Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

Cytat: "salsa"
ja Ci dam tafte, ani mi sie waz
to było modne 7 lat temu jak miałam studniówke-dzis tafta juz nie jest elegancka :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

to co jest teraz eleganckie?:( ja w koronkach jakoœ nie bardzo wyglšdam:/ a marzył mi się szyfon lub organza

zuzia

Cytat: "rilla84"
Cytat: "salsa"
ja Ci dam tafte, ani mi sie waz
to było modne 7 lat temu jak miałam studniówke-dzis tafta juz nie jest elegancka :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

to co jest teraz eleganckie?:( ja w koronkach jakoœ nie bardzo wyglšdam:/ a marzył mi się szyfon lub organza

ja mialam satynę atlasową i bylo super. Uważam, że jest to bardzo eleganckie rozwiązanie.

rubin04

no dobra, akto mi coś powie jaki kształt ma INDIA Pronovias - na zdjeciach wyglada on ślicznie - ale czy biodra ponad standard dadzą w niej radę? Czy to suknia tylko dla wybrańców?
Bo nie wiem czy robic sobie tę przykrosć i jej szukać a potem mierzyc..?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: "rubin04"no dobra, akto mi coś powie jaki kształt ma INDIA Pronovias - na zdjeciach wyglada on ślicznie - ale czy biodra ponad standard dadzą w niej radę? Czy to suknia tylko dla wybrańców?
Bo nie wiem czy robic sobie tę przykrosć i jej szukać a potem mierzyc..?

Widzialam kilka naprawde poteznych Hiszpanek w Indii i wygladaly OK, ale suknia byla nie do rozpoznania. Co chce przez to powiedziec? Ze ta suknia nadaje sie do roznych rozmiarów, nawet do calkiem duzych, ale efekt moze byc inny (co nie znaczy gorszy). Ale Tobie Rubin daleko do rozmiarów, o ktorych ja mysle.

zwierzatko_mojej_mamy

rubin04, juz mowie ;P

moje wymiary - 162 cm wzrostu, dupa w biodrach 98, w najchudszym pasie 67 bez jedzenia,  pod cycmonami 69, cyc w cycu 91 w najwiekszym pushupie typu bardotka ;D

i na mnie wlasnie na ta wielka dupe i konusowaty typ budowy najlepiej wyglada rondalla a to klon indii - india na mnie lezala tez fajnie, ale brakowalo jej tego "czegos" nie w fasonie, tylko w odczuciu :)
babka w salonie powiedziala -" do pani to najlepsze to rondalla, india i lorna z fasonow"

dzisiaj wrocilam z mierzenia  z mama i chyba wybiore sie do innych niz madonna salonow, bo chyba mam przesyt pronoviasow, albo pojde do slubu w worku po ziemniakach, bo osiagnelam depresje sukienkowa ;(
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rubin04

zwierzatko_mojej_mamy, no ja juz tez mam depresję sukienkową...

Lorna na mnei mało ok była, jakoś na biodro-udach mi się opinała tak ze nie czułam się komfortowo, nawet jesli byli tacy co twierdzili że wyglada ok. No i własnie chciałam tu zapytac czy India ma krój jak Lorna czy bardziej jest skłonna ku literze A. Ale coś czuję ze to kolejna suknia dla rybaków..

[ Dodano: 20-10-2007, 17:40 ]
jak tak dalej pojdzie zostanę Princess Agus w poniższym stylu

zwierzatko_mojej_mamy

rubin04,  rzeczywiscie lorna jest bardziej obcisla w udkach - a to tez miejsce, ktorego sie nawet wymiarem nie pochwale  :oops: ale india nie cisnie i sie "rokloszowywuje" ladnie :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

rubin04, nie kupuj sukni z zakładkami w pasie. Wydaje mi się, że niesprawiedliwie cię poszerzają... o Maggi to już dziewczyny napisały... A o poprawinowej można powiedzieć tyle, że ładnie wygląda na manekinie. Ale pytanie, czy nie wolisz sobie na poprawiny kupić sukni, którą jeszcze kiedykolwiek będziesz mogła na siebie założyć? Sprzedaż sukni po ślubie jest trochę bolesna (bo trzeba się rozstać), niesprzedanie również (bo wisi sobie i tyle)... Po co więc fundować sobie podwójny ból, jeżeli na poprawiny można zaszaleć i kupić cudowną kreację wielorazowego użytku? ;)

rubin04

sierpniowajulka, dzięki za opinię. Co do sukienki już zdecydowałam - poszukiwania trwają nadal i chyba roszerzę je o kraków lub poznań...

Co do poprawinowej to choć ślicznie wyglada w wersji koloru starego złota: koronka złota i na złotym podkładzie to chyba za drogo by to wyszło, nawet jesli byli by sponsorzy tego zakupu.

Ostatecznie mam troche wyjściowych kiecek - w końcu co roku chodziłąm na Bale Geologa, Barbórki itp.

No a za tę cenę to i 4 kolejne mogłą bym sobie kupić :)
I dzięki za fotki z Twojej przymiarki - juz wiem że to fason na mojej liście skreślony, nawet jesli suknia jest śliczna..

