jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

inkageo

A dlaczego nie szary do pokoju? Chyba tylko szary jest w stanie schłodzić trochę te ciepłe meble  :hmm: Mąż się nie zgodzi?

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 20:57:25

Bożenko, ale Wy chyba teraz macie jakąś taką wanilię na ścianach, nie znudziła się Wam? Nie jest mdło?
Imagine there is no hate

mobka

Po pierwsze, Bozena, dlaczego ccesz gotowe kolory a nie z mieszlanika?

Po drugie, skoro przedpokoj i kuchnia na szaro, to salon zrobilabym na bialo. Ewentualnie jakas kosc sloniowa/wanilia/ecru. W sensie cieply bialy.

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 21:01:38

I wtedy pomalowalabym komin tym cieplym bialym. I pozniej myslala najwyzej co z nim dalej.

bozena.dp

Cytat: mobka w 14 Cze 2012, 22:00:50Po pierwsze, Bozena, dlaczego ccesz gotowe kolory a nie z mieszlanika?

bo tańsze ;D

mobka

bozena.dp

Cytat: inkageo w 14 Cze 2012, 21:56:46Bożenko, ale Wy chyba teraz macie jakąś taką wanilię na ścianach, nie znudziła się Wam? Nie jest mdło?

teraz mamy coś od beżu, fakt, ale nie wiem co to za kolor bo to tapeta, ale nie, nie znudziła mi się ;D no ale ja tam nie jestem trendy :P

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 19:33:47

Cytat: mobka w 14 Cze 2012, 21:32:32
Nie mam pewnosci. Duza roznica?

nie wiem jak gdzie indziej, ale w castoramie powiedziała, że ok. 30-40% droższe od gotowych, wg mnie sporo

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 20:35:48

jeszcze zapomniałam o pokoju P. :P
tam chce jedną ścianę, tą najdłuższą na przeciw drzwi, zieloną soczystą, a reszta biała, więc wiecie... salon biały to już bedzie nadmiar szczęścia :P
no chyba, że małemu walniemy cały pokój w jakimś kolorze, np. ten zielony, ale wtedy jakiś jasny, spokony

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 21:37:51

Cytat: mary_popins w 14 Cze 2012, 21:53:14A ta wanilia różni się znacznie od tej jesieni?

nie wiem czy znacznie, bo nie miałam próbników tych dwóch obok siebie aby porównać, ale róznica jest

beckers ma próbki kolorów, a czy nobiles to nie jestem pewna

inkageo

Jasna zieleń nie, nie, nie!

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 21:39:07

Tak dobrze Wam idzie! Dobrze przemyślcie kolorystykę!
A dodatki w kuchni i łazience w jakim kolorze będą?
Imagine there is no hate

mary

popieram Inkę - dobrze Wam idzie, nie wplątajcie się w żadne zielenie ani tym gorzej - seledyny. Pokój dziecka powinien być biały ze wzgl. na zabawki, które w nim będą - oczopląsu dostaję, jak mój mały zrobi na podłodze w swoim pokoju "porządek" a ściany ma białe i białe meble.

elve

bozena.dp a weźcie jednym kolorem wszystko
mniej strat na farbach, wałkach ;)
i nie waż się wyróżniać komina, wątpliwa ozdoba, raczej ukryć

mary

Nobiles ma na 100%, bo sami kupowaliśmy - 3 lata temu. Miałam wszystkie jesienie wypróbowane na ścianie w sypialni, poza tą "Twoją". Chyba, że teraz już nie sprzedają próbek? :hmm:

bozena.dp

Cytat: elvelve w 14 Cze 2012, 22:53:20bozena.dp a weźcie jednym kolorem wszystko

mąż nie chce
poza tym jak się ma szary do brązu? bo mi osobiście to jakos do siebie średnio pasuje, no ale nie wiem, może się mylę ;D

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 21:59:30

Cytat: inkageo w 14 Cze 2012, 22:38:32A dodatki w kuchni i łazience w jakim kolorze będą?

nie wiem jeszcze ;D

elve

bozena.dp jeśli do brązu w meblach to ma się bardzo dobrze

BTW teraz twoja kolej na wybór czegoś do mieszkania ;)

bozena.dp

Cytat: mary_popins w 14 Cze 2012, 22:52:00Pokój dziecka powinien być biały ze wzgl. na zabawki, które w nim będą

mi się bardzo podoba pokój mobkowego Kubusia, a on ma jedną ściane intensywnie turkusową (?), reszta biała i ja się tym inspirowałam wymyślając jedną ścianę w intensywnej zieleni + reszta biała ;) nie przekonacie mnie ani męża do białych pokoi :P

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 22:04:03

elvelve ja wybrałam drzwi, ja przeforsowałam łazienke bez dekorów tylko z jednym paskiem mozaiki i jeszcze kilka innych rzeczy ;)
poza tym, ja sama też nie jestem przekonana, do całego mieszkania w jednym kolorze  :blush: wystarczy już, że przedpokój i kuchnia będą takie same ;)

własnie a propos kuchni tez mam kilka pytań :P

inkageo

Ja Ci pokazywałam brąz z magnolią i brąz z szarym w Lądku ;)
Imagine there is no hate

marax

Ja przemalowuje teraz wszystkie pokoje na bialy z kolorow . Mnie tez nikt nie przekonal wczesniej mam teraz szanse sie wykazac zamalowujac intensywny niebieski na bialy . . . Lepsze niz aerobic

bozena.dp

zwierz ja nie wiem jak to możliwe, że ty mając lustro w łazience na wysokości 1,20m widzisz się od talii :knuje: sprawdziłam i u mnie 1,25-1,30m wypada na wysokości piersi, mniej więcej ;D mam nadzieje, ze jednak tak źle nie będzie, że jednak taka wysokość okaże się ok... bo troche mnie to martwi ;D

Dodany tekst: czw, 14 cze 2012, 20:14:52

Cytat: inkageo w 14 Cze 2012, 22:09:01
Ja Ci pokazywałam brąz z magnolią i brąz z szarym w Lądku ;)

no dobra, przekonałaś mnie, ze to pasuje, ale ja mam meble brązowo-beżowe, pokazywałam przecież :P
dla przypomnienia https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Meble02?authkey=Gv1sRgCOeY3b-q5o2ppgE#5722656939430743330

a co to za kolor ten szary? bo ładny :)

Dodany tekst: czw, 14 cze 2012, 21:18:03

wiecie co mnie jeszcze "martwi"?
że przedpokój zrobi się zbyt szary - szare płytki na podłodze, szare ściany... dlatego sobie wymyśliłam, żeby te ściany zrobic takie jasne, taki biały z kropelką szarego :P ehh... juz sama nie wiem

marax

zobacz ze one maja stalowe dodatki nozki raczki szary bedzie super . One nie sa drewniane od A do Z

bozena.dp

Cytat: maraxela w 14 Cze 2012, 22:18:27
zobacz ze one maja stalowe dodatki nozki raczki szary bedzie super . One nie sa drewniane od A do Z

to fakt, o tym nie pomyślałam ;D

marax

zrob bialy na przedpokoju  . Brudzi sie -ja mam na bialo . Plus jest taki ze trzy razy w roku kupuje najtansza farbe biala i maluje . Jak masz kolor to juz tak szybko tego nie zrobisz - zawsze bedzie widac roznice w kolorze . Jak mala tlusta lapa zaciapie sciane biore pedzel i po 5 minutach jest jak nowy .

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 22:22:11

Cytat: bozena.dp w 14 Cze 2012, 22:19:00
to fakt, o tym nie pomyślałam ;D
nawet ta tapeta za nimi ma akcenty zdecydowanie w szare /stalowe wpadajace

inkageo

No to ten platynowy szary z Dekorala, ale on niebieskim zalatuje ;)
Mam go teraz też w domu, bo zostało mi pół puszki ;)
Imagine there is no hate

marax

ja sie nie znam ale szary plus czerwone dadatki - jakis wazon na meblach ?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 14 Cze 2012, 23:11:24zwierz ja nie wiem jak to możliwe, że ty mając lustro w łazience na wysokości 1,20m widzisz się od talii  sprawdziłam i u mnie 1,25-1,30m wypada na wysokości piersi, mniej więcej  mam nadzieje, ze jednak tak źle nie będzie, że jednak taka wysokość okaże się ok... bo troche mnie to martwi
no jakby to ujac - nie staje twarza 1 cm od lustra ;) tylko ze 30-40 takze wiecej tam wpada obrazu ze mna w roli glownej dolem ;)

Dodany tekst: 15 Cze 2012, 07:03:31

co innego "dokad siega fizycznie", a co innego "dokad sie widzisz" ;) jak masz lustro w przymierzalni zaczynajace sie na wysokosci kostek czy tez lydek to raczej stopy widzisz, nie? :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

bożena, ja nawet nie ma nerwów przeglądać tych zdjęć, a co dopiero remontować
nienawidzę remontów
daj mi znać, jak będziesz wstawiać już foty zrobionej chaty ;)

bozena.dp

ddu ok ;)

płytki sięgają dokładnie do wysokości 126cm i jestem przerażona, że te lustro tak wysoko będzie... chce wierzyć, że jednak tak źle nie będzie, ale dopóki nie zobaczę nie uwierze :P

właśnie jade do mieszkania, bo przyjezdza pan od kuchni-szaf-luster wziac pomiar na ta szafkę lustrzana ;)

Dodany tekst: 15 Cze 2012, 10:56:37

aha, paski są trzy, ale jak już sa polożone to myśle, że 2 też byłyby ok ;D
potem wrzuce fotki ;)

jestynka

Cytat: bozena.dp w 14 Cze 2012, 17:38:40no i tylko śnieżka ma gotowy taki jasny szary, wszystkie inne już są ciemniejsze

magnat ma jasny szary

Dodany tekst: 15 Cze 2012, 18:39:36

https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Meble02?authkey=Gv1sRgCOeY3b-q5o2ppgE#5722656958356439570

na tym zdjęciu,na moim monitorze ta ściana wygląda na szarą :)
i wyglada lepiej z tymi meblami niż ściana kremowa,którą widzę na drugim zdjęciu.
Na tapecie też masz szarości i komponują się dobrze z tymi meblami
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

Cytat: jestynka w 15 Cze 2012, 19:28:58magnat ma jasny szary

dzięki, sprawdze to :)

Cytat: jestynka w 15 Cze 2012, 19:28:58na tym zdjęciu,na moim monitorze ta ściana wygląda na szarą Smiley
i wyglada lepiej z tymi meblami niż ściana kremowa,którą widzę na drugim zdjęciu.
Na tapecie też masz szarości i komponują się dobrze z tymi meblami

a wiesz, ze masz rajce? :blush: (u mnie tez na monitorze ta sciana na szara wyglada ;D)

Dodany tekst: pią, 15 cze 2012, 20:37:40

a jak z jakością magnata? wie któraś?

Dodany tekst: pią, 15 cze 2012, 21:49:42

obiecane zdjęcia łazienki https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5754367201661909282
na końcu mały pokój

jutro fugują płytki w łazience i kończą u nas pracę, tymczasowo, bo dopiero teraz, na koniec zrobili wylewki, tam gdzie było i trzeba 1-2tyg. odczekać zanim się połozy płytki czy panele... jedynie co możemy to wysprzątać i pomalować już całe mieszkanie i skończyć łazienkę - prysznic, umywalka, baterie, pralka...

no ale pan od kuchni i szaf, który był pomierzyć tą wnękę w łazience pod szafkę był pod wrażeniem ich roboty (a właściwie pana M, bo to on sam całą łazienkę zrobił), powiedzial, że dawno nie widział tak dobrze zrobionej łazienki, no nachwalić się ich nie umiał ;D