jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

wrobelek0403

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 19:47:21
bozenka i może pokaż mu nasze strefowe mieszkania, zadne dizajnerskie, zwykłe polskie, o różnych metrażach, budżetach, w różnych stylach
to chyba najlepiej pokazuje jak teraz ludzie mieszkają

no moze poza mobkową łazienka lol lol

mobka, nie obrazisz sie mam nadzieje bighug
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

siog mój to samo! i niestety większość decyzji podjętych pod jego naciskiem żałuję i systematycznie zmieniam :(

siog

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 26 Mar 2012, 20:51:04no moze poza mobkową łazienka   

mobka, nie obrazisz sie mam nadzieje
No co ty :D Ostatnio sie o nia z K. pospieralam. Ale wizje po remoncie przyjal moja. Choc w sobote wieczorem mu powiedzialam,z e sie wkurzylam. Jak zapytal dlaczego, to mu powiedzialam, ze dlatego, ze nie chce mieszkania zrobic tak jak ja mowie :D A spieralismy sie m.in. o sciane, ktora nam zostanie w kuchni, jak "barek" zlikwidujemy ;D Na szczescie znalazlam stol, ktory jest waski i stanei zamiast barku, wiec problem do duzego remontu umarl. Ale ustalilismy w lazience: biale plytki, podloge grafitowa, albo w kolorze, plytki tylko przy wannie (ewentualnie kabinie), nad umywalka (choc tu bedzie sie toczyla wojna o dekory i rozdzielenie straf prysznic/umywalka - bo wg niego to sie wszystko zleje ;) udowadnianie odlozone do czasu wyboru plytek ;)) i na stelarzu od wc. Wywalenie bidetu, zamiast niego miejsce na kosze na pranie (choc nie wiem, czy nei lepiej schowek na wiadra, mopy itd., skrocenie wanny, ewentualnie postawienie kabiiny i zyskanie miejsca na pralke otwierana z przodu - calkiem sporo udalo sie ustalic :D Choc oczywiscie, kazde przerobienie doplywu/odplywu urastalo dla neigo do problemu, grrr. No i Kuchnie juz tez mamy rozplanowana :D Uf ;) Jeszcze beda spory, co do kolorow pewnie ;) Ale spoko, na razie hipotetyczne to wszystko, bo echo na koncie ;D

BTW, chyba nam nei wyjdzie wydzielenie kata sypialnianego, bo nie bedzie gdzie tv w salonie powiesic :D

elve

mobka

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 20:14:03
mobka my nie damy rady ??? :rotfl:

Czekam az szwagier plany mieszkania zeskanuje, to cos bedziemy sobie tutaj hipotetycznie gdybac :D I bede miec marzenia :D

bozena.dp

mobka dzięki za linka do pokoju Kuby, właśnie miałam go szukać, bo ten pokoik mi się bardzo podoba :)

wizja łazienki by mój mąż - ciemne kafle na podłodze, na ścianie jasne (tutaj się zgadzamy) i do tego jakiś ciemny pasek w połowie czy tam w 2/3 wysokości - pasek albo z ciemnych płytek, albo jakiś ciemny dekor (bez kwiatków ;))
druga opcja - podstawa ta sama, ale np. ciemny pas pionowy za kibelkiem... powiedział, że podoba mu się kibel w łazience zwierza, bo ona też ma tam ciemne płytki i to z dekorem ;) tyle, że zwierz ma kibel w innym miejscu niż umywalka...
ehh...

wow, pokój Kubusia mobki mu się podoba, ale to dlatego, że jest tam ta niebieska ściana!

tylko, że cały czas mu powtarzam, że możemy w pokojach zrobić po jednej "kolorowej" ścianie

teraz mi próbuje wmówić, że ja chce całe mieszkanie białe, a on tego nie zniesie :crazy:
a ja nie chce białego tylko szary lub beżowy, bo przecież ustaliliśmy, że chcemy jasne kolory
i co usłyszałam? że dla niego jasny to jasnoniebieski, jasnozielony... i najchętniej każde pomieszczenie zrobiłby w innym kolorze, tylko nie wiem jak on to widzi, skoro ani do kuchni ani do pokoju ma nie być drzwi, a łączy je korytarz

wkurza mnie już to wszystko, on mnie wkurza

ishka82

bozena.dp, odbierz proszę PW ;)

elve

bozena.dp omawiacie gdzie dacie dekory, a nie ustaliliście ułożenia sprzętów

ciemny pas za WC - po co? żeby nikt przez pomyłkę nie nasikał do umywalki?
ciemny pas w 2/3 wysokości - po co? żeby każdy podkreślić, że łazienka jest jeszcze mniejsza niż się wydaje?

