jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

aaa lol
te czerwone coś przy żaluzjach to jeszcze nie zdjęte karteczki/metki, to żadna ozdoba :blush: lol
normalnie na mikrofali nic nie ma, ten koszyk to tam tylko chwilowo stał ;)

co do krzeseł, byłam dziś w ikei i kupiłam jednak ten materiał w paski kolorowe... i co teraz :P

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 25 Paź 2012, 16:17:12te czerwone coś przy żaluzjach to jeszcze nie zdjęte karteczki/metki, to żadna ozdoba
no prosze Cie lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Paź 2012, 15:18:15
no prosze Cie lol lol

wiem, wiem :blush:
zdjęcia robiłam na świeżo po zawieszeniu żaluzji i nie wiedziałam czy nie będe ich reklamowac, bo kilka jest trochę uszkodzonych, dlatego nie zdjęłam od razu, ale już ich nie ma ;)

magdarynka

Cytat: bozena.dp w 25 Paź 2012, 15:17:12
aaa lol
te czerwone coś przy żaluzjach to jeszcze nie zdjęte karteczki/metki, to żadna ozdoba :blush: lol
normalnie na mikrofali nic nie ma, ten koszyk to tam tylko chwilowo stał ;)

lol lol lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Ihahahaha :D To ja napisałam, że to są ozdoby i nawet mi się podobały  :rotfl: :rotfl:
Imagine there is no hate

bozena.dp

no bo fajne były, nie, takie czerwone motylki, ale już ich nie ma :P

Dodany tekst: 26 Paź 2012, 21:23:02

Cytat: inkageo w 24 Paź 2012, 23:20:53I obok telewizora białe wiklinowe koszyczki na bzdury typu pilot, chusteczki higieniczne itd

np. coś takiego? http://www.kubameble24.pl/produkty/wiklinowy%20bialy%20sredni.jpg
w sumie pomysł niegłupi, bo teraz jak nie mam stolika z półką to nie mam gdzie tych "pierdółek" trzymać ;) jeszcze jakiś pojemnik na gazety, aktualnie czytane ksiązki potrzebuje

elve

Zarówno w salonie jak i u Pawła dałabym gładkie, białe, półprzezroczyste zasłony, karnisz montowany do sufitu
Nie robiłabym też galerii zdjęć, raczej dała jeden większy obraz
I zdjęłabym dywan, nie przykrywałabym w ogóle podłogi (tylko podkreślasz tym wąskość pokoju)

bozena.dp

melduje, że stół złożony, siedziska obite materiałem w kolorowe paski ;D
jak tak na sucho przyłożyłam ten materiał do krzesła to nie wyglądało to źle, aczkolwiek teraz wiem, że jednolite obicie byłoby lepsze, ale to nic ;) na razie zostanie jak jest, ale nie wykluczam zmiany w najbliższej przyszłości, bo całkiem sprawnie nam to obijanie poszło, a mieliśmy "trudny" materiał - trzeba było uważać żeby z pionowych pasków nie zrobił się zygzak czy skos ;) poza tym koszt obicia tych 4 siedzisk to koszt materiału tylko, czyli 25zł ;)
musze wam zrobić aktualne fotki, ale nie mam jeszcze krzeseł u siebie, są już pomalowane i gotowe i czekają na przywiezienie ich do nas od rodziców

Dodany tekst: pią, 26 paź 2012, 18:29:38

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 21:27:08
Zarówno w salonie jak i u Pawła dałabym gładkie, białe, półprzezroczyste zasłony, karnisz montowany do sufitu
Nie robiłabym też galerii zdjęć, raczej dała jeden większy obraz

też dzisiaj myślałam o białych zasłonach
karnisz może być tylko taki, na inny nie ma zwyczajnie miejsca, bo okna praktycznie do sufitu są ;D

a dlaczego nie robiłabyś galerii?
i jaki obraz byś widziała?
bo coś na tą ściane chce powiesić, bo ona taka pusta

Dodany tekst: pią, 26 paź 2012, 19:32:31

te zasłony to coś takiego np. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00221563/ albo http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50046048/ czy to za grube?

