jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feeling.good

bozena.dp miałam Ci jeszcze wrzucić zdjęcia szarości w salonie i sypialni (to jeden kolor

fasolka1980

feeling.good to j est szary? u mnie wygląda jak beż...

jaka to farba i nr albo nazwa?

feeling.good

to jest szarość, ale jak ja to mówię, w odcieniu kamienia  Tikkurila G486

bozena.dp

feeling.good wielkie dzięki :)

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 17:29:50

rozmawiałam z facetem ze spółdzielni o tym wejściu do kuchni i... on nie wie co tam za ściana jest, bo to, że na planie cienka nie znaczy że działowa, to by trzeba sprawdzić/zmierzyć, trzeba by też sprawdzić ile tam by było miejsca na to wejście do kuchni, czy nie będzie za wąsko... i taka gadka z nim, że :crazy:
jak jestem zdecydowana to mam napisać pismo do spółdzielni, to idzie do prezesa, on to czyta i potem będzie decyzja czy można czy nie
w czwartek będę się widziała jeszcze z tym facetem w mieszkaniu, bo ma tam przyjść jedną rzecz sprawdzić i zobaczymy co powie

sierpniowajulka

A ile ta ściana ma grubości? Bo cienkie ściany (12cm +2/4cm tynku) nigdy nie są ścianami nośnymi. A na 12cm ta ściana wygląda na planie, który zamieściłaś na stronie 3.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

bozena.dp jak ja nie lubie takich niekonkretnych ludzi :crazy:

nie daj mu sie zniechecic,  bighug bighug
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

Cytat: sierpniowajulka w 27 Mar 2012, 20:12:20A ile ta ściana ma grubości?

nie wiem i nie wiem jak to mam sama sprawdzić ;D

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 19:29:02

jeżeli dobrze wykombinowałam sprawdzenie grubości to ta ścianka jest ścianką działową ;)

Dodany tekst: 27 Mar 2012, 20:31:02

Cytat: wrobelek0403 w 27 Mar 2012, 20:38:10bozena.dp jak ja nie lubie takich niekonkretnych ludzi crazy

noo... i jeszcze pytania a po co, 70cm to mało na wejście (bo tyle wg moich obliczen by mialo), no to ja mu na to, że aktualne wejście, ten korytarzyk ma 75cm więc niewiele więcej... ale on lubi zadawać pytania w stylu a po co? a na co? :crazy:

mobka

Bozena, mam zdjecia dla ciebie, ale z telefonu, wiec moga byc srednie. Zaraz je zrzuce i wrzuce.

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 12:37:56

Proszę bardzo https://picasaweb.google.com/Mobka1203/Salon?authkey=Gv1sRgCJ2QpOTg5oqZ4AE#5725266294172784178

fasolka1980

mobka ale fajnie kolorowo u Ciebie :)

mada1981

mobka bardzo podoba mi się Twoja szafa 
u nas by się taka przydała, wiesz może jak to firma wykonała?

a jak radzicie sobie bez stołu? jak np. robicie rodzinny obiad? bo ja nie potrafię sobie wyobrazić salonu bez stołu i z tego powodu nie umiem zaplanować urządzenia naszego salonu :( bo stół zajmuje miejsce a bez niego zle :(

konwalia

mada a taki mini stół rozkładany z ikei? na obiad dla 2 os starczy a nie zagraci

mada1981

konwalia taki mini stół to mamy w kuchni i na co dzień jest OK
ale jak więcej ludzi to wypadałoby coś większego i w salonie i tutaj właśnie sie zapętlam hihihi

mobka

Mada, do nas nikt nie przychodzi na obiady, a my sami jadamy przy "ławie", albo w ogóle na kolanach. Ja nawet w kuchni stołu nie mam, ale chcę to zmienić ze względu na Młodego. Żebyśmy jak ludzie mogli zjeść ;)
Wigilie dla naszej trójki też na ławie organizowałam ;D Ale nie wyobrażam sobei stołu w salonie tej wielkości.

Kasia

MADA my mamy teraz leksvika z ikea, takiego z dwoma rozkladanymi bokami ala skrzydla. Jedno skrzydło mamy odkrecone, drugie złożone wisi przy ścianie. Stół stoi w kuchni a na imprezy rodzinne jest wystawiany do pokoju, jedno skrzydło rozkladamy, drugie przykrecamy i tez rozkladamy i 18 osób, ciasno bo ciasno ale usiądzie ;) są tez stoły z szynami, złożony mały stolik a rozłożony na wiele osób jest.

mobka

Cytat: Kasia w 29 Mar 2012, 17:45:50
MADA my mamy teraz leksvika z ikea, takiego z dwoma rozkladanymi bokami ala skrzydla. Jedno skrzydło mamy odkrecone, drugie złożone wisi przy ścianie. Stół stoi w kuchni a na imprezy rodzinne jest wystawiany do pokoju, jedno skrzydło rozkladamy, drugie przykrecamy i tez rozkladamy i 18 osób, ciasno bo ciasno ale usiądzie ;) są tez stoły z szynami, złożony mały stolik a rozłożony na wiele osób jest.

Kasia, no ale jak wstawisz taki do pokoju na stale, to i tak sie ciasno i zagracone robi. Tak jak ty masz w kuchni, to chyba jedyne wyjscie. I ja wlasnei do tego tez daze, choc chce stol maks 120cm ;) I waski na 65 ;) Ale wlasnie po to, zeby na swieta go wstawic do salonu jak zajdzie potrzeba ;)

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 19:02:25

Widze, ze leksvik ma 119cm max., wiec jeszcze mneijszy niz moje zalozenia - nei wiem, jak ty tam 18 osob miescisz :D

bozena.dp

mobka dzięki za zdjęcia, fajnie tam u ciebie :)

szafa to robiona na wymiar, prawda?

