Rudaskowe cztery ściany

Zaczęty przez rudasekawf, 04 Gru 2011, 06:47:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 16 Gru 2011, 13:45:21rudasekawf oczywiscie ze przed, przeciez meble zachodzą czesciowo na płytki. sprawdzcie, czy aby na pewno na tym projekcie tak jest.

Sprawdziłam, tak jest, meble nachodzą na płytki :) Nie dało mi to spokoju, dzwoniłam do ojca ( byłam w pracy i to on rozmawiał z tą kobietą), to on coś pokombinował z kładzeniem płytek "po". Ehhhh

Kasia

tylko przed, po to sie robi jak juz innego wyjscia nie ma ;) np. meble na stałe przytwierdzone a kafle trzeba wymienić ;)

jestynka

Cytat: rudasekawf w 16 Gru 2011, 06:48:14Jak będzie wygodniej?

a w projekcie meble wchodzą pod kafelki?
my kładliśmy przed meblami
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Rudasku i jak tam namiętny wieczór? Udało się zrobić foto?

rudasekawf

Nie dotarłam na mieszkanie dzisiaj :( mąż był, ale zapomniał zrobić zdjęcie. Jutro będę na pewno, bo będziemy fugować kuchnię :)

martullek

my mieliśmy kładzione po. bo płytka (60x60) była równa na wysokość przestrzeni między szafkami.

rudasekawf

Cytat: martullek w 16 Gru 2011, 20:43:18my mieliśmy kładzione po. bo płytka (60x60) była równa na wysokość przestrzeni między szafkami.
ojciec chciał tak zrobić, ale ostatecznie kładziemy przed meblami.

Weszłam dzisiaj do mieszkania i oniemiałam, wszystkie ściany, które były wczoraj pomalowane już na kolor, znowu pozaciągane w wielu miejscach gładzią. Ogólnie całe mieszkanie w ciapki. Panowie widząc moją minę, od razu rzucili się do wyjaśnień, że tak zawsze się robi :) niezłą minę musiałam mieć.

Szukam informacji o glince weneckiej, panowie zapodali pomysł, że może by jedną ścianę w sypialni w tej glince zrobić. Macie coś takiego w domu, albo może widziałyście u kogoś?

mary

jedyna glinka o jakiej słyszałam to ... Katarzyna ;)

rudasekawf

Cytat: mary_popins w 17 Gru 2011, 17:20:34jedyna glinka o jakiej słyszałam to ... Katarzyna
w tym kontekście to tylko jak dla mnie Małgorzata glinka :P

Dodany tekst: 17 Gru 2011, 17:26:25

Cytat: doda w 17 Gru 2011, 17:22:55ak chcecie, żeby było "inaczej" to może pomalujcie jedną ze ścian w sypialni na jakiś intensywny kolor, albo dajcie tapetę ?
cały pokój jest ciemno fioletowy (namiętny wieczór ;P a jak) ja chciałam początkowo dać jasną tapetę na jedną ze ścian. Jednak panele są jasne, meble zamówiliśmy jasne i stwierdziłam, że jeszcze muszę to przemyśleć.

Z tą glinką to panowie od gładzi rzucili luźny pomysł po prostu :)

mary

może lepiej nie "przedobrzyć"? Jak trochę pomieszkacie w namiętnym wieczorze i Wam się już znudzi to wtedy zawsze można jedną ścianę odmienić. A jak się taki tynk znudzi to chyba gorzej się go pozbyć.

wrobelek0403

rudasekawf ja bym zrezygnowała, jak Wam sie odwidzi kolor to go przemalujecie, a jak odwidzi sie farba strukturalna, to ją najpierw trzeba zedrzec, wierz mi - nic przyjemnego ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 17 Gru 2011, 19:47:13
rudasekawf ja bym zrezygnowała, jak Wam sie odwidzi kolor to go przemalujecie, a jak odwidzi sie farba strukturalna, to ją najpierw trzeba zedrzec, wierz mi - nic przyjemnego ;)
i te struktury się strasznie kurzą

rudasekawf

I macie rację :) Oglądałam jak wygląda ta glinka w castoramie. Absolutnie mi się nie podoba to raz, po dwa będzie się strasznie kurzyła, po trzy rzeczywiście problem z malowaniem potem. Zdecydowane, glinka odpada.

marax

Cytat: rudasekawf w 17 Gru 2011, 21:00:26
I macie rację :) Oglądałam jak wygląda ta glinka w castoramie. Absolutnie mi się nie podoba to raz, po dwa będzie się strasznie kurzyła, po trzy rzeczywiście problem z malowaniem potem. Zdecydowane, glinka odpada.
nie rob tego ciemne sciany to wystarczająca "ozdoba"

rudasekawf

Cytat: maraxela w 17 Gru 2011, 21:01:25nie rob tego ciemne sciany to wystarczająca "ozdoba"
Już powiedziałam M. , że sobie podarujemy sugestie gładziowych panów ;)

Dodany tekst: 17 Gru 2011, 21:13:35

A coś takiego bardzo wiejskie? Czy przejdzie?

http://deco-wall.pl/p151,naklejka-scienna-chinski-och-a23.html

nionczka

Rudasek, najpierw zrob podstawe, wprowadzcie sie i bedziesz zdobila wedlug tego co poczujesz, wymyslisz, na spokojnie. Wtedy zpobaczysz gdzie za duzo, za malo, czego brakuje, etc. Wiesz w pustym mieszkaniu to wszystko wydaje sie proste, skromne, wrecz smutne. A potem i tak zawsze jest wszystkiego za duzo.

rudasekawf

Cytat: nionczka w 17 Gru 2011, 21:21:19Rudasek, najpierw zrob podstawe, wprowadzcie sie i bedziesz zdobila wedlug tego co poczujesz, wymyslisz, na spokojnie. Wtedy zpobaczysz gdzie za duzo, za malo, czego brakuje, etc. Wiesz w pustym mieszkaniu to wszystko wydaje sie proste, skromne, wrecz smutne. A potem i tak zawsze jest wszystkiego za duzo.

Jasne :) Nie kupuję niczego, bardziej szukam pomysłów co można zrobić, nigdy mnie to nie interesowało i teraz nawet nie wiem co jest dostępne :)

mary

dla mnie te naklejki nieee
Możesz się rozejrzeć na fotoforum Wnętrza Mieszkań - tam jest dużo fajnych mieszkań i można się szybko zorientować czego lepiej nie robić w swoim.

nionczka

Cytat: rudasekawf w 17 Gru 2011, 21:22:51
Jasne :) Nie kupuję niczego, bardziej szukam pomysłów co można zrobić, nigdy mnie to nie interesowało i teraz nawet nie wiem co jest dostępne :)

To może kup parę gazet, poprzeglądaj. Jak lubisz kolorowe, kup M jak mieszkanie, bardziej klasyczne, Moje mieszkanie, design z gornej połki dom i wnetrze, średnia nawiślańska Cztery Katy...
A najlepiej poogladaj w necie. to jest kopalnia wiedzy

rudasekawf

Dzisiaj panowie od gładzi robią ostatnie poprawki, jutro koniec malowania. Mam już panele, jestem tak zadowolona, że hej :) Dobrze, że doradziłyście mi zmianę, bo te co mam teraz super wyglądają.

Kurcze kafelki na ścianie położone, nawet fugi zrobione. Klej przyciągnął tak mocno, że jedna pękła i trzeba wykuć i wymienić :/

nionczka

Cytat: rudasekawf w 22 Gru 2011, 07:12:48
Dzisiaj panowie od gładzi robią ostatnie poprawki, jutro koniec malowania. Mam już panele, jestem tak zadowolona, że hej :) Dobrze, że doradziłyście mi zmianę, bo te co mam teraz super wyglądają.

Kurcze kafelki na ścianie położone, nawet fugi zrobione. Klej przyciągnął tak mocno, że jedna pękła i trzeba wykuć i wymienić :/
idziesz jak burza!

inkageo

A gdzie zdjęcia? Gdzie, gdzie, gdzie? :)
Imagine there is no hate

rudasekawf

Cytat: inkageo w 22 Gru 2011, 09:21:12A gdzie zdjęcia? Gdzie, gdzie, gdzie? Smiley

Fotki są z kilku dni wcześniej, może dzisiaj będzie to lepiej wyglądało :) Kolory nie wychodzą na zdjęciach tak jak wyglądają na ścianie np. przedpokój nie jest różowy tylko taki łososiowo/ brudny puder :) Fioletowy pokój powinien dzisiaj być już pomalowany.

niewiemjaka

wow robota wre! niezły speed ! :bravo:
fajny ten liliowy/pudrowy :)

inkageo

Uuuu zmiana olbrzymia!
A jaką fugę w kuchni dajecie? Najlepsza wg mnie by była w kolorze płytek, nie kontrastowa :)
Jasne ściany powiększają salon, fajnie :)
Imagine there is no hate