Rudaskowe cztery ściany

Zaczęty przez rudasekawf, 04 Gru 2011, 06:47:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

rudasekawf

Cytat: twinnie77 w 03 Sty 2012, 13:56:24a tu po (trochę kiepskie zdjęcie)
Mnie podoba się :) i to bardzo, zobaczymy co powie M. jak mu pokażę ;)

inkageo

Rudasku gratuluję tempa, zmiana jest spektakularna, ale też mam ochotę przyjechać i przemalować fugę :D Co za zgodność! :D My w łazience malowaliśmy farbą, bo kolor fugi wyszedł zupełnie inny niż na wzorniku. Mniej roboty niż z dłubaniem, może pokryje i ciemny kolor :)
Imagine there is no hate

jusia

rudasek super, no i jak ekspresowo :)
co do fug to nie wiem, chociaz jak zobaczylam zdjecie twinnie to chyba tez jestem, a nawet na pewno,  jestem za jasnymi :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

wrobelek0403

ja jestem za jasnymi :D na wiosne zamierzam przemalowac swoje :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rudasekawf

Cytat: inkageo w 03 Sty 2012, 18:27:54My w łazience malowaliśmy farbą, bo kolor fugi wyszedł zupełnie inny niż na wzorniku. Mniej roboty niż z dłubaniem, może pokryje i ciemny kolor
Na starym mieszkaniu malowaliśmy, specjalna farba do fug itd. minęło, bo ja wiem, trzy miesiące i zaczęła ta farba odchodzić i się łuszczyć. Jak już to dłubanie i wymiana.

Zdegustowałam się na maksa meblami do przedpokoju chciałam kupić szafkę na buty i wieszak. W brw podobał mi się jeden z kompletów i kosztuje on 1100 zł. Kurna za jedną pieprzoną szafkę i kilka wieszaków. No zgroza jak dla mnie. Idę do sklepu meblowego, gdzie robiono mi kuchnię, bo babka wspominałam, że meble tego typu też na wymiar robią. Nie pamiętam dokładnie, ale przybliżoną cenę podała jakąś bardziej akceptowalną.

aniak1211

rudasekawf
Moze znajdziesz kogos kto robi meble na zamowienie,
chodzi mi o osobe prywatna,nie sklep;)
zrobi taniej i jaka sobie wymyslisz;)

Moj siostra i szwagierka zamawiaja szafy wnekowe i na buty u jednego pana,
robi naprawde solidnie i duuuzo taniej niz w sklepie:)

rudasekawf

Cytat: aniak1211 w 04 Sty 2012, 10:19:28rudasekawf
Moze znajdziesz kogos kto robi meble na zamowienie,
chodzi mi o osobe prywatna,nie sklep;)
zrobi taniej i jaka sobie wymyslisz;)

Hmmm, fajny pomysł, z polecenia nikogo nie mam, ale może w necie coś znajdę.

Cały dzień ogarniałam mieszkanie i wynurza się powoli salon :) Nie mam jeszcze pomysłu jak będą stały te meble, jedynie chciałam, żeby tam gdzie teraz roboczo stoi stół był narożnik.

Aaaaa i w przedpokoju mniej więcej na przeciw wejścia/ garderoby chciałam powiesić takie lustro (w poprzek)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10121252/

nionczka

Rudasek, w a jakim mieście mieszkasz?

claridad

brawurka

aniak1211

inkageo

Rudasku my kupiliśmy czerwony pigment, wymieszaliśmy ze zwykłą farbą, pomalowaliśmy w łazience i nic się nie dzieje. Ale to było na świeżą fugę i w miejscach gdzie woda się nie leje, przy wannie są już normalne fugi.
Imagine there is no hate

rudasekawf

Cytat: claridad w 04 Sty 2012, 16:11:01ile winaaaa
regularnie uzupełniane zasoby :) Pierwsze co spakowaliśmy to właśnie nasze winka :)

elve

rudasekawf no nabiera kształtu
myślę, że wystarczyłoby pomalować kuchnie na ten sam kolor co pokój i fugi

rozdzieliłabym komodę i wysoką szafkę, ale nie wiem czy masz gdzie
komoda to całość, czy jest na niej postawiona półka?

rudasekawf

Cytat: elvelve w 04 Sty 2012, 21:53:28rozdzieliłabym komodę i wysoką szafkę, ale nie wiem czy masz gdzie
komoda to całość, czy jest na niej postawiona półka?

zapomniałam napisać. Na komodzie stoi wisząca półka, bo nie wiem gdzie będzie wisiała i nie chcę wiercić dziur jeszcze.

Dodany tekst: 04 Sty 2012, 21:56:27

Myślałam nad tym słupkiem gdzie go przestawić i nie bardzo jest gdzie już, szczególnie, że po drugiej stronie drzwi stoi drugi słupek, tylko, że bez drzwi.

rudasekawf

Powiesił mi M. wczoraj kinkiety w małym pokoju (zdj1) i lampę w dużym pokoju, do kuchni, kupiłam taką samą tylko podwójną, jeszcze nie zdążyliśmy powiesić.

inkageo

Wisząca mi się podoba  :thumbup:
Imagine there is no hate

wrobelek0403

wiszaca super :D :D kinkiet mi sie mniej podoba ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

Rudasku czy ta lampa nie jest zbyt mała do tego pokoju? (na zdjęciu tak wygląda)
Dobór lamp to ciężka orka, my do dziś mamy papierowe tymczasówki, bo ciągle nie wiemy jakie lampy by nam pasowały, a nie chcemy wtopić ;)

rudasekawf

Cytat: mary_popins w 09 Sty 2012, 11:20:04Rudasku czy ta lampa nie jest zbyt mała do tego pokoju? (na zdjęciu tak wygląda)
te lampy są dwie, na przeciwległych ścianach i nie wydają mi się za małe :) Kupiłam je, żeby wisiało na razie coś (kosztowały coś 40zł) potem wymienię na inne, może już do dziecinnego ;)

Lampa w salonie podobała mi się bardzo i będzie już na stałe :)

mary

tzn, których lamp masz dwie? Bo ja pytam o tą wiszącą, z drugiego zdjęcia. Kinkiet to zupełnie nie moja bajka, ale ja jak już pisałam nad lampami dumam latami ;)

rudasekawf

Cytat: mary_popins w 09 Sty 2012, 15:52:31zn, których lamp masz dwie?
te kinkiety z zdjecia 1

lampa z zdjęcia 2 jest jedna + kinkiet na ścianie :)

rudasekawf

Dziś dzwoniła firma, która wstawia mi drzwi i ościeżnice, będą gotowe na początku przyszłego tygodnia. Jezu nie mogę się już doczekać.

Przesyłam kilka aktualniejszych fotek.

zdj 1 lustro do przepokoju, powieszone z ciekawości :)
zdj 2 lampa w przedpokoju (brak pomysłu, więc wisi taka jaką mieliśmy).
zdj 3 narożnik, na którym mają być jeszcze jakieś jasne poduchy - aktualnie brak czasu na zakup
zdj 4 i 5 meble z salonu, z rozłożonymi pierdolstwami, z którymi nie wiem co jeszcze zrobię
zdj 6 stół i krzesła w kuchni, ulubione miejsce czytania strefy, ściana za stołem będzie zrobiona w mozaice, bo ta gładź jest całkowicie w tym miejscu niepraktyczna.

Wykończenia murku dalej brak, chciałam ciężki kawał drewna (deski), takie coś to chyba u stolarza?

wrobelek0403

wyszło super :thumbup: planujecie cos pod lustrem??

i zmieniłabym te filizanki na ksiazki :D

a gdzie listwy przypodłogowe?? :knuje: