jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

bozena.dp

no własnie, też nie chce mi się w to wierzyć... tym bardziej, że umywalkę którą kupiliśmy z cersanitu w sklepie babka sprzedała nam 30 zł taniej niż w castoramie, bo u nich kupowaliśmy też płytki i wc i mieliśmy spory rabat, więc jest jak wróbel pisze ;)

a ciekawe co z tymi farbami, bo w sklepie specjalistycznym (powiedzmy) też mi babak mówiła, ze niby farby tej samej firmy z castoramy są gorszej jakości - no ale nie powiedziała z czego to wynika...

dziewczyn, które narzekały na farby z casto? i dlaczego? zgłosić się prosze ;)

wrobelek0403

ja miałam i P miał i malowało sie ok. :) ale musze przyznac, ze w porownianiu z Fluggerem to niebo a ziemia :dreaming: i jesli chodzi o malowanie i potem utrzymanie.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

U mnie tez. O tym, ze niby w marketach faby sa gorsze pisala golinda. Ze niby z mieszalnika trzeba brac w specjalistycznych sklepach. Ale czy ja wiem ;D Choć tu jestem w stanie zrozumiec, ze w profesjonalnych sklpach biora inna baze na przyklad. Ale w casto tez baze mozna wybrac.

bozena.dp

aaa, wy piszecie o farbach z mieszalnika, a ja o gotowych ;)

w farby z mieszalnika gorszej jakości w castoramie jestem gotowa uwierzyć ;)

wrobelek0403

to ja gotowe kupowałam beckersa, jedną puszke w sklepie specjalistycznym, a ze zabrakło, pojechalismy do leroya. Farba była identyczna. ;)

jesli rzeczywiscie cos sie moze w mieszkalnikowych róznic do baza. :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 30 Cze 2012, 19:36:52np. barlinek robi swoja deske, a prócz tego tanszą - specjalnie dla comfortu i ona jest tansza i troche słabsza, ale to jest od razu
tak to się najczęściej odbywa. wiem, że któraś firma robiąca drzwi robi drzwi specjalnie do marketów,które do sklepów nie są dawane i jest to ich wersja najtańsza. ale to też wiadomo, a nie, że drzwi model x w sklepach dobre a w castoramie gorsze.

nionczka

Towar ten sam, marza inna. niech sie nie wyglupiaja.
Co innego specjalne linie produktow, inne dla supermarketow budowlanych. Jeden moj klient ma takie. Tanie, zeby byc konkurencyjnym w tym sklepie. Nigdzie indziej nie sa sprzedawane, ale to inna bajka. Ten sam model plytek w sklepach pochodzi z tego samego zrodla.

bozena.dp

a co myślice o takich produktach robionych typowo pod market?
bo nam się podobają panele classena, które, jak wyczytałam w necie, są produkowane tylko pod castorame...
classen zrobił całą serie tych paneli dla casto...
myślicie, że będą gorsze jakościowo? klasa AC4, 7mm grube

jestynka

bożenka,a może położyć kafle bezfugowo?
odpadnie mycie fug i problem z kolorem

wrobelek0403

jestynka to juz było :D nie da sie tych płytek.

jestynka

Cytat: wrobelek0403 w 02 Lip 2012, 09:08:01
jestynka to juz było :D nie da sie tych płytek.

a pardon! nie ogarniam :D

bozena.dp

:crying: :crying: :crying:
mam dość tego cholernego remontu i wiecznych problemów
w łazience na podłodze mam za ciemne fugi, ale pal licho, jakoś pasują, bo płytki mają ciemniejsze paseczki
natomiast fuga którą kupiliśmy do tych szarych płytek do przedpokoju i kuchni jest za jasna :zly: jak jest mokra, ma idealny kolor, jak wyschnie jest bardzo jasna :zly: i co teraz? wydrapywać i dać nowa? (ale to cholera nie jest takie proste, próbowałam) czy pogodzić się z tym i liczyć, że z czasem fugi i tak się zabrudzą i nie będzie widać, że sa jasne? :P fugi są na razie w przedpokoju/korytarzu

inkageo

Na podłodze się zabrudzą ;) Na ścianie można pomalować ;)
Imagine there is no hate

bozena.dp

chodzi tylko o podłogę ;)

inkageo

O ścianie pisałam na zapas :D
Imagine there is no hate

bozena.dp

ze ścianami nie ma problemu, bo tam białe fugi są ;)

kurde, wkurza mnie ta jasna fuga na tej podłodze... a miała być tak pięknie, prawie idealnie, dopasowana... w castoramie mają zły wzornik! bo teraz sprawdziliśmy na innym próbniku i tam ta fuga jest taka jasna jak nam wyszła... najchętniej bym ją wydrapała i dała ciemniejszą, ale to tak trudno wydrpać ;/

margareta

U nas po zrobieniu jasnej fugi stwierdziliśmy, że  jednak ciemna byłaby lepsza (do ciemnych płytek) i glazurnik wydrapał. Nawet sprawnie i szybko mu to poszło, więc nie jest to chyba jakiś wielki problem.

zwierzatko_mojej_mamy

mysle, ze taka kopystka jak do konia spokojnie by wydrapal ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

ale ta fuga już sucha... próbowałam wydrapać nożykiem, ciężko jak cholera, no i nie wiem... co innego gdyby ta fuga mokra/świeża jeszcze była...
ja jestem ją w stanie sama wydrapać tylko czym? nie mam dostępu do jakichs sprzetów dla konia :P
ta fuga jest cienka, bo ma tylko 1,5mm

Dodany tekst: 03 Lip 2012, 11:20:55

Cytat: margareta w 03 Lip 2012, 11:01:40
U nas po zrobieniu jasnej fugi stwierdziliśmy, że  jednak ciemna byłaby lepsza (do ciemnych płytek) i glazurnik wydrapał. Nawet sprawnie i szybko mu to poszło, więc nie jest to chyba jakiś wielki problem.

a czym to wydrapywał? i czy fuga była jeszcze mokra czy już sucha?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

margareta

Cytat: bozena.dp w 03 Lip 2012, 11:18:10
a czym to wydrapywał? i czy fuga była jeszcze mokra czy już sucha?
Wydrapywał na drugi dzień, raczej była już sucha, a czym to nie wiem, bo mnie przy tym nie było.

bozena.dp

zwierz, bana na gugla nie mam, ale brak czasu :P

dzięki dziewczyny