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 20:42:34

co do stołu w salonie - najpierw mi nie zależało na nim, ale po przemyśleniu jednak chce tam stół...
i tak myślę, że gdyby dać taką dużą szafę do przedpokoju (drzwi do pokoju będą przesunięte tak że będzie wagonem bez korytarzyka) to wtedy w pokoju szafy by nie było i stół by się jakoś zmieścił
tylko nie wiem czy taka szafa w przedpokoju będzie ok, tak żeby dało się tam przejść ;)

mobka

Szafa robiona na wymiar.
Ide rzucic okiem na plan, ale wydaje mi sie, ze taka szafa w przedpokoju bedzie za mala.

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 20:12:49

Bozena, szafa w przedpokoju bedzie mala, ale postawilabym druga w pokoju Mlodego, taka w zabudowie, zaraz za drzwiami. Z reszta wy i tak macie lepsza sytuacje, bo dom rodzinny na miejscu i pewnie tam mozna troche "grtow" przechowac.

A jest komorka przynalezna do tego mieszkania?

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 21:16:27

Bozena, a ty te szafe w korytarzyku do pokoju chcesZ? I on ma 75cm szerokosci, bo tak wstecz czytam...? Jak on ma 75cm szer. to szafy tam nei zmiescisz.

Kasia

mobka no dlatego napisałam ze jest ciasno ;) ale 18 osób przy stole siedzialo ;) ale 12 to spokojnie siedzi ;) na szerokich dość krzesłach :)Tylko ja mam tego większego leksvika, skrzydła do samego dołu a nie połowy ;)

bozena.dp

mobka no w pokoju małego też planuje szafe, za drzwiami właśnie, mam nadzieje, że mimo tej szafy da się ten pokój jeszcze jakoś sensownie urządzić

co do korytarza, to coś źle wyczytałaś :P 75cm ma korytarzyk w kuchni, a w pokoju ok.150cm

zaraz narysuję co i jak ;)

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 20:47:28

tutaj szafa narysowana od ręki, wymiary na oko, wiec pewnie będą złe ;)
ale to tylko tak mniej więcej żeby pokazać gdzie miałby ta szafa stać ;)

Dodany tekst: 29 Mar 2012, 22:06:34

dziewczyny znacie płytki firmy domino? http://www.ceramika-domino.pl/

mobka

Bozena, to ta szafa w przedpokoju powinna dac rade, mozesz ja troche plytsza niz 60cm zrobic nawet, tylko musisz sie zastanowic co w niej trzymac bedziesz, bo kurtki, marynarki itp, w szafie plytszej niz 60cm bedzie ciezko w tradycyjny sposob na wieszakach powiesic.
I jak dasz szafe jeszcze u Mlodego, to powinno moim zdaniem straczyc. A z urzadzeniem nie powinno byc problemu, choc on troche waski jest... zaczelam sie zastanawiac, jak tam upchnac lozko i biurko jakies, ale poki jest maly, to ani duze lozko, ani biurko nie jest potrzebne, a lozeczko i jakis regalik wejdzie + maly stolik, a jak bedzie wiekszy, to mozna mu lozko pietrowe z biurkiem pod spodem zafunddowac :D Co tez u siebie rozwazam ;)

bozena.dp

Cytat: mobka w 30 Mar 2012, 12:56:42a jak bedzie wiekszy, to mozna mu lozko pietrowe z biurkiem pod spodem zafunddowac Cheesy

rozważam taką opcję ;)
ostatnio nawet widzieliśmy coś takiego w sklepie ;)

Dodany tekst: pią, 30 mar 2012, 11:13:23

Cytat: mobka w 30 Mar 2012, 12:56:42Bozena, to ta szafa w przedpokoju powinna dac rade, mozesz ja troche plytsza niz 60cm zrobic nawet

oglądałam szafy pax na stronie ikei, tak jest ten pax planner i z tego co widzialam można wybrać węższą opcje, wtedy taka szafa miałby 35 cm...
muszę się wybrać kiedyś do ikei zobaczyć te szafy na żywo ;)

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 30 Mar 2012, 13:10:27wtedy taka szafa miałby 35 cm...

bozenka, ale w szafie 35 cm nic nie powiesisz :knuje:

zresztą uwazam, ze taka szafa na 3osobową rodzine to stanowczo za mało.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 30 Mar 2012, 13:21:51bozenka, ale w szafie 35 cm nic nie powiesisz
majtki powiesi ;) tylko wieszaki na dzieciecym stoisku bedzie kupowac :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Bozena, 35cm to za malo. I ja bym chyba PAXa nei wstawiala, bo on do samego sufitu nie siega. Ale przyznaje, nei wiem i le szafy w zabudowie kosztuja ;D

Wrobelek, ale beda 2 szafy, jedna w przedpokoju, druga w pokoju Mlodego. U niego mozna troche gratow tez trzymac, szczegolnei tych rzadko uzywanych. Ja mam mase rzeczy wrzuconych na sama gore, w niektorych pudlach nei wiem co mam ;)

A, mam plan swojego mieszkania, jak w pracy bedzie spokoj, to tez sobie watek zaloze, a co :D

Kasia

Cytat: bozena.dp w 30 Mar 2012, 13:10:27oglądałam szafy pax na stronie ikei, tak jest ten pax planner i z tego co widzialam można wybrać węższą opcje, wtedy taka szafa miałby 35 cm...
ja mam taka szafę w przedpokoju, drążki na wieszaki są odwrotnie powieszone tzn na głębokość a nie długość
dwa drążki, na każdy wchodzi kilka (5?) wieszaków z kurtkami
i tylko na kurtki taki wieszak się sprawdza, na codzienne ciuchy, codzienne grzebanie się nie nadaje ;)