Rudaskowe cztery ściany

Zaczęty przez rudasekawf, 04 Gru 2011, 06:47:22

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 17 Sty 2012, 12:34:33a gdzie listwy przypodłogowe??
listw kładą ci sami panowie co wstawiają drzwi :) więc będą w przyszłym tygodniu.

Co do przedpokoju to właśnie nie wiem, robię na zamówienie coś jakby garderobę, bo z wymiarowych nic nie pasuje, ma być na ścianie na przeciw lustra.

nionczka

Cytat: rudasekawf w 17 Sty 2012, 12:29:09Wykończenia murku dalej brak, chciałam ciężki kawał drewna (deski), takie coś to chyba u stolarza?
Ja tak robię, deskę, ale wąską, nie żaden blat do jedzenia. Zamawiam ją u stolarza, który robi mi schody.

Dodany tekst: 17 Sty 2012, 12:47:25

Jak się mieszka z dziurami na drzwi? Też nas to czeka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rudasekawf

Cytat: nionczka w 17 Sty 2012, 12:46:41Jak się mieszka z dziurami na drzwi? Też nas to czeka
Ogólnie nie ma problemu, oprócz tego, że mycie podłogi to syzyfowa praca, bo co przejdę to mi się gładź sypie, tynk itd.

niewiemjaka

rudasek ale faaaajnie :bravo:
a niech sie pozbyc przy okazji tych suszonych bukietow? (przy okazji takich remontow ze az pachnie nowoscią ;) ) :D
sama wlasnie susze roze ponad metr lol - ale do czasu az wyladuje w smietniczku lol

rudasekawf

Cytat: niewiemjaka w 17 Sty 2012, 12:53:53a niech sie pozbyc przy okazji tych suszonych bukietow? (przy okazji takich remontow ze az pachnie nowoscią
kurcze, myślałam, że da się ukryć je przed strefą :) po ostatnich waszych namowach o ich wyrzucenie :) lol

wrobelek0403

Cytat: rudasekawf w 17 Sty 2012, 12:56:12
kurcze, myślałam, że da się ukryć je przed strefą :) po ostatnich waszych namowach o ich wyrzucenie :) lol

przed nami nic sie nie ukryje lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

No właśnie, miałam proponować ograniczenie elementów dekoracyjnych do minimum :-)

niewiemjaka

Cytat: rudasekawf w 17 Sty 2012, 12:56:12kurcze, myślałam, że da się ukryć je przed strefą
ups :D sory rzuciły sie na mnie jakoś lol

rudasekawf

Cytat: nionczka w 17 Sty 2012, 13:02:02No właśnie, miałam proponować ograniczenie elementów dekoracyjnych do minimum :-)
Nasze rupiecio elementy dekoracyjne nie są tam na stałe :) szukając różnych rzeczy wypróżniałam pudła i tak odkładałam, bo nie wiedziałam co mam wywalić ;)

nionczka

Cytat: rudasekawf w 17 Sty 2012, 13:03:42bo nie wiedziałam co mam wywalić
Ja Ci mogę powiedzieć. Jestem mistrzynią wywalania. Najmuję się do tych celów jak bliscy potzrebują

Dodany tekst: 17 Sty 2012, 13:05:46

A swoją drogą to fajnie pusto tam macie. Nie widzę jakoś sterty kartonów.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

Cytat: nionczka w 17 Sty 2012, 13:04:48Jestem mistrzynią wywalania. Najmuję się do tych celów jak bliscy potzrebują

Nionczka, przydałabyś mi się do pozbycia się wszelkich kabli i kabelków męża programisty ;)

Rudasek, ja też bym wszelkie "kurzołapy" wyautowała. A zamiast filiżanek dała książki- tak jak to już ktoś napisał. Krzesła w kuchni też bym zmieniła ;)
I gratuluję tempa prac :)

wrobelek0403

Cytat: mary_popins w 17 Sty 2012, 13:15:18przydałabyś mi się do pozbycia się wszelkich kabli i kabelków męża programisty

to akurat mogłoby sie skonczyc rozwodem ;)

mary

dlatego Nionczka by się przydała - z nią mój mąż by się rozwieść nie mógł ;)

magdalinska

Cytat: wrobelek0403 w 17 Sty 2012, 12:34:33i zmieniłabym te filizanki na ksiazki
przeczytałam firanki i idac dalej, przez 2 strony zastanawiam sie, gdzie wrobel widzi te firanki :D

rudasek fajnie wyszło, wywal te pierdoly wszytskie ;) i FILIŻANKI zastap ksiazkami :D

mary

Kasia

no całkiem przyjemnie, cieplusio się robi :)
a nie wolałabyś tv przerzucic na tę komode pod filiżankami?

