jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

ja bym ją wymieniła takze dlatego, ze jak jest za mało tej narzuty za oparciem, to ona zjezdza na siedzenie i zaraz człowieka szlag trafia ;) cos o tym wiem :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

czyli podsumujmy - szara narzuta, duże poduchy biało-niebieskie, małe zielone i do tego 1? 2? z motywem czyli w kropki z reklamy? czy jedną małą zrobić w paski a jedną zielona?
bo mam tak - 2 poduchy wielkie 70x80 (które są oparciem), 2 malutkie 33x33 i ta zielona ze zdjecia, która wczoraj kupiłam ma wymiary 40x40
a może taki "dekor" zamiast/jako dodatek do kropek? ;)

Dodany tekst: 28 Wrz 2012, 11:53:43

Cytat: wrobelek0403 w 28 Wrz 2012, 11:45:11
ja bym ją wymieniła takze dlatego, ze jak jest za mało tej narzuty za oparciem, to ona zjezdza na siedzenie i zaraz człowieka szlag trafia ;) cos o tym wiem :D

ta nie zjezdza, ona sie tak jakos "przykleja" do tej sofy, ze nie tak łatwo ja przesunąc, ale fakt, roche za duzo tej sofy widać, szkoda tylko, że boków nie zakryje, ale trudno ;)

inkageo

Motylki nie ;D Nie musisz wszystkich od razu kupować. Jak zobaczysz to co już wybrałaś na kanapie, to może przy następnej okazji i wycieczce do sklepu będziesz wiedziała czego Ci brakuje ;)
Imagine there is no hate

bozena.dp

inka będę wiedziała albo i nie, bo ja nie mam zmysłu do dekoracji wnętrz ;D
dobra, zostanę na razie przy kropkach, ale doradzcie ile jakich poduszek zrobić, bo ja nie mam takie wyobraźni :blush:

Dodany tekst: 28 Wrz 2012, 11:05:12

dobra, ja powoli uciekam, ale piszcie, wszystkie rady/sugestie mile widziane ;)
ja moze w niedziele będę u mamy to sobie poczytam ;)
i dziękuje wam bardzo, jesteście kochane bighug

Dodany tekst: 28 Wrz 2012, 12:07:44

wróbel spojrzałam na twoje zdjęcia i ty też nie masz narzuty do samej ziemi :P też widać twoja toffi kanapę :P

iksa_nl

bozena, a nie chcesz sobie uszyc jakiegos pokrowca na ta kanape?
ja mam sofe ze skory ekologicznej, ktora po 4 latach sie straszliwie zaczela wykruszac. Tesciowa mi uszyla pokrowce, cos jak te z ikei.
jeden sztruksowy (po 2 latach wytarł sie troche na siedzisku) i z takiego materialu cos jak tzw. surówka,
prasowanie masakra, ale imo nie wyglada źle no i na wymiar.

sierpniowajulka

za duży ten dywan moim zdaniem. co do kanapy, to rozważyłabym propozycję uszycia pokrowca - inaczej bok będzie straszył.

ddu

gdzie , kto może uszyć taki pokrowiec? mam obrzydliwy tapczan, nienawidzę go (był kupowany z powodu małego prawdopodobieństwa zniszczenia przez koty), narzuta ciągle spada, co mnie wkurza. pokrowiec to jest jakiś pomysł!
da się uszyć na każdy tapczan?

zuzia

Cytat: Kasia w 28 Wrz 2012, 10:04:17
przesyłka chyba z 16zł :D
k-exem :D
nie, bo dywan jest dłuższy i nie wchodzi jako element standardowy (musi być paczka)

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 28 Wrz 2012, 12:59:29wróbel spojrzałam na twoje zdjęcia i ty też nie masz narzuty do samej ziemi Tongue też widać twoja toffi kanapę

bo ja jest do ziemi, to Henio ją gryzie :( no i ona jest krótka, a wiekszej nie ma.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

a gdzie się szyje takie pokrowce na kanapę?

za duży ten dywan? serio? jaki powinien być?
ten jest prawie tak duży jak kanapa, a że zajmuje całą powierzchnię między komodą a kanapą - takie wąskie pokoje tam są niestety ;D
mi zależało na dywanie w tym miejscu, żeby siedząc na kanapie nie było zimno w stopy, bo jak nie grzali to od podłogi tak ciągnęło, że mi nawet w grubych skarpetach było zimno, nie mówiąc o gościach którzy często gołe stopy mieli ;D

ze_nitka

bozena.dp, przejrzałam Twój watek, kilka stron na początku i kilka od końca i gratuluje :) dużo się napracowaliście

iksa_nl

Mi uszyla tesciowa wiec tylko koszt materialu (oba gdzies w granicach 20-30 pln/m o ile mnie pamiec nie myli).
Wyglada to mniej wiecej tak jak na zdjeciu.
Sklada sie z 3 oddzielnych czesci. Łatwo zdjac i wyprac (najtrudniej ta najwieksza czesc bo mi sie ledwo do malej pralki miesci), gorzej wyprasowac...

bozena.dp

no fajnie, tylko ja bym potrzebowała pokrowiec, który można łatwo i szybko założyć/zdjąc, bo my na tym łóżku śpimy i musimy codziennie rozkładać i składać, więc taki pokrowiec "na stałe" u mnie mija się z celem ;D

iksa_nl

jak ta sofe rozkladamy do spania to pokrowiec zostaje (dol wyjezdza do przodu i siedzisko/poduche sie przeklada)
na to koc, przescieradlo i goscie maja spanie.
Pozostaje Ci pewnie znalezc wieksza narzute, moze uszyc na wymiar...

bozena.dp

kupiłam białe żaluzje drewniane w ikei i... one wcale nie sa białe ;/ tylko kremowe/ecri
no ale... kuchnia mi się bardzo podoba teraz z tymi żaluzjami, w pokoju brakuje mi jeszcze żaluzji na oknie balkonowym, gdyż ponieważ potrzebowałabym rozm. 65 na szerokość a w ikei sa tylko 60 albo 80... no ale przymierzyłam tę 60 i chyba taką kupię, fakt, będzie po 1-2 cm szyby z każdej strony widać, ale trudno ;D
u Pawła w pokoju też jeszcze nie zamontowałam tych żaluzji, bo nie mogę (tzn. mogę tylko jedna), bo w jednej paczce z uchwytami, które montuje się na ramie okna, brakuje takich małych blaszek i nie da rady tego zamontować ;/ muszę reklamować to...
no ale, ale, ja nie o tym chciałam ;) tak myślę, że dobrze by było powiesić jakieś zasłony w pokojach, a na pewno w pokoju Pawła, bo tam sporo miejsca obok okna jest, u nas mniej, więc tam się nie upieram... tylko nie wiem jakie zasłony... pokój biało-zielony (ściany), a meble tymczasowe, czyli nasze stare + mały biały regał + stolik i krzesła niebieskie - kritter z ikei
jutro albo w środę wrzucę fotki ;)

bozena.dp

wrzucam na chwilę kilka zdjęć stanu obecnego ;) i proszę doradzić czy i jakie zasłony dać do salonu i pokoju Pawła
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/JJJ?authkey=Gv1sRgCKCklf2_y6SBvQE#
aha - w salonie nie ma już tego brązowego stolika, przy kanapie stoi mały biały lack, a duży stół (który jest w kartonie) to melltrop z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99849975/ do tego będą te nasze stare, (brzydkie) krzesła przemalowane na szaro i do tego siedziska planuje obić tym materiałem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50210878/  ewentualnie rozważam jeszcze materiał, który mam na poduszkach - ten biało-niebieski, a może całe niebieskie? :hmm:
na szarej ścianie chce zrobić mini galerię, ramki dać koloru czarnego
jeszcze brakuje żaluzji w pokoju Pawła i na oknie balkonowym, ale będą ;)

inkageo

No i super ta duża narzuta! Jak dobrze, że wymieniłaś! Nie wiem jak krzesła wyglądają, ale jestem za gładkim obiciem.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

bozena.dp a czemu jeszcze stół nie złozony ?? :D do dzieła :D a moze przywiez te krzesła bez obic, ustaw ze wszystkim i zobaczymy co pasuje :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam postulat - zdjac koszyk z mikrofali i kupic zielone plastikowe cokolwiek ;) a co to sa te czerwone farfocle przy sznurkach od zaluzji?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Paź 2012, 23:16:01a co to sa te czerwone farfocle przy sznurkach od zaluzji?

a wlasnie, tez sie miałam spytac :D

inkageo

I obok telewizora białe wiklinowe koszyczki na bzdury typu pilot, chusteczki higieniczne itd :)

Dodany tekst: 24 Paź 2012, 22:21:10

To czerwone to ładne ozdóbki ;D
Imagine there is no hate

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Paź 2012, 23:16:01ja mam postulat - zdjac koszyk z mikrofali
:D
Tez mi sie rzucil w oczy-nie pasuje;)

bardzo fajnie:)
"Nowa" sofa super z narzuta wyglada:)

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 24 Paź 2012, 23:20:53To czerwone to ładne ozdóbki Grin

jak dla mnie gryzą sie z zielonym.

iksa_nl

Z ta wieksza narzuta o wiele lepiej, nie wystaje kanapa.

Te czerwone "wisiory" na zaluzjach - tez mi nie pasuja.
I koszyk tez do zdjecia ;)