jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Moj mąż jest niereformowalny :/
byliśmy wczoraj w tej ikei i wróciliśmy jednak z szarym dywanem, bo mężowi ten turkusowa sie nie podoba, stwierdził, ze do niczego nam nie bedzie pasował, a dwoje znajomych którzy z nami byli tylko go utwierdzili, w tym ze szary lepszy, ehh...
a tak mi sie podobała opcja granatowa narzuca na kanapę i do tego kwiatowe poduchy i to by idealnie pasowało do tego turkusowego dywany - te kwiatki tez są niebieskie, turkusowe, bezowe...
kupiłam szara narzucenie i do tego planuje poduchy w biało-niebieskie paski, małe poduszki zielone (takie kolory występują na brzegu narzuty/koca) i jeszcze jakaś jedna z motywem, No ale to nie jest to ;D
a jak kupimy stół, to ten stolik, który mamy wyrzuceni i kupię małego białego laca, juz wczoraj na niego patrzelismy, no ale póki nie mamy stołu nie moge tego stolika wyrzucić ;D

siog

Bozenka wstaw jakies foty bo ciezko teraz wszystko wyobrazic
jaki ty chcialas turkusowy dywan/ wklej link

natka

Cytat: bozena.dp w 27 Wrz 2012, 16:46:28Moj mąż jest niereformowalny :/
:) moze nie będzie tak źle z tymi szarosciamu :) musisz koniecznie nauczyc sie tupać nogą :D i trzeba było jeszcze przypomnieć wcześniejsze wybory męża :D szczególnie sprawę zmywarki ;) zawsze mozecie dywan  oddać :)

wrobelek0403

Cytat: natka w 27 Wrz 2012, 18:52:07
:) moze nie będzie tak źle z tymi szarosciamu :) musisz koniecznie nauczyc sie tupać nogą :D i trzeba było jeszcze przypomnieć wcześniejsze wybory męża :D szczególnie sprawę zmywarki ;) zawsze mozecie dywan  oddać :)

tez jej to mowiłam, :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Cytat: natka w 27 Wrz 2012, 19:52:07zawsze mozecie dywan  oddać Smiley
No wlasnie,mozesz oddac czy wymienic na ten turkusowy:)
Moze jeszcze przekonasz meza:)

bozena.dp

linki zaraz beda, pisalam przedtem na szybko na ipadzie siostry, a to nie to samo co komp ;)

oczywiście próbowałam męża przekonac użwając argumentu, że przeciez nie raz już był na nie, a potem mu się podobało/był zadowolony z tego co zrobiliśmy/kupiliśmy, ale tym razem to nie działa, bo mąż powiedział, że ten turkusowy dywan mu się OKRUTNIE nie podoba i nie da się przekonac, próbowała wczoraj, próbowałam dzis ;/ ehh...
no nic skupmy sie na razie na tym co jest

miało byc tak:
turkusowy dywan + granatowa narzuta + kwiatowe poduchy, te duże, a te małe np. jednokolorowe-nie myślałam tak daleko, a teraz to i tak już nieważne
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/malin-blad-dywan-z-krotkim-wosiem__0137772_PE296498_S4.JPG
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/indira-narzuta__0109827_PE259629_S4.JPG
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/solrun-tkanina__0123562_PE279752_S4.JPG

a jest/będzie (bo na razie tylko dywan i narzute mam, musze teraz materiał na poduchy kupic) tak:
szary dywan + szara narzuta + poduchy te duże w paski biało-niebieskie i do tego planuje poduszkę/poduszki mniejsze zielone (tak jak kolory na brzegu tej narzuty) i jaką jedną z motywem, tak jak na ostatnim zdjęciu np. - co myślicie, bedzie ok?

a na szarej ściane w dużym pokoju planuje zrobić taką mini galerię, poda mi się jak wróbel ma u siebie (wróbel jakie ty tam masz ramki i w jakich rozmiarach?), myśle o ramkach ribba z ikei, ale nie wiem jakie rozmiary brac i jak to najlepiej ułożyc, ile tego kupić...

Dodany tekst: czw, 27 wrz 2012, 17:32:15

no i stołu szukam - musi być w miarę tani ;) rozkładany, o wymiarach najlepiej do 80x140 (nierozłożony), ale nie wiem w jakim kolorze ;D

Dodany tekst: czw, 27 wrz 2012, 18:38:08

aha i do drugiej opcji, czyli aktualnej, planuje kupic maly biały lack, ale to dopiero jak już duzy stół będzie

wrobelek0403

bozena, ja kupiłam 4 srednie - 18x24, 2 wieksze 21x30 i 2 kwadratowe. ułozyłam je sobie na stole mniej wiecej jak mają byc i potem przybiłam do sciany.

zwroc uwagę, ze niektóre ramki sa niewymiarowe do zdjec, do passe-partout wejdzie zdjecie 13x18, ale wieksze juz nie, ba same ramki nie trzymają proporcji 2:3 (to wymiary standardowe zdjec). ja sama kadruje i wywołuje w labie niestandardowe wymiary.

