jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

Cytat: jo_miekka w 26 Mar 2012, 10:23:05
elvelve ile kosztują Twoje konsultacje za h? My też chcemy remont w najbliższej przyszłości, wiesz ;)
obiad + deser, najlepiej z dowozem :D

jo_miekka

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 12:59:28
obiad + deser, najlepiej z dowozem :D

ale za każdą godzinę? hm, muszę przekalkulować ;)

bozena.dp

Cytat: elvelve w 26 Mar 2012, 13:59:28obiad + deser, najlepiej z dowozem Cheesy

dla mnie też taka cena? :knuje:
coś czuje, że ja to sie mogę nie wypłacić za twoje usługi ;D

Dodany tekst: pon, 26 mar 2012, 13:37:12

Cytat: magdalinska w 26 Mar 2012, 09:04:27
bozena zobacz sobie na moje zdjecia, ja mam u siebie szary na scianach, ale taki bardzo, bardzo jasny (w salonie i w holu)

jak dla mnie to ten twój kolor to biały jest ;D prócz tych ciemnych ścian oczywiście ;)
ale... jakie masz płytki na podłodze w przedpokoju i kuchni? takie same czy różne są? w każdym razie na zdjęciach podobają mi się te z przedpokoju i ta brązowa(?) ściana ;)

salsa

bozena zobacz sobie na moje zdjecia, ja mam u siebie szary na scianach, ale taki bardzo, bardzo jasny (w salonie i w holu)
no ja nie wiem co mam sobie tu zobaczyc jak tu żadnego zdjęcia nie ma
phi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ziuta

Cytat: salsa w 26 Mar 2012, 14:39:46
no ja nie wiem co mam sobie tu zobaczyc jak tu żadnego zdjęcia nie ma phi
może to dlatego, że nie nazywasz się Bożena lol ;)

bozena.dp

ziuta kiedy się wybierasz do sklepu w kato, obejrzec te płytki azuleva na żywo? czekam na relacje ;)

ziuta

bozena.dp nie chce mi się, weszłam w fazę zniechęcenia, nic mi nie pasuje, nic mi się nie podoba, wszystko jest do d..., a biorąc pod uwagę, że ludzie jednak mają fajne łazienki, wychodzi mi, że to ja jestem do d... w kwestii urządzania :D ;D

salsa

Cytat: ziuta w 26 Mar 2012, 16:10:51może to dlatego, że nie nazywasz się Bożena LOL wink
jestes pewna :D :D ??
ale juz widziałam bo dostałam na pw - super wykonanie :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

suegro

Cytat: ziuta w 26 Mar 2012, 16:18:53że to ja jestem do d... w kwestii urządzania

eee

Taki moment w trakcie remontu to norma.
Totalne zniechęcenie i mdłości na myśl o kolejnym oglądaniu płytek, sedesów sresów itp :D
Minie. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

magdalinska

Cytat: ziuta w 26 Mar 2012, 15:10:51
może to dlatego, że nie nazywasz się Bożena lol ;)
:P :P chcesz tez zobaczyc? moge zrobic czary mary ;)

bozena nie,w kuchni są prawie jednolite biało-ecru, bardzo jasne, a w holu mam takie zótlawe bardziej, w paski. Zrobie dokładniejsze zdjecie w wrzuce

siog

Bozenka zobacz zdjecia czarno-bialych plytek w galerii Gabers z fotofotrum. bardzo ladna ta lazienka jest

http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2946785,5,53,59210,podloga-2,podloga-2.html

wrobelek0403

bozena.dp co do jasnych szarych, one czesto sa tak delikatne, ze dopiero w zestawieniu z białym sufitem widac, ze to inny kolor. na zdj moze byc podobnie.

mysmy tak kupili farbe do mojej sypialni, otwieram puszke, a tam biało, mysle: WTF, nie nalał pigmentu??? ale wystarczyło maznac po scianie i było jednak widac roznice :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

Cytat: ziuta w 26 Mar 2012, 16:18:53wychodzi mi, że to ja jestem do d... w kwestii urządzania

nie tylko ty ;)

Dodany tekst: 26 Mar 2012, 18:54:31

kuwa mam dość  :crying: :crying:
ja nie dojdę do porozumienia z moim mężem w kwestii remontu coś czuję - albo się pozabijamy albo rozwiedziemy albo będziemy mieli hujowo urządzone mieszkanie  :zly:
mąż twierdzi, że chce mieć nowocześnie zrobione mieszkanie, po czym pokazuje mi takie zdjęcia, że  :crazy: maskara normalnie...
niby się zgodził na białe drzwi, ale wiecznie ma jakieś "ale" co do nich... jak powiedziałam, że pokój małego chce np. pomalować na biało, ewentualnie jedna ściana w kolorze i do tego "kolorowe" meble to usłyszałam, że białe ściany, biała listwa przypołogowa, drzwi i jak w szpitalu będzie...
chce w łazience lustro na całą ścianę (tyle, że byłoby w 3 częściach-na 1 część wklejana na ściane, 2 części to drzwiczki szafki), a ten mi, że nikt tak nie robi, że to niefajnie wygląda, że w ogóle bez sensu lustro na kibelkiem (byłoby nam umywalką i kibelkiem, bo te będą na jednej ścianie obok siebie)...
no ja wymiękam...
w dupie już to wszystko mam, bo ja się staram, wymyślam, a temu nic nie pasuje... bo bez sensu, ze kuchnia korytarz, pkoj w jednym kolorze, ale przecież można w pokoju zrobić jedną ze ścian w innym kolorze, prawda?
coś czuje, że ciężko będzie dojść do jakiegoś kompromisu :(
chce mi się ryczeć (z tej bezsilności) i tyle :(

