jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

margareta

Bożena sorry za Off-topic

Jak już jesteśmy przy Lidlu, to w ostatniej gazetce jest konwektor do przegrywania kaset VHS na nośniki cyfrowe. Orientujecie się, czy warto to kupić? Kosztuje tylko 99 zł a przegrywanie kaset w punkcie specjalistycznym jest dosyć drogie.

natka

Cytat: emcia w 17 Wrz 2012, 14:20:21napiszę czy działa
i jak, działa?? bo jeszcze nei uzylam ale kupilam te saszetki ;) to cos do piekarnika też by mi sie przydało...

emcia

Cytat: natka w 18 Wrz 2012, 08:14:54
i jak, działa?? bo jeszcze nei uzylam ale kupilam te saszetki ;) to cos do piekarnika też by mi sie przydało...
działa
piekarnikowe kup
teraz się będę z blachami bujać
pytanie z serii "dobijcie mnie" : myjecie blachy po każdym użyciu?nawet z papierem do pieczenia?

inkageo

Emcia od kiedy odkryłam, że blacha się mieści w zmywarce to będę. A po udkach z kurczaka M. myje na trawie karcherem :D
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: emcia w 18 Wrz 2012, 12:15:24pytanie z serii "dobijcie mnie" : myjecie blachy po każdym użyciu?nawet z papierem do pieczenia?
jak pieke na tej blasze to tak
tłuszcz mi przez papier przesiąka
blacha tłusta, myć muszę

ale jak na blache stawiam brytfankę czy tez patelnię i w niej piekę to już nie myję blachy

jo_miekka

Cytat: emcia w 18 Wrz 2012, 12:15:24myjecie blachy po każdym użyciu?nawet z papierem do pieczenia?
Ekyhym ;)

emcia

mnie interesuje czy macie takie śliczne, nowe jak nieśmigane :D
bo moja niby była myta i tak jest zalepiona nieodmywalnym

Kasia

Cytat: emcia w 18 Wrz 2012, 11:21:48
mnie interesuje czy macie takie śliczne, nowe jak nieśmigane :D
bo moja niby była myta i tak jest zalepiona nieodmywalnym

moja jest czysciutka
ale nie jak nowa ;) gdzieś ją zarysowałam, coś mi się obdrapało :D

a co masz na tej blasze, co się nie chce domyć?
ja prędzej zedrę emalię niż zostawię niedomytą lol lol lol

ale formy metalowe maja taki przyżółkniety kolor, czyste są, wyszorowane ale nie lśnią ;) no przy pieczeniu jakies straty są, metal się odbarwia, utlenia, coś odprysnie itd :D

emcia

Cytat: Kasia w 18 Wrz 2012, 12:32:04ja prędzej zedrę emalię niż zostawię niedomytą LOL LOL LOL
heh
widocznie nie mam takich ambicji
są takie ciemne kreseczki, pewnie już przypalone milion razy

Kasia

emcia, no to luuuuuz :D

piekarnik, mikrofala to dla mnie miejsca wiecznie brudnawe ;) chyba trzeba by się niexle narobić aby to na bieżaco czyscić ;)

wrobelek0403

emcia ja mam takie szorstkie te blachy, widac ze cos sie "przypaliło na amen" i nie spedza mi to snu z powiek :D

a myje zawsze, bo to jednak tłuszcz.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

emcia

dopiero teraz zaczynam pewne rzeczy dostrzegać ;) z braku zajęcia
jak to mąż mówi mam "nalot sprzataniowy" i zastanawiałam się czy jestem takim ostatnim syfiarzem

bozena.dp

Cytat: margareta w 17 Wrz 2012, 15:10:16Bożena sorry za Off-topic

nie ma za co, ja się z tego ciesze, bo się dowiaduje co i jak, co warto kupic ;)
wczoraj do lidla nie dotarłam ;/ mam nadzieje, że dziś jeszcze te specyfiki będa

jestynka

Cytat: bozena.dp w 15 Wrz 2012, 13:22:44nie wiem gdzie zapytać, więc może tutaj
chodzi mi o czajnik do gotowania wody na piecu z firmy emalia olkusz - myslicie, że te czajniki dobre są, warto taki kupić? bo oni mają takie fajne zielone i nie tylko wink ale żeby nie było tak, że za chwilę trzeba będzie nowy kupić

my mamy go już ok.4 lata. i od niedawna kamień zaczął na dnie się robić. Emalia nie odpada, latwo się go czyści.
Ma bardzo głośny gwizdek

Dodany tekst: 18 Wrz 2012, 17:23:57

Cytat: wrobelek0403 w 16 Wrz 2012, 12:17:05
mając gaz w domu, nie zdecydowałabym sie na czajnik. woda gotuje sie upierdliwie długo w porownaniu do czajnika elektrycznego.

a ja na prąd , bo po co przepłacać ;)
jakoś nie razi mnie ðlugość gotowania wody,częśto zajmę isę czymś i się dziwię ,że cala juz wyparowała :D

Dodany tekst: 18 Wrz 2012, 18:26:52

a jak jesteśmy przy lidlu ;) to dobry jest ten spray do piekarnika?

