jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonja

Przy gazowych na pewno szybciej się brudzą, podobnie jak cała kuchnia.

Ja mam Kitchen Aid od ponad roku i uważam, że jest świetny. Wcale się nie zniszczył. Tyle, że ja mam indukcję.

A w ogóle Bożenko to gratuluję mieszkanka. Bardzo fajnie :daisy:

Kasia

Czajnik najszybciej sie brudzi jak stoi na palniku gdy na drugim coś smazymy.
Czajnik sie nie zapala, zapala sie tłuszcz, który jest na nim.

U mnie czajnik nie stoi na kuchence, tylko na podstawce. Jak smaze to staram sie nie gotować wody w czajniku.
Upierdliwe ale czajnik żyje juz 6lat. Raz na jakiś czas trzeba go umyć, odkamienic ale żyje.

emcia

no to u mnie stoi ciągle
i zagadka się rozwiązała
;)

wrobelek0403

mając gaz w domu, nie zdecydowałabym sie na czajnik. woda gotuje sie upierdliwie długo w porownaniu do czajnika elektrycznego.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

dzięki za opinie :) na początek może kupie jakis tani i zobaczymy jak będzie ;)
jeden pan powiedział, że warto zainwestować w jakiś dobry czajnik np. berghofa, bo to czajnik na lata, a te tanie mają cienkie dna i się szybko przepalają i trzeba co jakiś czas kupować nowe - nie wiem, nie znam się ;D

inkageo

Kupuj ten zielony! Później będziesz się męczyć 7 lat z jakimś brzydalem ;)

Dodany tekst: nie, 16 wrz 2012, 11:28:46

Bez wzorków lepszy chyba, 68 zł:
http://allegro.pl/flox-czajnik-emaliowany-585xl-2l-zielen-awokado-i2614107062.html
Imagine there is no hate

bozena.dp

tak, bez wzorków lepszy, tamten pokazałam jako przykład ;)

w biedronie od jutra mają być takie czajniki za 20parę zł i ma byc też zielony - przejde zobaczyć co to będzie i może na początek coś takiego taniego kupię, a jak to badziewie będzie to wezmę tego olkusza ;)

ishka82

Cytat: wrobelek0403 w 16 Wrz 2012, 12:17:05
mając gaz w domu, nie zdecydowałabym sie na czajnik. woda gotuje sie upierdliwie długo w porownaniu do czajnika elektrycznego.
z tego właśnie powodu od lat mam czajnik elektryczny, nie wróciłabym do takiego na kuchenkę ;D z elektrycznych polecam zelmera, mój działa już z 6, czy 7 lat, aż samej ciężko mi uwierzyć ;)

nionczka

Ja mam piękny zielony Villeroy&Boch, podobny do tego Sonji, ale nie korzystam z niego. Korzystam z elektrycznego i raz na tydzinen, bo wiecej mi nie potrzeba. Szkoda, taki ladny jest. Elektryczny zerszta tez.A najlepsze jest to, ze okazalo sie, ze nadaje sie do indukcji. Jako jedna z niewielu rzeczy, ktore przywiozlam.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: wrobelek0403 w 16 Wrz 2012, 12:17:05

dokladnie!

natka

Zgodzę się z tym mega długim gotowaniem wody...Też mam gaz ale używam czajnika elektrycznego.
Bożenka, w tym lidlu bedzie taki srodekk do czyszczenia zmywarek, kup sobie bo warto, jest tani a dobry :)

siog

ja jestem dziwna, bo wole gotowac wode na kuchence niz w elektr. Bardziej mi smakuje, woda dluzej jest goraca. i strasznie ubolewam ze nie mam gazu w kuchni. dla mnie wszystko szybciej gotuje sie na gazie i lepiej smakuje. tesknie za gazem:)

Kasia

ja się przyzwyczaiłam do gotowania na gazie, więc różnicy nie widzę, czajnika elektrycznego nie mamy (mamy tylko turystyczny)
nawet nie zauważam aby się długo gotowało :D

tylko ze my sporo pijemy herbaty, mama kawe i woda w czajniku prawie zawsze jest gorąca, więc zagotowanie jej to tylko chwla :D

bozena.dp

Cytat: natka w 17 Wrz 2012, 10:14:43
Zgodzę się z tym mega długim gotowaniem wody...Też mam gaz ale używam czajnika elektrycznego.
Bożenka, w tym lidlu bedzie taki srodekk do czyszczenia zmywarek, kup sobie bo warto, jest tani a dobry :)

o tym, ze sie długo bedzie woda na gazie gotować nie pomyślałam, w takim razie na razie kupię tani, bo szkoda by było kupić drogi i z niego nie korzystac ;D

Dziekuje ci za info o tym środku do zmywarki - chyba czytasz w moich myślach, bo właśnie miałam was pytać jak często i czym czyscicie zmywarki ;)

inkageo

Ja nigdy jeszcze nie czyściłam zmywarki  :hmm: Czasem wyciągam tylko tą kratkę z dna i przepłukuję w zlewie jak coś się na niej zbierze, raz na pół roku przecieram boki drzwi mokrą szmatką i ona wygląda jak nowa  :hmm: Przecież myje się sama co dwa dni :D
Imagine there is no hate

margareta

W mojej (Bosch) jest taka uszczelka u dołu drzwi, zbiera się tam taki syf, że szok. Myję uszczelki, kratkę i co jakiś czas (jak sobie przypomnę) puszczam na pusto ze środkiem do mycia zmywarek.

emcia

kupiłam dziś saszetki do zmywarki w lidlu, zaraz odpalam

http://fanlidla.pl/gazetka/2012.09.17.sprzatanie.domu/7198,Srodek,do,pielegnacji,zmywarki
napiszę czy działa
piekarnikowy cud piankowy elve chyba polecam, psiknęłam i widzę jak się syf rozpuszcza

to do kabin chyba też ok, na razie polecam /jedna pani za mną wzięła tego 6 butelek/ :D

pianka do szkła - średnia, na razie umyłam lustro, ale technikę mycia szyb mam kiepską, więc może to to  ;)

wzięłam też płaskiego mopa, jeszcze nie użyłam

margareta

W moim Lidlu w piątek już nie było płynu do kabin.

emcia

inkageo

Bo ta promocja od dzisiaj ;) Ja też w czwartek szukałam i byłam bardzo niepocieszona :D
Imagine there is no hate

emcia

Cytat: margareta w 17 Wrz 2012, 13:31:49
W moim Lidlu w piątek już nie było płynu do kabin.
chyba jeszcze nie było ;) oczywiście poszłam w czwartek
a to od dziś dopiero

margareta

Cytat: inkageo w 17 Wrz 2012, 13:34:15
Bo ta promocja od dzisiaj ;)
Uff, mam gdzieś z tyłu głowy, że wszystko w Lidlu jest od czwartku :)

vobi

emcia

Cytat: vobi w 17 Wrz 2012, 13:58:28
ja tez, a te saszetki to jak sie uzywa?
normalnie jak tabletkę