inkageo

Spokojnie  :empathy: :empathy: To normalne ;) Dojdziecie do porozumienia na pewno :)
Imagine there is no hate

mobka

Bozena, wkleje ci zaraz pokoj mlodego z bialymi scianami, meblami, drzwiami i listwami i niech powie, gdzie tam jest jak w szpitalu :P
O salonei pamietam, ale Mlody mi zachorzal i dzisiaj nei zdaryzlam zdjec cyknac, jak jutro sie jeszcze na swiatlo zalapie to zrobie.

zwierzatko_mojej_mamy

powiedz mezowi, ze w szpitalach to glownie sa takie kolorki - mi sie kojarzy z gustownym seledynkiem zawsze ;)

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Współczuję... i ponawiam radę o zebranie inspiracji, które Ci się podobają i które mogą pokazać mężowi, o co Ci chodzi. Ja też musiałam się upierać przy białych ścianach (argument szpitalny padł z ust mojego męża architekta LOL), były kłótnie. Dałam mu pomalować kilka ścian na kolor. Teraz jedna po drugiej zmieniają się w białe, czasami grafitowe. Mąż przyznał mi rację. :) I uwielbia naszą biel. :D

konwalia

bozena ja mam troche wrazenie, ze twoj maz chce nowoczesnie ala 15 lat temu ;)

wrobelek0403

Cytat: mobka w 26 Mar 2012, 19:19:33
O tu sa zdjecia https://picasaweb.google.com/Mobka1203/Strefa?authkey=Gv1sRgCP7Ay7TizdabWA#

mobka superowy pokoik :D

bozenka, współczuje :empathy: faceci sa beznadziejni czasami, sam nic nie wymysli, ale Twoje propozycje odrzuca :crazy: odetchnij i trzymaj sie swojego, bo inaczej bedziesz mieszkac w kakofonii.

Faceci nie mają wyobrazni, P tez krecił nosem na wiekszosc rzeczy w moim mieszkaniu - fuksjową sciane, białe meble, rolety, to ze nie chciałam zostawic "psuedomurku" przy kuchni, a teraz menda jedna przyznaje, ze efekt koncowy jest super, ze nie sadził, ze tak to sie wszystko zgra. :P
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Mobka super :D To ja chcę taki szpital!
Imagine there is no hate

elve

bozenka proponuję metodą małych kroczków, forsować po jednej rzeczy, może się nie zorientuje ;)

Cytat: bozena.dp w 26 Mar 2012, 19:40:32a ten mi, że nikt tak nie robi, że to niefajnie wygląda, że w ogóle bez sensu lustro na kibelkiem
skąd wie? jak to się nie robi? daj mu link do fotoforum, niech sobie poogląda jak ludzie mieszkają
a lustro nie słuzy tylko do przeglądania się, ale u was przede wszystkim do optycznego powiększenia przestrzeni

siog

Bozenka  bighug

ty sie na daj.pokaz mu ten watek, niech poczyta. i jak ma cos do powiedzenia to niech to czym poprze. bo jak na razie to jest tylko "chce tak, bo tak", "bo inni tak maja/nie maja" (co jest koszmartnym argumentem)

ja sama wole miec sciany w kolorze, ale tutaj mam biale i tez bardzo je lubie.
W zadnym polskim szpitalu nie widzialam bialych scian :) morelka, seledyn.

ty zapisz sobie na komp, te inspiracje co sa w watku i poszukaj sama co ci sie podoba. i mu pokazuj i niech on tez sie w takim razie przygotuje a jak nie chce/nie moze to niech milczy :)

tutaj zawsze wklejam ten link super zrodlo inspiracji. zdjecia z kilku magazynow jednoczesnie w roznych stylach
http://www.housetohome.co.uk/bathroom

nie daj mu speprzyc tego mieszkania

elve

bozenka i może pokaż mu nasze strefowe mieszkania, zadne dizajnerskie, zwykłe polskie, o różnych metrażach, budżetach, w różnych stylach
to chyba najlepiej pokazuje jak teraz ludzie mieszkają

siog

Cytat: wrobelek0403 w 26 Mar 2012, 19:38:09

Faceci nie mają wyobrazni, P tez krecił nosem na wiekszosc rzeczy w moim mieszkaniu - fuksjową sciane, białe meble, rolety, to ze nie chciałam zostawic "psuedomurku" przy kuchni, a teraz menda jedna przyznaje, ze efekt koncowy jest super, ze nie sadził, ze tak to sie wszystko zgra. :P

o to prawda! moj maz ktory nigdy sie w nic nie wtraca i wie ze to jest moja dzialka, jak tylko robimy mieszkanie/dom to jak jakas glupia malpa sie zachowuje. i normalnie wkurza mnie i pier...li jak nie wiem co. ja sie uperam na swoim i w koncu to on zachwycony jak to pieknie wyszlo i potem dookola trabi jak ja to ladnie urzadzilam. ale to ze w trakcie mnie doprowadzal do szalu to juz nie pamieta :)