Sukienka dla RUBIN04

Zaczęty przez rubin04, 11 Paź 2007, 11:37:08

ze_nitka

emcia, bardzo podoba mi się sukienka, którą wybrałaś :) sama się nad nią zastanawiam, planuje niedługo wybrać się do salonu i ją przymierzyć.

Podobasz się sobie w niej i dobrze się czujesz - to najważniejsze. I tak największej urody dodaje pannie młodej szczery uśmiech ;)

foszek

rubin04, cos w tym stylu buciki?
Te nabylam w Zeszlym roku we Wroclwiu za bajeczna sume ok 60 zl. Torzebowalam taka do sukni wieczorowej
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Cytat: "rubin04"CBA doniosło :))

mam nadzieję ze się nie gniewasz - ale powiedziałam pani że mnie Ty do nich skierowałas no i pytały jak się slub udał :) No to powiedziałam ze sie udał ale były schody :))

Inka - słyszaas jakies opinie o szyciu sukni w Adeline na Wita Stwosza? A w zasadzie to pytanie do wszystkich. bo rozważam taki wariant "awaryjny"
Jasne, że się nie gniewam :) :)

Maraxela tam zamawiała i suknia była za krótka, dół był źle zrobiony, ale po rozmowie z szefem załatwiła poprawki. Był problem z krawcową, miała wypadek czy coś i Maraxela miała opóźnienie, ale najlepiej to ona wytłumaczy, albo poszperaj w archiwum ;)

[ Dodano: 17-10-2007, 10:13 ]
No a mnie tam panie okłamały. Spodobał mi się jeden z modeli Herm's, ale chciałam inny kolor (suknia była biała ze srebrnym, a ja chciałam kremową ze złotym). Powiedziały, że bez problemu mogą zamówić taki kolor jak chcę i że na pewno będzie nadal dostępny w przyszłym roku. Trochę im nie dowierzałam i zadzwoniłam do przedstawiciela Herm'sa (Tylko Ona), a tam mi powiedziano że w złocie tej sukni nigdy nie było i nie będzie, a zresztą model nie będzie dostępny w przyszłym roku. Zadzwoniłam jeszcze raz do Adeline i poprosiłam żeby panie się upewniły, czy suknia będzie do zamówienia...odpowiedziały że tak. Prawdopodobnie zamierzały ją same uszyć, a sprzedać jako "firmową" Herm's..
Mówiłam, że nie chcę szyć, że chcę zamówić gotową suknię, więc nie mogło to być nieporozumienie..
Imagine there is no hate

rubin04

foszek,
o tak, w takim stylu, tylko pasek szerszy z przodu i na nim jakby taka "rozłożysta" kokarda, choc gładkie pewnie też robią.

inkageo, dzięki za info - poczekam tez na wypowiedz Maraxeli. Pani była rzeczowa i wydawała się czuć temat - taka młoda, ciemne włosy. No robiła dobre wrażenie.. Mimo wszystko bede dalej szukac..

Zastanawiam sie gdzie jeszcze powinnam się udac.. Byłam juz: NOT, Lisa Ferrera, Cymbeline, Prima Sposa, Adeline. gdzie dalej?

inkageo

Vogue na Jedności Narodowej, tam suknię kupiła Medea :) No i Agora na Solskiego (nasza wrocławska firma, ale ja tam nie dotarłam).
Imagine there is no hate

abkasia

Cytat: "inkageo"No i Agora na Solskiego (nasza wrocławska firma, ale ja tam nie dotarłam).
A ja dotarlam i kupilam :mrgreen:

[ Dodano: 17-10-2007, 10:23 ]
i jedno moge powiedziec, ze nie widzialam zadnej panny mlodej w tej sukience lub podobnej do niej :-D a troche sie naogladalam..

rubin04

no to dzis Vogue chyba odwiedzę :)

abkasia

a bylas kolo legnickiej na takiej ulicy gdzie jest pelno sklepow z sukniami?( nie pamietam jak sie nazywa ta ulica cos na s.. chyba) choc dla mnie nic ciekawego tam nie bylo..

rubin04

Tam podobno jest duzo kiecek ale czas sie tam zatrzymał i fasony sa passe.. To na Sokoliniczej chyba.

inkageo

Tylko w Bellissimie można znaleźć coś na czasie (Kate.zet tam chyba kupowała), mają tam Mori Lee :)
Imagine there is no hate

rubin04

Morii Lee jaka mi sie podoba:
http://www.weddingchannel.pl/?p=MjtwbDswOzA7NjIy

pierwsza, model 2101.

Pasowała by mi?

A w Belliisimie mozna fotki robic?

inkageo

Imagine there is no hate

abkasia

Cytat: "rubin04"To na Sokoliniczej chyba
tak na sokolniczej... i czas sie tam zatrzymal!!

mayagaramond

Cytat: "rubin04"mayagaramond, a co to za sukienka?

dopiero teraz zobaczylam Rene San Patrick kolekcja 2007, wiecej zdjec jest w moim watku o slubie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rubin04

inkageo, pojade dzis na sokolnicza zobaczyc te Morii lee bo jesli koronki i materiały sa szlachetne to kto wie.. w koncu dekold jest w V, plecy odkryte.. Moze t własnie ta?  No i pytanie czy do neij welon by mi zrobili wykonczony taka koronka bo to dla mnei ważne...

Poz atym jest ta sukienka "w drugim obiegu" wiec mozna by sie zastanawiac - tylko kto by mi ja wtedy dopasowywał?

