Rudaskowe cztery ściany

Zaczęty przez rudasekawf, 04 Gru 2011, 06:47:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Rudasku, no to musi byc Tobie wygodnie , to jasne :)
ja lubie mieć wszystko na wyciągniecie reki i nie lubie się schylac czy grzebac w poszukieaniu dalej schowanych rzeczy - to mnie wkurza :D

Cytat: wrobelek0403 w 09 Gru 2011, 11:18:45a w naroznej szafce wysuwane kosze na garnki
to jest super, mama moja tak ma no po prostru inna jakosc gotowania :D

i jeszcze mi sie podoba ze zrobiła sobie cos a la podreczna spiżarka
ma taki pion koło lodówki i w tym pionie jest takie kargo (koszyki) wysuwane - tam ma wszelkie mąki makarony ryze kasze herbaty kawy - wszystko co suche
i tylko wysuwa to patrzy co ma - bierze i juz
zero grzebania :D marze o tym :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 11:28:52ma taki pion koło lodówki i w tym pionie jest takie kargo (koszyki) wysuwane - tam ma wszelkie mąki makarony ryze kasze herbaty kawy - wszystko co suche

moje marzenie :dreaming:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rudasekawf

Zawiasy są wzmacniane tak jak mówisz, bo babka pytała o to. Co do szuflad to wszystkie mają system, że popchniesz, a one wyhamowują i same się zamykają.

rudasekawf

Chyba już wspominałam, że nie lubię bardzo szafek otwieranych do góry, jest to dla mnie mega nie praktyczne, ciężko mi się to użytkuje :)

wrobelek0403

golinda rudasek wczesniej pisała, ze nie podobają jej sie szafki otwierane do góry.

no i pokazane przez Ciebie szafki są zdecydowanie mniej pojemne. W małym mieszkaniu kuchnia niestety spełnia tez role przechowawcza, wiec wyzsze szafki sa niezbedne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Cytat: golinda w 09 Gru 2011, 11:49:30jak jest hydrauliczny mechanizm otwierający (tak to się chyba nazywa)

mowie z wlasnego doswiadczenia, u mnie te zawiasy juz sa osłabione i drzwiczki leca w dół co utrudnia wyciaganie rzeczy.

fasolka1980

hmm, rudasek chyba juz zdecydowała się na bardzo tradycyjnie polski typ mieszkania, więc raczej do szuflad jej nie przekonamy... :hmm:

ja wysuwane szafki i szuflady bardzo sobie chwalę, a cargo to już w ogóle mega hit

rudasekawf

Cytat: fasolka1980 w 09 Gru 2011, 11:53:41hmm, rudasek chyba juz zdecydowała się na bardzo tradycyjnie polski typ mieszkania, więc raczej do szuflad jej nie przekonamy...

Chyba macie rację :) tylko gdzie te szuflady miałyby być, zamiast czego?

salsa

ja zawsze z żalem wracam do mojej kuchni po pobycie u mamy
ale juz niedługo juz niedługo  :dance:
same szuflady + kargo i żadnych otwieranych szafek

i piekarnik tez wysoko - zeby nie trzeba było tak w doł nurkowac
a pod płytą obowiązkowo płytka szuflada na wszelkie łyzki do gotowania, Szpadki ,chochle ,mieszadła etc :)

fasolka1980

na dole zamiast szafek

tylko ze to jest droższe rozwiązanie, ale duzo bardziej funkcjonalne

salsa

magdalinska

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 12:03:55i piekarnik tez wysoko - zeby nie trzeba było tak w doł nurkowac
a pod płytą obowiązkowo płytka szuflada na wszelkie łyzki do gotowania, Szpadki ,chochle ,mieszadła etc
tak mam, bardzo wygodne :) mam tez tam wszytsklie przyprawy