Salsa Ty nie lubisz grochów(-ki)? Jak M. wróci poprosze go o zdjęcie w kiecce w grochy jaką mi kupił - grochy moga być fajne...

salsa

Cytuja marzył mi się szyfon lub organza
no to juz duzoooo lepsze, organza jest bardzo w orzadku:) albo ostaecznie satyna, jedwab (np tez surowy) ale nie tafta:)

[ Dodano: 20-10-2007, 19:08 ]
rubin04, India jest piekna widziałam ja na zywo na mojej kolezance, ktora ostecznie wzieła lorne-dosc podobnja, ja byłam za Indią, ale ona wolała lorne, bo skromniejszy tył sukni :P

[ Dodano: 20-10-2007, 19:11 ]
Cytat: "rubin04"No i własnie chciałam tu zapytac czy India ma krój jak Lorna czy bardziej jest skłonna ku literze A.

lorna i india maja podobnry kroj w tyłku

jesli chcesz cos bardziej na A, to może idz w stronę kroju mojej sukni-jaguar jest waski ale od bioder sie lekko rozchodzi
szukaj w ten deseń

[ Dodano: 20-10-2007, 19:15 ]
Cytat: "rubin04"Salsa Ty nie lubisz grochów(-ki)? Jak M. wróci poprosze go o zdjęcie w kiecce w grochy jaką mi kupił - grochy moga być fajne...

oki:) czekam!!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sierpniowajulka

Cytat: "rubin04"I dzięki za fotki z Twojej przymiarki - juz wiem że to fason na mojej liście skreślony
czemu? bo szukasz czegoś szerszego? czy przymierzałaś już podobne?

rubin04

sierpniowajulka, mierzyłam LOrne - i nie czuję się komfortowo.. Muszę miec coś szerszego od bioder.

[ Dodano: 20-10-2007, 21:50 ]
Salsa - grochy nie od Magdy M. ale od mojego M. :)

[ Dodano: 20-10-2007, 21:52 ]
A jak nazywa się ta dziewczyna ze Strefy co robi biżuterię - chciała bym miec jeszcze takei kolczyki jak te ale w innych kolorach

inkageo

Podobasz mi się w tych grochach :) Stylowe :)
Kati_p robi biżuterię:
http://bialamagia.pl/
Imagine there is no hate

salsa

rubin04, sukienka jest ok-ja za grochami nie przepadam, ale podoba mi sie krój sukienki i muszę przyznać ze duzo lepiej Ty wyglądasz  niz Magda m w swoich grochach:P

ale mam dla Ciebie inna uwage-koniecznie pozbądź sie tych butów
nie powinnas nosić paska wokół kostki gdyż raz: to skraca noge, dwa taki pasek dodatkowo psuje rys kostki
polecam Ci buty wkładane, takie cos jak np Inka miała na slubie, ze tył czółenka jest wyżej i but ładnym łukiem odkrywa koste
to wydłuża nogi i robi wcięcie w kostce
jeśli chcesz zapinane na paseczek, to niech ten paseczek będzie gdzieś w połowie środstopia, nie wyżej

[ Dodano: 20-10-2007, 23:29 ]
mysle tu o np takim kształcie:

rubin04

oj ja musze miec jaklos zapinane - bo inaczej je zgubię ;)
A tak serio  to sandały takie jakby, czy jak się to tam nazywa - mają tylko piętę i palce więc inaczej by się chyba nie trzymały..
Te na drugim zdjeciu mi się podobają. pierwsze jakoś za poważne dla mnei.. jak dla sekretarki jakiegoś prezesa.. A ja tylko hydrogeologiem jestem ;)

[ Dodano: 20-10-2007, 23:46 ]
Inka - wrzuc foto tych swoich butów o których Salsa pisze.

salsa

rubin04, nie spadna Ci, na pewno trzeba po rostu szukac ciasniejszych w piecie a jak sie nawet za mocno rozbija to sa takie wkladeczki ktore super trzymaja piete
ja mam szczypła stope i nosze takie włąsnie buty i nic mi sie spada
nie nosze pasków w miejscu kostki bo to jest niekorzystne, jesli juz pasek to ponizej kostki

te na drugim to teraz najmodniejszy wzor, weic instynkt masz:))

sierpniowajulka

Cytat: "salsa"ale mam dla Ciebie inna uwage-koniecznie pozbądź sie tych butów
podpisuję się pod salsą.
a tak przy okazji: bardzo ładna z Ciebie dziewczyna.

rubin04

Dzięki dziewczyny. Chyba zaczne mniej myslec nad praktycznością butów - bo to włąsnei praktycznośc decydowała o tym paseczku :)
salsa, dzięi za ten instynkt - budujące :)

[ Dodano: 21-10-2007, 15:01 ]
:)

inkageo

A proszę bardzo, wcale nie spadają :)
Imagine there is no hate

rubin04

hmm... skoro mówiśz Inka ze, nie spadają to może odpuszczę paseczki :)

salsa

rubin04, Inka jest najszczuplejsza z nas wszystkich, wiec jesli jej nie spadają to możesz nam zaufać ze nic Ci nie spadnie:)  :shock:  :mrgreen:  :lol:

abkasia

haha a mi takie buty zawsze spadaja z mojej jednej mniejszej o 1.5 rozmiaru stopki...probuje sobie radzic zapietkami i wkladkami...ale nigdy nie ma 100% pewnosci ze jednego bucika jak kopciuszek nie zgubie.. :mrgreen:

salsa

Cytat: "abkasia"z mojej jednej mniejszej o 1.5 rozmiaru stopki..

ale nie rozumiem-masz dwie rozne stopy???

abkasia

Cytat: "salsa"ale nie rozumiem-masz dwie rozne stopy???
WLASNIE TAK DOBRZE ROZUMIESZ... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

salsa

abkasia, o połtora numeru?!