Dodany tekst: pią, 26 paź 2012, 20:39:55

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 22:27:08I zdjęłabym dywan, nie przykrywałabym w ogóle podłogi (tylko podkreślasz tym wąskość pokoju)

dywan kupiłam z tego względu, że nam tu strasznie ciągnie, jak nie grzali to podłogi były tak zimne, że szok, miałam wiecznie zmarznięte stopy, nawet w grubych skarpetach, dlatego chciałam coś przy kanapie... teraz jak grzeją jest lepiej, ale dywan i tak na razie zostaje, jednak nie wykluczam opcji zdjęcia go na jakiś czas ;)

elve

za mała ściana na galerię, w pokoju za wiele się dzieje
a obraz? no ładny... najlepiej olej w prostej ramie, ale mógłby być też plakat
co do zasłon, ciężko powiedzieć na podstawie tego zdjecia

bozena.dp

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 22:43:38za mała ściana na galerię

za mała?
ale ja tam dużo zdjęć nie chciałam, myślałam np. o 2 ramkach 18x24, 2-3 13x18 i 10x15
co do obrazu czy plakatu to ja nie wiem co ładne i będzie pasować :P

elve

Cytat: bozena.dp w 26 Paź 2012, 22:46:11myślałam np. o 2 ramkach 18x24, 2-3 13x18 i 10x15
oj tym bardziej nie rób galerii ;)

bozena.dp

w przedpokoju na szarej ścianie, tej długiej przed pokojem P., o tej https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Mieszkanie02?authkey=Gv1sRgCIuJ5JW88tjE6QE#5803715417536642498 chce powiesić 3 kolorowe ramki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60117035/ a w nich czarno-białe zdjęcia ;)

zrobiłam na szybko kilka zdjęć ;) https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Mieszkanie02?authkey=Gv1sRgCIuJ5JW88tjE6QE#
jak widać stół już stoi ;) i docelowo ma stać tak jak na pierwszych zdjęciach, ale tak myślimy z mężem, czy na co dzień nie postawić go tak jak na ostatnich zdjęciach - 2 krzesła pod ścianę i stół dosunięty do nich, bo nam póki co 2 krzesła wystarczą, Paweł ma swoje krzesełko - a w ten sposób jest więcej miejsca w pokoju, choć robi się jeszcze większy tramwaj ;D
jeżeli chodzi o ten zegar na dvd, to on zniknie ;) chce kupić jakiś zegar na ścianę, tylko nie wiem gdzie go powiesić, myślałam, żeby gdzieś na ścianie obok TV, np. taki? http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/1956500/WEB/1005
myślałam też o kolorowym, ale nie wiem czy nie byłoby już za dużo tych kolorów ;)

Dodany tekst: 26 Paź 2012, 22:31:16

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 22:20:40
oj tym bardziej nie rób galerii ;)

hmm... a jak powinna wyglądać taka galeria?

elve

bozena.dp a musi być zegar?
pamiętaj, ze im mniej detali tym lepiej
stołu nie dosuwaj do sciany
zostawiłabym szarą ścianę w spokoju, obraz dała nad stołem i coś nad kanapą, może coś jak u margie
(zwróć uwagę jak ładnie wygląda duży obraz nad stołem):

stąd: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,135101244,135437722,1,2.html?v=2

Dodany tekst: 26 Paź 2012, 22:42:24

a zdjęcia powieś sobie w przedpokoju, format min 18x24, max 3-4 szt

bozena.dp

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 23:40:52bozena.dp a musi być zegar?

musi nie musi - mąż chce, bo potem nigdy nie wiemy która godzina ;)

o powieszeniu czegoś nad kanapą czy stołem nie pomyślałam w ogóle
i rzeczywiście fajnie wygląda duży obraz nad stołem...
to może mi podpowiesz co byś widziała u mnie nad stołem i kanapą? wiem, pewnie trzeba poczekać aż będą krzesła, czyli całość, ale myśle, że tak mniej więcej można by już pomyśleć co tam dać ;)
a propos krzeseł, coś czuje/obawiam się, że one nie będą pasować, nie będą za fajnie wyglądać przy tym stole, ze względu na swój kształt, no ale na razie muszą zostać, niestety ;D

elve

Cytat: bozena.dp w 26 Paź 2012, 23:46:39musi nie musi - mąż chce, bo potem nigdy nie wiemy która godzina wink
a komórki? budzik? zegar w tv?

z obrazkami poczekajmy na całość
w międzyczasie zastanów na jakie krzesła obecne wymienicie

bozena.dp

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 23:40:52a zdjęcia powieś sobie w przedpokoju, format min 18x24, max 3-4 szt

taki format właśnie kupiłam ;)
mam te 4 kolory które na zdjęciu z ikei, prócz różowej i tak myślałam, żeby powiesić zieloną, czerwoną i granatową lub tą jasnoniebieską/turkusową - tutaj się waham, którą wybrać... a może powiesić wszystkie 4? :hmm:

Dodany tekst: pią, 26 paź 2012, 20:55:03

Cytat: elve w 26 Paź 2012, 23:49:06a komórki? budzik? zegar w tv?

komórka nie zawsze pod ręką, tv nie zawsze włączony, a budzika nie mam - to może budzik kupić i postawić na komodzie?

nie wiem jakie krzesła chce w przyszłości, bo nie wiem co będzie pasować, ale myślę o czymś niższym niż to co my mamy, bo my mamy takie wysokie te krzesła, o takie (tutaj w oryginale) https://lh4.googleusercontent.com/-KhZfgQNxBCI/UIr4gZ5El8I/AAAAAAAAHkc/oFYtreKHyW4/s512/Zdj%25C4%2599cie232.jpg?gl=PL kiepskie zdjęcie bo z tel

Dodany tekst: pią, 26 paź 2012, 22:00:02

tak patrzę na to zdjęcie które mi wkleiłaś wyżej i... my jeszcze lamp nie mamy a pokoju ;D
i jako, że nie mam pomysłu co tu powiesić, tymczasowo zawisną zwykłe białe papierowe kule, takie jak u Pawła w pokoju ;D

Kasia

Podoba sie Wam taka "zagracona" ściana jak u tej margie?
Mnie aż oczy bolą i ten duży obraz i stół nierówno do niego przystawiony tez niefajnie wyglada. Za dużo tego wszystkiego tam, w pracy mogłabym taki misz masz mieć ale w domu trochę powietrza fajnie mieć.

bozena.dp

aż tak dużo jak u niej to nie i może nie aż tak duży ten obraz nad stołem
mi się ogólnie podoba pomysł powieszenia czegoś nad stołem czy kanapą, ale nie w takiej ilości i aż takiej wielkości
i też zwróciłam uwagę na nierówno dostawiony stół do obrazu - mnie by to wkurzało ;)

Kasia

No jak dla mnie to wrzucić granat, zamknąć drzwi i poczekać aż wybuchnie ;) jak dla mnie to zdjęcie pt. "przed remontem". Aż trudno mi uwierzyć ze to efekt po .....

bozena.dp

hehe...
przejrzałam więcej zdjęć tego mieszkania i, jak dla mnie, tam za bardzo kolorowo ;)

Dodany tekst: sob, 27 paź 2012, 00:20:50

przejrzałam też zdjęcia mobki i wróbla i podoba mi się nawet jak coś wisi nad kanapą ;)
a co tam powiesić - pomyślimy ;)

aha i ja myślałam o takiej (mini) galerii jak ma wróbel własnie ;)

Kasia

No u wrobla czy u mobki to jest równowaga zachowana pomiędzy dekoracjami a ogólnym ladem, porządkiem, pustymi przestrzeniami.

Bozenka i krzeseł stołem nie przystawiaj. To juz lepiej niepotrzebne krzesła gdzieś wynieść jakby BARDZO zależało co na tym oszczedzajacym miejsce ustawienie - chociaż ono mniej korzystne jest, no ale wiem ze nieraz musi być jakiś kompromis

ishka82

Cytat: Kasia w 27 Paź 2012, 00:06:05
Podoba sie Wam taka "zagracona" ściana jak u tej margie?
Mnie aż oczy bolą i ten duży obraz i stół nierówno do niego przystawiony tez niefajnie wyglada. Za dużo tego wszystkiego tam, w pracy mogłabym taki misz masz mieć ale w domu trochę powietrza fajnie mieć.
uff, już myślałam, że to ze mną coś nie tak, że mi się coś takiego nie widzi ;)

wrobelek0403

mnie sie tez taka sciana jak u margie nie podoba. ;)

zdecydowanie wole swoja galerię ;lub jeden duzy obraz. i tez zamiast zegara dałabym fajny budzik na komode. :)

stół prostopadle do sciany, bez przystawiania krzesła.

generalnie doradzam -urządzac powoli :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Aniołek out, telewizor dać na środek i dam Ci namiary na świetną farbę, którą łatwo możesz przemalować stare meble. Przyjaciółka sobie ostatnio szafę przemalowała i była zachwycona.
A te poduszki w pastelowe paseczki co leżą w kącie to na te krzesła? Nie pasują ;) Ja bym na Twoim miejscu od razu na gładkie wymieniła.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

sciana jest koszmarna, ale nie ze wzgledu na ilosc, tylko na uklad - kazdy powieszony na innym poziomie, nie trzymaja zadnej symetrii, nic, bleee
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl