jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

mary, owszem meble takie zawsze nie będą, ale kolor na ścianach też nie :P
będę zmieniać meble to i ściany przemaluje - proste ;D

a biel złamana szarością, czy jasny szary - jak zwał tak zwał - będzie w przedpokoju/korytarzu i kuchni

wrobelek0403

bozena, ja bym salon pomalowała na złamaną biel i wtedy komin przeciągneła tą farbą tez na przedpokoj, z tym że bok komina od strony przedpokoju juz na szaro.

wlasnie z uwagi na koniecznosc połaczenia tych farb, beż nie wydaje sie dobym pomysłem.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

ale ja myślałam, żeby ten komin "wyróznić" i pomalować go jakimś kolorem, typu fuksja (to tylko przykład, pierwszy jaki mi do głowy przyszedł), coś co będzie pasowało i do korytarza i do pokoju ;)

mary

Bożena, obawiam się, że tych beżyków to byś miała dosyć wcześniej niż chęci na ponowne malowanie by Was dopadły. Jak już zakończycie remont to pewnie na dłuższy czas będziecie chcieli zapomnieć o wszelkich tego typu pracach.

Jasny szary to nie jest raczej złamana biel, ja bym pomalowała na taki prawie biały (czyli jaśniejszy od jasnego szarego, który będzie w pozostałych pomieszczeniach).

bozena.dp

no i ta lniana jesien nobliesa taka jasniutka jest, nie widac ze to bez - zwierz popraw mnie jeżeli się mylę
tutaj macie palete barw nobilesa http://www.nobiles.pl/storage/products/images/Nobiles%20Pory%20Roku%20-%20paleta%20kolor%C3%B3w%202010.jpg

mary

co do komina - nie wiem czy chcecie go tak eksponować mocnym kolorem? Może lepiej, jak radzi Wróbelek - na tą złamaną biel go pomalować.

zwierzatko_mojej_mamy

nic nie poprawie, slabo mis ie robi od lnianej jesieni :D na monitorze to wszystko sie wydaje jasniutki - pomaluj sobie sciane to zobaczysz :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

ten nobiles to raczej w krem wpada

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 16:57:56

Zwierzątko dobrze gada - na ścianie wszystko wychodzi ciemniejsze niż na próbnikach.

wrobelek0403

bozenka, na wyróżnienie komina bedziesz zawsze miała czas. machniecie pare razy wałkiem na takiej powierzchni to nie problem. lepiej najpierw dac neutralne barwy, a potem kombinowac z dodatkami.

wierz mi, jak bardzo sie ciesze ze dziewczyny mi wybiły z głowy sliwkową sciane w salonie :D prawde powiedziawszy juz po roku chetnie pozbyłabym sie tego bezu i zrobiła białe sciany :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

więc Ty Bożenka zrób od razu to, o czym część marzy a za co z różnych względów nie chce się wziąć ;) (mam tu na myśli siebie również, bo sama 3 lata temu padłam ofiarą "próbnika" magnata)

emcia

a ja padłam ofiarą magnolii
jasne meble, parkiet, rolety też
rzygam już ta magnolią
zwierz by się tu pochlastał :D

zwierzatko_mojej_mamy

shut up!!! - ja magnolia i jasminem probowalam zabic len lol lol 

www.annawilk.pl

emcia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Cze 2012, 17:52:11
shut up!!! - ja magnolia i jasminem probowalam zabic len lol lol 
:rotfl:

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 17:54:12

teraz wdrożę plan B - wszystko na biało
gorzej już i tak nie będzie
tylko ta żółcizna nie będzie pasować

wrobelek0403

emcia pomysl nad przemalowaniem szafek :D ja sie powaznie zastanawiam ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 14 Cze 2012, 18:18:10
emcia pomysl nad przemalowaniem szafek :D ja sie powaznie zastanawiam ;)
ja tez...

www.annawilk.pl

margareta

Ja też bym postawiła na biel w salonie.

inkageo

Imagine there is no hate

bozena.dp

byliśmy w castoramie i oglądaliśmy farby, w tym becersa, którego pani bardzo zachwalała, no i oni mają kilka nowych odcieni, m.in. misty grey i vanillia mousse - ten szary rozważam do korytarza, kuchni, choć tutaj będą już szare płytki na podłodze, wiec kto wie, może na ścianach zostanie biel - zobaczymy czy nam się spodoba (jak beda juz pytki i sciany na biało zagruntowane ;)) a do salonu myślałam o tej vanilli, to taka złamana biel, ale mąż powiedział, że jemu sie nie podoba, bo wygląda prawie jak biały, a on nie chce całego mieszkania białego ;D ja zresztą też nie :P dlatego do salonu chce coś jasnego, np. ta vanillie, lniana jesien (:P) albo cos w tym stylu, cos co bedzie kolorem, ale jasnym, delikatnym ;)
no i nie wiem co wy od tej lnianej jesieni chcecie? szwagier ma i nie wygląda to wcale źle ;D

aha - przekonałyście mnie, nie będę kupowała śnieżki ;)
jeżeli chodzi o kolorowe farby rozważam becersa, nobilesa i dekoral ;)
i chce jeszcze do sewery pojechać zobaczyć co oni mają, bo się reklamują, że mają 90 (albo 190) kolrów farb dostępnych od ręki ;)

Dodany tekst: 14 Cze 2012, 20:17:34

a może do przedpokoju, kuchni dać tą vanillie becersa? będzie to ciemniejsze od bieli ale jasniejsze od tego szarego - co myślicie?

wrobelek0403

nie dawaj wanilii do szarych płytek, bedzie sie gryzc, bo to ciepły kolor. inaczje wyglada to na póbnikach, ale na scianie wyjdzie ci żółtawy.

to wez tą jesien jak bardzo chcesz, ale ja pojecia nie mam, jak to polączyc z z szarym w przedpokoju.

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 14 Cze 2012, 21:25:55to wez tą jesien jak bardzo chcesz, ale ja pojecia nie mam, jak to polączyc z z szarym w przedpokoju.

kolorowym kominem :P
o to takim kolorek kolorem który bedzie pasował do tych dwóch :P

a tak poważnie, nie zależy mi na tej jesieni, ale chce jakiś jasny, nie biały, kolor pasujący do brązów ;) i nie przekonujcie mnie, że mam pomalować mieszkanie pod docelowe meble, bo na chwile obecna nie wiem jakie bede miala meble to raz, a dwa nie zamierzam zmieniac mebli prze nastepne kilka lat, a za kilka lat to i ściany beda do przemalowania, więc jak pisałam już wcześniej zmiana mebli=zmiana koloru na ścianach ;)

no i kurcze martwi mnie to co piszecie, że kolory na ścianach wychodzą ciemniejsze niż na próbniku, bo to by znaczyło, że nie ma gotowej takiej jasnej szarej farby jak ja chce, a chce biały z kroplą szarości :P taki naprawdę jaśniutki ;) coś jak ten zagubiony list satynowej śnieżki (przynajmniej z opisu wynika, że to coś czego szukam, próbnika nie widziałam, bo w casto nie mieli)

mary

Bożenka, jak tak bardzo chcesz tą jesień to kup próbkę, pomaluj część ściany, najlepiej od podłogi, aby zobaczyć jak pasuje do płytek. Obstawiam, że nie będziesz zadowolona.

Dodany tekst: czw, 14 cze 2012, 19:40:50

Skoro nie ma koloru gotowego, który by Ci pasował to nic prostszego - mieszalnik! My wszystkie farby mamy z mieszalnika i jest git.

Aha, jeszcze jedno : nikomu chyba nie chodzi o to, byś malowała mieszkanie "pod przyszłe meble", tylko o to, abyś tak pomalowała, by zneutralizować kolor mebli.

bozena.dp

mary jesien mała byc do pokoju, a tam panele beda

mary

ale teraz pisałaś coś o kuchni i przedpokoju? Z nobilesu akurat są próbniki więc możesz sama na własne oczy zobaczyć, czy taka kremo-wanilia by pasowała do Waszego mieszkania. Warto kupić, by się samemu przekonać. My dzięki temu nie kupiliśmy żadnego koloru z nobilesu, bo po próbkach powiedzieliśmy no thx

bozena.dp

do przedpokoju pisałam o vanilli beckersa, ale to taka luźna myśl była tylko, bo generalnie tam ma być jasny szary, ewentualnie biały

mary

w przedpokoju to może nawet lepiej ten szary niż biały - tam się jednak bardziej brudzi.
A ta wanilia różni się znacznie od tej jesieni? Bo ta jesień to chyba taka wanilia-krem jest. Dlatego Ci napisałam, żeby kupić próbkę i zobaczyć, bo z beckresa chyba próbek nie ma.