Rudaskowe cztery ściany

Zaczęty przez rudasekawf, 04 Gru 2011, 06:47:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Hejo :) Jak widać wszystko jest kwestią gustu :] Zarówno M. jak i mnie podoba się ten projekt, do kobiety, która go robiła nie można mieć wątpliwości, bo zrobiła to o co ją prosiliśmy. Zaproponowała kilka udogodnień, jak ta wysuwana rogowa szafka, szerokie szuflady itd. Dużo pomysłów jakie miała, nie przypadły nam do gustu.

Jak się okazało lubimy klasyczny wygląd mieszkania, lubię jak jest przytulnie, ciepło. Nie czułabym się dobrze w mieszkaniu jak z wystawy.

O wszystkich waszych wątpliwościach myślę, filtruję i przekazuję M. :) wywołuje to nie lada dyskusje w domu :)

Angie bardzo podoba mi się Twoja kuchnia :) Ciekawie wygląda.

Dodany tekst: 09 Gru 2011, 21:51:26

Cytat: jestynka w 09 Gru 2011, 15:29:35rudasek dopiero dotarłam do Twojego wątkuu Smiley

na twoim miejscu brąłabym panele i ich nie demonizowała wink

ja mam takie :
http://www.komfort.pl/produkt,2213856,652247484,307319,,,,

wielu osobom się podobają

Mnie też się podobają :) Jutro idziemy w poszukiwaniu paneli i kafelek. Postaram się trzymać sugestii strefy :P

elve

a nie wolałabyś tak? mniej się dzieje, spokojniej, neutralnie, zlew w rogu-tylko w tym programie nie dało się tego zrobić
wkleiłam jeszcze mają kuchnię - mam okap podszafkowy i wiszące 60 - i jest ok

rudasekawf

elvelve bardzo ciekawy projekt :) szczerze się zastanawiam nad zmianą otwierania tych szafek 60, może te drzwiczki nie będą, aż tak duże i nieporęczne.

Dzięki, że chciało Ci się robić projekt dla mnie.

Twoja kuchnia rzeczywiście spokojna :) piękne meble, one  nie mają uchwytów? Ta czerwień bardzo odważnie :)

Dodany tekst: 09 Gru 2011, 22:14:45

Chciałam szuflady po lewej stronie (lub wysuwaną szafkę), ale tam kaloryfer przeszkadza i parapet.

elve

rudasekawf są na tzw "pushe" trzeba nacisnąć w odpowiednim miejscu i odskakują
polecam też uchwyty strecket z ikea, montuje się je do górnej krawędzi szafki i mało je widać

no cóż czerwony to kompromis na rzecz męża, juz się przyzwyczaiłam ;)
ja chciałam soczystą zieleń :rotfl:

Dodany tekst: 09 Gru 2011, 22:17:58

Cytat: rudasekawf w 09 Gru 2011, 22:13:40Chciałam szuflady po lewej stronie (lub wysuwaną szafkę), ale tam kaloryfer przeszkadza i parapet.
to w takim razie przesuń zmywarkę w stronę rogu kuchni, a na jej miejsce szuflady, nawet byłoby wygodniej
bo zmywarka bliżej zlewu, a szuflady po środku

mobka

Cytat: doda w 09 Gru 2011, 22:20:30bardzo ładny jest projekt elve

lepiej wyglądają te szafki górne

Zgadzam sie.

I wpisze sie tylko jako wielbicielka szuflad. Ech, marzy mi sie nowa kuchnia, bo moja jest maaaaalo funkcjonalna. Ale coz. Kasy brak, kuchnia sie trzyma... wole wakacje. A w przyslzosci nowsze auto :D

mayagaramond

elvelve. Bardzo podobaja mi sie twoje szafki:)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rudasekawf

Byłam w sklepie od mebli kuchennych, z tych górnych szafek 56, 60,60 z podwójnych drzwiczek zrobiłam pojedyncze.

Dodany tekst: 10 Gru 2011, 12:15:56

Spodnich szafek nie ruszam, są dla mnie ok, ja wolę szuflady przy blacie roboczym, przy kuchence mam taki metalowy stojak z najpotrzebniejszymi rzeczami.

Dodany tekst: 10 Gru 2011, 12:21:40

Jadę oglądać panele, może coś znajdę :)

Dodany tekst: 10 Gru 2011, 22:18:48

Wybraliśmy panele, co myślicie?

http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/egger-universal-h2742-modrzew-alpejski-piaskowy.html

Nie do końca oddany jest kolor, no ale cóż.

jestynka

Cytat: rudasekawf w 10 Gru 2011, 12:14:47Wybraliśmy panele, co myślicie?

http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/egger-universal-h2742-modrzew-alpejski-piaskowy.html

teraz to już zgłupiałam ktore my mamy :D bo na tym zdjęciu wyglądają tak samo jak nasze :D
więc mi się podobają ;D i są dosyć neutralne :)

jedynie co mogę Ci doradzić to nie bierzcie do nich drewinianych listw, tych co są w propozycji, no chyba,ze macie b. proste ściany.
My niestety wzięliśmy drewniane i przy naszych ścianach nie wyglądają dobrze, nei mówiąc ,o tym,że samo montowanie koszmarne!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kotabma

rudasekawf panele mi sie podobaja
projekt kuchni tez ok - to Tobie ma w niej byc wygodnie nie nam
ja np mam szafki gorne dociagniete do samego sufitu bo kuchnia mala a rzeczy trzeba gdzies trzymac ;)

rudasekawf

Cytat: kotabma w 12 Gru 2011, 14:16:28rudasekawf panele mi sie podobaja
projekt kuchni tez ok - to Tobie ma w niej byc wygodnie nie nam
ja np mam szafki gorne dociagniete do samego sufitu bo kuchnia mala a rzeczy trzeba gdzies trzymac wink

Dzięki :) Myślę, że będę zadowolona z tej kuchni. Zweryfikuje to czas :)

Prace postępują, powoli zaczyna być widać efekty. Gładzie są położone w większości pomieszczeń, dzisiaj firma miała mierzyć panele. Farby kupiłam, nie wiem tylko kiedy będą malować.

Dodany tekst: 14 Gru 2011, 08:04:44

Kurcze łamię się strasznie, kupiliśmy do przedpokoju farbę z Beckersa kolor desert rose i się zastanawiam czy to nie wyjdzie po prostu różowe :/ chciałam, żeby był to taki pudrowy przygaszony matowy kolor. Miałyście może styczność z tymi farbami czy wychodzą tak jak na próbnikach. Może jeszcze wymienię, dzisiaj wieczorem mają malować, więc dużo czasu mi nie zostalo na decyzję :/ Reszta mieszkania farby dekoral: Do salonu jasny beż, kuchnia ciepłe kakao, sypialnia ciemny filoet (nia pamiętam jak się kolor nazywa) i pokój pseudo dziecięco garderobiany pastelowa brzoskwinia.

Chermelle

rudasekawf Beckers zazwyczaj ma male probniki kolorów (mam na mysli szaszetki z farba) w Casto zazwyczaj są - kup i wypróbuj czy kolor Ci odpowiada

wrobelek0403

rudasek, wychodzi jak z próbnika tzn, z szaszetki z farbką, bo to co jest na palecie barw to nijak sie ma do rzeczywistosci  :thumbup:

jak Kasia, polecam kupic saszetke :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Chermelle

Cytat: wrobelek0403 w 14 Gru 2011, 12:01:45z szaszetki z farbką

no o tym niby pisze a słowami ktore o tym nie mowia  ;)

wrobelek0403

Cytat: Chermelle w 14 Gru 2011, 12:05:46

no o tym niby pisze a słowami ktore o tym nie mowia  ;)

:D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rudasekawf

Poszukam tych saszetek i wypróbuje kolor jeśli jeszcze zdążę :)

Cytat: golinda w 14 Gru 2011, 12:09:36pamiętaj że na próbniku są małe fragmenty, na dużej ścianie wychodzi kolor o 2 tony ciemniejszy

To by się nawet dobrze składało gdyby wyszedł ciemniejszy. Marzy mi się taki jakby łososiowy kolor w przedpokoju, teraz mam taki i bardzo miło się do niego wchodzi, tak przytulne wrażenie robi.

Zamówiłam dzisiaj narożnik do dużego pokoju, u tapicera wychodziło zrobienie trochę taniej niż kupno w sklepie. Dokładny potrzebny wymiar, dowolny materiał, twardość i tylko 2000 zł. Zadowolona jestem. Zrobię później projekty, bo jeszcze się łamię, co do ustawienia. Może kanapa stać bezpośrednio przy kaloryferze?

rudasekawf

Cytat: golinda w 14 Gru 2011, 13:39:41jasne, przynajmniej zasłoni to badziewie
Noooo to bardzo dobrze :) Jeden z boków narożnika dałam zrobić trochę krótszy (1,60), żeby wszedł mi pomiędzy ścianę a okno, zasłaniając kaloryfer.

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 13:02:49

No i nie zdążyłam kupić saszetki, bo mili panowie pomalowali ściany :) I powiem Wam, że wyszło jak dla mnie naprawdę ładnie. Dostałam lekkiego zawału jak weszłam do sypialni, powalił mnie kolor z dekorala o nazwie  "namiętny wieczór". Kurcze podoba mi się, pomimo, że kupno farby było impulsem. Podobno do soboty panowie mają się wyrobić z malowaniem ścian. Na początek przyszłego tygodnia umówione mam kładzenie paneli. Czekam jeszcze na ostateczną wycenę. W komforcie i Voxie policzyli nam 3300 z położeniem. Zobaczymy w jakiej cenie uda się załatwić naszemu koledze. 

natka

rudasekawf a nie mysleliscie zeby samemu polozyc panele?? to naprawde żadna filozofia :) ja z moim meżem położyłam sama w całym mieszkaniu-  ponad 40 m2 :) a że mieszkanie kamieniczne to i z atrakcjami :) trzeba miec tylko narzędzie do przycinania i już :)

rudasekawf

Cytat: natka w 15 Gru 2011, 13:11:16rudasekawf a nie mysleliscie zeby samemu polozyc panele?? to naprawde żadna filozofia Smiley ja z moim meżem położyłam sama w całym mieszkaniu-  ponad 40 m2
Kładłam razem z ojcem w całym mieszkaniu rodziców, nie ma filozofii, to prawda, kładzie się całkiem przyjemnie. Nasz znajomy ma firmę z panelami i u niego położenie jest gratis :) tylko cena paneli i wykończeń. Miał nam dzisiaj sprawdzić po ile są te panele co wybraliśmy i ile wychodzi za nie ( czy nie są droższe, niż gdzie indziej). Jak kupujesz panele z usługą położenia to zmienia się podatek, nie płacisz 23% tylko 8% i często jest tak, że się po prostu opłaca wziąć razem z położeniem.

Jeśli policzy nam jak w komforcie to położymy sami ;)

margareta

Zazdroszczę tempa prac. Chciałabym żeby mój remont postępował tak szybko.

rudasekawf

Cytat: margareta w 15 Gru 2011, 16:01:46Zazdroszczę tempa prac. Chciałabym żeby mój remont postępował tak szybko.
Idzie szybko o prawda :)

Za panele na około 48m2 zapłacimy 2040 z położeniem i wykończeniami.

mary

Rudasku, pokażesz na ścianie ten "namiętny wieczór" - nazwa obłędna ;)

rudasekawf

Cytat: mary_popins w 15 Gru 2011, 21:52:48Rudasku, pokażesz na ścianie ten "namiętny wieczór" - nazwa obłędna wink

Będę dzisiaj w mieszkaniu to postaram się zrobić fotkę :)

Dodany tekst: 16 Gru 2011, 13:03:18

Podobno jutro mają skończyć te ściany, Hmmm ciężko im będzie chyba, bo małego pokoju jeszcze nie ruszyli, pozaciągali trochę ściany tylko.

Kafelki na ścianie w kuchni, kładłyście przed przywiezieniem mebli kuchennych czy po? Kobieta od mebli dała nam projekt jak mają być położone kafle na ścianie i powiedziała, że możemy je położyć przed jak zdążymy, lub po jakby nam czasu zabrakło. Jak będzie wygodniej?

konwalia

wrobelek0403

rudasekawf oczywiscie ze przed, przeciez meble zachodzą czesciowo na płytki. sprawdzcie, czy aby na pewno na tym projekcie tak jest.

mika

Cytat: rudasekawf w 16 Gru 2011, 06:48:14Kafelki na ścianie w kuchni, kładłyście przed przywiezieniem mebli kuchennych czy po? Kobieta od mebli dała nam projekt jak mają być położone kafle na ścianie i powiedziała, że możemy je położyć przed jak zdążymy, lub po jakby nam czasu zabrakło. Jak będzie wygodniej?
przed