nionczka

Cytat: emcia w 18 Wrz 2012, 12:15:24myjecie blachy po każdym użyciu?nawet z papierem do pieczenia?
ja oczywiście nie. Ale nie syfię. wkładam papier aluminiowy albo do pieczenia. Tłustego nie piekę, więc brudzić się nie brudzi.

konwalia

ja gotuję wodę na gazie, ale ja mam gaz ryczałtem, po co mi przepłącać, a czajnik mam jakiś lepszy srebrny i myję z zmywarce, miałam ładny czarny, ale emalia zlazła i kasę oddali

bozena.dp

kupiłam w końcu czajnik w biedronce
woda na gazie gotuje się długo, to fakt, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, jak czasem potrzebuje na szybko wode zagotwać to wtedy korzystam z czajnika elektrycznego ;)

dziewczyny pomóżcie - pisałam już o tym w wątku wróbla - chciałbym coś zrobić z moją sofa/kanapą (jak zwał tak zwał), myślałam żeby uszyć jakieś fajne kolorowe poszewki na te poduchy które mam - 2 duże, które są oparciem, 2 podłużne, które sa podłokietnikami i 2 malutkie (jaśki) - ale nie mam pomysłu w jakim kolorze... kanapa jest brązowa, salon szaro-biały (ściany), komoda orzechowo-beżowa (meble stare są, nie mam kasy na ich wymianę póki co), jeszcze musze kupić stół i nie wiem w jakim kolorze, bo krzesła (tymczasowe, po babci) są wysokie, ciemno-brązowe i nieładne (pokazywałam kiedyś), ale na razie takie muszą być ;D

a ma któraś może taki dywan, chodzi o ten szary http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90225401/
bo chce go dać do dużego pokoju między kanapa a komoda, bo jak się tam siedzi i ogląda TV czy kawe pije to strasznie w nogi zimno (stolik kawowy tam tez stoi, ale nie wiem czy się go nie pozbęde jak kupimy stół)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 25 Wrz 2012, 14:52:06woda na gazie gotuje się długo, to fakt, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, jak czasem potrzebuje na szybko wode zagotwać to wtedy korzystam z czajnika elektrycznego
nie kumam :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Ja mam ten dywan i zwierz chyba. No bez szału z jakością, nie :D Ale stylistycznie spoko. Idealnie czyści mi szczotkę od odkurzacza, wszystkie śmieci z niej się do niego przyklejają :D Kupiłam do gościnnego, a teraz rzuciłam sobie pod nogi, bo jakoś tak zimno mi było.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 25 Wrz 2012, 14:13:22
bozena.dp nie da rady tak, musisz wrzucic zdjecie :D

ja bym chyba raczej dała taki dywan:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40225516/

i poduszki w paski:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50210878/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00224892/

nie jestem u siebie na kompie, wiec nie mam zdjęc, u siebie jeszcze nie mam netu ;D
jutro jade do ikei, dlatego tak na szybko wpadła z pytaniem czy taki dywan, ten szary, byłby ok ;)
ten który ty pokazałas tez jest fajny, ale czary chyba, tak? no i drożdzy, a ja chce coś taniego, bo po 1. tego dywanu nie będzie za bardzo widać jak na nim będzie stolik stał, on ma byc głównie po to żeby w nogi nie było zimno ;)

co do poduszek teraz też mam w paski brązowo-beżowe, ale takie nieregularne
z tych które pokazałaś podobaja mi sie te kolorowe paski, te ostanie chyba bardziej, ba są takie cieniutkie, nie rzucają się tak w oczy i chyba brąz też tam występuje, ale teraz pytanie

czy poduszki w takie kolorowe paski (które paski lepsze, waszym zdaniem) będą pasowały do tego szarego dywaniu? czy to będzie za dużo i lepszy ten czarny (?) dywan pokazany przez wróbla?
bo paski kolorowe będa pasowały do brązowej kanapy, prawda?

Dodany tekst: 25 Wrz 2012, 15:11:25

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 25 Wrz 2012, 14:24:07
nie kumam :D

ale czego?
że woda na gazie gotuje się dłużej niż w czajniku na prąd?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 25 Wrz 2012, 16:10:34ale czego?
że woda na gazie gotuje się dłużej niż w czajniku na prąd?
idei posiadania obydwu :D

nie chcesz mojego szarego? ciekawe, ile by wysylka kosztowala ;)

www.annawilk.pl

bozena.dp

no i dupa :(
bo to jest poszewka, a nie materiał, o wym. 50x50 i mi nie spasuje na moje poduchy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00224892/
czyli zostały te drugie kolorowe paski

Dodany tekst: wto, 25 wrz 2012, 14:14:50

czajnik na prąd mam taki zwykły, tani, dostałam od kogoś, przydał się jak remontowaliśmy i dopóki nie kupiliśmy takiego na gaz korzystałam z tego na prąd ;)
z gazowego korzystam dopiero od tyg. i jeszcze nie schowałam elektrycznego ;)

zwierzatko_mojej_mamy

a jeszcze spytam - po co kupowaliscie ten na gaz? :>

www.annawilk.pl