Moze lepiej kupic a potem sprzedac.

rubin04

rilla84, dzięki - bardzo fajna :) Zapytam dzis we wrocławiu w jednej firmie  która ma te sukienki. Podobał mi sie tez mode Jesicca, ale ta Amy jest znacznie lepsza! mam nadzieję ze b eda ją miec.

A tak swoja droga to zauważyłam że wiekszosc sukienek  ma cięcie proste w deklocie... A szkoda.. Bo jak ktos ma mniejszy biust to neich go choc troche bedzie widac w dekolcie V :)

mayagaramond

Cytat: "rubin04"A tak swoja droga to zauważyłam że wiekszosc sukienek ma cięcie proste w deklocie... A szkoda.. Bo jak ktos ma mniejszy biust to neich go choc troche bedzie widac w dekolcie V :)

Dlatego wlasnie wzielam Rene. Lorna tez miala fajny dekolt, bo wlasnie troche wyciety.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

hej rubin nie mam czasu wsszytkiego czytac mozesz mi w skrucie opisac gdzie jest problem?? jezeli chodzi o adeline no bylo kilka niespodzianek ale moge powiedziec ze salon zachowal sie odpowiedzielnie i profesjonalnie .krawcowa probowala mi sprzedac jakies kity ze z suknia nic nei da sie zrobic ze jest za krotka "no bo taka przyszla i to nie jej wina" ale wkroczyla do akcji kierowniczka salonu,bardzo mila i rzeczowa .Bardzo sie przejela obiecala ze naprawia,dzwonila do mnei z 5 razy z zapewnieniami ze wszytko bedzie ok .No i naprawili suknia byla dokladnie taka jaka chcialam,wiec nic nei moge powiedziec.Zachowalis ie profesjonalnie przyznali do bledu .Moja suknia ma koronki wszywane jakby pionowo wiec mozna je spuscic na dol po odpruciu ,naprawily ja tak ze byla nawet za dluga:) :-P

rubin04

Inka dzis ja mierzyłąm. Fajna. Kurcze, kosztuje teraz 3.400. Ale jest do kupienia model z salonu na wyprzedaży - za 2 tys tylko że ecri. No i nie wiem.. Bo te za 2 tys to juz by tzreba było zamówic... A ja chce jeszcze cos zobaczyc w listopadzie jak przyjdzie kolekcja Maggie Soterro bo bedą je miec...

No i tez sie zastanawiam czy trenu nie obciąc i nie wykorzystac koronek na welon..

No ale to jest chyba ten kierunek. Tylko czy białą zamawiac, czy ecri... No to juz są dla mnie powazne dylematy :)

[ Dodano: 17-10-2007, 19:22 ]
maraxela, dzieki z ainfo. Bo generalnie opinie o salonie jakie znalaząłam były raczej mało pozytywne i chciałam poznac Twoje zdanie.

salsa

foszek, piekne buty:)

[ Dodano: 17-10-2007, 20:22 ]
rubin04, rozumiem ze mowimy o skuni, ktora zamiescila Inka??

w linku, ktory podałas suknia prezentuje sie tak sobie, ale w tych fotkach od Inki,, jest piekna.
nie do konca w moim stylu bo nie lubie tego dekoltu, ale ogólne wrażenie bardzo dobre:) a czy to naszywane nie jest zbyt "ostre"???

ciekawa jestem jak Ty w niej wyglądasz, dobrze by było gdybyś sie w niej sfotografowała
bo wiesz-na wieszaku to jedno a na żywej Kobiecie to drugie

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rubin04

salsa, dekold wolała bym jakoś ostrzej w V wycięty ale jak się nie ma co się lubi...
Naszywane elementy wydają się bardziej delikatne w rzeczywistosci, chyba tez zalezy od nitki - na www w prezentowanym modelu jest złota, na tych zdjeciach Inki - srebrna.

No ta sukienka to jest poważny typ chyba :) Ale skoro mam jeszcze czas to poszukam jeszcze a jak coś to ta jest dostepna :) Tylko mam zgryz jeśli chodzi o tren - ponieważ chce mie cb.długi welon obszyty koronką, taki z tych hiszpańskich, to czy w tej sytuacji nei dac sobie spokoju z trenem, którego praktycznośc jest watpliwa..
A efekt wizualny zapewnie sobie welonem chyba..

A w piatek ide z mama pokazać sukeinkę wiec może wtedy ukradkiem jakies zdjecie się uda :)

salsa

Cytat: "rubin04"Tylko mam zgryz jeśli chodzi o tren - ponieważ chce mie cb.długi welon obszyty koronką, taki z tych hiszpańskich, to czy w tej sytuacji nei dac sobie spokoju z trenem, którego praktycznośc jest watpliwa..
A efekt wizualny zapewnie sobie welonem chyba..

powiem tak-welon bez trenu nie da takiego efektu, niestety

ja mam welon i tren:

http://picasaweb.google.com/ssalsa.loca/IzaIGrzegorz/photo#5088126806817779586

http://picasaweb.google.com/ssalsa.loca/PlenerLubny070707/photo#5104511226199919458

i moim zdnaiem efekt jest ekstra (choc moge byc nieobiektywna, niestety :P)

namawiam Cie na tren, z własnego doswiadczenia-moze jest z nim potem co robic, ale.... ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

Tren to tren i welonem trenu nie zastąpisz. Polecam treny, gdyż uwielbiam treny w szczególności ten:
tren

rubin04

no fajny taki tren ale potem tle z nim zabawy...
Salsa - Ty miałas welon gładki całkiem?

Bo się zastanawiam czy taki hiszpański pasował by mi do sukni z trenem.. Czy nie było by za dużo szczescia na raz.. Bo ja chciałabym tak dłuugi ten welon..