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 26 Mar 2012, 21:42:15jasny to jasnoniebieski, jasnozielony...

moze jeszcze jasnorózowy :crazy:

bozenka, trzymam za Ciebie kciuki, nie daj sie bighug
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

a te szarości i biele to ma być BAZA! kolory miały przyjść w dodatkach
np. (nie żeby takie rozwiązania u was, tylko jak bardzo się pomieszczenia zmienia)

mobka

Aaaa i mialam jeszcze napisac, ze likwidujac drzwi do salonu nie powiekszycie optycznie mieszkania :D Bo tam i tak waski korytarzyk zostanie. To juz lepiej rozwalic scianke do kuchni, bo ta przerwa troche wieksza bedzie (no, ale wtedy wiadomo, ze brak intymnosci itd. i ja jestem na nie ;)
Ja bym pomalowala wszystko na bilo/jasnoszaro i poszla wlasnie w jakies akcenty typu jedna sciana inna, mocne kolorowe dodatki itp.

A, i ja u Kuby jeszcze planuje panele wymienic na jasne. Z reszta jak i w salonie, bo 1. masakrycznie widac kocia siersc, dwa tak samo masakrycznie widac kurz. Na razie wygrywaja takie jak ma Mika u siebie.
Cos takiego http://www.komfort.pl/panele/listone-bianco-268246

bozena.dp

Cytat: mobka w 26 Mar 2012, 21:55:47Cos takiego http://www.komfort.pl/panele/listone-bianco-268246

akurat takich paneli nie chcemy, bo one by tylko dodatkowo wydłużyły, i tak już długie, pokoje

Dodany tekst: 26 Mar 2012, 21:11:12

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 21:47:17bozena.dp omawiacie gdzie dacie dekory, a nie ustaliliście ułożenia sprzętów

ciemny pas za WC - po co? żeby nikt przez pomyłkę nie nasikał do umywalki?
ciemny pas w 2/3 wysokości - po co? żeby każdy podkreślić, że łazienka jest jeszcze mniejsza niż się wydaje?

w łazience mamy już rozplanowane sprzęty przecież ;)
ciemny pas przy wc to taki przykład, jemu sie podoba jak ma zwierz łazienkę zrobioną, a tam m.in. ściana za kibelkiem ciemna jest
pas w 2/3 żeby przełamać tę całą jasną ścianę, żeby nie była taka cała biała/jasna

mika

Cytat: mobka w 26 Mar 2012, 21:55:47tak samo masakrycznie widac kurz. Na razie wygrywaja takie jak ma Mika u siebie. Cos takiego http://www.komfort.pl/panele/listone-bianco-268246
my mamy coś podobnego do tego co Mobka pokazala tylko nasze mają wzór taki jak się układa parkiet przemysłowy, czyli taki bardziej "uporzadkowany", o tak wyglądają: http://www.parkiet-walkowski.com.pl/content/parkiet-przemyslowy-jesion
są rewelacyjne

magdalinska

bozena.dp w holu mam kolor czwarty od lewej, ale wymiar 60x60 http://www.fapceramiche.com/formatipav.jsp
a w kuchni takie zwykłe, 60x60, kolor cos jak ecru

elve

Cytat: bozena.dp w 26 Mar 2012, 22:08:21w łazience mamy już rozplanowane sprzęty przecież wink
ciemny pas przy wc to taki przykład, jemu sie podoba jak ma zwierz łazienkę zrobioną, a tam m.in. ściana za kibelkiem ciemna jest
pas w 2/3 żeby przełamać tę całą jasną ścianę, żeby nie była taka cała biała/jasna
u zwierza tylko geberit i przestrzeń wokół wanny są wyłożone ciemnymi płytkami, nie ma pasa dokoło
i u niej to ma jakieś uzasadnienie

