trudne w aranżacji
4. Pisałaś, ze obecne meble są tymczasowe. Nie urządza się mieszkania pod meble do wymiany (nawet jeśli w perspektywie kilku lat)
5. Chcesz płytki do sufitu, kładź! Źle nie będzie, tylko niepotrzebnie i drożej
6. Nie musisz kłaść białych płytek, wystarczy że będą dość jasne i bez wyraźnego wzoru, bo to zmniejszy ci łazienkę

I na koniec, zdjęcia, które wklejamy traktujcie jako inspracje, a nie jako dokładne odwzorowanie tego jak u was to będzie wyglądać. Odrobinę wyobraźni! (Chodzi mi o to że łazienka, którą jak wleiłam i łazienka ziuty, to ta sama koncepcja, tylko metraż i materiały inne - a wam się tylko jedna spodobała ;) )

nionczka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Mar 2012, 18:39:36a mi sie kurcze podoba po inkowemu i po mojemu - lubie jak sie wszystko rowno konczy i u inki to okno, a u mnie jest do wysokosci drzwi

ja tak samo, zeby uniknac schodow, zrobilam wszedzie po rowno, do konca futryny czyli 210, a wysokosc mam chyba 260 albo 270

zwierzatko_mojej_mamy

nionczka to piona bezschodowa :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

ja mam tylko w strefach mokrych płytki i nie mam schodów, kwestia zaplanowania ułożenia płytek

szelma

A ja mam płytki tylko przy umywalkach i tyle :D. I bez schodów ;).

Co do reszty to stanowczo podpisuję się pod orędowniczkami miejsca do przechowywania. To absolutna podstawa! Zwłaszcza na małym metrażu. Dlatego np. błogosławię tego, kto zabudował wnękę w łazience. I też bym optowała za szarościami i bielą - to baza, a dodatki zrobią resztę. Biała łazienka nigdy nie będzie sterylna, jeśli będzie się jej używało :). No po prostu nie ma takiej opcji, żeby była sterylna :).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

konwalia

ja mam biala kuchnie z czarnym blatem, krotko po remoncie pokazywalam na strefie i ktoras napisala, ze pierdolnik ;) tu masz : http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,3090.msg759247.html#msg759247
jak sie uzywa, nie ma szans na sterylnosc-tego sie nie bój

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 24 Mar 2012, 20:27:59
ja mam biala kuchnie z czarnym blatem, krotko po remoncie pokazywalam na strefie i ktoras napisala, ze pierdolnik ;) tu masz : http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,3090.msg759247.html#msg759247
jak sie uzywa, nie ma szans na sterylnosc-tego sie nie bój

hhhm, w sumie na tych zdjeciach to prawie sterylnie :D :D jak sie ma 4 osoby w domu, w tym małe dziecko, faceta  i nastolatke to mozna zapomniec o sterylnosci :D :D

konwalia

to mnie wróblowa podsumowała lol