jakoś nie widzi mi się tv z kuchnia w tle ;)

wrobelek0403

Kasia tv na przeciwko okna, to kiepskie rozwiazanie :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

jak sie ma rolety to wszystko jedno ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

zawsze można kanapę postawić na tej scianie co komoda a komodę z TV w rogu, na tej scianie z oknami :D
albo narożnik na srodku pokoju zwrócony przodem do tej sciany pod którą teraz stoi :hmm
coś bym pokombinowała z ustawieniem aby jednak ten salon nie wchodził tak do kuchni :)

inkageo

Pochowałabym od razu te wszystkie ozdoby. Zostaw kota i już :)
Jakiś kolor w dodatkach przewidujesz? Może czerwień? Poduchy? Dywanik? Obrus?

Dodany tekst: 17 Sty 2012, 16:23:53

Obok kanapy może coś takiego?
Imagine there is no hate

suegro

Cytat: inkageo w 17 Sty 2012, 16:21:02Pochowałabym od razu te wszystkie ozdoby. Zostaw kota i już

:bravo:  :highfive:
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

rudasekawf

Cytat: Kasia w 17 Sty 2012, 14:51:03zawsze można kanapę postawić na tej scianie co komoda a komodę z TV w rogu, na tej scianie z oknami Cheesy
albo narożnik na srodku pokoju zwrócony przodem do tej sciany pod którą teraz stoi :hmm
kombinowaliśmy z tą kanapą jak przyjechała i stała w różnych konfiguracjach, w tej jest najwięcej plusów, bo załania paskudny kaloryfer, wszystkie meble mają w miarę swoje miejsce, w ustawieniu pod ścianą na przeciw okna musiałabym wyrzucić co najmniej jeden słupek, komoda nie miałaby gdzie stać, bo nie wchodzi obok kaloryfera, a jak stała tyłem to odstawała 15 cm od ściany i wyglądała nieciekawie. Kanapa tyłem do pokoju, nie wchodzi w rachubę, bo zagracony jest cały pokój, wchodzi się na kanapę prawie i mało przejścia jest, do tego ma średni tył.

Tv pod ścianką jak na razie sprawuje się dobrze, w szczególności, że jest tam z boku kinkiet, który można włączyć i się dobrze ogląda, chociaż pomysł przeniesienia tv na komodę jest w eterze, wyjdzie użytkowo.

Do sypialni zamówiłam firanki, coś w tym stylu

http://www.google.pl/imgres?q=firana+panel+kuchnia&hl=pl&client=firefox-a&sa=X&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1366&bih=608&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=-oRPILbJ3OfeiM:&imgrefurl=http://forum.muratordom.pl/showthread.php%3F19809-Dekoracja-okna/page50&docid=NPes_4pCbad-7M&imgurl=http://www.firanka.pl/content/galeria/171/20/partenos1.jpg&w=336&h=525&ei=f2MWT6GfJoG5sgaC85Vg&zoom=1&iact=hc&vpx=323&vpy=128&dur=732&hovh=281&hovw=180&tx=99&ty=148&sig=110822553847132041012&page=8&tbnh=141&tbnw=90&start=199&ndsp=30&ved=1t:429,r:1,s:199

całe białe, żeby rozjaśnić ten pokój.

Aktualnie poszukuję firan do kuchni, myślałam o panelach? ma któraś, jak z użytkowaniem?

Dodany tekst: 18 Sty 2012, 07:22:54

Aaaa właśnie, ścianka przy której stoi stół w kuchni już zrobiona mozaiką, wygląda na prawdę dobrze moim zdaniem, podoba mi się :) na razie ciemno i nie bardzo widać, potem strzelę fotkę.

rudasekawf

Trochę aktualniejszych zdjęć wrzucam. Poszukuję weny na okna, powiesiłam na razie to co mam do pokoju i kuchni. Drzwi już wstawione, właśnie montują mi listwy wykończeniowe i chyba progi.

errata

zrobiło się już przytulniej :)