a u ciebie geberit nie powinien się wyróżniać, bo cała "moja" koncepcja traci wtedy sens (przypominam, chodziło o to, ze maskujemy paskudne ruryi i nowe przyłącza do WC i umywalki, oraz wprowadzające chaos wnęki, lustrami powiększamy przestrzeń

jezu ja tak bardzo nie umiem zrozumieć potrzeby podkreślania kibla! może od razu neon tam jakiś podłączyć (sorry zwierzu, szczególnie ze twoja łazienka mi się podoba, i nią się inspirowałam planując moją)

i uwierz mi, ten pas na wysokości wzroku to wam zmniejszy łazienkę
nie chcesz mieć wszędzie jasno, nie dawaj wszędzie płytek

ja sobie rysowałam na papierze rzuty ścian, by zobaczyć jakie i ile płytek na ścianach położyć, może wy też tak zrobicie

tyle wam propozycji dałam "upiększenia" łazienki, a wy się przy tych dekoarch i paskach upieracie

bozena.dp

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 23:25:10a u ciebie geberit nie powinien się wyróżniać,

i nie będzie
ja wiem, że u zwierza się wyrożnia i że to jest zupełnie co innego

elve

chciałabym mieć program do projektowania łazienek 3D ;D

bozena a może zrobicie sobie szafkę umywalkową w jakimś intensywnym kolorze? zółci, fuksji, turkusie ?!
do tego obrazek w takiej ramce, ręczniki, dywanik i będzie kolorowo i żywo i żadnej sterylności
jak julka wklejała ma str 26

konwalia

elve mam nadzieję, ze urodzisz za kilka dni-jutro ci zeskanuję plan mieszkania :D

bozena.dp

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 23:49:28chciałabym mieć program do projektowania łazienek 3D

ja też ;)

Dodany tekst: 26 Mar 2012, 22:02:37

a co do tej łazienki jeszcze
ja wiem tylko tyle, że chce ciemne kafelki na podłodze, jasne na ścianach

chcialam początkowo zrobić ciemny róg tam gdzie prysznic, ale przekonałyście mnie że to głupi pomysł, ze względu na to, że każdą kropelkę wody będzie na nich widać, a poza tym z wysokim brodzikiem to będzie wyglądało źle i ciemnego kąta nie będzie

mąż co do ciemnej podłogi, jasnych ścian się zgadza, ale chciałby na tych ścianach jeszcze dać trochę ciemnego, jakiś pasek albo dekor albo coś... taką on ma wizję łazienki ;D

Dodany tekst: 26 Mar 2012, 23:04:55

Cytat: magdalinska w 26 Mar 2012, 23:16:12ozena.dp w holu mam kolor czwarty od lewej, ale wymiar 60x60 http://www.fapceramiche.com/formatipav.jsp
a w kuchni takie zwykłe, 60x60, kolor cos jak ecru

to taki beż jest prawda? i do tego masz szare ściany?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 21:47:17bozena.dp omawiacie gdzie dacie dekory, a nie ustaliliście ułożenia sprzętów
lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

Cytat: bozena.dp w 26 Mar 2012, 22:56:34
to taki beż jest prawda? i do tego masz szare ściany?
tak :) nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale chyba nie wyglada tak zle (jakby wygladało to moja nadworna architekt kazałaby mi natychmiast przemalowac albo płytki zmienic ;) )

bozena.dp

Cytat: mobka w 26 Mar 2012, 21:55:47Aaaa i mialam jeszcze napisac, ze likwidujac drzwi do salonu nie powiekszycie optycznie mieszkania Cheesy Bo tam i tak waski korytarzyk zostanie. To juz lepiej rozwalic scianke do kuchni, bo ta przerwa troche wieksza bedzie

no właśnie nie do końca tak jest
ten korytarzyk ma 150 cm szerokości
a przejście z pokoju do kuchni miałaby tylko ok. 70cm
tyle tylko, że z pokoju widziałbyś trochę kuchni, a tak będziesz widziała przedpokój/korytarz

elve

bozena.dp nic wam to nie da, ale zrobicie jak mąż będzie chciał

zdecydowaliście w końcu jaki plan łazienki realizujecie (w sensie technicznym, nie ułożenia dekorów) i co z kuchnią?
naprawdę chciałabym wam pomóc

bozena.dp

plan łazienki wg twojego pomysłu/projektu, to już ustalone dawno ;)