Dodany tekst: 27 Wrz 2012, 20:09:38

a zestaw kolorystyczny bardzo mi sie podoba :)

stołu szukałabym białego :) w ikea nic Wam sie nie rzuciło w oczy??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

bozena.dp kupilas ten szary z kwiatkiem?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy kupiła.

laski, bozenka nie ma netu i bardzo prosi, zeby jeszcze powiedziec czy do szarego dywanu pasowałby taki zestaw na kanape: narzuta plus poduszki w kwiatki :)

zwierzatko_mojej_mamy

to kufa dlaczego nie ode mnie??
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

inkageo

Zwierzu bo przesyłka pewnie droższa niż dywan :D

Wg mnie zestaw szary, ten wcześniejszy lepszy. Bo pamiętajmy o reszcie mebli orzech/wanilia z tego co pamiętam. Szary zestaw jest spoko i te poduszki w paski też.
A indira granatowa jest brzydka, strasznie ciemna, mam ją.

Dodany tekst: 28 Wrz 2012, 08:22:27

Ale z tej tkaniny kwiatowej co pod paskowaną wklejona bym zrezygnowała.
Imagine there is no hate

jusia

bozenka ja tez mam ten dywan i chyba yoy (chyba na zdjeciach widzialam ;) )
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

Kasia

przesyłka chyba z 16zł :D
k-exem :D

bozena.dp

jestem u teściów i dorwałam się na chwile do netu :D
mam zdjęcie poglądowe szarej narzuty z dywanem i jedną zieloną poduszką, jest to ciemniejszy zielony niż na brzegu narzuty, ale może mogłoby być...
chciałam wam wstawić zdjęcie ale nie umiem zrzucić tutaj na komp ;/

zwierz dlaczego nie od ciebie - bo jakoś nie dogadałyśmy się co do konkretów, poza tym myślałam, że przesyłka pewnie droga będzie i nie będzie się opłacało, no i jechałam do ikei z myślą, że kupie turkusowy dywan, ale mąż jak go zoabczył powiedział, że nigdy w życiu i przekonac się nie da, więc zostajemy przy szarym ;D

Cytat: wrobelek0403 w 27 Wrz 2012, 21:08:19stołu szukałabym białego  w ikea nic Wam sie nie rzuciło w oczy??
no własnie nie, z białych nie było tam za dużego wyboru, albo ja ślepa jestem :P

Cytat: inkageo w 28 Wrz 2012, 09:21:25Ale z tej tkaniny kwiatowej co pod paskowaną wklejona bym zrezygnowała.

a to jakie byś widziała poduszki? duże w te pasy, do tego zielone jednokolorowe i już nic więcej? zadnego motywu? ja się przy tamtym wzorze nie upieram, może być co innego, ale chcialabym jedną z jakimś motywem, może coś takiego?
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00230874/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80217878/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00212120/ ta fajna, ale droga ;/

inkageo

Te w grochy z reklamy fajne :)
Imagine there is no hate

bozena.dp

mi też się podobają :D
zresztą mi się wszystkie 3, które pokazałam podobają, ta ostatnia też bardzo, ale cholera droga jest ;/

Dodany tekst: pią, 28 wrz 2012, 09:46:13

zdjęcie poglądowe, robione tel., czyli są kiepskiej jakości, ale może coś tam widać (przepraszam za bałagan, ale robiłam je na szybko rano :blush:) czy taka zielona poduszka może być, co myślicie? na tym zdjęciu nie widać za dobrze kolorów, ale widać, że poduszka ma inny odcień niż ten zielony na brzegu koca ;D no i czy ten koc może być czy kupić większy, tak aby sięgał podłogi=zakrywał cały przód kanapy? bo boków mi i tak nie zakryje, bo dłuższych koców nie ma ;D
na drugim zdjęciu w tle szara ściana, na której chce powiesić zdjęcia - zrobić sobie galerię ;)

feeling.good

a to jest ta większa narzuta?

bozena.dp

no i wyobraźcie sobie, że na tym dywanie, przy tej kanapie będzie stał mały biały lack ;)

Dodany tekst: pią, 28 wrz 2012, 09:51:42

nie, to jest ta mniejsza, ta o wym. 150x240, a wieksza ma wymiary 220x240, wiec na długość/szerokość i tak nic się nie zmieni

wrobelek0403

ja bym kupiła wiekszą narzute. zielone poduszki beda pasowac, nawet jesli odcien sie troszke rozni.

bozena.dp

tu jeszcze fotka z drugiej strony (narzuty na kanapie nie ma) - szeroki mam pokój prawda, dywan się tam mieści prawie na styk między komoda a kanapa ;/
a pokój P. jest jeszcze węższy - te mieszkania projektował chyba jakiś człowiek bez wyobraźni  :crazy:

Dodany tekst: pią, 28 wrz 2012, 10:12:20

jeszcze tak pomyślałam, ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby zamiast szarej narzuty dać kolorową, np. zieloną http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80191755/#/60191761 i do tego szare poduszki i nie wiem jakie jeszcze? co do poduszek nie mam pomysłu, to taki luźny pomysł, który się teraz urodził ;) wtedy nie byłoby tak szaro ;) co myślicie? czy zostawić jak jest/jak ma być i ie kombinować?

wrobelek0403

jak dasz bialy stolik, kolorowe poduszki nie bedzie za szaro :)

inkageo

Szara ale wymień na większą! W ikea nie problemów ze zwrotami/wymianą :)
Imagine there is no hate

bozena.dp

wymienie, tylko dlaczego to takie drogie jest?! :zly:

inkageo

Ale zobacz jaka zmiana! Super! :) I ile będziesz z niej korzystać :) Codziennie wiele godzin :D
Imagine there is no hate