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Zlew dałabym do narożnej (ja tak mam), wtedy obok zmywara i jeszcze szuflady.
Imagine there is no hate

elve

szuflady, jeśli mają służyć do przechowywania cięższych rzeczy, muszą być wzmacniane
wszelkie cargo i szuflady podnoszą znacząco koszt kuchni

projekt kuchni mi się nie podoba, bo:
- za dużo drzwiczek, szczególnie ze kuchnia otwarta (jesteś 100% że drzwi 60cm są niefunkcjonalne? ja mam 60 i więcej i nie widzę problemu, a jestem raczej z tych co nie lubią sobie utrudniać życia ze względów estetycznych)
- szuflady powinny być koło kuchenki, bo tam najczęściej z nich korzystasz (szuflady koło lodówki są poprostu niefunkcjonalne)
- zlew dałabym w rogu - i tak masz zmywarkę (masz mało blatu a tracisz go jeszcze na zlew w najwygodnieszym miejscu)
- szafka narożna dolna niefunkcjonalna, lepiej poświęcić ją na podzlewową, z syfonem, koszem na śmieci i środkami czystości (o instalacje się nie martw, wszystko można poprowadzić za szafkami niskim kosztem
- dałabym panel maskujący na lodówkę od strony pokoju
- zabudowałabym okap, bo kuchnia otwarta
- górne szafki dałabym lakierowane w kolorze ścian i bezuchwytowe (albo z dyskretnymi uchwytami), będzie je widać z salonu - nie podniesie kosztu kuchni
z całym szacunkiem, ale projektantka się nie popisała, można była bardziej funkcjonalnie

rozrysowałabym ci jak moim zdaniem powinna ta kuchni wyglądać, tylko nie wiem czy chcesz

salsa

Cytat: magdalinska w 09 Gru 2011, 12:22:07mam tez tam wszytsklie przyprawy
na to to ja potrzebuje wielkiejjjjjjjjj szuflady :D

Dodany tekst: 09 Gru 2011, 12:39:16

Cytat: inkageo w 09 Gru 2011, 12:30:27Zlew dałabym do narożnej (ja tak mam), wtedy obok zmywara i jeszcze szuflady.
a jest ci wygodnie w tym rogu ? bo wygląda mało wygodnie ale nigdy tak nie uzywałam :)

magdalinska

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 12:36:06na to to ja potrzebuje wielkiejjjjjjjjj szuflady
no jest wielka :D  polowe zajmuja przyprawy, a druga polowe chochle i inne pierdoły :) (ale ja w sumie mało gotuje to moze dlatego sie mieszcze ;) )

salsa

u mnie w tej starej kuchni przyprawy zajmują 3 suflady - to jest jeden pion w dolnych szafkach :)
a i tak nie mam wszystkiego co bym chciała ale jzu nie mam gdzie trzymac
na przyprawy chce jedną szufladę długą i średnio-głęboką ale pod blatem roboczym :)

nionczka

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 11:28:52i jeszcze mi sie podoba ze zrobiła sobie cos a la podreczna spiżarka
ma taki pion koło lodówki i w tym pionie jest takie kargo (koszyki) wysuwane - tam ma wszelkie mąki makarony ryze kasze herbaty kawy - wszystko co suche

ja tak robię! tylko szuflad u mnie nei będzie

inkageo

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 12:36:06a jest ci wygodnie w tym rogu ? bo wygląda mało wygodnie ale nigdy tak nie uzywałam Smiley
Bardzo wygodnie :)
Imagine there is no hate

Angie

Ja mam zlew jak u inki i jest wygodnie ;D

salsa

ja  bym chciała miec zlew pod oknem :) ale z tego zlewu sie praktycznie nie korzysta - tzn w sensie stania i mycia naczyń wiec dobry pomysł upchnąć go w rogu
tylko u mnie obok musiałaby byc zmywarka bo dla mnie zlew to pojemnik na bieżące naczynia brudne, ktore potem wkłada sie do zmywarki :)

mayagaramond

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 14:02:35na bieżące naczynia brudne, ktore potem wkłada sie do zmywarki

o jezu jak ja tego nienawidze ;) Brudne naczynia wkladamy od razu do zmywarki :) No chyba, ze sa goscie, jest impreza itp.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Angie

Cytat: salsa w 09 Gru 2011, 14:02:35
ja  bym chciała miec zlew pod oknem :) ale z tego zlewu sie praktycznie nie korzysta - tzn w sensie stania i mycia naczyń wiec dobry pomysł upchnąć go w rogu
tylko u mnie obok musiałaby byc zmywarka bo dla mnie zlew to pojemnik na bieżące naczynia brudne, ktore potem wkłada sie do zmywarki :)

to ja tam mam ;D zlew jak u inki w rogu, ale pod oknem, a zaraz po lewej zmywara ;D