jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

daj kafle po tym oknem bo bedzie wiecznie sciana brudna

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 21 Cze 2012, 23:43:32dorzucam jeszcze inspiracje

no nawet tak źle ten pas płytek nie wygląda ;)

szkło odpada

niski okap nad inducją jest ok - wg mojego pana od kuchni - tylko nad gazem nie bardzo

marax

plytki wszedzie powinny byc na tym samym poziomie pod oknem takie jak na przyleglej scianie

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 21 Cze 2012, 23:46:48znajdź ciemniejszą płytkę

spoko, nie jest zle, bedzie tam wisiał kibel i rzucał cien :D rzucisz dywanik i zapomnisz :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

maraxela dzieki :)

Dodany tekst: 21 Cze 2012, 22:54:02

Cytat: wrobelek0403 w 21 Cze 2012, 22:52:18
spoko, nie jest zle, bedzie tam wisiał kibel i rzucał cien :D rzucisz dywanik i zapomnisz :D

tylko kibel będzie się kończył w połowie tej płytki :P
i wierz mi, ze jak jest teraz czysto, to bardziej widać róznie :P
ale mąż też stwierdził, że się dywanik położy lol
coś ostatnio z moim mężem podobnie myślicie :P

Angie

bozena.dp ja mam płytki koło okna. W dodatku dokładałam je
do wnęki okiennej, bo strasznie mnie wkurzało, że chlapały się ściany.

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 21 Cze 2012, 23:52:32coś ostatnio z moim mężem podobnie myślicie

to raczej on sie wdrozył :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

no dobra, przekonałyście mnie - płytki obok okna też będą :)

Angie

bozena.dp mam tak samo z płytkami na podłodze w kuchni.
Ze trzy mają inny odcień  :headbang:
I oczywiście są na środku  :crazy:

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 21 Cze 2012, 22:54:35
to raczej on sie wdrozył :D :D

ale jeszcze daleka droga przed nim :P
on ma tylko taki przebłyski ;)

Dodany tekst: czw, 21 cze 2012, 21:57:45

wróbel a widziałaś, że oni mają ciemne szafki na dole, białe u góry, jasny blat i szare ściany? http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,127344251,131260240.html
prawie jak u nas, we wstępnych założeniach, tylko nieco inne odcienie :P

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 21 Cze 2012, 23:55:37wróbel a widziałaś, że oni mają ciemne szafki na dole, białe u góry, jasny blat i szare ściany? http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,127344251,131260240.html
prawie jak u nas, we wstępnych założeniach, tylko nieco inne odcienie

a rzeczywiscie i ładnie to wyglada :) tyle, ze nie czarne, a ciemno szare i ta szara sciana tez super :)

Angie

bozena.dp a nie chcesz całej białej kuchni?  ;)
ja dziś chyba bym zrobiła białą lakierowaną w całości ;D

Na ciemnym rzeczywiście mocno widać brud ;D

wrobelek0403

Angie

wrobelek0403 kuchnia ładna, ale ten słup na środku ?

bozena.dp

Cytat: Angie w 21 Cze 2012, 23:59:03Ale masakra

kuchnia nie jest zła, ale ten filar na środku tak jakoś ni w pięc ni w dziesieć ;D

wrobelek0403

Cytat: Angie w 21 Cze 2012, 23:01:39
wrobelek0403 kuchnia ładna, ale ten słup na środku ?

z tego co ta laska pisała w swoim watku, to jest słup konstrukcyjny i nie da sie go usunąc.

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 21 Cze 2012, 23:59:45rzeczywiscie i ładnie to wyglada Smiley tyle, ze nie czarne, a ciemno szare i ta szara sciana tez super Smiley

widzę, że ciemno szare (zwykły mdf nie ma takiego koloru) i taka też ściana, a ja ściane chce jasną ;)

no i owszem ładnie to wygląda ale to wszystko jest lakierowane, a lakier strasznie podnosi cene kuchni  :crying:

Angie

Cytat: wrobelek0403 w 21 Cze 2012, 23:03:47
z tego co ta laska pisała w swoim watku, to jest słup konstrukcyjny i nie da sie go usunąc.

domyśliłam się, że to nie jej zamysł.
ALe projektant się nie popisał dając taki słup na środku kuchni

bozena.dp

Cytat: Angie w 22 Cze 2012, 00:00:05bozena.dp a nie chcesz całej białej kuchni?  wink
ja dziś chyba bym zrobiła białą lakierowaną w całości Grin

mąż nie chce
bo fajnie wygląda biała kuchnia lakierowana właśnie, a to w naszym przypadku byłby ok 2 tys. więcej, a to za duzo :(
co nie znaczy, że nam się lakier nie podoba, bo podoba bardzo... zastanawiamy sie czy chociaż góry nie zrobić w lakierze, ale wtedy dół musiałby mieć inny kolor, bo bez sensu by to wyglądało gdyby był ten sam...
ehh... czemu to wszystko tylko kosztuje?

Dodany tekst: czw, 21 cze 2012, 22:10:24

Angi ty też masz płyte gazową w kuchni i okap wyżej - dlaczego? tak chciałaś czy niżej nie może być? bo się właśnie nad tym zastanawiamy ;)
i jaki ty masz kolor dolnych szafek i blatu?

wrobelek0403

Cytat: Angie w 21 Cze 2012, 23:05:20
domyśliłam się, że to nie jej zamysł.
ALe projektant się nie popisał dając taki słup na środku kuchni

ludzie tak przeprojektowują mieszkania, ze nie wiadomo, czy tam wczesniej było czego innego :D

natomiast sam fakt takiego kloca na srodku salonu tez by mnie odstraszył :D

Dodany tekst: 21 Cze 2012, 23:14:51

Cytat: bozena.dp w 21 Cze 2012, 23:04:56
widzę, że ciemno szare (zwykły mdf nie ma takiego koloru) i taka też ściana, a ja ściane chce jasną ;)

no i owszem ładnie to wygląda ale to wszystko jest lakierowane, a lakier strasznie podnosi cene kuchni  :crying:

szkoda :(

bozena.dp

szkoda jak cholera :(
ale i tak juz wzięliśmy droższy projekt (za namową strefy) :P

Angie

bozena.dp nie wiem czemu tak mam :D nie pomyślałam o tym na etapie remontu.
Bardziej podoba mi się jak jest równo i nawet zastanawiam się czy nie dorobić szafki.
Ale ze względu na gotowanie na gazie, chyba lepiej jak jest na przestrzeń  :hmm:

Tu masz zdjęcia
https://picasaweb.google.com/115467354563930560853/Remont?authkey=Gv1sRgCNiGpqTAyY3WIg#5598364424034516722

bozena.dp

Cytat: Angie w 22 Cze 2012, 00:29:34Ale ze względu na gotowanie na gazie, chyba lepiej jak jest na przestrzeń

no właśnie tak mi powiedział pan od kuchni
ale w jednym z linków od wróbla był okap nad gazem tak nisko, równo z szafkami i już sama nie wiem jak to jest ;D
dzieki za zdjęcia, ale one trochę ciemne sa i dlaj nie wiem jaki masz kolor dolnych szafek i blatu :P

Dodany tekst: 21 Cze 2012, 23:37:56

no i jednak pas płytek obok okna nie wygląda źle :)

Angie

bozena.dp dolne szafki ciemne wenge, prawie czarne.
Blat mam jasny, w maziaje, w odcieniach zimnego beżu.
Bardzo dobrze się go użytkuje :)