jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

zwierzu, teraz taka moda ;) zajrzyj na wnetrza mieszkan na gazetowym ;D i jeszcze na plakaty, im koszmarniejszy, tym lepiej ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Cytat: wrobelek0403 w 27 Paź 2012, 21:05:47teraz taka moda
Na szczescie ja nie jestem modna:D
Tez mi sie ta sciana nie podoba,
ja chyba wole minimalizm a w tym mieszkaniu za duzo wszystkiego.

inkageo

A mi się nawet podoba ;D

Dodany tekst: 27 Paź 2012, 21:07:53

Obejrzałam zdjęcia i całe mieszkanie tej Margie jest fajne :)
Imagine there is no hate

brawurka

o inka mi też się to mieszkanie podoba, poza obrazkami, ale ogólnie fajne takie kolorowe

magoo

mnie też się to mieszkanie podoba
wiadomo że pewne rzeczy bym zmieniła,
ale ogólnie bardzo fajne
szczególnie kolorystyka łazienki :)

inkageo

Ale widać jaka jest różnica między tym co wystylizowane do sesji w gazecie - porządek, poduszki, kocyki poukładane, a to "prawdziwe" zdjęcie już nie takie ładne :D
Mieszkanie z taką ilością kolorów i form to dla pedanta ;) Tu każda dodatkowa rzecz psuje całkowicie efekt ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

mnie sie to mieszkanie generalnie podoba, duzo bieli i kolorów w dodatkach. :)

nie podoba mi sie tylko zawieszenie sciany róznymi obrazami w kompletnym jak dla mnie chaosie.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Ale nutą przewodnią tego mieszkania jest właśnie chaos, to taka przeciwwaga do minimalistycznych i zaplanowanych z linijką wnętrz. I to też jest fajne, ale trzeba mieć duuuuże wyczucie, żeby osiągnąć taki efekt.
Chapeau bas!
Imagine there is no hate

Kasia

ale wiecie co, cos mi sie nie zgadza ;)
zdjecie wklejone przez elve i zdjęcia z watku sa inne ;)
to jak margie w koncu w tym domu ma?
tak

czy tak?

Dodany tekst: 27 Paź 2012, 21:23:19

Cytat: inkageo w 27 Paź 2012, 22:16:40Mieszkanie z taką ilością kolorów i form to dla pedanta wink
to miezzkanie tylko do robienia zdjęc a nie do mieszkania
w takim skladzie dupereli żle odlozony pilot czy wgnieciona poduszka powoduje ze mieszkanie wyglada koszmarnie ;)

mi sie jej mieszkanie nie podoba, miałabym wrazenie ze w wiecznym balaganie zyję, za duzo szpargałów, ja bym 80% tego towaru do szaf poupychała :D
mam wrazenie ze włascicielce duzo rzeczy sie podobało i nie potrafiła zrobic selekcji co brać a z czego zrezygnować

wrobelek0403

Kasia bardzo prawdopodobne, ze to były zdjecia z róznych okresów. Laski na wnetrzach ciagle cos zmieniają, ulepszają, poprawiają, przemalowują, przewieszają itd :D ja juz nie nadązam :D przegladam tylko, bo czesto sa to rzeczywiscie swietne rozwiazania, fajne inspiracje. mam kilka ulubionych mieszkan, ale są tez takie kt zupełnie do mnie nie trafiają.

Ja generalnie nie lubie przypadkowosci w ogole, tym bardziej wiec nie spodoba mi sie "wrazenie chaosu", kazde krzesło inne czy połączenie gryzących sie w moim odczuciu kolorów.

Drugie zdjecie z mieszkania margie jest zdecydowanie bardziej strawne :)

Kasia

to drugie do jakiegoś konkursu było zgłoszone czy coś ;)

inkageo

No to pierwsze zdjęcie jest bardziej aktualne, widać, że dokupiła duży obraz i przewiesiła mniejsze w związku z tym. A drugie zdjęcie to z sesji do jakiegoś magazynu wnętrzarskiego (wykonane wcześniej).
Tak jak mówiłam, to mieszkanie dla pedanta, ja bym w nim dała radę żyć :D
Imagine there is no hate

nionczka

Dla mnie jest całkiem OK, oprócz sypialni, w której podobają mi się chyba wyłącznie kolory.
To czy mieszkanie jest do meiszkania czy czegoś innego to sprawa bardzo indywidualna. Ja zazwyczaj czuję się dobrze we wnętrzach, o których wiekszość by powiedziała, że są zimne, puste i nieludzkie. Duszę się za to w tzw. "przytulnych", nudzą mnie eleganckie...

Kasia

nionczka pisząc ze mieszkanie nie nadaje się do mieszkania mam na myśli ze mieszkając w nim ciężko jest utrzymać ład i porządek
a bez ładu i porządku takie pełne drobiazgów mieszkanie, pełne barw, rożnych faktur, kształtów stylów po prostu traci swój charakter ;)
a nie czy mi by sie w nim dobrze mieszkało czy xle ;)

nionczka

Cytat: Kasia w 27 Paź 2012, 21:53:11
nionczka pisząc ze mieszkanie nie nadaje się do mieszkania mam na myśli ze mieszkając w nim ciężko jest utrzymać ład i porządek
a bez ładu i porządku takie pełne drobiazgów mieszkanie, pełne barw, rożnych faktur, kształtów stylów po prostu traci swój charakter ;)
a nie czy mi by sie w nim dobrze mieszkało czy xle ;)

to ja się chyba z Wami nie zgadzam, bo moim zdaniem w tym mieszkaniu jak się zostawi  coś w innym miejscu, to nie widac tak bardzo. Wszędzie będzie pasować. Chyba u pustych bardziej widać bałagan niż w takim z założenia chaotycznym.

Kasia

a to dla mnie w pustym zagnieciona poduszka nie powoduje bałaganu a w takim jak to to już mam przesyt kompletny :D

no ale ja wolę puste, nawet chłodne mieszkania, wtedy właśnie nieposprzątane rzeczy, pilot gdzieś tam rzucony, poduszka wgnieciona powodują właśnie ocieplenie surowej bazy, wprowadzają życie :D
a to jest powiedzmy do przełkniecia jak jest wysprzątane i wszystko na swoim miejscu a nieład w takim mieszkaniu juz w ogóle by mnie zabił :D

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 27 Paź 2012, 13:54:49i tez zamiast zegara dałabym fajny budzik na komode

i tak zrobię, bo pomysł mi się podoba :D

Cytat: wrobelek0403 w 27 Paź 2012, 13:54:49stół prostopadle do sciany, bez przystawiania krzesła

tak będzie ;) bo jednak aż tak dużo miejsca w tym ustawieniu nie zabiera ;)

Cytat: wrobelek0403 w 27 Paź 2012, 13:54:49generalnie doradzam -urządzac powoli

dziękuje za radę, przyjęłam do wiadomości i wzięłam sobie do serca ;)
z krzesłami - z obiciem siedzisk sie pospieszyłam, bo mi zależało żeby były gotowe do końca tego tygodnia, a jako że nie miałam netu w domu to nie miałam się was jak poradzić ;D

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 27 Paź 2012, 23:58:58z krzesłami - z obiciem siedzisk sie pospieszyłam, bo mi zależało żeby były gotowe do końca tego tygodnia, a jako że nie miałam netu w domu to nie miałam się was jak poradzić

a ja dałam ciała, widac doradzanie na sucho jednak kiepskie jest ;) sorki, ze nie odpisałam na smsa, zobaczyłam go dopiero dzis po 12 i juz napisałam na forum :)

bozena.dp

Cytat: inkageo w 27 Paź 2012, 14:13:30Aniołek out, telewizor dać na środek i dam Ci namiary na świetną farbę, którą łatwo możesz przemalować stare meble. Przyjaciółka sobie ostatnio szafę przemalowała i była zachwycona.

z tym telewizorem to trochę problem... on jest dlatego tak ustawiony, żeby był w miarę na środku kanapy, bo kanapa i komoda nie stoją idealnie na przeciw siebie, z tego względu, że na ściane z komodą otwierają się drzwi balkonowe ;D
o farbie będę pamiętać, jak coś to się odezwę, bo może się przydać ;)

Cytat: inkageo w 27 Paź 2012, 14:13:30A te poduszki w pastelowe paseczki co leżą w kącie to na te krzesła? Nie pasują wink Ja bym na Twoim miejscu od razu na gładkie wymieniła.

teraz wiem, że gładkie byłby lepsze, ale póki co nie mam materiału, żeby je zmienić, no i nie wiem na jaki kolor ;) niebieski? jak będą krzesła, doradzicie jakie zrobic siedziska i potem się zmieni ;) póki co muszą chwilę takie zostać, bo krzesła mi potrzebne, bo w przyszłym tygodniu spodziewamy sie gości i trzeba na czymś usiąść ;)

Dodany tekst: 27 Paź 2012, 22:07:44

wrobelek0403 ale ja nie mam do ciebie żalu ;) tym bardziej, że jakieś jednolite też proponowałaś ;)
na sucho mi sie te paski podobały i dalej podobają, ale teraz, po przyłożeniu materiału do krzesła wiem, że jednak gładkie, jednokolorowe będą lepsze ;)
tak jak pisałam, obijanie nam sprawnie poszło, męża już przygotowałam, że ten materiał będziemy zmieniać, bo jednak to nie był najlepszy wybór, tak, że jest ok ;)

Dodany tekst: 27 Paź 2012, 23:23:38

inka jak możesz wyślij mi na pw nazwę tej farby do mebli, bo tak myślę czy nie przemalować mebli w pokoju Pawła ;) bo póki co na nowe nie ma kasy i pewnie dopiero za kilka lat je zmienimy ;)

brawurka

elve

Nie chodzilo mi o to bybozena robila galerie jak u margie, tylko jak jeden duzy obraz ladnie wyglada nad stolem, akurat watek margie byl na pierwszej stronie. Bozena w takim razie zajzyj do womysi watku.
I.... skoro kilka obrazowwprowadza chaos w wiekszym i bardziej konsekwentnie urzadzonym wnetrzu, to co bedzie u ciebie? Jak to wrobelek napisala chyba, powoli!!!

Dodany tekst: 28 Paź 2012, 08:59:00

Btw, mieszkanie margie baaaaardzo mi sie podoba, szczegolnie bez stylizacji do zdjec. Tylko gorna krawedz obrazkow bym wyrownala :-)

wrobelek0403

inkageo

Farba to: Para melamina plastik w płynie

Para to producent.

Ona malowała szafę, która była z okleiny, podobno bardzo łatwo i efektownie.
Ewa mnie namawia do kupienia stołu w ikei i pomalowaniu go tą farbą na biało :)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo

Imagine there is no hate